Ajax geeft Olympisch avondje geen glans en verliest met 1-3 van Anderlecht (Incl foto’s)

Ajax heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd in het Olympisch Stadion tegen Anderlecht met 1-3 verloren. Ajax trad aan zonder Matthijs de Ligt (lichte klachten), Rasmus Kristensen en Nico Tagliafico. Ook Dusan Tadic, die nog van zijn vakantie geniet, was nog niet van de partij.

Anderlecht pakte na zes minuten al de voorsprong door een doelpunt van Santini en de 7000 toeschouwers zagen Ajax slecht uit de startblokken komen. Toch viel de 1-1 vrij snel omdat Hakim Ziyech, na een goede combinatie tussen Bakker en Labyad, Neres de kans bood op de gelijkmaker. De Braziliaan twijfelde niet en schoot hard binnen. Na de thee kwam Anderlecht door een strafschop opnieuw op voorsprong en scoorde Santini niet veel later zijn tweede doelpunt waardoor het Olympisch avondje voor Ajax in mineur eindigde. Zaterdag reist het team van Ten Hag richting Birmingham voor het trainingskamp.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (46. Orejuela), Schuurs, Wöber, Bakker; Van de Beek (46. F. de Jong), Eiting, Ziyech (46. S. de Jong); Labyad (79. Johnsen), Dolberg (66. Huntelaar), Neres.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Dat is logisch

Onana en Lamprou

De basiself

Het Olympisch Stadion weer even in Ajax kleuren

Labyad ontwijkt een tackle

De Ligt kreeg even rust

Nog steeds Ajacied

Siem maakte ook weer minuten

Geen doelpunten voor Klaas Jan in het Olympisch

David Neres

Related posts

33 Comments

        1. De Ajacied

          Nou nou wat een drama pot was het weer zeg
          Ben zo bang dat we wéér een klote seizoen gaan krijgen met Ajax
          ❌❌❌

  1. Wenen 1995

    We waren gelukkig niet op oorlogssterkte. 1e 30 min. ok, daarna zeer matig. Op naar het volgende oefenpotje en hopelijk op tijd in vorm voor de voorrondes CL!

  2. AFCA my World

    Het lijkt erop dat ten hag de spelers niet gemotiveerd krijgt,weer slappe vertoning ! Wij willen Peter Bosz terug ! ⚽️

    1. SarAjax

      Dude please het is een oefenwedstrijd in de voorbereiding met bos verloren we van afc ga niet janken om dit soort niks zeggende wedstrijdjes dit is alleen maar warmdraaien niks meer niks minder

      1. Valentino

        Precies, stonden er weer genoeg op het veld die straks toch niet in de basis zullen staan. Komt allemaal wel goed. Tegen Sturm Graz is pas de eerste graadmeter.

        1. KBouter

          Maar het is gvd wel de bedoeling dat je met dit soort oefenpotjes in vorm komt en het systeem weer als een naaimasjientje gaat draaien! Verre van dat!!

  3. Charka53

    Ik heb er niets van gezien en als ik de reactie van AFCA m W leest is het niet veel soeps geweest.

  4. simply Ab

    Volgens mi) moet je zo kort voor een belangrijke wedstrijd een betere prestatie leveren, ook in een oefen wedstrijd. Je moet nl vertrouwen kweken en zo lukt dat niet.

  5. JohnDoe77

    Goede reis vandaag en hopelijk kunnen we hier wat serieuzer oefenen richting de wedstrijd voor CL!

    1. Koning Haarms Wolfs

      CL, ik ben bang, dat we daar in deze samenstelling en deze vorm helemaal niets te zoeken hebben, JD.

  6. Forever nr14

    Zoveelste verlies nu al nou nou die ten Hag heeft het op orde zeg ! Prutsert

  7. Geroldkohlen

    het was slecht! labyad, wöber en orejuela o.a. waren dramatisch!! neres enige die een voldoende scoorde.

    1. Iamsterdam2015

      Ja het was inderdaad niet goed. Om mij heen op de tribune was er zoveel commentaar dat het woord “ klote team” het meest lieve en zachte woord was wat ik hoorde, de rest bespaar ik uit respect voor jullie en de redactie en zal ik hier niet herhalen. Maar man man man, wat was het slecht. Ja het was een oefenwedstrijd maar dan nog….

      1. Geroldkohlen

        nou dat geloof ik meteen! de 2de helft was helemaal vreselijk om te zien! en dan mag er eens gespeeld worden in het olympisch stadion, dan word er zo’n wanvertoning neer gezet! denk dat er nog wat op bepaalde plekken versterkt moet worden!

        1. Bakkie

          Op zich hebben we ons al genoeg versterkt, maar je mist toch nog wel belangrijke spelers. Als je met dit team wat hier stond het seizoen moet beginnen, kun je beter alvast stoppen

  8. Cootje Adriaanse

    Na elke oefenwedstrijd lees ik hier:

    – geen paniek, is maar een oefenwedstrijd, zegt nog niks

    – volgende keer beter

    – hoop dat Ten Hag zijn slectie op tijd op de rit heeft

    – er is nog tijd voor de eerste echte testcase (Sturm Graz)

    Maar tot nu toe maakt elke tegenstander meer indruk en waarom zij wel en wij niet?
    Ik ben het er mee eens dat oefenwedstrijden niet zoveel zeggen, maar tot nu toe heeft Ajax de gehele voorbereiding nog geen teken van hoop of kans op succes te laten zien.

    Nog weinig reden tot vertrouwen in de voorrondes CL.

    1. Koning Haarms Wolfs

      Klopt, Cootje. Vreemde reacties hier. De manier hoe we verliezen baart me zorgen. De technische staf heeft nog maar een paar weken om van dit zooitje iets te maken. En daarbij: (top)sporters moeten altijd willen winnen, ook vriendschappelijk, maar dit team laar zich (weer) zonder weerstand naar de slachtbank leiden.

  9. fredie

    Het was ook zo warm. Volgende keer beter als we op VOLLE STERKTE zijn. TOCH!!!!!?? ?

    1. Finidi

      Ja jongens net wat er eentje hierboven ergens zegt waarom zon Anderlecht al wel verder is dan wil ik niet zeggen dat ie gelijk heeft en moet gaan doemdenken maar het wordt toch zachtjesaan wel kort dag en er hoeft van mij echt geen CL gehaald te worden maar afgaan tegen Sturm Graz heb ik toch ook geen zin in hoor! Zometeen staat die lange de boel weer goed te praten om zen eigen vege lijf weer es te redden.

Comments are closed.