There are no ads, please add some


‘Barça wacht CL-kwalificatie geduldig af in deal van 50 mln’

Gisteren liet voormalig Barcelona-speler Xavi zich lovend uit over Frenkie de Jong en prompt verschijnen er weer berichten waarin de Ajacied in verband wordt gebrht met een overgang naar de kampioen van Spanje. FC Barcelona zou bereid zijn nog een maand te wachten voordat het opnieuw in actie komt om FDe Jong in te lijven. Zowel de middenvelder als de Catalaanse club begrijpen het belang van de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League van Ajax en daar zal veel van afhangen, zo weet het Spaanse Sport te melden.

Barça verwachtte vooraf al lastige onderhandelingen met Ajax over De Jong, maar had de stugge onderhandelingspositie van Ajax niet verwacht. Het is voor de club nu wel duidelijk dat wanneer de overeenkomst toch gesloten zal worden, het zal gaan over een bedrag van vijftig miljoen euro. Het feit dat De Jong enkel en alleen voor FC Barcelona wil spelen, houdt het bedrag nog laag.

De Spanjaarden zijn bereid zich in te zetten tot het einde van de transferperiode. Ondertussen houdt de Spaanse kampioen de transfermarkt in de gaten voor mogelijke oplossingen, maar het nummer één doel blijft De Jong. Trainer Ernesto Valverde houdt van hem vanwege zijn veelzijdigheid, jeugdigheid en geweldige spelcriteria. Hij gelooft dat hij een van de weinige voetballers op de markt is die zich goed zou aanpassen aan het spel van Barça.

Gerelateerde posts

31 reacties

 1. Bakkie

  Nou nou, het zal maar over je gezegd worden..
  Hopelijk blijft Frenkie ondanks al die lof met beide beentjes op de grond staan en gaat hij dit seizoen vlammen in het rood wit

 2. Joep

  Laat Barca ergens anders winkelen. Zoals eerder gezegd laat hem eerst een jaar in het eerste spelen

 3. Koning Haarms Wolfs

  Val maar lekket kapot daar in Barcelona. En we zijn niet geinteresseerd in jullie 2e garnituur als ruil. Ga zelf maar opleiden.

 4. Valentino

  50 miljoen voor een speler die 26 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld is veel geld. Durf haast wel te zegen bijna niet af te slaan.

  Vrees dat het afscheid nemen gaat worden.

  1. Wenen 1995

   En over een paar jaar zeggen we misschien wel: Die verkoop van Frenkie was een koopje….. Waar gaat het hier met de bedragen?

  2. Ajax 1

   Ik geloof er gewoon niets van. Het kan toch niet zijn dat barca niet op de jong zit te wachten…..barca koopt gearriveerde spelers die al dicht tegen de top aan zitten….

   1. Litmanen

    Precies, kansloos dat hij direct aansluit bij de selectie van Barça op dit moment.
    Vandaar dat ik het niet geloof.
    Als dit verhaal over De Ligt zou gaan zou ik meer twijfels hebben.

 5. M800M

  Alsof het een gunst richting ajax is om te wachten tot na de kwalificatie. Als (wanneer) we niet kwalificeren is het veel makkelijker om hem los te weken. Maargoed afwachten. Persoonlijk hoop ik Frenkie op het middenveld te zien dit seizoen maar die druif zonder voetbalinzicht die het bij ons voor het zeggen heeft zal daar wel weer niet voor kiezen🤦‍♂️

  1. JohnDoe77

   M800M, wellicht moet je hem iets meer krediet geven. Ik hoor binnen Ajax niemand over hem klagen en ook de spelers niet. Nu begrijp ik wel dat die hem niet zomaar zullen afvallen, maar als een trainer geen inzicht heeft, hebben er veel, veel meer geen inzicht bij Ajax! Wellicht moet je het iets langer als een halfjaar geven, zeker na het bizarre seizoen welke wij achter de rug hebbenx

   1. M800M

    Hij heeft nog krediet bij me hoor ik roep ook nog niet om zijn vertrek, en indd it aint over till its over. maar ik heb er wel heel weinig vertrouwen in dat we de CL gaan halen. Of mis ik iets? Zien jullie wel iets van een filosofie of inzicht in wat ze tot nu toe hebben laten zien? Ik niet en dat terwijl hij veel kwaliteit heeft mogen kopen.

 6. Iamsterdam2015

  Welk gedeelte van “ nee De Jong is niet te koop” begrijpen ze daar in Barcelona niet?!?!?!

   1. Iamsterdam2015

    Ja. Moet je daar helaas gelijk in geven. Als ze hem dan maar ook niet voor minder dan 50 miljoen verkopen… als hij dan toch gaat dan maar voor de hoofdprijs

 7. JohnDoe77

  Vanwegen zijn “spelcriteria” houdt de trainer van hem. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Of is dit een gevalletje “Google translate Spaans naar Nederlands”?

 8. iefie

  ik snap t helemaal niet. hij heeft dacht ik 26 wedstrijden gespeeld waarin hij het meeste niet op zijn eigen plek stond. niet uitblonk en soms wat er leuk uitzag van eigen strafschop gebied helemaal naar de andere kant dribbelen….dan de bal verliezen en was je een verdediger kwijt. ik heb t nog niet gezien hoor hoe goed hij zou moeten zijn.

  1. beni

   Inderdaad heel veel massahysterie om niks. Een seizoen wil ik het weleens zien en blessure vrij.

 9. a.p.

  we gaan eerst 2 keer van Stum Graz winnen en daarna wil en gaat niemand meer weg

 10. Ralph

  Merkwaardig! Nog niets gepresteerd en alleen geblesseerd geweest. Verkopen voor het hoogste bod.

 11. Zlatan4ever

  Kan Barcelona niet ergens anders gaan “shoppen” ?
  Frenky het liefst nog 3 seizoenen bij Ajax

Reageren is niet mogelijk.