There are no ads, please add some


Carrièreboek Sjaak Swart 80 nu te koop

Sjaak Swart heeft inmiddels de leeftijd van tachtig jaar bereikt en om dat te vieren is er een boek uitgebracht. Mister Ajax mag dan al 45 jaar met voetballerspensioen zijn, hij is nog net zo fanatiek clubman als in zijn gloriejaren op het veld. 

Sjaak Swart 80 is een boek waarin men Sjakie volgt vanaf zijn entree in Ajax 1, in 1956, tot aan zijn legendarische afscheidswedstrijd, 17 jaar later. Dat maakt dit boek tot een boeiende reis door de lange loopbaan van een kleurrijke voetballer die vaker dan wie ook in het 1e elftal van Ajax speelde, 603 keer in een officiële wedstrijd.  Sjaak Swart 80 is gemaakt door Kick uitgevers in samenwerking met Ajax. Jaap Visser en Matty Verkamman zijn de auteurs en bij het boek is een dvd gevoegd van de 55 minuten durende documentaire Sjakie, een leven lang Ajacied, gemaakt door Ajax TV.

Het boek is beschikbaar in een speciale luxe editie van € 80 waarbij onder meer een retroshirt van Ajax uit de jaren zestig is gevoegd. Sjaak Swart 80 is ook verkrijgbaar in een standaard editie. Deze kost € 39,95. Inmiddels is het boek verkrijgbaar in de Ajax Fanshop.

Freek de Jonge overhandigt Sjaak op zaterdag 7 juli bij boekhandel Scheltema het 1e exemplaar van de limited edition-uitvoering van SJAAK SWART 80. Sjaak en zijn vrienden Bennie Muller, Frank de Boer, Frank Rijkaard en John Heitinga zijn (onder voorbehoud) bij de presentatie aanwezig. Het officiële programma begint om 16:00 uur. Scheltema zit aan het Rokin 9 in Amsterdam. Daarnaast signeert Mister Ajax zijn carrièreboek op zaterdag 14 juli tussen 12:00 en 14:00 uur bij de Ajax Fanshop Kalverstraat!

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

27 reacties

  1. Mr Ajax

   Je bent een begrip en de meest echte ajacied ter wereld sjakie. Gefeliciteerd!

 1. Wenen 1995

  Hoop dat die man met de baard uit Spanje er veel inkoopt. Lijkt mij een mooi boek van een echte Ajacied.

 2. Zlatan4ever

  Paco gefeliciteerd met je 80e verjaardag en je boek !!!
  Top ! 👍🏻

 3. Rene1964

  Als al die Ajacieden in het verleden bij hun eigen club waren gebleven, en uiteraard verkoop je wel de mindere godenzonen, waren we wellicht echt minimaal altjd top 5 van de wereld geweest en gebleven. Zoveel talent dat (te) vrieg weggaat. Dit soort iconen zijn altijd belangrijk voor wat betreft gesprekken met al die (verwende) jonkies. We verliezen normaliter ieder jaar enorm veel ervaring en meestal de beste spelers. Dit jaar zou wel eens de omslag kunnen zijn met de aankoop van Tadic en hopelijk Blind en Balbuena. Magalàn?
  Denk trouwens dat het voor Sjaak ook altijd nog een eer is om zo’n clubicoon te mogen zijn op zijn leeftijd. Hulde hoor! Ook richting Ajax.

  1. Basisspeler

   Tuurlijk is dit niet “de omslag” De omslag komt als we weer vol gaan inzetten op de jeugdopleiding, niet door dure aankopen te doen die overbodig zijn.
   Het is het voorrecht van Ajacieden om gewild te zijn bij clubs in Europa. Ajacieden horen naam en faam te maken bij topclubs. Ajax hoort op te leiden wn alleen gerichte aankopen te doen. Wat jij hierboven opschrijft is dagdromerij van een oud wijf?

   1. Rene1964

    BASISSPELER: weet ik dat het dagdromerij is. Mijn hoop is wel dat onze grote talenten veel langer behouden knnen blijven. Zeker als we daar het geld voor hebben. Verkoop kan dan nog altijd als ze bijv 27 zijn. Maar ook dat zal utopie zijn. De huidige ontwikkelng : aankoop Tadic, hopelijk Blind juich ik toch ech toe! Daarbij het bijeenhouden van de kernselectie (F de Jong, de Ligt, vd Beek, Neres ea) Enne, ik ben verre van een oud wijf 🤨

 4. Koning Haarms Wolfs

  Sjaak, echt een schat voor Ajax en iemand die zorgt voor Joodse trots! Shalom aleikhem, chaver!

 5. Kapstein

  Ik heb hem zien spelen… Daar kan geen Youness, Kluivert of wie dan ook tegenop.

  1. ajacied078

   ben ik helaas te jong voor maar had dat graag gezien ja. die oude beelden zijn prachtig

 6. Litmanen

  Als jongetje kocht ik drop in zijn sigarenwinkel in de Reinwardtstraat.
  Zijn opa verkocht roodwitte haring op de Dappermarkt.
  Dat zijn ervaringen, die blijven je je hele leven bij.
  Bedankt Sjaak.

  1. Rene1964

   Kijk, dat soort dingen heb ik nou gemist omdat ik in Nijmegen woon. Mijn hartstocht voor Ajax is ongetwijfeld even groot als bij jullie 👍🏼

 7. BobbyHaarms

  Eindelijk kan ik weer iets plaatsen (de app was wekenlang onbereikbaar). Dit boek is een must voor iedereen die het echte Ajax gevoel wil voelen op het allerhoogste level. Nog van harte gefeliciteerd Sjaak en wat mij betreft blijf je nog minstens 20 jaar zo fanatiek!

  1. Rene1964

   Probleem heb ik ook twee weken gehad BOBBY. Sommigen hier enkele dagen. Goed dat je er weer bij bent.

   1. BobbyHaarms

    Thanks Rene, hoop dat ie het nu blijft doen. Je naam was al gevallen op een andere app (in positieve zin!)

Reageren is niet mogelijk.