Blind akkoord met Ajax en is gelijk duurste speler ooit

Daley Blind keert terug bij Ajax en heeft een persoonlijk akkoord bereikt over een verbintenis voor vier jaar. Blind is in één klap de duurste Ajacied want met de transfer is een bedrag gemoeid van zestien miljoen euro en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 21 miljoen euro. Bronnen rond de Engelse club bevestigen dat vrijdagavond laat aan De Telegraaf. 

Algemeen directeur Edwin van der Sar werd onlangs ingezet om de transfersom van 17 miljoen te drukken maar Manchester wilde daar niks van weten omdat het ook flink in de buidel moet tasten voor de vervanger van Blind, namelijk Harry Maguire van Leicester City. Naar verwachting zal al het papierwerk nu worden afgerond en kan Daley Blind zijn vierjarig contract bij Ajax gaan ondertekenen en zo spoedig mogelijk aansluiten bij de selectie van Erik ten Hag. Blind is hiermee gelijk de duurste Ajacied en gaat Miralem Sulejmani (16 miljoen), Dusan Tadic (13,7 miljoen) en David Neres (15 miljoen) voorbij.

Bron: De Telegraaf

Related posts

121 Comments

 1. SarAjax

  Ik had liever gehad dat duurste speler ooit op een bepalendere plek speelde

  1. De Ajacied

   Ik ben heel blij dat Daley terug komt maar om daar maximaal 21 miljoen voor te betalen, dat is wel heel erg veel ja
   ❌❌❌

  2. Bakkie

   Verdedigende middenvelder vind ik wel de meest bepalende positie die er is en ik neem aan dat hij voor die positie gehaald is

   1. nick-afca95

    Zou me ook niks verbazen als hij naast Mathijs centraal achterin gaat spelen. Ben benieuwd hoe ten Hag anders al die middenvelders in het elftal gaat stoppen. Van de Beek, de Jong, Tadic, Schone, Ziyech (waarschijnlijk gaat die nog wel weg) en dan ook nog Blind. Allemaal toch spelers die in de basis thuis horen.

  3. Koning Haarms Wolfs

   We hebben de Sterrenkusser ingeruild voor een echte Ajacied! 57-voudig international, een teamspeler, stabiel karakter en op meerdere plaatsen inzetbaar……ik zeg: een topdeal!!!

   1. Litmanen

    Ik zeg: Helemaal eens! Ajax heeft geld om dit soort deals te sluiten, dan moet je het ook doen.
    Mocht Ten Hag niet presteren, dan ligt hij er snel uit. Met deze groep, zelfs als Ziyech vertrekt, moet hij Europees ver komen en sowieso de schaal halen.

 2. simply Ab

  16 miljoen voor Daley Blind. Ik heb echt heel erg veel spijt van mijn seizoenskaart. Dit is volkomen gestoord. Elk percentage goodwill dat Sar en Overmars nog hadden is weg. Maar ja, daar maken zij zich niet druk om. Van mij mag de f side het hele seizoen muisstil zijn. Wat een volslagen idioterie.

  1. Ajax 1

   Ach, de jaren hiervoor zat je met seizoenkaart op het laatste moment aan te kijken tegen spelers die vertrokken. Nu is de ploeg intact gehouden grotendeels en versterkt….dus ik vind dit een stuk beter dan de afgelopen jaren. Veel geld dit, dat zeker eens, maar we hebben 200 mln € staan, dus je moet iets doen om verder te komen.

   1. Ajax 1

    En het stil zijn: afgelopen seizoen begreep ik dat aan het einde. Nu moet iedereen toch vol achter de ploeg gaan staan.

    1. simply Ab

     16 miljoen getaal je gewoon niet voor Blind. Het banksaldo doet niet ter zake, al kan je het 10 keer betalen. Blind is geen 16 miljoen waard. (overigens, waar heb jij in de financiën gezien sat Ajax 200 mln te spenderen heeft? Optellen van transfers is niet de werkwijze hoor ?).

     1. Ajax 1

      Ajax had 175 mln eigen vermogen vorig jaar. Daar is bij gekomen, dus zeg 200 mln. En dat is veel geld en daardoor staat Ajax in de top v rijkste clubs.

     2. Jeroen68

      Blind is dit zeker niet waard ! Had dan maar een half jaar gewacht. Hij zat bij Man. United toch ook regelmatig op de bank. Zo’n uitmuntende speler is het nou toch ook weer niet ?! Dit is de waanzin ten top !!!!

