Swart blij met eventuele terugkeer Daley Blind

Het begint er steeds meer op te lijken dat Daley Blind kiest voor een terugkeer naar Ajax. Blind, die momenteel nog onder contract staat bij Manchester United, kan in Engeland niet rekenen op echt veel speeltijd en heeft daarom besloten om te praten over een vertrek. Ajax heeft inmiddels laten weten dat het Blind graag weer in de armen sluit en die liefde is wederzijds.

Ook Sjaak Swart heeft inmiddels tegenover De Telegraaf gereageerd op het nieuws en zou de komst van de ‘routinier en echte Ajacied’ van harte toejuichen. Door de komst van Tadic en het door de directie ’beloofde’ aanblijven van Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt ziet Blind ook veel potentie om opnieuw met Ajax prijzen te winnen en kan hij door veel speelminuten ook weer kans maken op een plek in het Nederlands Elftal.

Bron: De Telegraaf

Zie eerder bericht:
02-07-2018 ‘Ajax wil Blind terughalen naar Amsterdam’

Related posts

29 Comments

    1. vak411

      idd Herbie! mooi verjaardagscadeautje voor Sjaak zou ik zeggen. welkom Daley .. zou potverdorie wel een stunt zijn zeg: Tadic en blind binnen hengelen..

      1. ajacied078

        ja uit de zo hoog aangeschreven primier ligue… zegt ook wel wat denk ik. over volle selecties daar. weinig plezier.. zie douglas costa. en voetbal is ook niet even geweldig bij lagere clubs. denk dat daley ons goed kan helpen.

        1. Bakkie

          Weinig plezier? De Premier League is de leukste competitie ter wereld. Juist daarom zou het zo’n stunt zijn, en daarom is Tadic zo’n stunt

    1. Ajax 1

      Want? Een echte Ajacied de terugkomt op nog goede leeftijd is niet welkom?

      1. Rene1964

        Inderdaad. Perfecte leeftijd , beter dan een 35 jarige. Als hij id komt, heb je toch echt een geweldig elftal en veel beter dan we in vele jaren hebben gehad.

        1. -buitenkantje rechts-

          Ben het met Gert-Jan eens.. Daley is mijns inziens overbodig. Het zijn van oud-Ajacied is onvoldoende kwalificatie.
          Waar moet hij spelen dan? Je kan er maar 11 opstellen.. linksachter voor Fico? Fico op de bank? Middenveld?? Voor wie dan.. Frenkie, Bijleveld, Donny, Sinky, Schöne, Labyad, Siem, Mazraoui.. Op welke positie?
          CV vind ik hem ongeschikt.. Op 6 zou kunnen, maar dan moet je ook met een 10 spelen. Ruit op het middenveld. Opdit moment zie ik de meerwaarde niet..tenzij hij bereid is een rol als Huntelaar te vervullen. Dat dnk ik dus niet..
          De hoofdreden voor een eventuele komst is speeltijd! Dus zal dat ten koste gaan van??
          Blind wil komen om een basisplek te krijgen en zich in de belangstelling van de bondscoach te spelen.

          1. Mr Ajax

            Hij mag terug komen en moge debeste winnen, dat is alleen maar goed voor ons aller ajax

          2. De Nees

            Voor het geval Magellan niet doorgaat naar het schijnt. Gaat Magellan door dan zien ze Daley toch als een multi oplossing voor meerdere posities. Niet alleen overbodig, zie het ook niet in zijn kwaliteiten.

  1. Dagrump

    Zou echt mooi zijn als ie terug komt en als de anderen ook echt blijven en niet op het laatste moment vertrekken

  2. JohnDoe77

    Als Sjaak blij is, ben ik dat ook!

    Serieus; als hij terug wil is hij welkom als dat kan voor een normaal salaris en afkoopsom. Nuttige speler, inzetbaar op diverse plekken!

    1. Amoebe

      Nuttige speler….nou ik hoop toch wel dat hij een dragende speler wordt in de nederlandse competitie.

