There are no ads, please add some


‘Ajax kan plan B vergeten, Balbuena onderweg naar West Ham United’

Ajax heeft nog steeds hoop op de komst van Lisandro Magallán maar heeft achter de schermen ook gewerkt aan een plan B mocht Magallán niet komen. Fabián Balbuena, verdediger van Corinthians, zou behoren tot een van de alternatieven maar volgens Braziliaanse en Paraguayaanse media is de speler tot een akkoord gekomen met West Ham United en vertrekt hij zo goed als zeker voor een kleine vier miljoen euro richting Engeland.  Ook Celta de Vigo had interesse in de diensten van Balbuena, maar West Ham heeft hem een hoger salaris in het vooruitzicht gesteld. Het lijkt er dus sterk op dat Marc Overmars dit plan B wel kan vergeten.

Bron: Terra


Gerelateerde posts

46 reacties

 1. Ajax 1

  Ook daarom inzetten op Daley. Een echte Ajacied die terug wil komen, moet kunnen lukken. Dit soort spelers veel onzekerder. Dus Daley halen en dan is de ploeg rond voor komend seizoen!

  1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

   Ik ken wel meer “echte” Ajacieden maar daarom zijn ze nog niet per definitie nog steeds van meerwaarde. Blind is een saaie, trage, kleine verdediger die prima past in een verdedigend ingesteld elftal. Niet bij het Ajax dat ik voor ogen heb.

   1. vak411

    gelukkig bepaal jij niet welk elftal speelt.. het elftal wat jij voor ogen hebt…. blind heeft schalen gepakt, aanvoerder van oranje je geweest en wekelijks met prachtige spelers getraind. maar je hebt gelijk hij kan niets…. pffffft. welkom Daley, wat mij en anderen hier ben jij PLAN A..

    1. Finidi

     Nou denk dat die 17 miljoen vooral te maken heeft met die voorzet van hem op v persie op wk and thats it! Ben et bijna nooit met Ab eens maar zon Blind vind ik geen 17 miljoen waard met bult tekengeld en hoog salaris. Papa terug soms?

     1. Bakkie

      Dat wil Ajax dus ook niet betalen, staat in het artikel over Driessen…

     2. Ajax 1

      Precies. 17 mln € is te veel, maar blind is een goede speler wat mij betreft, afh op welke positie je hem gebruikt. Blind is zeker wel van meerwaarde voor dit elftal. Heeft toch wel regelmatig gespeeld bij man u ook en dan vond ik hem echt niet zo slecht hoor in de prem league. Dus voor eredivisie gewoon dik kampioensmateriaal….

   2. Ajax1958

    Eens AB, de norm moet omhoog bij Ajax en ik denk niet dat “tikkie breed, tikkie terug” daar bij hoort. Bovendien, waar moet hij spelen?

  2. De Nees

   Blind is een meehobbelaar, brengt bij tegenslag ploeg niet over het dooie punt. Dit is een key-functie in een team, wat voor definitie hanteren ze bij Ajax eigenlijk? Voor de balans jonkies/ ervaring kom je toch niet uit bij een Daley? De simpele redenaties als oud-ajacied, schalen en leuke momenten van weleer heb je niks aan. We zijn 4-5 jaar verder en die net-aan kwaliteiten van Daley zijn geweest. We hebben zo’n iemand niet nodig voor potjes tegen Roda, NAC maar voor Utrecht, Pisvee en europees. Zoek liever een gretig, killer iemand met meer fysiek en drive voor die rol. Ga van je luie reet af Ajax en ga beter rondkijken.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    De Nees ben jij ‘scout’ van Atletico ipv Ajax? Met je omschrijving van een type speler die Ajax nodig heeft? 😃.
    Maar ook bij jou de vraag? Wie wil juj hebben dan?
    Iemand die echt zou willen komen bedoel ik dan? En die jij graag ziet komen? Het is nl heel makkelijk te reageren dan te ageren? Dus wie moet er komen ipv Blind? Ik ben benieuwd

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Blind is een onderschatte voetballer. Hij is een hele slimme speler. Hij doorziet Ajax spelletje goed heeft PL ervaring. Voor die positie (ik zou echt de 6 pos doen) is hij een goede optie. Vind ik wel de prijs die rond gaat in roddelcircuit veel te hoog dat ben ik eens.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Komt bij in 2014 winnaar Gouden Schoen, beste van de Eredivisie dus. Word bij Hakim vaak aangedragen als teken van groot voetballer😃. En super WK gespeeld en lovende woorden vanuit vele hoeken oa ook Johan. En je gaat mij niet wijsmaken dat hij na aantal jaren MU minder is geworden.
      Anders nog even finale EL oa terugkijken? Kan ideetje zijn voor je

