There are no ads, please add some


Labyad: ‘Ajax hoort bij de beste twintig clubs van Europa’

Zakaria Labyad maakte onlangs de overstap van FC Utrecht naar Ajax en daar heeft de speler nog geen moment spijt van gehad. Dat zegt de Ajacied in gesprek met Voetbal International waarin hij bovendien lovend over trainer Erik ten Hag spreekt.

‘De overtuiging van Marc Overmars en Erik ten Hag speelde zeker mee. Hoe zij dit seizoen zien en de toekomst, dat ze met Ajax prijzen willen pakken en aansluiting willen krijgen in Europa, dat spreekt me enorm aan. Toen Ten Hag en ik nog in dienst waren bij FC Utrecht had Ajax al belangstelling voor mij en dat werd natuurlijk nog concreter toen Erik de overstap maakte. In de winterstop was er vervolgens nog even sprake van, maar dat ging niet door. Vond ik ook niet heel erg. Ik kon het seizoen goed afsluiten in Utrecht en vanaf de eerste dag in de voorbereiding bij Ajax instromen’.

‘In mijn ogen is Erik ten Hag de best denkbare trainer voor een speler. Als je het over beeldvorming hebt: ik heb de laatste maanden zo veel onzin over hem voorbij horen komen. Ik ken geen speler die niet positief over hem is. Deze trainer is zó perfectionistisch, hij eist elke dag het maximale. Van zichzelf, maar ook van de spelers. In oefenvormen, in een bosloop, in het gedrag, in afspraken, in alles. Maar daarnaast is hij ook een heel betrokken en fijn mens. Iedere speler kan altijd bij hem aankloppen en zijn verhaal doen. Hij zal altijd een luisterend oor hebben, je helpen, maar ook uitleg geven als je het ergens niet mee eens bent. Ten Hag heeft altijd het beste voor met iedereen’.

Dat Labyad de laatste jaren werd bestempeld als lastige jongen is volgens de speler onzin. ‘Ik hoor het eens in de zo veel tijd voorbijkomen, dat ik een probleemkind zou zijn. Volgens mij kun je elke trainer bellen onder wie ik heb gespeeld. Ik heb nooit met trainers of andere stafleden ruzie gehad. En volgens mij is er ook nooit te klagen geweest over mijn inzet of gedrag. Het leven om het voetbal heen is voor mij ook rustiger geworden sinds ik vorig jaar ben getrouwd. Mijn vrouw geeft mij geregeld tips en soms zegt ze ook dat ik weleens wat meer mag lachen als ik voor de camera sta, dat ik soms zo chagrijnig kijk, terwijl ik dat helemaal niet ben. Maar ik doe het niet expres want ik speel nu wel bij een van de beste 20 clubs van Europa’.

Bron: VI


Gerelateerde posts

65 reacties

 1. AFCA my World

  Het is ook moeilijk om je trainer af te vallen,maar ik ben absoluut nog niet overtuigd van labyad en ten hag en zou liever een andere trainer zien ! Maar we moeten het met hun doen,ze mogen het gaan bewijzen maar ik heb er nog geen vertrouwen in ! ⚽️

  1. Litmanen

   Eens, dat geldt voor allebei.
   Dat Ten Hag Labyad beter maakt is leuk.
   Nu supertalenten als Frenkie, Donny, Schuurs en De Ligt beter maken.
   En een team beter laten spelen waar echte toppers inzitten die zich niet alles laten wijsmaken.

   Vorig seizoen bleken insiders te melden dat de “grote” spelers hem niet serieus namen.
   Dan heb je als trainer een groot probleem.

 2. Charka53

  Natuurlijk vindt hij Ten Hag een goede trainer , voor Utrecht zeker .
  En dat dat hij Ajax bij één van de twintig beste van Europa vindt hebben we weinig aan daar win je geen prijzen mee dus zorg er maar voor dat we de beste worden.

