There are no ads, please add some


Overmars: ‘Het is wel het streven om het Bayern van Nederland te worden’

Marc Overmars heeft de afgelopen maanden flink wat werk verzet om Ajax te versterken en met name aan de transfers van Dusan Tadic en Daley Blind hing een aardig prijskaartje. Tegenover De Telegraaf laat Overmars weten dat Ajax het Bayern Munchen van Nederland wil worden en dat er ook de komende jaren nog mooie dingen gaan gebeuren in de Johan Cruijff Arena.

‘De club is in ontwikkeling geweest en we hebben de weg omhoog gevonden waarbij het streven is om het Bayern Munchen van Nederland te worden. Het staat op één dat zelfopgeleide spelers kansen krijgen maar dat zij er nu extra ervaren krachten bij krijgen was ook iets waar zij zelf om vroegen. Ik denk dat Matthijs de Ligt wel blij is dat Daley erbij is en dat zal een extra stimulans zijn om te blijven. Met Daley had ik al maanden contact en van Tadic wist ik dat hij altijd al een Ajax-fan is geweest, en dat werkte natuurlijk in ons voordeel maar het had ook met timing te maken. Kijk bij Tottenham lopen ook nog een aantal spelers die hebben laten weten ooit terug te willen keren bij Ajax, maar daar is het nu nog niet het moment voor. Wat mij betreft is dit nog maar het begin’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

73 reacties

 1. HURBIE

  Goeie beredenering en streven
  Hoop voor ons en Heel Ajax dat het zo uitpakt

  1. dickst14

   Standbeeld voor Overmars na Kristensen, Orejuela, Sinkgraven enz enz. ????

   1. pacotaco

    na tadic blind tagliafico en bijv na verkopen van sanches milik etc voor veel geld. niet elke speler die je haalt is een succes

    1. dickst14

     Nee de meesten niet nee en met zoveel geld op de bank is het een stuk makkelijker.
     Ik had Blind ook gekocht maar wel voor 10 miljoen minder, anders niet.
     Sanchez en Millik kan iedereen verkopen, zelfs de slager bij mij op de hoek.
     Tadic, dat heeft hij goed gedaan ja.
     Ziyech ook, alleen ondanks alle smeekbeden veel te laat, nadat we al voor alles uitgeschakeld waren. Toch nog finale EL.
     Alle miskopen zullen we het maar niet over hebben en hopelijk gaat zijn trainer Ajax voetbal spelen met dit materiaal ipv looplijnen voetbal.
     Eens zei iemand: je moet alleen kopen wat je niet hebt.
     Deze persoon heeft Ajax groot gemaakt. De mensen die het nu voor het zeggen hebben dwalen steeds verder af.
     Dus een standbeeld voor Overmars???
     Pek en veren.

     1. dickst14

      Omdat ik zie dat het steeds slechter gaat. Ajax het Bayern worden van Nederland?
      Wij zijn Ajax was het toch altijd.
      WZAWZDB???

     2. dickst14

      Ik heb het idee dat we steeds verder afdwalen en ook op deze app. lijkt wel of bijna niemand meer weet wat Ajax heeft betekent en nog steeds zou moeten betekenen en waar Ajax ooit voor stond.

     3. gast

      Eens dickst14. De grootste onzin is het zeggen dat de ideeen van Johan niet meer van deze tijd zijn. Straks hebben we qua leeftijd het oudste team als die andere gasten uit Engeland volgend jaar volgen. Leuk voor je eigen talent. I.p.v. 4 ervaren mensen worden het max 3 jonge spelers. Cruijff is dood, Ajax ook. Triest maar waar. Nog triester is de jubelstemming die er nu heerst. Ik durf te wedden dat Overmars straks met droge ogen zegt dat ze de visie van Johan uitvoeren.

     4. dickst14

      Fijn dat er toch nog meer echte Ajacieden zijn die ook zien wat er gebeurt.

     5. dickst14

      Ik niet, Napoli had net bijna 100 miljoen ontvangen voor Higuain en een andere spits nodig.
      Of wil jij zeggen dat Napoli 5 miljoen geboden heeft en dat wij dank zij Overmars er 40 miljoen ervoor gehad hebben?