    2. De Nees

     Beter opletten Eug. Bij iedereen hier bekend dat ik jaren scout ben geweest bij Atletico en dan kom jij weer ‘s naar de bekende weg vragen. Wie moet daar komen? Sjakie Swart natuurlijk! hij heeft toch de eeuwige jeugd? Bedankt voor je ideetjes btw, ik ben nu druk op YT, allemaal rete goeie filmpjes van Daley Blind, wat een kanon! Dag.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Zie De Nees nooit te oud om te leren 😂😂😂

  3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Ajax1 ik denk dat Blind geen plan B voor Magallan is. Ajax wil nog steeds beide in mijn optiek. Blind is alleen te duur vooralsnog en Magallan moet nu eindelijk eens vliegtuig pakken gvd.
   Ik schat in dat ze Blind willen halen voor vnl de 6 positie

   1. De Nees

    Goed gedacht Eug. “1 van de 2 en niet beiden”: reactie Ten Hag gister.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Goed luisteren hij denkt dat 1 van de twee realistisch is. Dat is anders dan dat hij het uitsluit
     Verder sinds wanneer neem jij Ten Hag serieus?
     Ik wacht daar nog even mee als je het goed vind. Maar goed ‘zelfs’ ik kan er naast zitten 😂😂

 2. Peter kopsterk

  Zo,n ervaren man gaat toch liever naar PL dan naar de eredivisie. Daar kan hij veel meer verdienen dan hier.

 3. Jur

  Blind en Ajax kunnen er dan wel uit zijn qua financiën maar je hebt ook nog te maken met een derde partij en gelijk ook de belangrijkste. Als dat plan C is dan hoop ik dat ze er met MU uit gaan komen want van plan D heb ik nog nooit gehoord🤔

 4. Koning Haarms Wolfs

  We kunnen beter Jan Vertonghen terughalen. Hebben we ook een keer een wereldkampioen bij ons spelen..😉

  1. De Nees

   Jantje wil altijd nog wel ’s terugkomen. Hoop dat Ajax gaat polsen volgend jaar als ie nog goede jaren in de benen heeft. Gaaf dat Belgica ook, wat een generatie en leuke gasten ook, normaal gedrag en goede teksten voor de microfoon. Nee dan onze Oranje karakters, wij moeten het doen met kokos mocronen als Depay, Promes, Strootman, Cillessen, alleen maar domme nietszeggende teksten.

  2. De Nees

   NB we hadden er 1 KHW, in 1994 de Braziliaan Marcio Santos, kersverse wereldkampioen. Volgens mij kreeg ie bij zijn debuut meteen een rode kaart, daarna is het niks meer met hem geworden bij Ajax.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Klopt, ja. Helemaal vergeten….Santos….was niet veel 😊

   2. Koning Haarms Wolfs

    En inderdaad, Jantje (en volgens mij Toby ook) komt terug. Hij voelde zich enorm thuis in Amsterdam en bij Ajax.

    1. De Nees

     Ja Toby ook, kijk zulke ervaring heb je nou nodig daar heb je echt wat aan. Geen slappe hap als Blind, daarmee overstijg je niks, lat moet hoger. Ajax snapt het schijnbaar niet en een boel blinde vinken hier ook niet.

  3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   In 1995 hadden we aardig wat wereldkampioenen bij ons spelen😂😂⚽️⚽️

 5. a.p.

  We MOETEN kampioen worden de 34e titel is voor ons met wie….maakt niet uit kampioen worden is een vereiste.

  1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

   Sorry, maar ik wil alleen kampioen worden als ik het Ajax er in herken. Aanvallend mooi voetbal met deel eigen jeugd, deel aangekocht talent uit Nederland aangevuld met max 35% buitenlandse aantoonbare ervaring. Een team met 1-2 spelers uit eigen opleiding mag van mij 5e worden.

 6. a.p.

  aka Ab…. tijdens de Frank de Boerperiode hadden we ook geen geen Ajaxgezicht maar wel 4x achter elkaar kampioen en Iedereen was blij en trots.

  1. De Nees

   Blij en trots… Dat viel nog best tegen. Ik heb me in die 4 jaar nog nooit zoveel geërgerd aan iemand bij Ajax als toen.

 7. SLIFFAN

  Ik ken Balbuena persoonlijk niet maar ik weet niet of hij toegevoegde waarde zou hebben voor Ajax. Weet iemand of en wat deze jongen heeft bereikt? Dat ie iets bereikt heeft zal wel moeten als ie naar West Ham gaat.

Reageren is niet mogelijk.