There are no ads, please add some


Ajax Cape Town legt zich alsnog neer bij degradatie

Ajax Cape Town, de zusterclub van Ajax, legt zich toch neer bij degradatie uit de hoogste divisie, zo meldt AjaxLife. Een rechter maakte begin deze maand de degradatie van Ajax Cape Town nog ongedaan, maar de nationale voetbalbond was het hier niet helemaal mee eens en draaide een competitieschema in elkaar zonder Ajax Cape Town. Hiertegen in beroep gaan betekent procederen. Dat kost tijd en als rechters en politiek zich met voetbal gaan bemoeien, duurt het nooit lang voordat de Fifa om de hoek komt kijken en er sancties dreigen. Ajax Cape Town heeft daarop besloten de strijd te staken.

De degradatie kwam tot stand op basis van strafpunten, die werden uitgedeeld omdat een speler; Tendai Ndoro niet speelgerechtigd bleek. Ndoro stond afgelopen seizoen bij drie verschillende clubs onder contract, terwijl twee clubs het afgesproken maximum is. Ajax Cape Town stelde Ndoro gewoon op en zag de wedstrijden waarin hij meedeed omgezet worden in reglementaire nederlagen van 0-3. Daardoor belandde Ajax Cape Town onder de degradatiestreep. Die degradatie is per vandaag definitief.

Ondanks de grote gevolgen en bijbehorende chaos – zowel sportief als financieel – heeft Ajax Cape Town als doelstelling uitgesproken dat het direct weer wil promoveren. Ajax zou de club wel blijven ondersteunen.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official


Gerelateerde posts

7 reacties

  1. Iamsterdam2015

   Nee snap al jaren dat verband niet. Hou het lekker dicht bij huis, volendam, Almere city, telstar….

 1. AFCA my World

  Tja als je het weet en niet reageert is het terecht, het gaat al jaren niet goed bij die club, handen vanaf trekken ! ⚽️

   1. Finidi

    Inderdaad, de laatste was serero toch? Ook al wel weer jaren geleden, moven met die hap die gasten kosten alleen maar geld en levert niks meer op! Bestuur daar zal het wel goed hebben en fijn op ereterras zitten oid.

Reageren is niet mogelijk.