‘Ajax heeft ook interesse in Man United-verdediger Rojo’

Naast Daley Blind zou Ajax ook nog interesse hebben in een andere speler van Manchester United: Marcos Rojo. Dat zegt althans de Argentijnse sportjournalist Leandro Contento op Twitter. Rojo was met Argentinië nog op het WK actief. De United-verdediger schoot de ploeg zelfs naar de achtste finale ten koste van Nigeria (2-1).  Contento voegt hier wel aan toe dat het voor Ajax moeilijk zal worden om de international van Argentinië binnen te kunnen halen. United wil beide spelers namelijk wel laten gaan, maar in vergelijking met de Oranje-international hangt er aan de Argentijn een beduidend hoger prijskaartje.

Related posts

75 Comments

 1. Koning Haarms Wolfs

  Haal hem maar. We hebben poen zat, dit is een speler die in NL echt een topper gaat zijn. We hebben poenen dat gaan de andere teams voelen, in NL en in Europa!!

   1. Koning Haarms Wolfs

    Ten eerste: ik shop niet, ten tweede: het is hun geld. Ik snap je punt niet.

 2. KBouter

  Zucht…wat een onzin. Zometeen gaan we weken ouwehoeren hier over een verdediging met Rojo bij ons!

  Net alsof Rojo hierheen wil komen.

  En… zijn we AFC Chelsea aan het worden?

  1. nick-afca95

   Liever AFC Chelsea als AFC Arsenal zonder prijs. Maar liever nog zie ik AFC Ajax waar de fantastische jeugd word aangevuld met gericht aankopen. Geen jeugdspeler die nu in de verdediging kan staan en direct al goed genoeg is (zoals de ligt destijds)? Dan moet er een ervaren topper gehaald worden. En wat mij betreft is dat Rojo.

   1. -buitenkantje rechts-

    Je moe kijken waarom er geen prijzen gewonnen worden.. Vorig seizoen was Bosz daaraan debet.. JA tegen Cambuur inzetten en dus verliezen..dus geen beker.. Het duurde vreselijk lang, voordat Bosz Ajax aan het voetballen kreeg.. Pas ver na de winterstop ging Ajax draaien. Ondertussen veel puntverlies..dus geen kampioenschap. Europa kan je erg moeilijk een prijs halen… Verliezen tegen MU is geen schande.
    Afgelopen jaar de soap Bosz.. gevolgd door tragiek Nouri.. trainerswissel..ten Hag.

    Hoop dat komend seizoen er rust komt binnen Ajax.. Door onrust binnen de club draait Ajax zichzelf vaak de nek om. We geven ten Hag een frisse start en met een paar nieuwe kwaliteitsimpulsen moet komend seizoen minstens 1 prijs gewonnen worden. Het kampioenschap…

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Eens met je BR, met als aanvulling op MU. Zeker geen schande wel tactisch weggezet door Mourinho. Eigenlijk kansloos die finale. Daardoor de manier waarop was stuitend.
     Verder idd veel onnodig puntverlies eerste seizoenshelft met als dieptepunt de allereerste nederlaag thuis ooit tegen Willem II.
     Ajax schiet zichzelf vaak in voet, wordt tijd dat ze daar mee gaan afrekenen
     Op naar seizoen van revanche?

     1. -buitenkantje rechts-

      Klopt hoor Eug..wilde er geen tirade tegen Bosz van maken. Heb al eerder gezegd dat ik Bosz tactisch zwak vind.. dat kwam goed tot uiting in de finale. Hebben we het nog niet eens over zijn wisselbeleid..

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Hoeft ook niet, volgens mij beoordeel je hem op wat je ziet. Per saldo zal ik iets positiever zijn over Bosz, maar die verering die hij hier vaak krijgt vind ik op zijn minst overdreven.
      Hoe dan ook gedane zaken….op naar een hopelijk rustig en succesvol seizoen. Ik krijg er steeds meer zin in weer
      Vanavond een leuke ‘voorwedstrijd’ Belgie – Japan gezien??

