Transfervrije Boultam tekent contract bij Cremonese

Reda Boultam kreeg onlangs te horen dat zijn contract bij Ajax niet zou worden verlengd waardoor de speler van Jong Ajax op 1 juli transfervrij was. Boultam heeft inmiddels een nieuwe club gevonden en gaat in Italië spelen voor Cremonese dat uitkomt  in de Serie B. ‘Na vijf jaar bij Ajax te hebben gespeeld, neem ik afscheid van deze grote club. Veel prijzen gewonnen met het team en mooie momenten meegemaakt. Hierbij wil ik dan ook al mijn oud-teamgenoten bedanken en veel succes wensen’, aldus Boultam op Instagram.

Bron: Instagram

 

Related posts

34 Comments

 1. Litmanen

  Soms is het lastig te begrijpen. Blijkbaar talentvol want loopt vijf jaar mee op het hoogste niveau.
  En loopt transfervrij weg omdat de technische staf ineens op het idee komt dat hij toch niet zo goed is.
  Kapitaalvernietiging?

  1. Mr Ajax

   Lijkt erop dat die net niet het niveau Ajax 1 haalt en dat is toch de dorlstelling, maar dat hadden ze vorig jaar ook al kunnen weten dan haddn ze er misschien nog wat aan verdiend

  2. Rene1964

   Kapitaalvernietiging zou ik het niet noemen LITM. Je kunt immers niet alle spelers uit de jeugd een contract aanbieden. Dat zou wel kapitaalvernietiging zijn, immers je kunt ze niet allemaal laten doorstromen. Dat zag je vroeger, dat zie je nu nog steeds. Gelukkig dat veel jeugdige Ajacieden vaak nog goed terecht komen ????

   1. Rene1964

    Nou had deze jongen id wel een contract, maar dan nog … er zijn er best veel die een eerste contract krijgen.

 2. -buitenkantje rechts-

  Hij kwam in Seizoen 17/18 slechts 5 keer in actie voor JA voornamelijk door een gebroken voet.. Mooie transfer voor hem. Je ziet dat jeugdige talenten zeer gewild zijn bij overige profclubs.. Kijk naar AZ, Utrecht, PEC Zwolle, ADO.. en nu Cremonese. Chapeau aan de jeugdopleiding! Misschien niet goed genoeg voor Ajax1, maar toch zeer bruikbaar bij een andere club. Succes kerel!

  1. Litmanen

   Ik gun hem het succes wel. Vroeg me alleen af waarom al die gastjes voor niks de deur uitlopen.

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens BR. Niet iedereen kan Ajax 1 halen. Dan is het mooi om te zien dat vele toch nog goed terecht kunnen komen. De jeugdopleiding van Ajax blijft een A merk in de voetbalwereld ! Succes Boultam !

 3. Moosie

  toch bizonder dat als wij geen topspelers opleiden op enkele uitzonderingen na en we de opleiding vulstoffen met buitenlandse jeugd
  wij al jaren op CL niveau falen
  Er toch nog mensen zijn die een transfer als deze aangrijpen om te beweren dat onze opleiding een A merk is.
  Onze opleiding word’t steeds meer een marktkraam voor middelmaat en ons eerste elftal een etalage voor de verkoop van de middelmaat die wel het eerste haalt
  Overmars kan geld verdienen dat geef ik hem maar van opleidingen weet hij niks net als flappie alle knowhow is weggepest en over nog 2 jaar zijn we weer bij af kunnen we ook niet zo goed Jol weer als trainer aanstellen is het net of Johan nooit gevochten heeft om onze club te redden van de middelmaat

  1. Rene1964

   Hier geef ik geen antwoord op MOOSIE. Zou ook niet meevallen, omdat ik jouw tekst dan eerst drie keer zou moeten lezen. ?

   1. Moosie

    prima toch je kunt ook indirect reageren zoals professor Nees.
    ik zie elk jaar de opleiding achteruit gaan.

 4. Nees

  Ik verbaas mij iedere keer weer wat sommige mensen hier schrijven. Nu is de opleiding weer helemaal waardeloos omdat een jeugdspeler niet goed genoeg is voor 1. Bij sommige mensen deugt er helemaal niets bij deze club. Is wel supporter… denk je dat iedere A1 speler het volgende jaar in 1 speelt? Ga eens rustig nadenken en kijk wie er in de afgelopen jaren in 1 gespeeld hebben en ook weer (te) snel verkocht zijn. Daar loopt heel wat van rond in Europa en verder.

  1. Litmanen

   Wij leiden op en dat kost geld. Als ik dan zie wat er elk jaar transfervrij wegloopt, dan vraag ik mij af dit zakelijk wel handig is.
   Met contract levert zo’n jongen in elk geval iéts op.

   Dat zegt allemaal niets over de jeugdopleiding.
   Ik vind die prima zolang er elk jaar ééntje doorstroomt.

   1. Rene1964

    LITMANEN: Dat is bij elke club zo. Je investeert in een speler waarvan men denkt dat ie in potentie het eerste kan halen. Soms lukt dat gewoon niet: door blessures, teveel aandacht voor de meisjes of auto’s, of toch te weinig karakter of talent.