   2. Litmanen

    Eens Ajax 1. Veel te veel geld, maar hij zal het waard blijken. Bovendien Europees een koopje. Laten we er maar aan wennen.

  2. vak411

   ach Simply Ab. ik betaal al jaren een seizoenskaart om op de laatste dag 2 toppers te zien vertrekken en middel.aat te zien komen. die 20 miljoen kan me geen flikker schelen. ik wil kampioenschappen zien. met jou fantastische ideeën zonder geld uit te geven worden we al jaren op rij kampioen. hé! top man. . ik ben blij dat geld op het veld staat en dat er eindelijk eens ervaring gekocht wordt. prachtige aanvullingen op de grote talenten die er in het veld lopen. na 4 jaar alleen maar hand op de knip en jeugd er in prima beleid dit. over 2 jaar mogen we Overmars daar op aanrekenen . ik en veel.mensen bij mij uit het vak zijn hier heel blij mee. Welkom Daley!!

   1. simply Ab

    Waar heb ik ooit gezegd dat we geen geld moeten uitgeven? Heb ik problemen met de aankoop van Tadic? Wat voor ervaring en leiderschap brengt Blind nu echt mee? Zijn EL finale? Zijn reserverol bij MU? Ajacied zijn? Ned. international zijn? Verder nog tot daar aan toe dat hij gehaald wordt maar zoveel geld voor Blind is gewoon gestoorden helemaal gezien looptijd contract. Merk wel dat mensen hier het geld van een ander makkelijk uitgeven ?.

    1. Bakkie

     Ja omdat iedereen het spuugzat was dat er jarenlang alleen maar geld binnenkwam en wij met z’n allen naar een veredeld Jong Ajax zaten te kijken

    2. Bakkie

     En wat voor ervaring brengt ie mee? Dat is toch geen serieuze vraag hoop ik?

     1. Ajax 1

      Dat vroeg ik een week geleden ook in andere post, maar behalve vervangen v directie en ten hag kwam er niets.

     1. Ajax 1

      Alleen het laatste jaar zat hij veel op de bank. Meer dan 100 wedstrijden gespeeld hoor. En op de bank zitten bij zo’n club zegt niet veel. Hebben 30 goede spelers, dus geen schande. Voor de nederlandse competitie en voor akax internationaal een hele goede aanwinst. Wie wil je dan halen? Een vaste basisspeler v man u haal je echt niet hoor.

   2. AjaxKat

    Ik schreef het hieronder ook al; de hele voetbalwereld heeft te maken met de transfer van Neymar vorig seizoen. Dat was een game changer. Ter vergelijking: de transfer van CR7 voor 100 miljoen onlangs is bijna geruisloos gegaan.
    De simpelste transfers zijn daarmee ook omhoog gegaan. Of is er iemand die 18 miljoen voor J. Kluivert terecht vond? Dus een speler die maar even in Ajax 1 stond. Maar dan praat je over een transfer in het voordeel van Ajax, dan klaagt niemand meer.
    Met Daley koop je een EL-winnaar uit de PL die nog zn leeftijd mee heeft. Hij kan op meerdere plekken uit de voeten. En ervaring plus leeftijd heeft zn prijs gezien de tijd waarin we leven. In grote lijnen geldt dit bovenstaande ook voor Tadic. Poulsen (ook een goede aankoop) liep op zn laatste benen bij Ajax en dat geldt niet voor Blind en Tadic.
    Nu niemand meer zeiken dat er geen ervaring wordt aangekocht. Dat geld moet een keer op het veld komen, wees blij. En het nieuwe contract met Adidas levert Ajax ook tientallen miljoenen op.

  3. dickst14

   Voor Blind zou ik een bedrag in gedachten hebben van maximaal 5 miljoen om een eenjarig contract af te kopen.
   Er is geld zat, maar dat wil niet zeggen dat je het over de balk moet gooien.
   Kristensen, Orejuela,Sinkgraven,Bonde enz enz
   Allemaal miskopen.
   Er was eens iemand die zei: je moet alleen kopen wat je zelf niet hebt.
   Maar goed Ajax is Ajax niet meer.

   1. De Nees

    Was dat eerder een dreigement naar mij? ik woon in de kinkerbuurt, laat maar weten wanneer je langs wilt komen.

