There are no ads, please add some


Ten Hag mag al gelijk puzzelen met de opstelling

Erik ten Hag heeft al gelijk een uitdaging bij de eerste wedstrijd die ergens toe doet want Kasper Dolberg zal hij waarschijnlijk al moeten missen omdat hij geblesseerd is geraakt aan zijn buikwand. Zakaria Labyad zal ook niet van de partij zijn omdat hij geschorst is. Frenkie de Jong en Daley Sinkgraven hebben nog last van blessures uit afgelopen seizoen en Daley Blind en Dusan Tadic zijn misschien te laat aan de voorbereidingen begonnen. Over de hitte maakt Erik zich geen zorgen: ‘We denken niet in problemen maar in oplossingen. We moeten dealen met de omstandigheden. Dat geldt voor de spelers die wel of niet beschikbaar zijn, maar ook voor de hitte en de nieuwe grasmat in de Arena. Er zal een strijdbaar team staan dat vecht voor Europees voetbal’.

Bijzonder is dat Erik Matthijs de Ligt aanvoerder heeft gemaakt en niet iemand met meer ervaring. Waarschijnlijk heeft Matthijs zich vorig seizoen voldoende bewezen want hierover zegt de coach: ‘En dat heeft Matthijs uitstekend opgepakt. Hij is een prima aanvoerder voor ons.’ Erik wil niet zeggen of Blind samen met De Ligt in de defensie speelt: ‘Daley is pas twee weken in training, maar hij maakt deel uit van de selectie, net als Dusan Tadic die nog later is ingestroomd. Maar ik denk dat ook Dusan kan spelen. Als invaller dan’. Lasse Schöne en Hakim Ziyech zullen wel weer opgesteld worden.

Gerelateerde posts

49 reacties

 1. swa

  Ik erger mij nu al aan de uitlatingen van onze coach. Gepuzzel blabla.
  Daarnaast waarom de Ligt aanvoerder laten. We hebben nu ervaren jongens die natuurlijke aanvoerders zijn.

  Achja hopelijk komt het allemaal goed.

  1. Litmanen

   Ja, te gek voor woorden als je Blind hebt. Die is niet voor de bank gekomen.
   Blessures van Frenkie en Dolberg?
   Allebei in de voorbereiding gewoon gespeeld.
   Had je ze beter kunnen sparen.
   We gaan het zien. Maar vertrouwen in Ten Hag heb ik pas na plaatsing groepsfase en winterkampioenschap.
   En dan nog….

   1. AjaxKat

    Tja De Ligt als aanvoerder is inderdaad opvallend. Zou het een eis van zijn manager (ik meen Raiola) zijn om De Ligt dit seizoen toch nog even bij Ajax te houden? Het zou wel bij Raiola passen, vind ik, om zoiets te eisen. Zoals Ronald de Boer al een tijdje geleden zei dat hij als speler best een manager als Raiola zou willen hebben. Past best in dat plaatje.

   2. Bakkie

    Ik vind het niet zo’n gekke keuze. De Ligt is zo ongeveer de beste speler die we hebben en hij heeft laten zien dat hij goed met die verantwoordelijkheid om kan gaan. Daarnaast zou het ook vanuit Ajax slim zijn om hem aanvoerder te laten, met het oog op een mogelijk transfer

 2. a.p.

  heet zo iets indekken of…… Maar als supporter, zeg ik, geen excuses er MOET gewonnen worden!

 3. nick-afca95

  Gemengde gevoelens hier over. Ik snap dat de Ligt aanvoerder blijft. Je kan niet zomaar een speler die net 2 weken bij de spelersgroep is aanvierder maken. En als je kijkt naar de spelers die vorig seizoen er al bij zaten is de Ligt de beste leider. Verder is het gewoon kut dat zulke belangrijke wedstrijden al zo snel na het WK plaatsvinden. Doordat er snel hard getraint moet worden kan dat zoals nu blesures opleveren. Maar al met al mag dit geen excuus zijn om over twee wedstrijden niet van Sturm Graz te winnen. Ben benieuwd of ten Hag het vertrouwen van de supporters kan winnen….

 4. Ptr

  Gewoon Blind aanvoerder maken. Dan krijgt hij ook meteen de druk op zijn schouders om te presteren. Daarbij komt dat hij dat gewoon beter kan dan MdL zonder hem te kort willen doen.

