Jong Ajax komt niet verder dan gelijkspel tegen Al Ettifaq: 1-1

Jong Ajax heeft zaterdagmiddag op De Toekomst een oefenduel met Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië niet weten te winnen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Namens Ajax scoorde Kaj Sierhuis (foto).

Jong Ajax starte zwak aan het duel. Al snel dacht Al Ettifaq de score te openen toen het met een kopbal scoorde uit een vrije trap, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was er tot twee keer toe een hoofdrol voor Ajax-keeper Dominik Kotarski. Eerst speelde de goalie zo de bal in de voeten van een speler van Al Ettifaq, maar die speler kreeg de bal niet onder controle, waardoor Kotarski de bal weer kon oprapen. Even later redde Kotarski knap op een gevaarlijke voorzet.

Ajax kwam de twede helft beter uit de kleedkamer. Danilo zag zijn inzet worden gekeerd maar in de rebound reageerde Sierhuis attent: 1-0. Invaller Leeroy Owusu was dichtbij de 2-0, maar de verdediger zag een schot van een meter of 25 net naast gaan. Dankzij een mooi afstandsschot deed Al Ettifaq toch nog wat terug: 1-1. In het restant van het duel, dat zo’n tachtig minuten duurde, werd er niet meer gescoord.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord (Schouten 58′), Solomons, Kemper, Schouten (Owusu 41′); Pasquali, Bijleveld, Jensen; Nunnely, Sierhuis, Kühn (Danilo 41′).
Wissels Jong Ajax:

Jong Ajax – Al-Ettifaq
45. Kaj Sierhuis 1-0
54. Cortez 1-1

Related posts

27 Comments

  1. Leshi0172

    Correct me if I am wrong, maar Ajax heeft dus nog geen een wedstrijd in de voorbereiding gewonnen?

    1. marcussboss

      Ik dacht eerlijk gezegd 1tje, maar durf het niet met zekerheid te zeggen. een slechte generale betekent vaak een goede start, maar hoop dat dit nu ook opgaat.
      ik vind dat die Sierhuis echt zn kansen moet gaan krijgen, want die scoort aan de lopende band! Hopelijk kan hij dit voortzetten, want dan heeft Ajax weer een zelf opgeleide spits in huis!!

      1. marcussboss

        Ik heb het nog eens nagekeken. Ajax heeft van amateurclubs gewonnen, maar heeft van geen profclub gewonnen. hopelijk is dit geen voorbode voor de rest van het seizoen..heb er veel vertrouwen in❌❌❌ WZAWZDB

          1. Jimmy1971

            Ook Bosz won tijdens de voorbereiding nauwelijks wedstrijden, zegt dus gelukkig niet zoveel!

      2. Litmanen

        Vorig jaar liep er een spits in Jong die ook aan de lopende band scoorde.
        Die is verhuurd aan Groningen.
        Geen goed teken dat Sierhuis weer niet bij de A selectie zit.

    2. JohnDoe77

      Jawel, van VVSB uit Noordwijkerhout, hahaha! Maar dit draadje gaat over JA!

    3. theomar

      Het belooft weinig goeds. Mijn voorspelling: ze verliezen van sturm graz en TH moet vertrekken. Dan PB weer contracteren en kampioen worden met mooi voetbal.

      1. Bakkie

        Zou zomaar kunnen, theomar. Maar in het voetbal kan het raar lopen. Als Ajax woensdag met 2-0 wint, kan er iets moois gaan groeien.

        1. Finidi

          Ja dan missc wel ja maar zo niet dan heeft TenHag om et maar es in zen eigen taal te zeggen “ et peerd ant drieten “ oid! Heb sinds kort het boek Tukkers voor beginners!

  2. Zlatan4ever

    Sierhuis hoort een fatsoenlijke kans te krijgen, zeker nu Dolberg nog steeds “ongeinspireerd” speelt in de oefencamapagne

    1. Ajax 1

      Eens; hij scoort veel en is vd grote talenten. Die moet erbij. Hoeft niet meteen te spelen, maar als je voor staat inbrengen in de tweede helft. Zo kun je talenten langzaam brengen. Hopelijk komt hij er snel bij.

    2. Litmanen

      Zlatan, Huntelaar kan ook niks, er komen namelijk alleen maar ballen door het centrum.
      Geen enkele spits gaat in dit Ajax scoren. Het wachten is op Tadic vanaf de linkerkant.

    3. Iamsterdam2015

      Zlatan4ever. Helemaal met je eens. Buiten zijn blessures om, wat logisch is, vind ik ook dat hij albheelmlang geleden heeft laten zien dat hij een talent volle spits is. Je kan uit vorm zijn maat een heel seizoen met af en toe een doelpuntje en/of een magistrale beweging is niks. Dan ga ik wel naar een zondag 2e klasser kijken dan zie ik dat iedere week. Nee het is tijd voor Sierhuis.

  3. -buitenkantje rechts-

    Maakt allemaal niks uit . Alle talenten lopen de deur uit.. Bijna 45 Milj ingekocht.. rode cijfers.. geen enkele wedstrijd in de voorberijding gewonnen..
    Slechte generale betekent een goede uitvoering.. toch?

  4. JohnDoe77

    Net als het eerste heeft ook JA een moeizame voorbereiding. Ze zijn toch aan hun stand verplicht wat meer te laten zien.

    Maar ons eerste heeft het ook niet makkelijk. Woensdag kunnen we zien wat de echte potentie is van deze selectie en ook wat het plan is van TH en zijn staf. Ik zal er zijn, leuk dat het seizoen weer gaat beginnen.

    1. Bert Betondorp

      Helemaal eens woensdag moet er gewonnen worden, zoals het AJAX. betaamd, altijd winnen want wij zijn
      Ajax

Comments are closed.