    1. dickst14

     Ja. had ik niet moeten doen. Ik was een beetje pissed off omdat je Moos zo af liep te zeiken en partij koos voor 2 anderen. Deze 2 zijn nou net de oorzaak waardoor de inbreng van anderen nu minimaal is. Goed, mijn excuus. Mocht je die niet aanvaarden. Ik woon in Brielle. Altijd welkom. (ook voor een borrel).

    2. dickst14

     Had ik niet moeten doen. Ik was pissed off omdat je Moos afzeek en het juist opnam voor de 2 die dit forum verzieken. Dat bepaalde personen tegenwoordig een minimale bijdrage hebben komt juist door hen. Maar goed, ik was een beetje oververhit en loop niet weg voor wat ik geschreven heb. Ik woon in Brielle. (ook welkom voor een borrel, lijkt me beter).

     1. De Nees

      Sportief dickst, zand erover. Zoek ook geen probs maar het gaat m’n eer te na weg te lopen voor wie ook, a man gotta do what a man gotta do zeg ik altijd maar ?. Had niet eens tegen jouw maar bizar die band van jullie om je zo op te werpen voor een ander, niet gezond ook haha. Ja maar ik was ook pissed off, mensen gaan hier weg en dan dit voordoen als een ban aansmeren, dan steek je echt de kop in het zand, dat viel dus verkeerd. Jullie delen toch ook graag uit dan moet je ook maar incasseren toch? ?

   2. Ajax 1

    Dus beter wat meer geld uitgeven aan echt goede spelers dan halve spelers. Aan de andere kant kun je niet altijd gelijk hebben. Tegenover het rijtje wat je noemt kun je ook sanchez, onana, neres en dat zijn toch echt goede aankopen geweest voor vergelijkbare bedragen. Achteraf is makkelijk natuurlijk.

   3. Litmanen

    Dickst, vijf miljoen? Dat vragen wij al voor iemand die twee wedstrijden in het eerste heeft gespeeld.
    Kluivert 18 miljoen? Dat is pas belachelijk. Een jochie dat nog niets heeft laten zien.
    Maar ja, dat komt binnen hè?

    1. dickst14

     Blind is een modale voetballer. Geen exceptioneel talent. Tadic wel. Ik denk wel dat Blind organisatorisch iets kan betekenen, maar zoveel geld terwijl Eiting op de deur klopt en beter is.???

     1. Litmanen

      Richting kun je toch niet vergelijken met iemand die 57 interlands heeft gespeeld en een aantal jaren PL plus vier schalen met Ajax?
      Zelfs al heeft hij meer talent, juist het tekort aan ervaring doet Ajax elk jaar de das om.

   4. De Nees

    Dickst lees ook goed wat de echte insteek is dan weet je dat ik het niet an sich opneem voor eug en litmanen. Maar besef ook ‘s dat het een grote groep is tegen 2, waarvan Eug zelfs nooit gemeen is en dan wordt op alles wat ie zegt zout gelegd. Als ik daaraan mee zou doen dan zou ik me meteen laf voelen, je kleine steentje bijdragen aan een groep, erg nietszeggend zou ik mij voelen, daarom kies ik nooit partij voor een grote groep. Als ik reageer op Eug dan is dat 1 op 1 en niets te maken met jullie groep bashing tegen hem, je ziet dat verschil dan niet. Scroll dan verder als hij irriteert, maar je ziet steeds dezelfde gasten reageren, niet uit irritatie maar omdat het leuk is een pispaal te hebben. Punt is dat iedereen het zat is, jullie zien dat ook verrekte goed maar toch ga je ermee door. Als dat maar bijzaak is ja dan hoeft een ander op z’n tijd ook niet in te houden, d’r is dan geen wederzijds respect naar de rest van het forum.

   5. De Nees

    NB. Bepaalde opmerkingen van lang terug worden ook telkens bijgehaald, maar volgens mij zijn ze al genoeg ‘gestraft’, move on. Jullie maken ook harde opmerkingen naar de ‘vijand’ dus wie verwijt wie dan? Litmanen laat niet los om jullie dat plezier niet te gunnen, dat kan ik me ook weer voorstellen. Je zegt pot verwijt de ketel, in een discussie roep ik ’s mafkees, maar dat is als tegen je bar maatje, zeker niet van dezelfde orde. Maar goed mss komen we er niet uit, maar idd als we zouden afspreken dan liever om een borrel.?