     3. dickst14

      Ik vond B een goede trainer door zijn spelopvatting. maar heb altijd kritiek gehad omdat hij zijn beste spelers niet opstelde. Dit m.b.t. Veltman, Younes, Traore. Litmanen zei dat Bosz de finale had gehaald met deze spelers. Klopt, hij had hem ook kunnen winnen als hij deze zwakke niet op had gesteld.
      Denk alleen aan de goal dat Veltman zich weer als een wijf liet wegzetten.

     4. -buitenkantje rechts-

      Zijn spelopvatting aan het eind van vorig seizoen paste perfect bij Ajax.. alleen is het wel een spelopvatting waar hij lang naar heeft moeten zoeken. Had hem nog wel een seizoen bij Ajax willen zien met de spelopvatting die hijaan het eind van het seizoen had ontwikkeld. Dat hij geen tactisch meesterbrein is heeft hij ook laten zien bij Dortmund.. Erg naïef en niet het vermogen om te schakelen.

     5. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

      Niet mee eens BR. Tactiek van de Boer moest er bij de blihvende spelers uitgeramd worden. Zijn speelwijze heeft/had tijd nodig. Dat hij ook in mijn ogen niet altijd met het sterkste team speelde: eens maar wat heb ik de tweede helft van de competitie genoten. Alleen daarvoor al: graag terug incl. zijn tekortkomingen (die elke trainer heeft)

    2. nick-afca95

     Volledig mee eens. Toch zie je dat Ajax de laatste jaren maar niet wil slagen een sterke selectie neer te zetten voor het begin van het seizoen. Jonge jonge jongens moeten vaak te lang wennen omdat ze eigenlijk nog niet klaar zijn en de technische leiding wacht te lang met gericht aankopen doen. Ook dat heeft te maken met het gebrek aan preizen de afgelopen jaren. Gerichte aankopen zijn echt nodig maar alleen als ze direct een van de beste op hun positie zijn van de hele competitie en als er geen jeugdspeler te vinden is die op die positie direct mee kan draaien.

    3. Voorland

     De beker is geen prijs. En dat puntverlies viel wel mee. Hij haalde meer punten dan Frank de Boer ooit gedaan heeft. Hij had niet het geluk van instortende concurrentie. Hij heeft het gewoon prima gedaan.

    4. Litmanen

     BR, je bent duidelijk geen aanhanger van Bosz.
     Als ik Nasr zijn CV kijk. in zijn eerste seizoen finale Europa Cup en op een haar na kampioen, dan denk ik dat hij een wereldprestatie heeft neergezet.
     Ten Hag heeft na een half seizoen alleen maar ergernis opgewekt nadat Keizer de boel redelijk op de rit had.

     Bosz tactisch zwak omdat hij van United verloor? Dan heb je ongetwijfeld een paar EC wedstrijden gemist.

     Er wordt in de reacties gewezen op de spelers waarvoor hij koos.
     Ik zal één voorbeeld noemen: Viergever.
     Verketterd, maar een voorbeeld voor de ploeg, terwijl hij door een grote groep fans al was afgeschreven.

     In de EC finale werd Bosz voor schut gezet door zijn vedetten, niet door de steunpilaren.

     Ten Hag mag nu kopen wat hij wil. Prima, maar als hij met deze groep de poule fase van de CL niet haalt, dan mag hij van mij de WW in.

     1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

      Jeetje, grotendeels eens! Niet helemaal natuurlijk ?

