Verweij: ‘Druk waaronder Ten Hag staat merkbaar; Anders heb je dat soort moeilijke maatregelen niet nodig’

De druk bij Ajax en met name bij trainer Erik ten Hag staat er al vol op, zo merkte Ajax-watcher Mike Verweij op tijdens de persconferentie van Ten Hag in voorbereiding op het duel tegen Sturm Graz. Ten Hag noemde Kasper Dolberg een heel groot vraagteken voor de wedstrijd. “Maar hij traint niet, dus hij speelt niet. Hij zit zelfs niet bij de wedstrijdselectie. Waarom kun je dat niet zeggen tijdens de persconferentie?”, zo vraagt Verweij zich af tegenover Telegraaf Media.

Ook een andere beslissing van Ten Hag zorgt voor verbazing bij Verweij. “Ajax maakt al jarenlang een dag van te voren de wedstrijdselectie bekend. Daar wil Ten Hag vanaf. Dat doet hij nu anderhalf uur voor de wedstrijd. Als je heel lekker in je vel zit als trainer en niet onder druk staat, heb je dat soort moeilijke maatregelen niet nodig,” aldus Verweij.

Related posts

49 Comments

  1. Jimmy1971

   Geef hem even de kans, er komt nog tijd genoeg om hem eventueel af te branden..
   Neres had ook even aanloop problemen, en zie hoe hij eruit kwam!

   1. De Ajacied

    Als Ajax uit de CL vliegt dan vliegt Ten Hag er achter aan, let maar op,
    En hopelijk heeft Marc de contacten met Bosz goed gehouden en staat Bosz klaar om het roer over te nemen
    ❌❌❌

 1. -buitenkantje rechts-

  Deze wedstrijd is van topprioriteit voor Ajax.. geen wonder dat er druk op staat. Journalisten zijn al snel geagiteerd als ze niet alle info krijgen waarop ze denken recht te hebben.
  Ten Hag heeft als taak een winnend en goed spelend team op te stellen.. niet om Verweij op tijd van info te voorzien.

  1. Emilio4Ajax

   Zo is het maar net… die Verweij lult en schrijft te veel wat Ajax al meerdere malen de kop heeft gekost… nu ff niet?

   1. Finidi

    Nou zou dat? Denk eerder dat Ten Hag te grote schoenen aangetrokken heeft wat Ajax betreft anders verzin je geen smoesjes over opstellingen, hoop et niet hoor maar denk het wel. Laat ie maar zorgen dst ze es winnen ipv die “ sneaky tricks” waar niemand meer intrapt.

    1. Finidi

     Komt bij, wat heeft ie nou eigenlijk laten zien sinds zen aanstelling,helemaal niks toch? Lijkt wel dat hij OMDAT hij Ajaxcoach is in bescherming moet worden genomen?! Belachelijk want et lijkt de Hilary Clintontaktiek wel haha , don’t touch the lady want oh oh oh…..

     1. Finidi

      Presteren moet ie en verders niks! Met de kerst kijken we we wel wat en hoe en als ie het goed gedaan heeft hoor je het ook van mij!

     2. Emilio4Ajax

      Met een zo’n negatieve instelling zoals jij hier ten toon spreidt kun je je afvragen wat jou probleem is…! Is hier helemaal geen behoefte aan. Dus in dat geval kun je beter geen kommentaren meer geven en je bek houden, want ik wordt er doodziek van… ?

     3. Litmanen

      Emilio, wil je even naar de statistieken kijken van Ten Hag bij Ajax tot nog toe?

      Geen enkele reden om Ten Hag positief te bekijken.
      In de voorbereiding niks laten zien, dan heb ik het niet over winst of verlies.
      Geen enkel plan of idee in de tactiek. Los zand.

      Zoals hij dus al een half seizoen naar de kloten heeft geholpen.
      Wat mij betreft mist hij elk niveau voor Ajax.

      Als hij het tegendeel bewijst, dan ben ik de eerste die dat gaat toegeven, maar vanaf januari nog niets gezien.

      Er wordt een vergelijking gemaakt met Bosz.
      Begon Bosz ook in de winterstop? Nee dus!

     4. Emilio4Ajax

      Daar gaat het niet over…seizoen is nog niet eens begonnen rn jullie zeiken hm al af en bonjouren hem de deur uit…zo behandel je je ergste vijanden nog geen eens en jullie noemen je suporters van Ajax…my ass…Sacramento idioto… gelukkig is er meer dan deze app…❤️❌❌❌⚽️????

     5. AB

      Ten Hag is al paar maandjes bezig hoor. Sinds januari. Tot nu toe niet best, dus signalen zijn niet positief. Gewoon feit.

     6. Finidi

      Mooiprater, ik hou van ajaxvoetbal en niet van voetbal wat ik het laatste halfjaar gezien heb, ben jij soms ook zon figuur wat liever kampioen word met dat kut psvvoetbal dan fatsoenlijk voetbal ziet. En ik hou voor niemand men bek hier.