    1. dickst14

     Zouden we moeten doen. Ik ben Ajacied, jij ook dus mocht je in de buurt komen dan ben je altijd welkom.
     Ieder zijn mening over Ajax, maar ik ben 100% Cruijff en triest over wat er allemaal gebeurt.

 3. VanDattem

  Welkom terug Daley! Jij kan er natuurlijk niets aan doen, maar de hele theorie over uitgaven en salarisplafonden waardoor we bepaalde talenten maar niet kunnen binden kunnen natuurlijk volledig de prullenbak in als we 17 miljoen aan Daley Blind gaan uitgeven. Prima aankoop hoor, maar ik snap er niets meer van.

  1. BobbyHaarms

   Grote voordeel van Daley is dat het geen onbekende is voor de club en hij direct inzetbaar is. Maar als je al 17(!) miljoen uitgeeft voor Blind ben ik toch wel heel benieuwd wat Ajax uiteindelijk voor Zyech gaat vragen. Dat moet met zijn kwaliteiten en contractduur dan toch wel minstens 80 miljoen zijn..

   Natuurlijk, Daley kan hier niks aan doen en hij is welkom hoor. Maar we praten hier wel over een speler die over 9 maanden transfervrij was geweest..

   1. Litmanen

    Het gaat er om wat een ander voor een speler over heeft. Ziyech heeft internationaal niets gepresteerd, Blind wel.

 4. Bigboss

  Elke speler in het team is toch een bepalende speler of ….. het is in ieder geval een goede aankoop net als Tadic en niet na het begin van het europeese seizoen. Ik vind wel dat een bepaalde toon hiermee is gezet welke kant ze op willen. Nu hopen dat het goed uitpakt allemaal net als twee jaar terug

 5. hubert

  Ik snap de supporters niet meer nu word er gekocht en weer negatieve krititiek. het is nooit goed ga zo door AJAXJANKERS PFFFF

  1. VanDattem

   Volgens mij “zeuren” er niet zoveel mensen perse over de komst en aankoop van Daley Blind. Daarbij mogen ze van mij 30 miljoen uitgeven aan hem; als zulk soort spelers maar komen! Het is alleen wel verwarrend binnen een tijd waarbij er nog niet zo lang geleden twijfels waren over uitgavepatroon en salariering, met name rondom een aantal bepalende talenten die we graag in Amsterdam willen houden. That’s all (for me). Laat het geld verder vooral lekker rollen!

   1. AjaxKat

    Denk ook dat we te maken hebben met de erfenis van de transfer van Neymar vorig seizoen. Die heeft best impact gehad op de hele voetbalwereld. De 100 miljoen voor CR7 onlangs door Juve; het lijkt al veel normaler te worden want niemand ligt daar nog van wakker.
    Dat is het denk ik en Overmars wil meer investeren plus Daley is wel een EL-winnaar die uit de PL komt. Een hoop geld inderdaad maar voor mij ook wel ergens te begrijpen. Dus we hebben nu Tadic én Blind uit de PL, het kan slechter.

  2. simply Ab

   Hubert, niet iedereen is een ja knikker. Sorry ?. Door kritiek hoort men scherp te blijven. Lukt alleen nog niet zo bij Ajax ?.

 6. Sixxy

  Vind ik nou dus ook Hubert. Blind is een echte ajaxied die teminste vecht voor de winst ben blij dat hij weer terug is. Ajax heeft geld zat. Laten we nu eerst maar weer even genieten van een goed seizoen. Die heb ik al na lange tijden niet gezien.

 7. JohnDoe77

  Ja mooi is dat! Vorige jaren was het steeds zeiken dat er niets werd uitgegeven (“Marc Netto”). Geven ze eens een seizoen goed geld uit, gaan mensen weer lopen zeiken dat het volkomen belachelijk is. Hetgeld moest toch op het veld staan?!

  On-topic: was ik toch bijna positief dat er WEL een toegevoegde waarde was van Sar…. “Algemeen directeur Edwin van der Sar, die een verleden heeft bij United, werd ingezet om de prijs naar beneden te halen. Dat lijkt gelukt, al is niet duidelijk wat de Amsterdammers daadwerkelijk gaan betalen voor Blind.”.