   2. De Nees

    Nou Bosz heeft heel wat in beweging gezet in 1 jaartje Ajax. Hij moest ook dat kutvoetbal uitslijten, omslag maken van jarenlange Frankje-de Boer-afbraakvoetbal naar intelligent voetbal met pressie, diepgang en creativiteit heeft logischerwijs wat punten gekost idd. Maar als je eens bent dat het spel daarna sterk is verbeterd dan zou je deze overgangsperiode Bosz niet moeten aandragen. Na de winterstop liep het weer goed, puntenverlies werd helaas vooral geleden na een EL wedstrijd, zonder die lange El campagne had Ajax nooit op 1 punt de schaal gemist. Tactisch waren er verbeterpunten, eens, maar Bosz zat zelf ook in een leercurve, voor het eerst een grote club trainen kan je wel 100 dingen opnoemen die anders zijn. Daarnaast ook het langdurig krediet dat hij gaf aan falende spelers is wel een punt van kritiek, iets minder lang de oogkleppen ophouden daar zou hij nog aan kunnen werken. Maar overall was hij met Ajax de juiste weg ingeslagen.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Sorry De Nees zelfs als je gelijk hebt over overgang van de Boer naar Bosz dat dat zo moeilijk was, ben je toch hopelijk eens met me dat hij nooit maar dan ook nooit 5 punten mag laten liggen thuis tegen WILLEM II en Roda.
     Van die eerste thuis nog nooit vverloren hoe goed of slecht een selecctie of trainer is geweest in verleden
     Wat jij nu doet is kromme dingen recht lullen hahaha. Toch wat van mij geleerd hahahaha

     1. Voorland

      Je mag nooit maar dan ook nooit een kampioenschap verspelen bij de Graafschap uit. Die 5 punten wordt heel gewichtig over gedaan. De succesvolle EL reeks heeft ons het kampioenschap heeft gekost.

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Oneens Voorland natuurlijk zijn die 5 punten gewichtig, je word immers kampioen tegen kleintjes.
      Wel mega eens dat je een kampioenschap NOOIT op laatste dag mag verspelen tegen niemand dus al helemaal niet tegen De Graafschap.
      De grootste afgang onder De Boer klopt, samen met thuis Salzburg…

    2. De Nees

     Sterk argument Eug. Net als jouw geweldige de Boer, heeft ook genoeg punten ergens onnodig laten liggen, maar daar hoor ik je niet over. Ahum…de Graafschap? Trainers verliezen ook wel ‘s, je moet naar de potentie kijken. Zie niet wat ik recht lul eigenlijk, zijn heel aannemelijke punten waarom het niet liep in het begin.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Net zo sterk als jouw uitleg over zwakke start. Waanzin om daar De Boer de schuld voor te geven.
      Dan potentie kijken? Prima.
      Als je van mooi voetbal hou en je wilt nooit een prijs winnen dan kan je Bosz nemen.
      Mijn geweldige De Boer kwam met vier schalen op rij thuis. Even historie checken! Nog nooit gebeurd!
      Ja was niet altijd van grote schoonheid maar zoals Johan zei

      Kwaliteit zonder kwantiteit is onzinnig, kwantiteit zonder kwaliteit is saai.
      Nou ik heb liever saai dan onzinnig!
      Nog liever heb ik natuurlijk alles, maar meer even om potentie te geven. Ik krijg nooit alles onder Bosz, ben ik van overtuigd! Gaat altijd mis met hem en vaak heel vaak op laatste moment!
      Toeval? Nee ik denk het niet.
      Verachil tussen Amsterdam en Rotterdam mss?

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Laatste zin was grapje, grootste reden zijn tactisch onvermogen.
      Zag je sterk terug bij PSv uit, MU maar ook toen hij trainer was van Dortmund.
      Maar ook bij Heracles en Vitesse. Neemt niet weg je bent altijd verzekerd van spectaculaire wedstrijden in een seizoen! Dat dan weer wel
      Maar bij Ajax moet er ook prijzen gewonnen worden!!!

 3. Wenen 1995

  Moet idd niet gekker worden! Lach me een krul in mijn *** als Overmars dit voor elkaar krijgt!