      Als hij als nuttig wordt gehaald dan kunnen we beter jeugd doorwchuiven.

  3. Wenen 1995

    Ajax moet niet kopen om het kopen, maar alleen gerichte aankopen doen. Anders gewoon eigen jeugd inzetten. Blind met zijn ervaring lijkt mij een zeer nuttige aankoop. Blij dat Swart er ook zo over denkt ??

  4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ja en Sjaak spreek je niet tegen ? dus Daley neem het vliegtuig maar naar Amsterdam

  5. Rene1964

    Ik zie wel dat zo’n 90% of meer vóór is ??
    Je bent zeer blijkbaar van harte welkom Daley ???

    1. -buitenkantje rechts-

      Ook hier moet je je afvragen waarom mensen voor zijn.. Vaak gebaseerd op beelden van vroeger en sentiment en het diepgewortelde gevoel dat aankopen per definitie goed zijn.
      Weinigen bekijken aankopen rationeel.

  6. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

    De waarde van Blind wordt echt wel overschat puur en alleen omdat hij uit de jeugdopleiding komt (alleen dan ben je Ajacied volgens een aantal?). In elke linie oudere ervaring is perfect maar niet doorslaan. Aantal selectiespelers gaat nu doorslaan en dat gaat op zekercten koste van veelbelovende komende spelers. Kunnen we vd Vaart ook wel halen. Blind komt niet voor een partij op het tweede plan. Blind is een hele leuke speler maar that’s it. Brengt geen kampioenschap. Oh ja, mijn mening is niet afhankelijk van percentages op het forum ?

    1. Bakkie

      Denk je dat je met De Ligt en Wober genoeg centrale verdedigers hebt? Zijn allebei nog erg jong en Wober is vaker geblesseerd dan fit. Het is nog maar afwachten of De Ligt blijft. In Jong Ajax lopen geen goeie verdedigers helaas. Dus ik zou Blind zeker halen als dat mogelijk is

    2. De Nees

      Bakkie, als je idd een back-up zoekt, waarom niet scouten bij middenmoters in europa. Als ik El zit te kijken dan zie ik echt behoorlijke spelers zonder grote naam nog die goed zouden passen bij Ajax. Niet direct techneuten of spelmakers, maar wel goeie recht-toe-recht-aan spelers die als verdediger/ controleur behoorlijk uit de voeten kunnen. Komen ze weer uit bij een Blind, wat een luiheid.

      1. Bakkie

        Je bedoelt een type Magallan dus? Tja daar kan je ook voor gaan, maar dan krijg je op een gegeven moment wel een beetje een vreemdelingenlegioen. En ik zie Daley Blind niet als een back-up, maar als een dragende speler en aanvoerder.

  7. Finidi

    Nuttige allrounder hoor maar doe nou niet net of je een giga klasbak binnenhaalt want dat valt ook wel mee, wel ervaring maar ik vind het wel 1 vd saaiste voetballers die er dan rondlopen, straalt niks van uit vind ik.

    1. De Nees

      Idd Finidi, saai is het woord die bij Blind goed past. Plus zijn cliff-jaren zijn aangebroken, zoek toch wat anders.

  8. M800M

    Wat mij betreft is hij welkom, maar op welke plek moet hij bij ons in de basis gaan spelen dan? Zou het wel zonde vinden als hij tagliafico in de weg staat nml.

  9. dickst14

    Hij is wat mij betreft welkom. Kan ook organiseren en aanwijzingen geven. Maar laat de beste maar spelen.

  10. Charka53

    Zoals we kunnen lezen zijn er voor en tegenstanders en dat is er zo leuk aan en als Daley werkelijk terug keert kan hij laten zien of het de juiste keus is.

  11. -buitenkantje rechts-

    Gefeliciteerd Sjaak! Ik hoop dat we nog jaren van je mogen genieten..

Comments are closed.