  Maar zoals alles wat onze CEO doet heeft hij blijkbaar niets van de prijs af kunnen halen. Nouja, wel lekker op kosten van de club zijn oude vrienden kunnen bezoeken, lekker hapje eten, wat onkosten opvoeren, etc. Goed bezig!

  Daley is van harte welkom! Echte Ajaxied waar we de komende jaren weer titels mee halen. Wellicht door de laatste stappen die Ajax op transfer gebied zet, wordt het ook voor spelers als Ziyech interessant wat langer te blijven?

 8. kanu

  mannen wanneer is het goed.eerst zeuren tot er geen geld uitgegeven word en nu doen ze dat en is het weer niet goed .Ze zullen moeten anders krijgen ze niemand meer wat ervaring meeneemt.

 9. ems

  Dit bedrag is peanuts tegenwoordig, prima move van Marc. Hij probeert spelers te halen die er direct staan. Anders halen we nl geen Europees voetbal tegenwoordig.

 10. Jimmy1971

  Ben blij met Blind, maar inderdaad wel duur betaald gezien zijn aflopende contract daar..

 11. ajaxpers

  Goede speler maar absoluut dat bedrag niet maar plus dat het voor de volgende aankopen een negatieve invloed heeft. Een bepalende speler zal nu wel denken dat hij bij Ajax meer kan krijgen en dit geldt ook voor de clubs en zaakwaarnemers. Ik blijf zeggen dat deze trainer het probleem is.

 12. Iamsterdam2015

  Pffffffft dat is wel heel erg veel geld….. maar ja, ondanks dat ;” welcome home!!!!!!

 13. Wenen 1995

  Als we het hoofdtoernooi CL halen en daarin overwinteren is Blind dit bedrag meer dan waard, anders….. zucht

 14. Peter kopsterk

  Er moet 1 de duurste zijn. Heeft een schat aan ervaring dus Daley WELKOM.

 15. pacotaco

  ik vind het teveel geld. vooral voor een speler met aflopend contract. maar wij hebben blind nu nodig en niet over 9 maanden. en de gekheid. van
  de markt werkt 2 kanten op. je krijgt belachelijke bedragen voor spelers zoals voor milik sanches kluivert etc maar je moet nu ook een keer belachelijk betalen. het belangrijkste is dat ajax zich goed heeft vesterkt. en dat de selectie grotendeels intact is. nu prijzen pakken en goed voetbal dan zeikt niemand meer.

  1. Litmanen

   Een waarheid als een koe. Wij vragen en krijgen de gekste bedragen voor onze spelers die nog niets gepresteerd hebben.
   Neem nou het bod op Frenkie van Barça.
   Vijftig miljoen voor een middenvelder die een paar maanden niet op zijn eigen plaats heeft gespeeld en de rest van het seizoen geblesseerd is geweest!
   En meer heeft de wereld niet van hem gezien.
   Dan is 16 of 18 miljoen voor Blind peanuts….

   1. pacotaco

    en ik had begrepen dat manu nog een optie voor een jaar had op blind. die ze zeker zouden lichten aangezien ze hem niet voor niks willen laten gaan. dan had ajax bijna 2 jaar moeten wachten om hem transfervrij binnen te halen.

 16. Charka53

  Laten we hopen voor Ajax en Daley dat hij opvalt door goed spel zodat die azijn zeikers op houden over de duurste speler allertijden we weten dat dit in de voetbalwereld normaal is en dat Ajax nu eindelijk een beetje mee gaat doen.
  Welkom terug Daley en succes

 17. Overdwars

  Zo zie je maar hoe het kan lopen, ooit nog verhuurd aan groningen om ervaring op te doen hahaha. Maar goed, deze Blind zie ik graag weer terug dus van harte welkom!

  1. HURBIE

   Moeten nu weer het geld terug betalen wat ze toen hebben ontvangen
   Alleen neemt hij een zooitje ervaring mee terug

  2. Litmanen

   Overdwars, hij werd verhuurd omdat hij de zoon van was en elke week door zijn eigen supporters werd uitgefloten.
   En dat had niets met zijn spel of talent te maken.
   Tegenwoordig mag je al niet meer fluiten als een speler of de hele ploeg slecht speelt.

   Dat die jongen nog een Ajax hart heeft is voor mij een wonder.

 18. Wembley71

  Ach ja, je verkoopt Kluitekop 17,5 en je betaalt 21 voor Blind, dan moet je het maar simpel bekijken en dan betalen we maar 3,5…….toch? Zouden ze daar in de burelen ook zo rekenen?