 3. a.p.

  laat je benen en je hoofd straks spreken, op het veld, op weg naar de 34e titel

 4. Koning Haarms Wolfs

  Laat deze gozer lekker positief zijn. Zijn instelling deugt iig, en ik hoop dat hij mij en anderen, die bij hem (wat) twijfel hebben in het ongelijk stelt. En zijn eigen persoonlijke mening over TH hebben is ook prima….daar hoeven wij het niet mee eens te zijn. Van mij mag Bosz terugkomen wat dat betreft.

  1. Ajax 1

   Inderdaad, helemaal eens hiermee. Leuk dat iemand positief is en laat het nu allemaal maar op het veld zien dat Ajax de beste van Nederland is komend seizoen en Europees iets bereikt, CL of EL i don’t care als het maar indruk maakt.

  2. KBouter

   De wedstrijden in de nacompetitie vond ik hem ijzersterk spelen. Ik hoop dat hij bij Ajax nog een niveaurje hoger gaat spelen. Ik geef hem een kans.

 5. Iceman

  Mee eens eerst zien dan geloven. Maar van mij mag Bosz terug komen. Of Laudrup is ook goed maar goed we zien het wel waar we staan tijdens de winter pauze.

  1. KBouter

   Als het zover is… halen ze dat oostblokvoetbaltrainer FdBoer weer binnen.

   1. Litmanen

    O ja, die eikel van die vier schalen. Ja die prutser kon er niks van……

     1. simply Ab

      Mensen vergeten snel of willen het zich niet herinneren. Je leest steeds vaker: prijzen boven alles, desnoods met een vreemdelingen legioen en saai spel.

 6. Jimmy1971

  Prima toch! Het is een goede zaak dat er ook spelers rondlopen die geloven in de trainer. Als dat niet zo is wordt het weer niets dit jaar!

  1. Mr Ajax

   Zo is het jimmy, vind het wel schattig, maar ben nog noet overtuigd van zijn meerwaarde, hopelijk heb ik ongelijk

 7. hubert

  nog niet begonnen en het negatief gezeik is weer aan de gang ga zo verder AJAX SUPPORTERS?????PFFFFF

  1. Melles19

   Steelt me de woorden uit de mond. Tweede seizoenshelft onder Ten Hag was niet om over naar huis te schrijven, maar volgens mij kwam hij ook in een zooitje ongeregeld instromen. Een kans gunnen is het minste wat we kunnen doen. En vergeet niet: voorbereiding zegt niks! (Zie Bosz die mota bene slechtste seizoensstart had, maar vervolgens wel de EL finale haalde)

   1. Bakkie

    Bovendien was het voetbal onder Bosz het eerste half jaar ook niet om aan te gluren. Dat het later ging lopen, verbloemd een hoop. Bij onze club zijn we veeleisend, dat is goed, maar we schrijven veel te snel trainers af, nog voordat ze een team hebben kunnen opbouwen

    1. De Nees

     Eens Bakkie. We hebben in 1,5 decennia al zoveel trainers voorbij zien komen, bijna allemaal niet gebracht wat werd verwacht. Da’s geen toeval meer, kan niet alleen aan deze trainers hebben gelegen maar vooral het naïeve selectie beleid van Ajax door de jaren heen, te jong plus slappe ervaring in de as. Ik had ook meer verwacht van TH, maar toch expres niet negatief geweest omdat hij halverwege insprong. Maar nu met zijn eigen selectie en de ontgroening voorbij volgt i.m.o. een eerlijke beoordeling pas rond de winterstop.

   2. Litmanen

    Melles, Keizer had direct met Nouri te maken.
    Welk probleem had Ten Hag toen hij binnenkwam, behalve dan dat er een winnend elftal stond??

