Tadic: ‘Doel is een belangrijke plek in het team veroveren, onmisbaar zijn’

Dusan Tadic heeft zijn maandag, naast het afwerken van een trainingssessie, vooral gebruikt om te praten met de mensen bij Ajax en het leren kennen van zijn medespelers en zijn trainer. De Serviër is hongerig naar succes. ‘Ik heb drie weken vakantie gehad. Ik had dat nodig’, begint Tadic te vertellen tegenover het Algemeen Dagblad, waarna hij de nood nader toelicht. ‘Ik was moe en leeg na een seizoen zonder winterstop en een WK. Ik ben nu 50 procent, maar zal er staan als de coach mij nodig heeft.’

Tadic vind het erg belangrijk om zijn teamgenoten beter te leren kennen. ‘Zo zorg ik er ook voor dat ik snel integreer in het team. Waar we het over hebben gehad? Onze visie op voetbal, mijn ervaringen, maar ook heel andere dingen. Over mijn kinderen, mijn thuisland, dat soort dingen. Wat ik wil is een belangrijke plek in het team veroveren, onmisbaar zijn. Die drang om te winnen zit zo diep. Aanstaande woensdag staan we tegenover Sturm Graz. Dat wordt niet eenvoudig.’

Op zijn eerste trainingsdag bij Ajax heeft Tadic al ervaren dat er meer dan genoeg talent rondloopt in de Amsterdamse gelederen. ‘Maar talent alleen is niet genoeg, het gaat om de mentaliteit en het karakter van een speler om elke dag beter te willen worden. Zo heb ik het als jonge speler geleerd en dat heeft me ver gebracht, en het is aan mij om dat weer over te brengen aan de nieuwe grote talenten.’Tadic kijkt ernaar uit de mentor-rol op zich te nemen en de veelal jonge spelers de juiste mentaliteit bij te brengen, zo verteld hij in een gesprek met Voetbal International. De ervaren voetballer heeft de tijd genomen zich daarvoor op te laden en is er nu klaar voor alles te geven.

In eerste instantie zal hij de rol als leider vooral op het trainingsveld op zich nemen, want de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz aanstaande woensdag komt waarschijnlijk nog te vroeg. ‘Het uitduel volgende week is een ander verhaal, dan heb ik er sowieso al een volledige trainingsweek opzitten’, klinkt Tadic gemotiveerd. Vanaf dat moment begint het echte werk in Amsterdam voor de routinier. De international laadde zich tijdens zijn vakantie in Griekenland en Servië op voor een belangrijk jaar. ‘Dat is zeker gelukt, ik heb enorm veel zin in het avontuur bij mijn nieuwe club. Mentaal ben ik er sowieso helemaal klaar voor. Ik wil hier een mooie en succesvolle tijd gaan beleven.’

Ook sprak Tadic op zijn eerste dag al kort met trainer Erik ten Hag. ‘Over dingen die we kunnen verbeteren en mijn rol binnen het team. Hij vertelde me dat ik niet te veel hooi op mijn vork moet nemen en goed moet kijken op welke punten ik belangrijk kan zijn voor het team.’

Related posts

13 Comments

 1. theomar

  Die is uit het goede hout gesneden. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

 2. Gido

  Onmisbaar is niemand. Maar ik zie een centrale rol voor hem. Niet aan de buitenkant. Lekker tikkie-takkie met Blind en Frenkie en spel snel verplaatsen om Neres en Dolberg te bedienen.

  1. Bakkie

   Of Blind links centraal achterin samen met De Ligt, en Tadic met Frenkie en Donny op het middenveld…

 3. Dagrump

  Wat ik al eerder aangaf ben bang dat Frenkie weer op de verkeerde posistie moet gaan spelen!!

 4. Wenen 1995

  Hoop echt op een top start van Ajax. Niet net zoals de afgelopen jaren, waar we gelijk al vanaf het begin achter de feiten aan liepen.

 5. Zlatan4ever

  Stoere taal van Tadic, mag ik wel
  Maar toch ff focussen op de komende belangrijke wedstrijden

 6. JohnDoe77

  Volgens mij is hij zich zeer goed bewust wat hij -naast goed voetballen- toe kan voegen. Vooral mentaliteit is voor die jonkies belangrijk. En het horen van de trainer is toch anders als van een ervaren medespeler!

 7. Ajax 1

  Klinkt allemaal erg goed. Neem de talenten maar bij de hand en laat zien hoe het moet. En die assists; ik ben benieuwd of we naast ziyech nu meer assists van de zijkant krijgen.

 8. wieiswie

  Als ze nu allemaal eens de drang hebben om te winnen dan kunnen ze verkomen

Comments are closed.