Daley Blind doet oproep aan burgemeester Amsterdam

Daley Blind is net weer terug op het vertrouwde nest maar laat nu al van zich horen en richt zich direct tot de nieuwe burgemeester: ‘Natuurlijk brengt deze plaats speciale herinneringen naar boven. Voor het laatst stond ik hier in 2014, nadat we kampioen waren geworden’, zei Daley tegenover Fox Sports na de spelerspresentatie. ‘Maar ik wil eigenlijk meteen een oproep doen aan Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Als we dit seizoen kampioen worden, moet de huldiging weer op het Museumplein zijn. Dat is nog steeds mijn gevoel en daar zou de burgemeester haar best voor moeten doen’, vertelde Blind, en uitte daarmee een wens van vele supporters. De laatste huldiging op het Museumplein was in 2011 terwijl de huldigingen van 2012, 2013 en 2014 op het plein bij de ArenA gehouden werden.

Related posts

34 Comments

  1. Mr Ajax

   Daley heeft gelijk het moet op het museumplein, dan laten wij zien wat voor een voorbeeldige supporters wij zijn!

   1. Godenzonen.

    En als er toch ….. bij zijn, die het verpesten voor de rest: opsluiten, stadionverbod en meldplicht bij huldigingen.

    1. Litmanen

     Juist die gasten met een stadionverbod komen dan even langs. Dat is nu net het probleem.

  1. Litmanen

   De laatste keer Leidseplein heb ik mee mogen ervaren.
   Een paar ton aan schade en tientallen echte supporters gewond. Lijkt me niet zo’n goed idee.
   Goed bedoeld idee van Blind en ik waardeer zijn echte Ajax hart, maar hij staat er niet tussen als een stuk of honderd doorgesnoven stomdronken debielen het feestje bederven.

   1. Charka53

    Helemaal mee eens litmanen wat Daley wil en vele met hem kan gewoon niet meer dankzij een kleine groep raddraaiers.

    1. Finidi

     Denk eerlijk gezegd ook niet dat mevr. Halsema dat educatief en cultureel verantwoord vindt haha ja andere cultuur moet je natuurlijk wel voor openstaan als GL burgermeester zijnde….

   2. Bakkie

    Maar welke kant gaat het dan op? Als we alle leuke dingen moeten afschaffen vanwege een paar idioten, dan blijft er weinig meer over. Ik vind “de Klassieker” ook al jaren geen reet meer aan…

    1. Finidi

     De kant van aapakken op met bv 5 maand brommen ipv 5dgn taakstraf als je de halve stad incl andermans bezittingen naar de klote helpt……. uit clubliefde??

   1. Ajax 1

    Ja, maar ik vind het beter dat te roepen als je ook kampioen bent. Nu al jaren niet, dus volgens mij beter je mond te houden en het op het veld te laten zien.

    1. AjaxKat

     Idd misschien heeft Daley psv-Ajax van vorig seizoen niet gezien. Ajax is afgelopen seizoenen niet verder gekomen dan kampioen grootspraak. Ik vind dat we, zolang we geen nieuwe titel binnenhalen, even pas op de plaats moeten nemen met dat WZAWZDB. Elke provincieclub ziet Ajax nu als een stel kneuzen die alleen een grote bek hebben obv een verleden. Eerst maar heden en toekomst op orde krijgen, dan mag die grote bek vanzelf weer.

   1. AB

    Hij (Melvis) heeft wel gelijk. Laat Ajax nu eerst maar zorgen een kampioenskandidaat te zijn. Hij (Blind) is mislukt in Engeland dus enige bescheidenheid zou hem sieren. Hij is een erg dure Ajacied, dus eerst voetjes laten spreken.

 1. AFCA my World

  We moeten inderdaad eerst kampioen worden ! Maar mocht het gebeuren dan toch op het museum-/Leidseplein ! ⚽️

 2. Zlatan4ever

  Voorbarige discussie die Daley goed bedoeld oproept.
  Eerst kampioen worden dan de discussie Leidseplein.
  Ik moet zeggen een feestje op een parkeer terrein “is not done”

  1. Teuntje

   Ik denk dat het not done is om iets, wat bedoeld is als een feestje, om te zetten naar vernielingen, vechtpartijen en tonnen aan aangebrachte schade….

   1. Zlatan4ever

    Teuntje, je hebt in die zin gelijk dat vernielingen en vechtpartijen niet bij een feestje thuis horen.
    Maar dat komt vooral door de geweldige wetgeving in dit land.
    Wij praten al jaren en jaren over een “voetbalwet” zoals in de UK
    Dan worden de dwazen die dit veroorzaken even tijdelijk “binnen gehouden”, en hoeven de “echte” supporters niet op een parkeerterrein staan feesten

    1. AB

     Feestje voor 10 man op het museumplein? Volgens de standaard van verschillende forumleden hier moet je aan absurde eisen voldoen om een echte Ajacied te zijn. Uitwedstrijden niet kijken en voorkeur geven aan andere zaken is al uit den boze. De meeste uitsuppirters zijn volgens de heer Litmanen compleet doorgesnoven en rijp voor bus 14. Blijven er verrot weing over al.

 3. Ralph

  Merkwaardige oproep en verkeerde timing. Eerst maar eens kampioen worden Daley!

 4. Nelis11

  Daley! Wij stonden er, en de huldiging zou de dag erna volgen. Alleen moest jij zo nodig met je vriendjes uit Manchester onze huldiging op het museumplein ontnemen. Dus ik verwacht wel even van je dat je dit inderdaad allebei gaat regelen! Kampioen worden en die huldiging op het museumplein!

 5. JohnDoe77

  Misschien eerst een wedstrijdje of 25 afwerken om hier tijd aan te gaan besteden!

Comments are closed.