    1. Melles19

     Litmanen, Keizer had idd direct met Nouri te maken. Heb dit even over het hoofd gezien en dit heeft uiteraard een groot inpact gehad. Toch ben ik van mening dat je als professional, hoe zwaar het ook is, je hier overheen zult moeten zetten. Dit heeft, hoe hard het ook klinkt, naar mijn mening te lang geduurd

  2. Iamsterdam2015

   Ja precied hubert. Laten we eerst ff gaan ballen en na 4,5 wedstrijden en CL voorrondes conclussies trekken.

   1. ems

    Ik vind dat we hoe dan ook Europa in moeten. Dat is al een keiharde voorwaarde voor een trainer van Ajax.

 8. hubert

  helemaal gelijk lamsterdam 2015 na een 5 tal wedstrijden pas oordelen ook al is dat nog erg vroeg

 9. simply Ab

  Bij Keizer was het toch ook duidelijk binnen een half jaar. Waarom dan niet bij ten Hag? Een lastige start is geen excuus voor hele rare uitspraken na een wedstrijd bijvoorbeeld. Het duidelijk elke wedstrijd aanpassen aan de tegenstander is ook niet echt bepaald des Ajax. Kortom, je mag best zeggen dat ten Hag niet de trainer is voor Ajax. Vind ik. 😉

  1. De Nees

   Da’s allemaal waar. Maar toch denk ik dat het kwam door onzekerheid en geen houding weten te geven waarom hij zo vreemd communiceerde. Bij VI werd hij 2x per week belachelijk gemaakt, dat hielp ook niet in zijn zelfvertrouwen, als lompe boer bij het flitsende Ajax terechtkomen is ook niet niks. Een Ajax trainer hoort dit al in zijn pakket te hebben, maar ja dat was ff niet het geval. Eerste half jaar laat alles maar gaan dacht ik, vanaf de zomer tot winterstop gaat de teller wel lopen.

 10. HURBIE

  Wat een slijmbal
  Zou hem in zijn kont kruipen
  En dat allemaal voor een plek in het eerste

 11. Rene1964

  KHW: hehe, eindelijk ‘s een positieve reactie van iemand hier. Iedereen is standaard zo negatief over ten Hag, maar ook over Labyad. Eigenlijk over veel spelers. De meesten hier geven ten Hag niet eens de kans en een aantal willen Bosz terug onder wie we weliswaar mooi speelden, maar ook niets hebben gewonnen. Bosz heeft zelfs nog nooit een prijs weten pakken! Never.
  Ik vind het mooi om te lezen dat er bij de spelers blijkbaar géén negativiteit heerst. Ook nie ondr elkaar of richting de trainer.
  En dan wij hier … pfff … zuigen, negativiteit, haat richting elkaar. Vooral de laatste weken is dat niet normaal meer hier. Iedereen heeft een mening, prima toch. Respecteer die, discussieer, maar vervloek elkaar ‘s niet zo. Voor diegenen die zich aangesproken voelen (ik zou ook een aantal namen kunnen noemen, maar dat doe ik niet), hoop ik dat jullie ophouden met het afzeiken van anderen. Ik bied hierbij mijn excuses aan aan MOOSSIE, vanwege een reactie van me in een vorig item! Bij deze … ik hoop dat de rest zich voortaan ook gaat inhouden en achter ten Hag en de spelers gaat staan. Ook op de tribunes. Negativiteit slaat momenteel veel te ver door. Gegroet 👍🏼😁

   1. Koning Haarms Wolfs

    Klopt wel wat je zegt, Rene. Is wel jammer, al die negativiteit, werk er zelf ook wel aan mee. Wordt tijd voor de start van het nieuwe seizoen en wat succesjes, dan zul je zien, dat het een stuk leuker wordt hier. En er lopen hier een paar oude vetes, daar doe je helaas niets aan. Over en weer zijn dingen gezegd, die soms nogal ver gaan. Maar dat is aan hen om het op te lossen. En een fout is snel gemaakt. Slecht lezen, een mening vormen, je schrijft iets en boem, daar sta je met je broek op je knieen. Heb mijn portie domheid hier ook al gehad! Meer dan me lief is….