 19. Iedereen heeft een mening

  Dat is wel erg veel geld. Maar dat is de markt tegenwoordig. vraag mij wel af of Daley dit bedrag waar kan maken

 20. Joep

  Heb nog wel mijn twijfel over Blind. Wel goed dat Ajax in een vroeg stadium bezig is met de selectie in orde te maken. Hoop wel dat het bedrag lager is dat er wordt gezegd, bij Tadic was dat ook het geval.

 21. hubert

  pffff Kluivert ook aflopend kontakt heeft ook 17 miljoenn gekost kom op zeg wat een negatieve zeurkousen hier.

 22. simply Ab

  Is Blind beter dan een Tagliafico? Vergelijk de transfersommen eens. Veel leeftijdsverschil is er niet.

  1. Litmanen

   Beetje ervaring en voetballen op een hoger niveau?
   Ajax is nog geen United en Nico is echt een stuk beperkter dan Blind.
   De assist op Van Persie vergeet ik mijn hele leven niet meer.

 23. -buitenkantje rechts-

  Had liever voor 20M een goede trainer gehad. Wat een drama gisteren. Ajax is zo makkelijk te bestrijden. Als de tegenstander de opbouw van Ajax vroeg stoort of met snelle spitsen op de counter speelt heeft Ajax p problemen..
  Daarbij is Ajax veel te statisch..Geen lopende mensen.. nauwelijks beweging. plichtmatige getik over 5m
  Zo heeft Ajax niks te zoeken in de CL. Pijnlijk…

  1. Litmanen

   BR ik ben bang dat je gelijk hebt. De selectie komt wel goed, de technische staf heeft geen enkele ervaring op niveau.
   Zowel niet in clubs als in het coachen van gearriveerde spelers die bij topclubs hebben gespeeld.

   Ik blijf er bij, Ten Hag is geen Ajaxtrainer. Zelfs Keizer had 100% meer gogme.

 24. Ralph

  Het is nooit goed of het deugt niet. Wanneer zijn de ‘echte’ Ajax supporters eens blij met een trainer, bestuurder, speler etc. Fijn dat Blind komt en dat Ajax wil investeren in kwaliteit.

 25. D de J

  Wat een gezeik weer hier!! 17 miljoen is echt een schijntje voor een ervaren eind 20 international die bij 1 vd grootste clubs ter wereld speelt. We mogen ons allemaal in de handjes wrijven dat er eindelijk ook een wat ervaring en leiderschap in de selectie bij komt..

  1. simply Ab

   Een verdediger die reserve staat bij een club die verdedigen hoog in het vaandel heeft en die met mazzel (door L. van Gal) bij MU terecht is gekomen. Blind brengt allesbehalve leiderschap mee. Ervaring als Ned. International is ook geen pré.

   1. Litmanen

    Inderdaad, na zijn blessure werd hij door Mourinho volledig genegeerd.
    Ik vind dat eerder een pré dan iets negatiefs. Kijk naar de prestaties van Mourinho en wat hij voor selectie heeft.
    Dat is echt om te janken.

    En als hij nou slecht presteert omdat hij de instelling van Cruijff zou hebben ( eerst mooi voetbal, de prestaties komen vanzelf) dan zou ik hem nog credits geven, maar ook zijn meest talentvolle aanvallers zitten op de bank.

 26. jojo123

  Wel een dure speler… Heeft hij meer kwaliteiten dan anderen? Wel qua ervaring en weet wat hij niet meer moet doen… luchtduels verliest hij sowieso, op snelheid komt hij tekort. In de competitie kom het wel goed maar Europees gezien, dat moet de maatstaf zijn voor Ajax, is hij toch maar een middelmatige speler. Tadic heeft wat dat betreft meer in huis en niveau. Had toch liever voor dat geld een tweede Sanchez, kopsterk, meedogenloos en snel. Met Blind in de achterhoede, sls hij daar komt te staan, is het maar afwachten…. Hopelijk niet zoals vroeger toen hij nog werd afgezeken door de supporters

  1. ems

   Hopelijk een stap die door meerdere ervaren ajacieden genomen gaat worden net als KJH en mooiste come back ooit Rijkaard