  1. Bakkie

   Dan moet het salarisplafond wel verdriedubbeld worden vrees ik, dus dit gerucht is niet serieus te nemen. Wat betreft Daley weet ik het niet, dat zou zomaar kunnen gaan lukken

 4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Is Ajax bezig om zich in Premier League in te schrijven?? ?
  Gerucht die moeilijk waar te maken zal zijn lijkt me. Maar ipv bijv Magallan zou ik aanmoedigen

  1. nick-afca95

   Laat die Magallan maar mooi in Argentinie met zijn 180. Ik zie liever Rojo komen!

 5. Wenen 1995

  Schiet me een theorie te binnen: Blind + Rojo + x miljoen naar Ajax en De Ligt naar ManU…

  1. nick-afca95

   Als dat zo is mogen ze van mij allebei in Manchester blijven! De Ligt blijft bij Ajax!!!

 6. Dagrump

  Wat zijn we van plan. Dat zou wat zijn!! Kan iemand mij eens even knijpen dan weet ik of ik aan het dromen ben ?

 7. AjaxBelg

  dromen mag altijd, geld voor de transfer zal wel lukken maar het loon zal niet lukken binnen Ajax

 8. Amoebe

  Is dit de site van psv geworden???

  Lees alleen nog maar over aankopen!

 9. Bert62

  We moeten gvd die lampies en kakkies eens te vlug voor zijn en niet op een eurootje kijken. Ik zeg doen.

 10. Koning Haarms Wolfs

  Zal me roesten hoe, als we maar kampioen worden, een paar jaar achter elkaar!

  1. Amoebe

   Dat meen je toch niet?

   Hoe maakt altijd uit…ik ga liever in stijl op mijn bek als met het schaamrood winnen.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Nou, grotendeels wel. Zonder goede aankopen redden we het (internationaal) niet. Daarbij zijn wij niet de club met een 010 mentaliteit die aan het handje van een retournier uit het niets kampioen kan worden. Als we blijven opleiden, om vervolgens alles net voor hun top te verkopen, dan blijven we achter de feiten aanhuppelen. Alle grote voetbalmachten hebben continue spelers aangekocht. Ik koop liever goed in en doe mee, dan voor de winterstop er uit in Europa en weer een plaats 2.

 11. timkloppers

  Of de ligt blijft gewoon. En kopen blind en Rojo. En magallan komt en tagliafico hebben we al. Hofleverancier van Argentinië qua verdedigers. En ten hag gaat 5 3 2 spelen

 12. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

  Kan Overmars ajb zeggen dat dit complete onzin is. Wat hebben we straks anders rondlopen waarvan je zegt: yes, ik kijk naar Ajax. Fuck die titel, ik wil mijn club zien ballen met Amsterdams lef, met trucjes, aanvallend, gedurfd, met 60% eigen opleiding en dan niet gekochte jeugd uit het buitenland. Kortom, ik wil Ajax terug. Geen titels a la PSV, daarvoor ga ik niet naar het stadion.

  1. AFCA my World

   Niet zeuren,als je spelers koopt kunnen de talenten ervaring zien en opdoen,zodat we later weer het echte Ajax krijgen ! ⚽️

   1. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

    Is geen zeuren. Zo zien we het echte Ajax nooit terug want de talenten vertrekken merendeels ook hierdoor veel te vroeg. Ajax draait haar eigen nekkie om. Al eerder gezegd: ik hoef geen prijzen met een vreemdelingen legioen. Dat is geen zeuren maar een mening ?

  2. nick-afca95

   Dat word knap lastig als je steeds word beroofd van je beste jeugdspelers. Ik denk dat elke Ajax fan het liefst ziet dat er met veel eigen jeugd leuk voetbal word gespeeld. Feit is alleen dat door gebrek aan kwaliteit en preizen de jeugd steeds eerder vertrekt. Als je met dezelfde instelling door gaat kunnen we zelfs overwinteren in de europa league wel vergeten.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Ik denk dat een goede combi moet zijn: ervaren spelers, toptalenten van elders en eigen jeugd. Daar moet je een ideale smeltkroes van maken. Maar ik zie toch erg graag ook goede talenten van elders….. Wordt lastig zonder.