    1. Rene1964

     KHW: jou bedoelde ik zeker niet hoor 👍🏼. Maar wie de schoen past, trekke hem aan 👟👟

     1. Koning Haarms Wolfs

      Daar ging ik ook niet van uit!….hahaha. Nee, maar ik geef geef wel eens enorm af op TH, dat bedoelde ik. Hij is er nu eenmaal, en daar moeten we het in eerste instantie mee doen. Als het wel werkt met TH, ben ik de eerste die door het stof gaat. Ik las in deze topic ook iets over dat hij het zwaar heeft en vaak op de persoon wordt aangevallen, niet als trainer. Dat klopt exact. Dus ik stop daar mee, en ga kijken naar de trainer TH. Laten we met z’n allen hopen op een mooie start van dit seizoen.

     2. Rene1964

      KHW: oke, zo bedoel je. Ach ja, dat mag toch? Maar goed, laten we ook hem de tijd geven, voordat er weer onrust uitbreekt. Iedereen moet zich eerst kunnen bewijzen toch?!

  1. simply Ab

   Als ik het uiteindelijke resultaat zie wat onder Bosz is bereikt dan zeg ik heel eerlijk: fuck de prijzen, leve het voetbal. Daar ga ik voor naar het stadion. Punt is als je dat voetbal van Bosz kan blijven spelen, de prijzen ook komen. Maar Bosz had uiteindelijk te snel succes en wilde dit doorzetten maar wel gewoon volledig tegengewerkt. In goed overleg waren ze er op zeker uitgekomen maar Ajax wilde niet. Zo ongelooflijk dom, de supporters stonden weer letterlijk te dansen en te springen op de tribune, het was weer feest.

   1. Rene1964

    Voetbal was zeker mooi SIMPLY, maar net als gisteren Belgiê-France. Je wilt toch uiteindelijk winnen!

    1. simply Ab

     Sorry, bij mij staat mooi voetbal bovenaan. Je komt daar ook ver mee. Liever onderuit in de halve finale met spektakel dan de finale winnen a la MU. Ik hecht niet zo aan prijzen als anderen. Dan was ik wel supporter van PSV geworden 😉

     1. simply Ab

      Er wordt door mensen nogal hoog opgegeven over de 4 schalen onder Frank. Tuurlijk leuk maar de laatste 2,5 jaar ging ik elke keer met een kater naar huis. Het was gewoon niet om aan te gluren. Als ik naar het stadion ga wil ik vermaakt worden, wil ik actie zien. Liever 4-4 of zelfs 3-4 verliezen met een pracht pot dan 1-0 winnen met slaapverwekkend voetbal. Daar kom ik niet voor naar het stadion en een feit blijft dat je ook met gewaagd aanvallend spel heelveel kunt bereiken als Ajax zijnde. We zijn tenslotte geen RKC. Ik hoor steeds meer geluiden a la de Italiaanse supporters ….. als we maar winnen. Voor mij nietgoed genoeg. Overigens is er een bekende voetballer die zelf ook heeft gezegd: zorg ervoor dat het publiek tevreden naar huis gaat en blij. Dat is de basis voor goede resultaten.

 12. KBouter

  Als mensen trage Blind een aanwinst vinden… moet je voor Labyad vooraan in de rij staan.

  1. simply Ab

   Mensen blijven vergeten dat Blind het beste uitkomt in tikkie breed. Zie onder Frank de Boer, bij MU en bij het Nederlands elftal. Geen van de drie elftallen hadden/hebben een speelwijze die we toch graag bij Ajax zien. Mensen staren zich blind (sorry) op de verkeerde zaken maar je komt er gewoon niet doorheen.

 13. simply Ab

  Team voor komend seizoen:

  Onana
  Mazraoui De Ligt Tagliafico
  Eiting Ziyech F. De Jong Tadic
  Neres Dolberg/Huntelaar ???
  Zowel Bandé als Johnsen en ook Lang zijn (nog) niet goed genoeg voor vaste basisplek op links.