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Litmanen, hoewel het zakelijk wsl niet handig is, ben ik van mening dat je ook menselijk moet kijken. De hoge kosten van de opleiding moeten er uit komen bij een transfer van de grote jongens uit opleiding wat mij betreft. Zeg van de Klaassens, Sneijders, Vaart, De Ligt, Kluivert dat soort jongens. Jongens als Boultam en ook laatste bijv Bergsma kan je dan een mooie vervolg stap in carriere aanbieden omdat ze gratis weg kunnen.
    Wel eens het zou niet te gek moeten worden met gratis shoppen bij ons. Ik heb het idee dat die balans nog wel ok is

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Overigens natuurlijk niet voordat die grote jongens tijden bij Ajax hebben gepresteerd! Dat is de voornaamste reden voor opleiding wat mij betreft!

 5. Peter kopsterk

  Heb al meerdere malen gezegt dat er van een jeugd elftal maar 2 of 3 spelers doorbreken. De rest komt niet in Ajax 1. En dan zijn er nog mensen op dit forum die denk dat de jeugd geen kans krijgt.

  1. KBouter

   Wat breekt er door dan, welke europese toppers zijn er na Sneijder en Vaart internationaal doorgebroken? Al Ghazi?

   1. Rene1964

    KBOUTER: Eriksen, Vertonghen, Alderwereld, ea. Daarnaast de huidige lichting met oa de Ligt, onze vedette Kluiffffert, F. de Jong, ea. Keuze genoeg en dan denk ik nog niet eens na ?

    1. KBouter

     Eriksen Vertonghen Alderweireld en Frenkie hebben allemaal hun opleiding elders gehad en zijn de laatste 2-3 jaar bij ons in de opleiding gekomen.

  2. Rene1964

   Wat vrij normaal is id. Bovendien is Nederland een behoorlijk luxe landje, en geen Brazilië met vele duizenden kids die niet naar school gaan. Onze kids hebben ook nog eens pc’s en ps4 en weet ik al niet meer (oh ja … obesitas ook nog).
   Ziedaar het probleem waarom we niet 100 supervoetballers per jaar kunnen opleiden. ?☹️. (Was ook een beetje een eenvoudige uitleg voor Moosie ea).
   Wat een geluk dat NEES en PETER K het wel begrijpen 🙂

   1. Moosie

    ok renee jij denkt dat het opleiden van Europese topspelers te maken heeft met hoeveel inwoners in een land wonen?
    En dat noem jij dan ook nog iets wat je simpel moet uitleggen?
    Om te beginnen de kwaliteit van de spelers die je opleidt ligt aan 2 dingen 1 het talent van de gene die je opleidt en 2 DE OPLEIDING.
    Johan heeft in de jaren 80 laten zien hoe je dat moest doen toen heeft hij dat via de revolutie in de 2.0 vorm proberen weer in te voeren nadat van Gaal en consorten onze opleiding naar de kloten hadden geholpen.
    Dus het is leuk dat je met een denigrerend toontje ook je puntje probeert te scoren bij het semi-intelectuele groepje wat hier elke dag komt blaten met hun meninkje over Ajax maar heb dan ook iets te melden op obesitas en games zijn niet de oorzaak van te weinig toptalenten dat is puur je manier van opleiden.
    Barca heeft precies hetzelfde probleem ook 2 stromingen binnen de club die steeds de opleiding veranderen.
    kijk naar de A1 van afgelopen jaar vol buitenlandse jeugd die te slecht is om in de youth league verder te komen.
    Met andere woorden ook daar stonden we voor lul met gekke Johnny als trainer dat zegt eigenlijk alles over de club nu en eigenlijk net als hier ,houdt je bek en doe wat de massa wil kus genoeg konten en je bent zo maar trainer van ons vlaggenschip van de opleiding en dan stuur je Jonk weg omdat hij Guddelje niet wilde kopen en weggepest werd door de drie bandito’s.

   2. De Nees

    Rene je bent het eens met een trol, de nep Nees hier, simpele redenaties wat geen hout snijdt.

 6. AFCA my World

  Ik vind het een prima oplossing voor Boultam,krijgt een redelijk salaris en kan misschien nog groeien in hetgene wat hij het liefst doet, voetballen dus .
  Ja dat hij gratis de deur uitloopt is prima anders had hij niet zo snel aan de bak gekund, ik gun hem het beste niet bij ons dan maar ergens anders,in dit geval italie dus ! ⚽️

 7. Charka53

  Jammer voor je jou jongen maar zo is het nu eenmaal je valt op en mag bij Ajax komen maar het geeft geen garantie dat je het eerste haalt .
  Het enige pluspunt is dat je bij Ajax een een goede basis heb gelegd voor een toekomst met vele mogelijkheden en ik wens daarbij alle succes.

 8. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

  Ajax is gewoon momenteel een club zonder visie gericht op het binnenhalen van bonussen ipv met een eigen gezicht binnenhalen van titels. We lopen gewoon weer achter de feiten aan en zijn weer jaren achterop. Misschien best wel een titel straks maar niet als “Ajax” maar goed, ik zal wel weer negatief zijn ipv gewoon kritisch. Voor die mensen alvast:?

  1. Rene1964

   AB: We leiden op in eerste instantie voor Ajax 1. Probleem is dat er veel clubs zijn met een zak geld. Daarom ook blij dat Ajax nu zelf kapitaal heeft gespaard (door eerdere verkoop spelers), waardoor we nu kunnen zeggen: 2 weg (Justin dinges en eventueel Hakim) Rest blijft. Prima beleid !! Denk dat dit jaar een mooi jaar gaat worden! En ja, soms is PsV gelukkiger qua inkopen. Niks aan te doen.

 9. JohnDoe77

  Goed verhaal! Niet goed genoeg voor Ajax 1, maar gelukkig goed terecht gekomen!

Comments are closed.