 27. Prinsengracht

  Ik lees hier de reacties. Mijn conclusie: het is nooit goed wat Ajax doet. Wordt er gespaard, moet het kapitaal op het veld staan. Wordt er gekocht, staan de aankopen de jeugd in de weg. Worden er jeugdspelers gekocht, missen we ervaring. Worden er ervaren spelers gekocht, is het ook weer niet goed. Ik vind dat het makkelijk roepen is voor anonieme supporters die nul verantwoordelijkheid dragen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Vreemde reactie PG.. Je scheert iedereen over een kam. Op dit forum willen mensen hun mening geven. Positief of negatief. Eens of oneens.
   Mijn mening is dat alles staat of valt bij het vertoonde spel. Ajax is nu al vrij ver in de voorbereiding en het vertoonde spel was onAjax.. Ajax leek af en toe op een amateurploeg waar de Belgen tegen kwamen oefenen. Als Ajax met alleen jeugd mooi spel laat zien en af en toe verliest is dat ook goed.
   Persoonlijk vind ik Blind geen bijzondere speler.. Maar een waterdrager met ervaring kan ook nuttig zijn. Op 6 bv in een controlerende rol. Hadden we daar niet al Schöne met ervaring en Frenkie? Waar moet Blind volgens jou spelen?
   Vind de keuzes die gemaakt worden vaak niet te volgen en onlogisch.
   Op rechtsachter bv heeft Ajax een probleem.. Orejuela en Kristensen zijn ondermaats. Waarom bv niet een ruildeal met Heerenveen Sinky voor Dumfries? Sowieso tonen deze aankopen aan dat kopen niet altijd beter is. Zou ook eerder kijken naar een spits. Wie gaat er 25-30 goals maken komend seizoen? Dolberg? On onzichtbaar.. KJH wordt te oud. Sierhuis? stond niet in de basis gisteren.
   Verder is er veel onvrede, omdat men het gevoel heeft dat het opleiden van jeugd niet meer absolute prioriteit heeft, terwijl ik vind dat opleiding de levensader is van de club. Salarisplafond is exit. Dat mag om mij voor exceptionele talenten, maar voor een ervaren waterdrager?
   Al met al lijkt het of Ajax alle oude waarden overboord heeft gegooid. Er is een anti-Ajax trainer aangesteld.. Er wordt grof ingekocht.. Jeugd moet pas op de plaats maken.. Cruijff is dood…

   1. dickst14

    Hee BR, lees nu je commentaar pas. Een uur na jou schreef ik ongeveer hetzelfde. zie hierboven

 28. hubert

  simply ab je hoeft geen jaknikker te zijn maar de meeste berichten van jou zijn alleen maar negatief. daar gaan ze echt niet beter door voetballen hoor. als je al een ECHTE AJAX SUPPORTER bent ben dan eens wat positiever geef alles eens een kans ook de trainer we zitten nog steeds in de voor bereiding. en oefenwedstrijden verliezen vind ik niet zo erg als ze er maar staan als het nodig is. maar ik word zo moe van dat steeds negatiever gezeik hier nooit is iets goed wat ze bij Ajax doen. kopen ze niet dan is er negatieve kritiek dat ze de centen op de bank laten staan . kopen ze wel dan is een speler weer te duur. de tijden van zelf kopen voor 5 miljoen is voorbij zo is de markt nu eenmaal daarbij is Ajax de enigste club in Nederland die zich dat kan veroorloven om te kopen zoals het prijskaartje Tadic en blind dus hou asjeblieft op met steeds dat negatieve gezeik hier straks als het met Ajax goed gaat lopen dezelfde negatievelingenweer vooraan. Ik kan een klein aantal van juillie echt geen AJAX SUPPORTER NOEMEN. maar wel azijnzijkers en wie de schoen past trekt hem zich maar aan. en als hier negatieve reakties op komen dan interesseert me dat weinig die kan ikk echt niet serieus meer nemen

 29. AFCA my World

  Beetje veel geld ja,maar als hij een bepalende rol kan vervullen en Ajax naar de top brengt,hoor je niemand meer ! ⚽️

  1. ajaxhoger

   Die komt dit jaar echt niet , z\e kunnen trainings partijen al niet winnen laat staan kampioen worden , dat mogen we nog niet in de mond nemen .