  Als er met 4-3-3 gespeeld wordt Wöber erbij en Eijting er af.

  Grootste probleem ligt nu bij linksbuiten positie en daarna rechtsbuiten. Voor re htsbuiten hebben we straks alleen Cerny als backup. De verdere alternatieven die er zijn maakt dat spelers niet op hun sterkste plek spelen.
  Mazraoui is een speler die 100% op twee plaatsen kan nl Rechtback en rechts half. Bij alle andere spelers verlies je er op.

  1. Rene1964

   Twijfel nog over Karel E. Verder ziet het er goed uit. Blind komt erbij… en Schöne?!

     1. Rene1964

      Goede vraag … Cerny (mits niet geblesseerd), zou het ook op links moeten kunnen. Krijgen we tenminste wat voorzetten. Labyad als valse linksbuiten? Bandé is er in principe voor gehaald, maar ken hem niet goed genoeg.

     2. Rene1964

      Schöne … ik vergat ‘m net ff .. hij heeft wel scorend vermogen. Vrije trappen, afstandschoten. Alleen qua snelheid komt hij tekort. Maar toch is ie vaak belangrijk.

     3. simply Ab

      Dan moeten we de spelregels aanpassen dat hij het veld in mag komen bij vrije trappen 😀. Heel veel wedstrijden gaan er voorbij zonder vrije ballen op de juiste plek. Daarvoor stel je een speler niet op. Toch? Goed vrije trappen kunnen nemen is een extra en kan niet de basis zijn voor een basisplaats. Inmiddels hebben we geloof ik 3-4 spelers in de selectie die een hele leuke vrije trap kunnen nemen waarvan er altijd wel 1 of 2 in de basis staan. Ja, ik reken ook Ziyech daaronder 😂.

     4. simply Ab

      Cerny en Labyad zijn niet van origine linksbuiten.het is hun tweede/derde mogelijkheid. Ik zoek een speler waarbij linksbuiten op de eerste plek staat. Bandé heb ik persoonlijk totaal geen geloof in. Een linksbuiten van een Belgische degradant die nog nooit tegen een club heeft moeten spelen die de aanvallers massaal opwacht. Ook in de aanloop heeft hij tot op heden nog totaal geen indruk kunnen maken. Ik snap nog steeds niet waarom hij is gehaald en door wie hij is gescout. Ik denk dat je met Johnsen en Lang al betere in huis hebt.

 14. Zlatan4ever

  Mooi verhaal Labyad, ga bijna huilen. Maak het gewoon op het veld waar, laat je voeten spreken!!

  1. Litmanen

   Laten we de transfer periode maar afwachten.
   Als Blind komt, dan heb je met Tadic en ook Schone genoeg routine in het elftal.
   Sommige mensen hier stellen mensen op die er straks misschien niet meer zijn.
   Ik vermoed dat Labyad uiteindelijk te kort komt voor Ajax, maar de tijd zal het leren.

   1. simply Ab

    Litmanen ga nu eens normaal doen ajb. “Sommige mensen”. Er wordt een opstelling gemaakt met de mensen die er nu zijn. Straks is er misschien een blessure. Kap nu eens een keer met die zijsprongen en ga normaal doen. Tot op heden heb je nog geen enkele dag laten zien dat je dit kan. Zo jammer. Maar speciaal voor jou: Mocht Ziyech vertrekken en er wordt 4-3-3 gespeeld dan komt Eiting in de plaats en niet Schöne maar ik ga vooralsnog uit van een droom middenveld.

   1. Zlatan4ever

    Thnx Ajaxbest, als hij net zo goed op het veld presteert dan hoe als hij praat word hij een goede aanwinst, maar ik zie het nog niet gebeuren helaas…

 15. edlulish

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen. We MOETEN erin blijven geloven. Gewoon weer als twaalfde man de boys aanmoedigen. Heb er alle vertrouwen in.

Reageren is niet mogelijk.