There are no ads, please add some


Xavi lyrisch over Frenkie de Jong

Xavi is onder de indruk van Ajax-middenvelder Frenkie de Jong, zo meldt De Telegraaf. Het clubicoon van Barcelona durft zelfs de vergelijking te maken tussen het talent en Sergio Busquets. De naam van De Jong werd de afgelopen periode veelvuldig in verband gebracht met Barcelona en dat is ook Xavi niet ontgaan. „Hoewel ik hem niet heel veel heb zien spelen, weet ik dat hij eenzelfde type is als Busquets”, vertelt hij in gesprek met Mundo Deportivo.

De Spanjaard denkt dan ook dat De Jong goed bij Barcelona zou passen. „De Ajax-speelstijl lijkt een beetje op die van Barcelona. Allebei zijn we afkomstig van de Hollandse School van Johan Cruijff. Hoewel De Jong nog jong is, denk ik dat hij veel zou kunnen bijdragen aan Barcelona. Hij wordt gezien als een enorm talent. Daarom is het een speler om in overweging te nemen. Een hele goede. Hij is technisch sterk, is bereid om te werken voor de ploeg en heeft bovenal veel talent.”

De kans dat De Jong deze zomer al naar Spanje trekt, is overigens niet groot. Directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax liet deze week in gesprek met Telesport weten dat zijn talent niet te koop is. „„Nee. Ik ben duidelijk geweest. Not for sale. En dat heb ik naar alle partijen toe gecommuniceerd.”

Gerelateerde posts

25 reacties

 1. gast

  Beste Xavi, de Jong is helemaal niet afkomstig van de Hollandse school van Johan (behoorde aan Ajax) maar van Willem II. Ff beter huiswerk doen.

  1. AjaxKat

   Na WK’74 hebben alle NL’se clubs in ieder geval een paar elementen van Oranje destijds met succes overgenomen. Vandaar de naam ‘Hollandse school’ die herkenbaar was in Europese wedstrijden.
   En als F. de Jong verkocht wordt dan wordt ie echt gezien als exponent van de Ajax-opleiding. Kijk maar naar die Denen. Eriksen wordt niet gezien als een product van zijn oude Deense club. Dat heeft met de goede internationale naam van Ajax te maken.

 2. beni

  Ik geloof hier totaal niks van, ik kan me geen een wedstrijd voor de geest halen dat ik denk de tweede Cruiff is opgestaan. Integendeel, geblesseerd totaal niet opzienbarend alleen maar een hoop bla,bla. Laat hem een seizoen top spelen dan praten we verder. Hij staat al maanden aan de kant speelt op de verkeerde plek en xavi is lyrisch. Welterusten.

    1. gast

     Het is een topic met de mening van Xavi. Jij stelt: ik geloof er totaal niks van. Vandaar mijn commentaar.

  1. Litmanen

   Weer zo’n bericht in komkommertijd. Waarom zou Xavi uit zichzelf tijdens een interview over Frenkie beginnen, terwijl hij om nog nauwelijks heeft zien spelen?

   Wij hebben hem zelfs nog nauwelijks op zijn eigen plek zien spelen….

 3. Zlatan4ever

  Frenkie is een “top-talent” maar heeft het onder andere door blesurre-leed nog niet echt kunnen laten zien. Zo is met grote waarschijnlijkheid “fake news”….😁👊🏻

 4. Ajax 1

  Frenkie is inderdaad een toptalent. Maar Barca speelt niet met talenten. Barca speelt met spelers die wereldtop zijn. En dat is frenkie nog niet. Ze volgen hem en misschien zal hij er ooit naar toe gaan. Hij is toch geen vervanger van iniesta op dit moment. Kom op zeg.

 5. JohnDoe77

  Xavi’s belangrijkste uitspraak -als hij dit al gezegd zou hebben- is dat hij hem niet veel heeft zien spelen. Dat klopt; wij ook niet! Spelers waarvan je vermoed dat ze super veel talent hebben zijn er legio, net als spelers die zelf denken dat ze dat hebben. Maar waarom heeft hij dan Ajax nog geen 1/2 seizoenen op sleeptouw genomen?

 6. Joep

  Laat Frenkie nu eerst een volledig seizoen spelen in het eerste. Bij Barca speelt hij voorlopig toch niet in het eerste

 7. Indojood

  Een echte Ajax-voetballer zoals Johan het graag ziet. Technisch zeer begaafd, creatief en altijd de voetballende oplossing zoekend. Hij zou alleen eens wat vaker en sneller moeten afspelen. Mochten we weer Europees voetbal mislopen, dan zou ik, als ik Frenkie was, naar Barça gaan.

  1. ajaxhoger

   Dan is hij weg ,we gaan echt niet europees voetballen met dit zooitje ongeregeld , we hebben een tobtrainer die er weinig van kan .

 8. Charka53

  Kan ik begrijpen van Xavi maar laat hem nog maar even van hem genieten in het Ajax-Shirt .

 9. Finidi

  Gaat die Busquets daar weg dan want het kan wel een toptalent zijn maar zolang die Busquets daar nog loopt dan weinig kans op veel speeltijd voorlopig of gaan we hier zeggen dattie beter is dan die spanjaard?

 10. Emous1978

  Peter kopsterk, kom er maar in👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

Reageren is niet mogelijk.