 13. Finidi

  Als ze toch aan het kopen zijn, zou zeggen ga ook es in Japan kijken. Zo zeg die belgen lagen 85 min op de pijnbank!

 14. AFCA my World

  In plaats van magallan ? Ik dacht dat we nog een aanvaller nodig hadden,geen verdedigers en middenvelders ! ⚽️

 15. dennis78

  mocht hij komen dan is het verstandig dat de Ligt Argentijns leert. zo kunnen ze beter communiceren. maar het is wel een goede voetballer. dus ik zou zeggen doen.

 16. Rene1964

  Wat moeten we met Rojo? Hoop niet dat ze zo iemand gaan halen. Blind is voldoende.

 17. ajacied078

  als rojo lukt dan is manchster geld aan het vrij maken om ronaldo terug te halen. ik zou zeggen probeer het gewoon overmars! denk dat onze jeugd wel opkijkt tegen deze man. zou goed zijn voor de verdeling jeugd ervaring als het lukt. schuurs ligt blind rojo. frenkie donny dusan. cerny hunter dolberg. elke linie mannetje ervaring ?

 18. Rene1964

  CR7 naar Juve …
  Blind naar Ajax . Ervaring, ervaring, ervaring. Ik zeg het al jaren hier. Zonder ervaren spelers haal je geen prijzen. Daarnaast zal het algehele niveau omhoog gaan en we worden echt een stuk constanter. Te jeugdige spelers zijn soms goed, en dan weer slecht. Is normaal overigens, daarom ERVARING broodnodig.

 19. paullus

  Ik begrijp niet dat iedereen zo gek van blind is
  de man is traag speelt het liefst f de boer voetbal tikkie breed tikkie terug

  1. Rene1964

   Ieder zijn mening uiteraard, maar ben het niet met je eens. WK onder van Gaal. Blnd gaf heel wat perfcte lange passes! Daarnaast raakt hij nooit n paniek en zit nagenoeg altijd een goede combinerende driehoek. Hij leest het spel echt prima. Vind hem echt een meerwaarde, bovendien echt Ajacied, wat imo ook belangrijk is. Zijn Engeland ervaring neemt ie ook nog ‘s mee.

    1. paullus

     1 ding is zeker hij neemt ervaring mee
     nadat wk en vooral toen tegen
     Spanje strooide hij met passes maar daarna nooit meer
     maar we gaan het zien

     1. Rene1964

      Ligt denk ik ook aan dat klotevoetbal van Mourinho. Vrijheid van voetbal onder hem wordt gigantisch beperkt. Alles gebasseerd op resultaat. Denk dat hij juist weer opbloeit bij ons en weer kan laten zien waartoe hij in staat is. Technisch goed, handelingssnelheid goed. Vind hem wel meer een verdedigende middenvelder dan CV, al kan hij op nog meer posities uit de voeten.

   1. KBouter

    Maar…… is Blind nu echt de topspeler waar we op wachten? De kampioenmaker van Ahax?

    Kom op zeg, waanzinne aankoop als het gaat om Engelse salarissen!!

  1. Rene1964

   Of Ajax wacht ff op Blind. Dan hoeft die Maggolodon van mij niet per sė meer. Al was het maar om die Argentijnen op hun plek te zetten,

 20. Gert-Jan van Drongelen (aka Ab)

  Ooit kwam er wen begin end coach bij Ajax. Die bracht Ajax naar haar eerste EC 1 finale en werd met 4-1 afgedroogd. Hij bleef. Twee jaar later win him de EC 1 en stond er een wereld team. Ik had Bosz graag deze kans gegund.

Comments are closed.