     6. Indojood

      Eens dickst14, de mensen hier vergeten ff heel snel hoeveel schade we hebben geleden de afgelopen jaren door dat gepruts. Daarbij aankopen zoals Bandé, Labyad en ook de te dure Blind hebben niets te maken met kopen wat je niet hebt. Tenslotte hebben we nu ook een of andere turfsteker als trainer.

     7. ajacied078

      die iemand zei ook koop als je het zelf niet hebt. de litmanens finidis en kanus van deze wereld. niet elke lichting stuurt 6 man door naar ajax 1. we zitten op een punt dat de club omhoog wil. en de jeugd te slechte lichting heeft. overmars doet het goed. alles onder de 5 mil is aanvaardbaar risico in huidige voetbal. het is aan de technische staf om er een machine van te maken. daar heb ik de meeste twijfel over of dat meneer ten hag lukt. de tijd zal het leren. hoop dat de directie al ergens een plan b(bosz) heeft klaar staan. mocht dit nodig zijn. met de huidige selectie. met of zonder ziyech. de jong en de ligt moet je kampioen worden.

    2. AjaxKat

     Zonder uitzondering, alle clubs hebben te maken met aankopen (of zelf opgeleide spelers) die het niet of nauwelijks waarmaken. Ook bv. Bayern, Real of Barca. Daarom pakken clubs hun winst op die speciale spelers waar er maar 1 of 2 van rondlopen op dat moment. Dus GÉÉN club heeft die 100% score; dat is onmogelijk. Hoe weet je of een speler niet ineens geblesseerd raakt o.i.d.? Of zoals Di Maria bij ManU dat er geen klik is met de trainer? Nogmaals: die 100% score is onmogelijk.

   2. JohnDoe77

    dickst3; azijnzeiker! Standbeeld Overmars na Sanchez, Neres, Ziyech, KJ, Tadic, dikke bankrekening, waardevolle selectie met Frenkie, Dolberg, Matthijs, Orejuela, Neres, etc.

 2. Peter kopsterk

  Maar Bayern koopt de toppers bij de concurrentie weg. Die worden alleen maar minder sterk.

   1. nick-afca95

    Wel een zwakkere competitie. Weet niet of je dat moet willen als Ajax zijnde. Heb een schijt hekel aan PSV en Feyenoord maar het is wel goed als ook zij sterke selecties hebben. Geld overigens ook voor AZ en Utrecht.

    1. Mr Ajax

     Eens nick, alhoewel de gedachte
     Dat je vanaf nu elk jaar kampioen gaat worden ook wel erg lekker is!

   1. Koning Haarms Wolfs

    Ja, s e i j s heeft een handje van duimpjes drukken bij zichzelf. Misschien is s e i j s wel Dotan, die heeft ook veel fictieve volgers…

 3. Melles19

  Aantal jaren is de knip toch redelijk op de portemonnee gehouden. Er lijkt nu geduldig te zijn gewacht op het juiste moment voor investeringen. Dat lijkt dit moment te zijn. Een aantal absolute eredivisie toppers van zeer jonge leeftijd die nu aangevuld wordt met ervaren mannen die kort geleden nog hebben laten zien de PL waardig te zijn. Top transferperiode tot nu toe!

 4. rickert

  Enkele spelers van Tottenham… makes me very happy.

  Jan, Toby of Christian mogen van mij altijd terugkeren🙊

 5. Ajax 1

  Mooi overmars; en die tottenham spelers wil ik ook wel terugzien. Vertonghen heeft een Amsterdamse vriendin, dus ging er vanuit dat die nog wel eens terug zou komen. Christian is wereldtop, dus die mag zeker terugkomen. En dan is er nog ene suarez die bij een clubje in noordoost spanje speelt…..overmars, zorg dat die dromen waarheid worden!

 6. Koning Haarms Wolfs

  The Tottenhamboys……..laat die idd ook maar terugkomen!!! Dan gaan we ook in Europa indruk maken.