   2. Bakkie

    Die Verweij lult inderdaad wel erg raar… Hij zegt dat Dolberg toch niet speelt omdat ie niet eens bij de wedstrijdselectie zit en vervolgens zegt ie dat Ten Hag de wedstrijdselectie pas vrij wil geven 1,5 uur van tevoren. Dus HOE kan Verweij dan nu al weten dat Dolberg niet bij de selectie zit?!

    1. Litmanen

     omdat Dolberg niet op de laatste training was vanwege een blessure?
     Spelers die de laatste training missen zitten nooit bij de selectie.

     1. Emilio4Ajax

      Heren kritici zijn door ten Hag en dit Ajax in ieder geval ff de mond gesnoord… wat een Avond… heerlijk begeerlijk…?????

 2. Zlatan4ever

  Verweij hoeft geen verantwoordelijkheid te dragen kan dus makkelijk lullen van de zijkant. Ik wil er wel bij aantekenen dat Ten Hag nog steeds niet goed overkomt …?

  1. ems

   Eens : Verweij zit de boel op te hitsen en ten Hag vliegt eruit als we geen EU voetbal halen wat mij betreft en dan ajb Bosz terug

 3. Charlie2011

  Druk op ten hag is volgens mij gruwelijk groot. Stel dat hij het niet op se rit krijgt. Met zulke aankopen. Al ben ik zelf wel positief wij gaan dit flikken dit jaar champions leauge gappies heb zin in dit seizoen. Eerste wedstrijd van de competitie winnen wij met 6-0

 4. Hanski

  Snap spanning bij ten Hag en rest van de club wel….er is geen tijd om ideale elftal met aankopen op te stellen….daarnaast een paar beoogde toppers niet echt fit…dus valse start ligt op de loer…belangrijkste dit jaar het kampioenschap gaat er komen!!! Positief en vol vertrouwen?
  Succes vanavond en alle forumleden veel plezier?

 5. RobbyZ

  Als Dolberg niet speelt zet dan Sierhuis in de basis!! Vanavond wéér zo’n billenknijp wedstrijd . . . .

 6. Ajaxbest

  We geef hem 12 westrijden de kans zie we na 12 westrijd geen verandering kwa voetbal mag ze van mij hagie ontslaan we moet in 2019 echt kampioen worden het word tijd dat weer 4 jaar oprij kampioen worden of meer zelf

  1. Litmanen

   Ben je de laatste 8 maanden vergeten?
   Hoezo de kans geven.

   Als hij nu niet presteert is het gedaan en dat weet Ten Hag ook.

 7. Bert62

  Waarom je opstelling al een dag van tevoren prijsgeven? Speelt alleen maar de tegenstander in de kaart. Wat Ten Hag doet lijkt me prima.

  1. Pantelic

   Helemaal mee eens. Laat de tegenstander het maar lekker uitzoeken. Nu krijgen ze een dag de tijd om hun selectie aan te passen aan die van ons.

 8. a.p.

  Wat mij betreft… als Ajax de voorronde C.L. niet overleeft… sorry Ten Hag dan is jouw Ajaxtijd voorbij.

 9. Pantelic

  Op zich kan Ten Hag (op een enkele plaats na) de basisopstelling van voor de zomer opstellen. Dat moet voldoende zijn om die Oosterijkers met de staart tussen de benen naar huis te sturen. Zo erg zullen we kluivert niet missen lijkt mij.

 10. paullus

  petertje zet je spulletjes alvast maar klaar
  en kom morgen met een noodgang richting j.c arena

 11. jojo123

  Het is jammer dat het team niet is gebaseerd op Europees voetbal. Mis gewoon nog een bikkel in t team. sanchez vervang je niet zomaar door een Blind…

 12. AjaxBelg

  de aanstelling van Ten Hag heb ik altijd raar gevonden, als ik terug kijk in het verleden is het Nederlandse voetbal gestoeld geweest op de Amsterdamse inbreng. Dat het Nederlandse voetbal nu in een dip zit op het zelfde moment dat Ajax ook geen prijzen haalt is geen toeval. Dus moet er terug gegrepen worden naar de Amsterdamse filosofie, alleen worden onze toptalenten veel te vroeg weg gehaald door die rijke clubs, zodat een juiste ontwikkeling word voorkomen, maar zeg me nu niet dat men binnen Ajax niet de juiste trainer kan vinden voor onze club, de generatie de Boer, Seedorf ,Reiziger, die gasten hebben bij alle topclubs in Europa gespeeld, hebben de knowhow, en dan gaat men een trainer halen in k Utrecht, leg men dat is uit……

  1. Bert Betondorp

   Beste Ajax supporters (en dat zjn er velen!,) in de Johan Cruiff Arena of thuis bij de buis of in het Ajax cafe staan jullie vanavond achter ons Ajax alsjeblieft.
   Ruim afstand nemen en de return ook gewoon winnen. Zo gaat dat!

 13. Bert Betondorp

  Verweij? Nooit van gehoord, maar hij mag wat zeggen ook al is het onzin!
  Druk is er altijd bij Ajax, Verwey, wist je dat niet?..

 14. AFCA my World

  Iedereen twijfelt over ten hag, helaas alleen de directie niet! Vanavond verlies,ten hag eruit ? Kan nog net voor de return! ⚽️

Comments are closed.