Nieuwe regels eerste divisie deren Jong Ajax niet

Sinds de Jong-elftallen in de eerste divisie spelen roepen clubs moord en brand vanwege oneerlijke concurrentie. Zeker nadat Jong Ajax er in slaagde kampioen te worden werden allerlei excuses en verwijten gestrooid. Zo zou Ajax bijna altijd spelers van het eerst elftal hebben opgesteld. De KNVB wijzigde de regels voor Jong-elftallen: de beloftenteams mogen alleen maar spelers van jonger dan 23 jaar opstellen. Jong-Ajax trainer Michael Reiziger hoopt de titel in de Keuken Kampioen Divisie te prolongeren. Over de kritiek: “Vorig jaar waren onze spelers al onder de 23, behalve de keepers. En alleen Siem de Jong en Amin Younes deden zestig minuten mee, maar dat is te verwaarlozen.”

Reiziger is tevreden over de voorbereiding tot dusver. “We staan er goed op. De spelers kunnen vrij makkelijk aanpikken bij het niveau en de pass- en trapoefeningen lopen goed”, vertelt de voormalig rechtsback aan Ajax TV. Reiziger moet het vooralsnog zonder het grootste deel van de kampioensselectie stellen – meerdere spelers hebben een transfer gemaakt of zijn met het ‘grote’ Ajax mee naar Engeland – maar klaagt daar niet over. “Dat is inherent aan een Jong-elftal. Wij ondersteunen Ajax 1. Dat is nooit anders geweest.”

De Jong Ajax-trainer kijkt uit naar het nieuwe seizoen, waarin het tweede niveau van Nederland een sterkere bezetting dan ooit lijkt te hebben. “Dat is allen maar goed. Veel wedstrijden, mooie stadions, veel publiek. Voor ons is dat fantastisch.”

Related posts

8 Comments

 1. Zlatan4ever

  Succes in het nieuwe seizoen Reiziger en Bogarde !! We hebben afgelopen seizoen veel leuke wedstrijden gezien

 2. vak412

  Zie Jong Ajax wel weer kampioen worden, ongelooflijk veel kwaltiteit en potentie.

 3. Wenen 1995

  Ik denk dat het heel lastig wordt om kampioen te worden gezien de sterkere bezetting komend seizoen. Wel een enorme uitdaging en het zou ontzettend knap zijn. Succes, boys!

  1. Jimmy1971

   Zie in deze heren in de toekomst ook wel een mooi trainersduo voor ons eerste elftal!

Comments are closed.