 7. Zlatan4ever

  Ik vind het allemaal maar een beetje over-enthousiast.
  Ik heb geen goed gevoel over gehouden van vorig seizoen hoe zo gaan wij nu ineens het Bayern van Nederland worden ?
  Laten wij het per seizoen bekijken en oo zijn minst kampioen van NL worden.
  Europeesch zien wij dan wel

 8. Zlatan4ever

  Ik vind het allemaal maar een beetje over-enthousiast.
  Ik heb geen goed gevoel over gehouden van vorig seizoen hoe zo gaan wij nu ineens het Bayern van Nederland worden ?
  Laten wij het per seizoen bekijken en oo zijn minst kampioen van NL worden.
  Europeesch zien wij dan wel…

 9. Iceman

  Rustig aan Marc niet te snel. Kopen eerst goed door denken en bekijken en dan kopen we moeten ook geen Chelsea willen worden. Maar goed bezig Marc. $$$👍🏻👍🏻

 10. Indojood

  Dan wel met een Ajax-trainer en niet deze boer die alleen maar onzin uitkraamt met zijn looplijnen en gestaffeld middenveld.

 11. beni

  Laat overmars is kijken hoe het daar in de top gaat en dan even een conclussie trekken. En die is, wat een amateuristische troep is het hier in Amsterdam.

 12. Forever nr14

  Dickst14, pfffff eindelijk iemand die het hier hard op durft te roepen! Ik sluit me er helemaal bij aan. Jij snapt waar club liefde voor staat. Het verbaast me enorm dat sommige hier gewoon tevreden zijn met een zeer middelmatige trainer enz…!
  Waar Ajax voor stond weten de meeste niet meer helaas. “Ooit” wil niemand meer lezen, dus doen we het met middelmaat. Zonde van de eens mooiste club, club van m’n hart

 13. Charka53

  Zo Marc je durft wel zeg , maar het is een mooi streven en ik hoop dat het ook werkelijkheid wordt want Ajax hoort nu eenmaal aan de top.

 14. -buitenkantje rechts-

  Jeuk bij de titel van dit topic!
  Ten eerste geef je hiermee aan dat je een volger bent. Wil je iets bereiken in deze wereld dan moet je niet volgen maar leiden…
  Ajax was ooit leidinggevend.. Geef Dickst helemaal gelijk. Ooit zeiden we massaal WZAWZDB! Waarom? Omdat we zo graag op een andere club wilden lijken? Nee..
  We waren zelf leidend en anderen wilden lijken op ons!
  Ten tweede geef je door op BM te willen lijken aan een koopclub te willen zijn. Schande! Dit wordt gewoon door de directie van Ajax openlijk uitgesproken! De Toekomst kunnen we opdoeken. We gaan kopen..
  Wat ooit de levensader van Ajax was.. de opleiding.. wordt openlijk door onze directie overboord gegooid..
  Alles waar Cruijff voor stond is weg . We kijken ernaar en doen niks!

  1. gast

   Wat is al zei: Cruijff is dood, Ajax ook. We zijn supporter van een voetbalclub en niet van Ajax. Ongetwijfeld grote kans op de titel, ongetwijfeld allemaal juichende supporters …… dankzij het verkwanselen van het gedachtengoed. Vanaf nu: weet je nog van toen …… toen Ajax nog voor voetbal stond, toen Ajax nog een opleiding had, toen spelers op jonge leeftijd mochten debuteren, toen spelers er trots op waren om voor Ajax te spelen. Vroeger is helaas vroeger.

   1. Ajax 1

    Mensen, lees eens wat overmars zegt:

    Het staat op één dat zelfopgeleide spelers kansen krijgen maar dat zij er nu extra ervaren krachten bij krijgen was ook iets waar zij zelf om vroegen.

    Volgens mij bedoeld hij dus dat de jeugdopleiding goed moet zijn en nummer een blijft. Maar aan de andere kant is gebleken dat je met alleen talenten geen ptten kan breken, dus dat je ervaring erbij haalt. Dat geeft dan een boost aan de ontwikkeling van talenten en levert een beter elftal op.

    Ik ben het met een groot deel van de kritiek wel eens, maar volgens mij word er nu ook wat overdreven en gaan we de goede kant op. En ja, ik ga ook voor mooi voetbal en wil een andere trainer…..

    1. gast

     Ik kan lezen Ajax 1 maar het is kul wat Overmars zegt, gewoon aantoonbaar niet waar. Mooie Klaas Vaak verhaaltjes. Overmars en co hebben gewoon een andere agenda. Straks zijn we het Chelsea van Nederland.