 30. ajaxhoger

  Blind is een goeie speler voor ons , maar wie gaat de doelpunten maken voor ons , klaasjan raakt geen pepernoot ,dolberg ook niet , een linksbuiten is weg , maar er komt schijnbaar niks voor in de plaats , bande ook al out .
  Ik snap van dit ajax geen donder meer , waar versterking nodig is komt het niet , en een goeie trainer dat is ook een must .
  Weer een weg gegooid jaar , ze lachen hun eigen een deuk in nederland de andere clubs .

 31. Gido

  Wat een gezeur hier. Die bedragen zijn allemaal relatief. Ajax krijgt 18 miljoen voor Kluivert. Geeft vervolgens 17 uit voor Blind (5 jaar geleden al eens uitgekozen tot beste speler van de Eredivisie). Sluiten daarnaast een sponsorcontract af met Adidas voor 50 miljoen. Ik zeg dan: prima gehandeld Marc en Edwin. Ere wie ere toekomt.

 32. BeukerAjax

  Veel geld maar een wereld speler met veel rust en ervaring! Wat een heerlijke selectie hebben we nu! Op naar het kampioenschap!:) en proberen CL te halen, dan heb je alles er al uit! Dus eindelijk een speler waar we in iedergeval ik naar het stadion kom! Wzawzdb! #kampioen 2018/2019

 33. M800M

  Blij dat het rond is. Hij is hard nodig achterin! Maar 17 tot 21 miljoen?!?! ? dat is echt te duur maarja niets meer aan te doen laten we hopen dat hij het waarmaakt op het veld.

 34. Gero77

  Ik kan het mis hebben maar is blind toendertijd niet verkocht voor 17,5miljoen aan ManU?! Ik bedoel er mee te zeggen wat zeuren we nou met z’n allen over geld……. als je dat dan wegzet tegen de 21 die het gaat kosten heb je toch een goede speler voor 4,5 miljoen……..

  1. M800M

   Volgens mij is 21 min 17,5 toch echt 3,5 miljoen hoor 😉 maar ik snap wel wat je bedoelt, Het is ook allemaal geen ramp maar feit blijft wel dat manU hier hele goede zaken doet en ajax iets minder goede zaken. (Hij is bij ons opgeleid maar wij maken nu per saldo verlies en zij maken winst terwijl ze toch al van hem af wilden) Maarja wij hebben wel een verdediger binnen die we hard nodig hebben. Dat is ook wat waard.

 35. Iedereen heeft een mening

  mosterd na de maaltijd. was het niet mogelijk geweest om Sanchez te behouden met dit soort bedragen?????

 36. Indojood

  Het maakt allemaal niet zoveel uit met deze trainer. Je kunt kopen wat je wilt maar de grootste fout is vorig jaar zomer gemaakt door Bosz dwars te zitten.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Dat ben ik helemaal met je eens, Indojood. Dan waren we mogelijk kampioen, was Keizer niet gesloopt en hadden we deze technische staf niet gehad.

 37. Valentino

  Als je je met Blind plaatst voor de groepsfase van de CL is deze transfer al weer terugverdient.

  1. M800M

   Levert dat zo veel op? Ik dacht altijd dat groepsfase CL ongeveer 9 miljoen oplevert. Zeker als er ook andere nederlandse ploegen bij zitten. Hoe dan ook, ik hoop dat blind ons wat beter maakt, maar als ik het spel gisteren zag en daarbij bedenk hoe moeilijk de route voor plaatsing is, is het helaas niet realistisch om te denken dat we CL spelen komend seizoen..

 38. Finidi

  Ben bang dat je gelijk hebt Indo. Hoop het niet natuurlijk maar we zullen zien.

 39. Forever nr14

  Welkom Daley, mocht het allemaal bij elkaar blijven (wat ik niet verwacht) kunnen we misschien weer naar een zeer zeer droge periode van geen prijzen pakken, misschien iets betekenen in onze eigen mickey mouse competitie. Maar zo lang deze trainer voor deze groep staat, blijft het nog lang erg lang droog! Op deze positie dient een persoonlijkheid te staan, waar spelers een extra stap voor willen zetten. Gaat met deze man niet gebeuren (zie al 3 oefenpotjes verloren) oefen potje of niet, die moet je winnen als Ajax zijnde! Nee komend seizoen ondanks dat het een leuke (op papier) selectie kan worden, word het onder deze trainer wederom een fiasco.

 40. wieiswie

  Dat is hij zeker niet waard. Is dit nu omdat ze pa weer terug is? Ik vind het niet verkeerd dat hij terug kom maar niet voor zo veel geld.

Comments are closed.