 5. JohnDoe77

  Leeftijd maakt niet uit voor een aanvoerder. Gaat erom of hij een dragende speler is, goed communiceerd en voorop gaat in de strijd. Matthijs voldoet daar prima aan. Jammer dat de selectie niet in de volle breedte beschikbaar is, maar morgen gaan we als 12e man ze aan een eerste mooie overwinnig helpen!

  1. Finidi

   Eens, Mathijs was en is aanvoerder gewoon klaar en punt, meeste uitstraling! Trouwens net sportjournaal gezien en geloof et of niet met ondertiteling naar Ten Hag gekeken haha

 6. M800M

  De slappe excuusjes liggen al klaar hoor.. Kunnen we nou verdomme eens één keer op volle oorlogssterkte de kwalificaties in gaan? Wat is daar nou zo moeilijk aan?! We zijn toch een profclub gvd

  1. JohnDoe77

   Nee, Nederland is zover afgezakt dat wij DRIE voorrondes nodig hebben en dus extreem vroeg moeten beginnen. Vooral in een WK jaarZ

   1. M800M

    Dit slaat nergens op. alsof dat een onverwachte tegenvaller is.. dat was al meer dan een jaar bekend en vanaf het moment dat we 2e werden wisten ze dat ze (ongeveer) vandaag klaar moesten staan.

    1. JohnDoe77

     Klopt en met een WK (die ook bekend was) weet je dat je vroeg in de voorbereiding met spelers zult zitten die later instromen. Jammer, maar dat hoort er dus gewoon bij.

 7. Bert Betondorp

  Ik zag ten Hag op tv uitleg geven . Ik verstond ten Hag niet. Hij praat geen Nederlands, laat staan Amsterdams. Ik lees hier en nu wat hij van plan is.
  Zijn aanvoerder is de Ligt. OK zijn keus. Blind en Tadic op de bank. Die zullen wel (moeten) invallen. Het getuigt allemaal van weinig inzicht, weinig vertrouwen ook.
  Mocht Ajax deze wedstrijd verliezen of met een te klein verschil winnen….
  Dag ten Hag kom maar nieuwe trainer en maak Ajax weer AJAX AMSTERDAM
  wordt en blijft. Met een angstig voorgevoel zeg ik nu al…. daar gaan we weer.

 8. ajaxhoger

  Puzzelen kan Hagie goed hoor m heb ik vorig jaar gezien ,ppffffffffffff
  Er komt weer een elftal op de mat van nul komma nul , waarom spelers kopen als je ze niet gebruikt , wat een armoe .

 9. Koning Haarms Wolfs

  Volgens mij is plan B al plan A geworden en staat Bosz in de startblokken.

 10. Gido

  Europa League is het hoogst haalbare als wij eerlijk zijn. Liefst nu gelijk al, maar anders via Larnaca. Als ETH dat niet haalt met deze selectie komt enorme druk op Marc en Edwin en gaan wij een heel vervelend seizoen tegemoet. Dus allemaal als één man achter de ploeg staan, goed voetbal is nu niet belangrijk. Als het resultaat maar goed is.

 11. Prinsengracht

  Zo lang Graz en Standard de tegenstanders zijn, mogen we blijven denken aan de play off voor CL. Ik onderschat niemand. Maar het zijn ook weer geen ploegen waarvan we onmogelijk kunnen winnen. Ik denk dus nog even niet aan EL.

   1. -buitenkantje rechts-

    We gaan het zien.. heb wat minder vertrouwen, maar hoop dat het meevalt. Al is die hoop nergens op gebaseerd..

 12. Wenen 1995

  Wat een positiviteit lees ik weer over onze trainer…… not! Geef die man nu eens een kans zich te bewijzen! We moeten met zijn allen achter Ajax gaan staan de komende tijd.

