There are no ads, please add some


Stay Strong Appie

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat Abdelhak Nouri werd getroffen door het noodlot. De beelden van de schermen om hem heen, van de traumaheli en ploeggenoten en tegenstanders die zwijgend toekijken, staan bij menigeen nog scherp op het netvlies.

Ook wij als redactie zullen die beelden nooit meer vergeten. Klaas-Jan Huntelaar liet zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Steaua Boekarest weten: ‘Dit is het ergste wat ik heb meegemaakt in mijn carrière. Nog altijd word ik ermee geconfronteerd en het is altijd lastig. We proberen als groep het gevoel om te zetten in iets positiefs. We doen het niet alleen voor onszelf, maar ook voor hem en zijn familie’.

Stay Strong Appie


Gerelateerde posts

30 reacties

 1. Charka53

  Het is en blijft verschrikkelijk wat er met Appie is gebeurd en als ik dan lees dat het Zeeuwse elftal oefende tegen die kakkies en dat er een spandoek hing met als. tekst ,, Nouri worden ,, en dat er teksten werden gezongen als Nouri aan het zuurstof en Joden aan het gas is er daar in kakkieland nog geen reet veranderd , associaal blijven ze .

  1. Iamsterdam2015

   Ja blijft verschrikkelijk en wat betreft die “ anderen” …….tja helaas zal je dat altijd houden.

   1. Ajax 1

    Net zoals Ajax supporters zich niet altijd lekker hebben gedragen. Triest is het, maar laten we nou niet doen alsof ze alleen zo dom zijn in rotterdom.

    1. Ptr

     Ik ga daar wel aan twijfellen.
     Of moet ik nog wel twijfellen…..
     Zo laag dit hoeveel lager kan je nog dan dit?

  2. De Nees

   Laat gaan, deze zielen hebben nog een lage bewustzijnsgraad. Als je lacht om het leed van een ander dan komt het ooit bij je terug, now or in the next life. Doe zelf het goede en laat wat onjuist is maar over aan kosmische wetten: wet van oorzaak en gevolg.

   1. AjaxKat

    Idd het zijn echt zulke droeftoeters. Jezelf beter voelen door het leed van een ander (concurrent in dit geval). Had ooit eens een akkefietje met een raskakkerlak die ervan genoot dat Ajax was uitgeschakeld in de CL. Ik vroeg m toen: heb je nou echt 90 minuten lang naar Ajax gekeken, moest je zeker 90 minuten balen dat je eigen club niet op niveau speelt? Er kwam toen weinig zinnigs meer uit bij hem.

    Om terug te komen bij Appie; heel veel sterkte aan familie en Ajax. En dat dit nooit meer mag gebeuren, bij welke club dan ook.

 2. a.p.

  alweer een jaar geleden. familie Nouri, echte vrienden van Nouri en alle echt geïnteresseerden in Nouri…allen veel sterkte.

 3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Een van de zwartste bladzijdes uit Ajax historie, misschien wel de zwartste.
  Zware tijden en pijnlijke herinneringen. Stay strong Appie!! Ook veel sterkte voor familie en andere dierbaren van Appie!

  1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

   Los van de grote ellende van Appie is de meest zwarte bladzijde het te vroege overlijden van Johan. Dat is tot op de dag van vandaag in alle geledingen merkbaar.

 4. Litmanen

  Een dag die je niet vergeet.
  Een gewone zonnige middag op een Oostenrijks veldje.
  En dan ineens…..
  Vreselijk.

 5. Zlatan4ever

  Appie en familie veel sterkte in deze moeilijke periode. Iedereen met een Ajax-hart is in met jullie in gedachte. Stay strong

 6. Finidi

  Tja het leven maakt soms rare bokkesprongen met je en is echt wel het laatste waar je aan denkt als je zo jong bent denk ik. Zo weer ff aannem gedacht en dan is het ook weer goed……

 7. Moosie

  Life is what happens to you while you we’re making other plans little one

 8. Dagrump

  Het blijft echt triest wat er is gebeurd met Appie. Dit gun je niemand. Die wat zoiets roepen zijn een stelletje idiooten !! Denk nog met regelmaat aan Appie. Heel veel sterkte aan nabestaande en vrienden !!

 9. Vak 120

  Als het waar is dat supporters zo iets roepen/schrijven,vind ik dat feyenoord als club echt in moet grijpen!! Dit staat buiten alles,niks meer met rivalliteit te maken! Als je dit toe laat ben je als club bestuur niet goed bezig!

  1. ajacied078

   zie vi. staat bericht op dat feyenoord als club afstand neemt van dit soort praktijken.

 10. Rene1964

  Gelukkig zijn er ook nog normale Feyenoord supporters. Geloof het of niet. Denk dat het alleen diegenen zijn, die ook altijd willen vechten. Ik ken veel F supporters in Nijmegen eo, en die vinden het net zo erg als wij hoor. Echt! Mijn broer bijv ook. Feyenoorder die altijd erg gecharmeerd was van Nouri’s talent. Laten we het er op houden dat de meeste F supporters die aktie ook afschuwelijk hebben gevonden, net zoals de F leiding/club. Ook van mij heel veel sterkte aan de familie. ❤️

 11. Zlatan4ever

  Beste Rene1964,
  Sorry dat ik nu op dit item in moet gaan om te zeggen dat je heel naief bent. Het zijn echt niet alleen “de gekkie’s” die willen vechten die zo a-sociaal zijn. Ben ooit uitgenodigd door een bedrijf om in de (bad)kuip
  Veinoort – Ajax te zien. Op de maastribune met “normale” mensen. Ik was voor de wedstrijd met mijn gezelschap gewoon aan het praten met iedereen om mij heen, het leek wel gezellig………..
  Tot dat de kakkerlaken 1-0 maakte en zo beetje het hele vak begon te juichen als gekken.
  Uiteraard als Ajacied bleef ik rustig zitten. De zelfde mensen als je ze nog zo mag noemen die voor de wedstrijd nog gewoon met mij aan het praten waren gingen helemaal los omdat ze zagen dat ik niet juichte……….
  Ze hadden schuim op hun bek en het minst kwetsende wat ik kreeg te horen was kankerjood.
  Ik werd aan alle kanten bedreigd
  Dit waren mensen die in de zakenwereld zaten, opa’s met kleinkinderen enz.
  Om het verhaal kort te maken…..
  Het is voor 99% allemaal gespuis !
  By the way, ik ben de gehele wedstrijd gebleven en Ajax won met 2-4 met een supergoede Bogarde die er als een scheermes inging. Moraal van het verhaal : het zijn allemaal Kakkerlakken als het er op aan komt

  1. Rene1964

   Ik geloof je meteen hoor. Maar in jouw geval betreft het F fans ws uit R’dam of omstreken. In mijn geval zijn het Nijmegenaren zoals ik. Denk dat die gewoon gematigder zijn. Volgens mij gaat geen van hen naar het stadion. Maar met jouw ervaring begrijp ik je helemaal ZLATAN

 12. JohnDoe77

  Mooie woorden van Hunter. Appie zal altijd een rol spelen bij Ajax, in welke vorm dan ook!

Reageren is niet mogelijk.