In Memoriam: Joark

Op de dag dat Sjaak Swart zijn tachtigste verjaardag viert staan wij uiteraard ook stil bij Joark, die ons alweer acht jaar geleden ontviel.  Joark was een markant lid van de F-Side die nooit te beroerd was voor een fysieke confrontatie. Joark heeft zich op vele manieren voor zijn Ajax ingezet en was een graag geziene persoonlijkheid binnen alle geledingen van de club en de supporters.

De redactie van AjaxFanzone.NL wenst Mirjam, kinderen, familie, vrienden en bekenden veel sterkte!

Klik Hier om naar het condoleanceregister te gaan.

Related posts

42 Comments

 1. Rene1964

  Ik zie hem vaker voorbij komen, maar begrijp deze ‘topic’ nooit. Schuwde fysiek geweld niet?! Waarom wordt deze man eigenlijk ‘geëerd’? Kan iemand me dat uitleggen? Misschien doe ik de harde kern hiermee te kort of beledig ik hen hiermee. Dan mijn excuses daarvoor, maar k begrijp dit echt niet. Wat is er zo ‘speciaal’ aan hem?

  1. Bakkie

   @Rene
   Je weet toch hoe dat werkt, er zijn bepaalde groepen supporters die vooral naar wedstrijden gaan voor opstootjes en rellen. Gelukkig wel steeds minder, heb ik het idee. En binnen die groepen dwing je respect af als je vooraan staat wanneer er klappen moeten worden uitgedeeld.

   1. JohnDoe77

    Dat kan zo zijn, maar waarom moeten die hier dan op een voetstuk gezet worden? Doe dat dan op een forum voor voetbal hooligans!

  2. Teuntje

   Snap je vraag volledig. Het lijkt een pré dat hij geweld niet schuwde….
   Ik deel je verwondering dan ook ondanks het feit dat ik het gemis van hem door familie en vrienden niet wil baggatalliseren.

   1. Finidi

    Tja andere tijden, tegenwoordig moet je eerst iemand vragen waarom ze je uitschelden of erger en of ze er over praten willen haha! Toen niet dus!!!

     1. Rene1964

      Dus als ik het goed begrijp wordt hij geëerd omdat ie Ajax supporter was (zoals wij ALLEN hier), alleen liep hij met een bokbeugel of ziets rond om respect af te dwingen. Nou, dat is ‘m dan blijkbaar goed gelukt. Een ander zit voor geweld in d gvangenis, en deze ‘beste’ man krijgt een speciale topic!
      Zie ik het verkeerd, of kan dan iedere Ajacied die in het stadion heeft gezeten worden geëerd na zijn overlijden? Dan zou ik iemand eren die ook daadwerkelijk iets goeds heeft gedaan !

     2. KBouter

      Hij heeft ook zeer goede dingen gedaan voor Ajax sls de F-side.

      Toen Ajax totaal de controle kwijt was over de supporters trad hij asn als woordvoerder en vPraag zweerde bij hem!

     3. Moosie

      Nee Renee er wordt vaak vergeten dat dit vroeger een F-Side site was.
      Dus zijn gabbers eren hem niet zij/wij herdenken hem en tonen ons respect naar zijn familie en dan is de redactie zo eerlijk om te zeggen dat hij niet op het Spui staat.
      Eerlijk gezegd vind ik dat je kunt denken wat je wil maar dat je dat dan off-topic ergens anders dan bij dit topic moet doen ik kom namelijk ook niet tijdens een herdenking die jij wel goed vindt zeiken tegen jou.
      Beetje respect naar de familie kan geen kwaad

     4. Rene1964

      Sorry, een F-side site van oorsprong! Lees dat nu pas goed. Dan begrijp ik de topic eindelijk. In dat geval mijn excuses aan eenieder die ik mogelijk gekrenkt heb!

     5. Voorland

      Deze info is al jaren bekend! En Joark is een begrip, ook binnen de club.

     6. Rene1964

      Bij mij was dat niet bekend VOORLAND. Nu wel. Dus dank voor de info. Hoef ik het volgend jaar niet te vragen en verder prima hoor jullie respect aan een gevallen vriend!

  3. Voorland

   De mensen achter deze site zijn F-side mensen. Logisch dat zij hun vrienden herdenken.

    1. JohnDoe77

     Ik wist het ook niet. Maar misschien kan dan het goede wat hij gedaan heeft volgend jaar meer benadrukt worden ipv het feit dat hij geweld niet schuwde. Als dat “oldschool” is, kunnen we hem allemaal op een positieve wijze eren!

 2. a.p.

  Joark ik herinner hem nog in de Meer. Was een echtevtrouw Ajaxsupporter….. R.I.P

 3. Jan74

  Was een ras Ajax supporter. En vroeger werden er nog wel eens wat klappen uitgedeeld als dat nodig was. Was meer van jaren 80 en 90. Rip man en sterkte voor de nabestaande.

 4. Voorland

  Rust in vrede, gabber! Het is niet erg dat je niet aan de torenhoge verwachtingen van bepaalde mede-supporters kan voldoen.

  1. Rene1964

   Torenhoge verwachtingen?!
   Respect tussen de ‘gabbers’ onderling kan ik best begrijpen hoor. Respect richting de nabestaanden ook. Het was gewoon een vraag omdat het lijkt dat hij ‘speciaal’ was of zo. Dat hij iets speciaals heeft gedaan cq betekend heeft voor de club. Daarom vroeg ik het. Ik ga er vanuit dat iemand van de redactie zijn gabber is geweest, anders begrijp ik deze topic gewoon niet …

    1. Zlatan4ever

     He Rene1964, laat het gaan. Je hebt blijkbaar geen idee wat het betekend om lid te zijn van de F-side ? Joark was/is daar zeer populair geweest

     1. Rene1964

      Begreep het ZLATAN. Heb daar wel respect voor, wist het alleen niet. ??

 5. JohnDoe77

  Heel sneu dat iemand is overleden, maar wat is er zo vermeldenswaardig dat hij een fysieke confrontatie niet schuwde? Dat soort mensen hoor je verder om die reden niet te eren!

  1. JohnDoe77

   Pak dit volgend jaar positief op, ik lees dat hij namelijk ook veel echt goede dingen heeft gedaan voor Ajax en mede supporters. Dan belichten jullie dat volgend jaar en laten het “fysieke confrontatie” deel gewoon achterwege. Blijkbaar hoorde dat er toen bij, nu hopelijk een stuk minder! Verder veel sterkte voor een ieder die hem, of aan ander overleden Ajaxied mist!

 6. Zlatan4ever

  JohnDoe77 en Rene1964, jullie zijn in het verleden waarschijnlijk nooit naar uitwedstrijden geweest van Ajax tegen bijvoorbeeld de Kakkerlakken anders had jullie wel begrepen waarom Joark ook werd geeerd om zijn bijdrage als het om een “fysieke confrontatie” ging……..
  Daar was toen geen keuze om hieraan te ontkomen, weglopen was geen optie. Hij stond vaak voorop.

  1. Rene1964

   Vroeger wel geweest, maar niet tussen de harde kernen. Ben niet zo’n vechter, wel een sporter.

   1. Rene1964

    Maar ik begrijp je punt ZLATAN. Waardeer ook de uitlegen van je en anderen hierboven!

Comments are closed.