  1. AjaxKat

   Hij is afgelopen seizoen aangenomen met 1 doel: kampioen worden. Daarbij moest hij 1 ding niet doen: bij psv verliezen. Dat je als nieuwe coach her en der punten verliest, kan gebeuren, maar dat je kansloos afgestraft wordt bij díe ene wedstrijd van je grootste concurrent is gewoon Ajax-onwaardig. Ajax speelde een belangrijke bijrol in het kampioensfeest van psv. Ik volg Ajax sinds begin jaren 80 en ik heb nog nooit zo’n blammage meegemaakt als psv uit vorig seizoen. Persoonlijk ben ik het type dat zoveel mogelijk rust wil bewaren en mensen zoveel mogelijk op dezelfde plek wil zien. Maar als Hag het niet lukt om Europees voetbal (liefst CL) te halen dan mag ie van mij echt weg zodat we het nieuwe seizoen zsm kunnen beginnen met een nieuwe trainer (PB of FdB, maakt me niet zoveel uit). Dus wat betreft de positiviteit over onze trainer. Er is meer voor nodig om die afgang zomaar even ongedaan te maken. En ik denk dat er wel meer hier zijn die er (ongeveer!) zo over denken.

   1. -buitenkantje rechts-

    eens Ajaxkat.. vraagje.. Ben je een man of vrouw?
    Kat doet vrouw vermoeden..

 13. SarAjax

  Onana
  Kristensen de ligt wöber tag
  Eiting
  Van de beek. Ziyech
  Neres. Huntelaar. Lang/johnsen

 14. AFCA my World

  Ik geloof er niks van dat Ajax het gaat halen, ten hag is niet de goede trainer voor Ajax, wat een dwaas ! ⚽️

 15. Koning Haarms Wolfs

  Have fun hier de komende weken. 4 weekjes op vakantie. Succes en hopen dat Ajax in de CL blijft.

 16. Ajax 1

  Who cares wie aanvoerder is in deze ploeg. We hebben eindelijk weer eens genoeg persoonlijkheden dat je daarover moet twijfelen. Prima. En dolberg is er niet, dan huntelaar in de spits. En ik zou tadic of blind niet in laten vallen, maar laten starten en als ze inzakken vervangen.

 17. Pietje10

  Onana, Mazraoui, De Ligt, Frenkie, Tagliafico, vd Beek, Eiting, Zyiech, Neres, Dolberg, Tadic

  1. Pietje10

   En zodra Blind fit is naast De Ligt. En dan Frenkie linie doorschuiven en Eiting op bank.

 18. Lilpatje

  Ik weet niet wie dit bericht geschreven heeft, maar in de persconferentie geeft Ten Hag aan dat tadic kan spelen en niet ‘ als invaller’

 19. hubert

  gelukkig is niemand van jullie allen die hier commentaar geven geen trainer van Ajax dan was het 200% zekerf dat we niet doorgingen azijn zeikers wacht eens eerst af wat de komende wedstrijden brengen voordat jullie hier zo negatief liggen te zeiken. ajaxsuporters? laat me niet lachen zeg . maar straks als het wel goed gaad dan lopen onze azijnzeikers weer voorop leuke supporters hebben we toch

  1. Moosie

   wat een gelul je ziet toch dat het beleid niet klopt dat Ajax op meerdere fronten voor lul staat.
   De voorbereiding of wat daar voor door moet gaan tegenwoordig was niet om aan te zien.
   Eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast dat deze mensen met hun eigewijze harses de club nog meer naar de kloten helpen omdat ze kost wat kost kampioen willen worden

   1. AB

    Beste hubert, ook als het straks goed gaat loop ik niet voorop. Waarom niet: de verkeerde mensen staan aan het roer op vrijwel alle posities. Als we een goed resultaat behalen is dat incidenteel zo vrwacht ik en zo niet dan zeker niet met het Ajax voetbal en Ajax spelers die ik voor ogen heb. Nee, niet alleen eigen jeugd maar wel eigen jeugd ( niet de gekochte jeugd) als basis met ervaring als aanvulling en niet als basis. Zo, helder? 😉👍

 20. Zlatan4ever

  Dus de Ligt gaat binnen het veld aan Tadic vertellen hoe het zit als het niet loopt……..????🤨🤨 er is maar 1 persoon geschikt als aanvoerder/leider en dat is Tadic, daarna Blind en Onana

 21. AB

  Een aanvoerder is er voor het team en de Ligt kan dit prima af. Veltman had eer ervaring en was ouder maar zei of deed nooit iets. Blind is op zeker geen aanvoerder en Tadic is een goede tweede.

  1. AB

   Oh ja, keepers hebben de ballen verstand van voetbal, dus Onana is geen optie 😉

Reageren is niet mogelijk.