Ajax en Manchester akkoord over transfer Blind

Ajax en Manchester United hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Daley Blind. Met de transfer is een bedrag gemoeid van 16 miljoen wat kan oplopen tot 20,5 miljoen. Blind gaat bij Ajax een vierjarig contract ondertekenen tot medio 2022, zo hebben beide clubs maandagavond laten weten.

Blind doorliep vanaf zijn achtste de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op 7 december 2008 in de wedstrijd FC Volendam – Ajax (1-2). Hij speelde tot nu toe 143 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin 3 keer. Met Ajax werd hij 4 keer kampioen; in 2011, 2012, 2013 en 2014. In 2013 won de Ajacied tevens de Johan Cruijff Schaal. In de zomer van 2014 vertrok Blind naar Manchester United en speelde daar tot nu toe 141 officiële wedstrijden. Hij won met de ploeg de UEFA Europa League, de FA Cup, de League Cup en de FA Community Shield.

Bron: Ajax.nl

Related posts

45 Comments

    1. De Ajacied

      Welkom thuis Daley
      En laten we allen positief denken en blij zijn met zijn terugkeer
      Die €€€ dat komt wel goed, Marc heeft er genoeg he ?
      ❌❌❌

      1. Ajax 1

        Off-topic: Barca toch achter Frenkie aan? Ik kan het me niet voorstellen, want frenkie is toch te jong en onervaren om iniesta en paulinho te vervangen….ze zouden el haddadi of andere spelers in de deal betrekken. Lijkt me echt sterk verhaal. Marc, poot stijf houden…..frenkie moet nog zeker een jaar blijven!

    1. beni

      Een jongen van de club en dan maar halen zeker vergeten hoe hij onder de boer speelde.

    1. Litmanen

      Ik zie liever een goede voetballer dan een hardloper.
      De traagste voetballer ooit (van Hanegem) was toch vaak de beste van het veld.
      Behalve dan tegen Ajax ?

      1. -buitenkantje rechts-

        Het ene sluit het andere niet uit.. Geeft alleen wel een duidelijke beperking van Blind weer..
        Heb nog geen antwoord op mijn vraag waar Blind gaat spelen.. Iemand?

      2. beni

        Noem je wel een naam. Blind mag zijn schoenveters niet vastmaken. Gewoon een bagger aankoop.

  1. ajax62

    Wat een mooi bericht om wakker mee te worden. Goed werk van Overmars op tijd een degelijke selectie.

  2. Wenen 1995

    Ik zag de ruim 17 miljoen die we destijds ontvingen voor Blind een beetje als een kado van Van Gaal aan Ajax. Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet zien. Hopelijk pakt het goed uit.

  3. Geroldkohlen

    vind het echt teveel voor de voetballer blind. Maar goed welkom terug.

  4. 5lager

    Het is een hoop geld. Maar ik ben er blij mee. Sinds de verkoop van neymar zijn de prijzen van spelers bizar gestegen. We hebben zelf ook een aantal spelers verkocht voor een goede prijs. Sommige daarvan hadden zich veel minder bewezen dan blind. Hij heeft toch jaren goed mee gedaan op het allerhoogste niveau.

    Welkom thuis blind

  5. Koning Haarms Wolfs

    Nu echt definitief….heel blij mee. Kind van de club, goede instelling, ervaring op topniveau en gewoon een nuchter en aardig joch! Dit keer hebben we echt in ervaring en mentaliteit geinvesteerd met Blind en Tadic! Veel zin in dit seizoen.

  6. MakeOne

    Breaking! Het gerucht gaat dat ajax Sanogo en heiko westerman terug gaat halen…?

      1. Koning Haarms Wolfs

        Wat denk je, ems… Als je hier het cynisme niet uit kan halen….?

  7. Charlie2011

    Niet zo negatief die jongen heeft lekker wat PL in de benen heeft met goede voetballers getraind hij is sowieso een betere blind dan toen hij vertrok. En we hebben allemaal wel gezien dat hij meekon met het niveau van manchester u.

  8. Iedereen heeft een mening

    Dus geen excuses meer. Kampioen en Europees overwinteren. ????????

  9. Finidi

    Oke achterin en op het middenveld zit het wel snor nu denk ik, wat vinden jullie vd voorhoede dan? Ik vind dat er nog wel een makkelijke pingeldoos op links mag komen alla Jesper Olsen oid gewoon voor ons als publiek maar ome Ten Hag zal wel niet van verrassingen houden?

        1. Iedereen heeft een mening

          Mr Ajax, je bent erg voorzichtig met je berekening. Ik kom op 40 i.p.v. 30, of maakt Sierhuis ze in de keukenkampioen divisie????? ???????

          1. Ajax 1

            Haha, ik kom aan 100 goals, maar dan tel ik die van vd beek, ziyech, frenkie, de ligt en onana erbij.

          2. -buitenkantje rechts-

            Hoop dat Ziyech en Frenkie er komend seizoen nog bij zijn.. Sierhuis zit niet bij de selectie..Dolberg 18 Is veel te weinig voor een Ajaxspits..
            Tadic schat ik tussen 10-15
            We hebben een spits nodig die wedstrijden kan beslissen en 2 man verdediging constant bezig houdt.. Vind Umar een goede spits

          3. Koning Haarms Wolfs

            Wat een optimisme hierboven…..heerlijk! Dat kunnen we hier op het forum en bij Ajax goed gebruiken! ?

  10. Finidi

    Ja een spits maar een ajaxspits bedoel je, oke maar dan moet je wel met rechts en linksbuiten komen dan maar is dat nog realistich na wat ik op wk gezien heb? Ze zetten gewoon de bus ervoor en als het moet 2. Antivoetbal gewoon tenminste dat vind ik

    1. Finidi

      Ja zeggen ze dan maar als je voor Heracles of zo bent dan vind je dat prachtig dat ze er niet doorheen komen!!!????? Nou geweldige taktiek en dan lachen ze je nog ook uit dat je dat verschrikkelijk voetbal vind, te triest voor woorden gewoon! ( uit het dagboek van een Ajax liefhebber?)

  11. Finidi

    Ja mrajax zo lust ik er mogeentje, tadic 7 neres 13 en dad zeker 40! We hebben het ovet 2 spits haha

  12. Bert62

    Hopen dat hij aan spelen toe komt. Voor Siem waren we ook blij dat hij terug was maar komt helaas ook nog veel te weinig aan spelen toe

    1. Ajax 1

      Ik was niet blij met terugkeer siem. Heeft mooie dingen gedaan voor Ajax, maar voegt niets toe. Heeft nooit meer het niveau bereikt van zijn laatste jaar Ajax. Voor Blind is dat anders.

        1. Ajax 1

          Nee, vind dat siem te veel op een te laag tempo speelt, te weinig creatief. Als aanvallende middenvelders heb je vd beek, ziyech, en evt f de jong die allen beter zijn en als die alle drie niet kunnen spelen zou ik tadic aanvallend op het middenveld zetten. In de spits heb je dolberg, huntelaar en sierhuis en zou hij bij mij ook 4 zijn, of ik zou neres daar evt nog laten spelen mochten allen geblesseerd of geschorst zijn. Kortom, siem zou bij mij geen minuten maken.

  13. -buitenkantje rechts-

    De selectie is wel kampioenswaardig nu.. Nu de trainer nog.
    Hij moet toch ook de kwetsbaarheid van Ajax zien? Zowel bij pressing als een snelle counter komt Ajax in de problemen..
    Denken jullie dat dat met Blind op CV ineens opgelost is?

Comments are closed.