     1. Ajax 1

      Volgens mij houden ze de ligt en frenkie langer vast en gaan ze dus niet meer meteen voor geld. En dan komen sierhuis, brobbey, unevar en anderen er aan. Dus denk dat we de komende jaren weer een mooie mix v ieugd en ervaring krijgen.

     2. Ajax 1

      Nogmaals, ik deel een groot deel van de kritiek wel, maar volgens mij gaan we betere jaren tegemoet dan de afgelopen, met uitzondering el seizoen ruim jaar geleden, want daar echt v genoten.

 15. Mokum69

  Toen ik begin jaren negentig in stadion De Meer liep was er een delegatie van Bayern München om een kijken hoe ons aller Ajax het allemaal regelde want dat wilde ze in München ook wel…. nu zijn de rollen omgedraaid. Best wel apart!

  1. ajacied078

   toen speelden we in de top van europa… bayern is de enige top club in de wereld die alles in eigen vermogen heeft. jeugd. stadion. spelers selectie etc. als ajax dat voor elkaar krijgt doen we in ieder geval weer elk jaar mee om de europa league. net als begin jaren 90. eigen jeugd met aanvulling waar nodig. en een goeie coach… ja die ontbreekt nog.

 16. Jellepang

  Eerst kampioen worden.. maar moet ik wel zeggen de directie doet eindelijk goede dingen op de transfermarkt👍👍.. nu nog een goede trainer

 17. AFCA my World

  Als je het Bayern van Nederland wilt zijn,moet je de beste spelers bij je concurrenten weg halen,niet van buiten ! ⚽️

 18. AFCA my World

  Oh ja, WIJ WILLEN EEN BETERE TRAINER !!! WIJ WILLEN PETER BOSZ TERUG !!! ⚽️

 19. A.F.C.A Amsterdam

  Misschien wat spelers van Totterham terug halen. Eriksen, Sanchez, Vertongen…….

 20. Forever nr14

  Idd br, super blij worden hier sommige echt ongelooflijk en totaal geen idee hebbenende waarvoor Ajax toonaangevend “was” niemand doet er iets, en zakken we steeds verder in het al stinkende moeras van macht en geld!

  1. ajacied078

   daar draait voetbal om tegenwoordig. heb je op het wk 1 mooie wedstrijd gezien kwa voetbal?

 21. Koning Haarms Wolfs

  Niets kopen, alleen jeugd opstellen, niet meegaan met de tijd en continue meedoen om plaats 4 tm 12. Geweldig! Of nog beter…..we kopen niets en gaan DWS achterna, of spelen samen met AFC…. Ik snap niet, dat sommigen hier niet zien, dat je zonder aankopen totaal nergens meer bent en totaal nergens meer zult komen. Jeugd is belangrijk, ja……maar een stabiel elftal met jongens met ervaring is ook erg belangrijk…..zeker als je om prijzen wilt spelen. Laat ons maar Bayern worden, meedoen voor prijzen en een rol van betekenis zijn. Beter dat, dan een 2e Sparta worden…. veel geschiedenis, trots, en volharding en tegen degredatie vechten. Tijden veranderen, mensen!

  1. gast

   Volgens mij heeft niemand gezegd “alleen eigen jeugd”. Volgens mij heeft niemand gezegd “geen aankopen”. Ook Johan niet. Volgens mij is het huidige beleid wel “ziek”.

  2. Vak 120

   Helemaal met je eens! Wat een onzin om niks te kopen en alleen maar jeugd op te stellen!! Iedere week verliezen,maar dan kunnen we trots zijn op ons ajax!! Word wakker sommige,ga met de tijd mee!

   1. -buitenkantje rechts-

    Wat een dom gelul.. Niemand zegt niks kopen.. niemand zegt alleen jeugd opstellen.. Daarnaast is het geen zwart-wit.. Niets kopen en 2e Sparta worden.. onzin! Kijk eens naar de gem leeftijd onder v Gaal tien Ajax EC1 won..

 22. Koning Haarms Wolfs

  De wedstijd tegen the Wolves, om je kapot te schamen. Het lijkt niet te lukken met TH. Zat helemaal niets in. Roep om Bosz neemt volgens mij enorm toe!

Reageren is niet mogelijk.