Tadic: ‘Mijn hart vertelde me hierheen te gaan; Ajax verdient het weer kampioen te worden’

Dusan Tadic wees vele andere aanbiedingen af om naar Ajax te komen. ‘Het zal een plezier zijn hier te spelen’, vertelt Tadic tegenover de camera’s van de NOS. ‘Ik had zoveel opties, in de Premier League maar ook in andere competities, en ook Southampton wilde me een nieuw contract aanbieden. Maar ik luister graag naar mijn intuïtie en gevoel. Mijn hart vertelde me hierheen te gaan.’

Tadic redde het in de zware Premier League. ‘Het is erg moeilijk daar te spelen. Wanneer je daarheen gaat, merk je pas hoe hard je moet werken. Ik ben erg blij dat ik er vier jaar heb gespeeld en telkens in de top vijf van het assists-klassement stond.’

In de periode dat Tadic in Engeland speelde, werd Ajax geen kampioen meer. ‘Misschien wilde Ajax daarom dat ik terugkwam, zodat ze weer prijzen gaan pakken’, spreekt hij met een knipoog. ‘Tijdens mijn periode van vier jaar hier werd Ajax altijd kampioen en was het de meest dominante ploeg. Ajax verdient het weer kampioen te worden en Ajax gaat weer kampioen worden.’

Related posts

16 Comments

 1. ajaxpers

  Dat waren inderdaad de jaren dat wij een toptrainer hadden die nu thuis zit!!!

 2. TijmenSH

  Een goede aanwinst, zijn optimisme alleen al brengt ons het landskampioenschap?

 3. Ajacied127

  Ajax mag in zn handjes knijpen met zo’n instelling die Tadic tot nu heeft. Zou mooi zijn als hij dit overbrengt op andere spelers. Top!

 4. Wenen 1995

  Echt klasse dat het Ajax gelukt is om hem te halen. Gaan we nog veel plezier aan beleven!

 5. Zlatan4ever

  Tadic welkom ! Hou de leuke geintjes voor in de kleedkamer want publiekelijk word je snel afgebrand met de woorden “ ik ga Ajax kampioen maken”.
  Ik heb vol vertrouwen in jou maar eerst maar eens lekker ballen en van Sturm Graz winnen

  1. Litmanen

   Ach, als je af en toe laat zien dat je het naar je zin hebt en weet hoe je een vrolijk gezicht kunt trekken, dan valt het wel mee.
   Die assists zijn superbelangrijk omdat hij ook met zijn verkeerde been ballen voor de pot krijgt.

   Lijkt me voor een spits bij Ajax wel heel lekker na al die naar binnen draaiende mensen.

 6. JohnDoe77

  Prima verhaal. En kijk naar Davey; een prima voetballer maar de stap naar Engeland was toch net te groot helaas. Tadic speelde bijna alles en was dus nog erg belangrijk ook. Die ervaring kunnen we goed gebruiken. Jammer dat spelers als Kluivert weg zijn, die had ook veel van hem kunnen leren qua menthaliteit!

 7. Ajaxbest

  Tadic Een top voetbaler waar we veel mooies gaan zien want voetbalen kan hij wel heb we ook op de wk gezien

 8. Ajaxbest

  Tadic Een top voetbaler waar we veel mooies gaan zien want voetbalen kan hij wel heb we ook op het wk gezien

Comments are closed.