Ajax verliest besloten oefenduel van Preußen Munster

Ajax heeft dinsdagmiddag een besloten oefenduel gespeeld tegen Preußen Munster, zo is bekend gemaakt op Ajax.nl. De derde divisionist uit Duitsland was met 3-1 te sterk voor de ploeg van Erik ten Hag. In de eerste helft maakte Rasmus Kristensen het enige doelpunt voor Ajax. Ajax speelde, net zoals afgelopen zaterdag tegen VVSB, in beide helften met twee compleet verschillende elftallen.

Opstelling eerste helft: Van Leer, Kristensen, De Ligt, Wöber, Bakker, Eiting, Gravenberch, Labyad, Bandé, Huntelaar, Neres

Opstelling tweede helft: Lamprou, Mazraoui, Schuurs, Botman, Orejuela, Ekkelenkamp, Bijleveld, De Wit, Nunnely, Sierhuis, Kuhn

Related posts

52 Comments

  1. Rene1964

   Vast wel, als je tegen een derde klasser zo kunt wegspelen. Of was het andersom? Ach ja, voorbereiding, nu mag het nog. En voor het zelfde geld hadden ze net een zware training achter de rug. Of niet natuurlijk. Maar goed dat het een besloten wedstrijd was.

   1. Peter kopsterk

    Ik hecht er weinig waarde aan. Zeker als ze de twee elftallen mengen.

    1. Emilio4Ajax

     Een hele hoop basisgasten zijn dr niet bij…Goeie leermomenten en ervaring voor de jeugd…?

 1. Zlatan4ever

  Mag/kan niet gebeuren tegen een 3e klasser. Wie er ook opgesteld staat

 2. AFCA my World

  Geweldig wat een prestatie,verliezen van een omhooggevallen amateurclub, Fantastisch vooral zo doorgaan des te eerder zijn we van Ten Hag vanaf ! Wat een afgang ! ⚽️

 3. Koning Haarms Wolfs

  Goed zo, nog een oaar potjes verliezen en die boer is weg. Verliezen van een 3e liga-clubje…. de balken uit de broek schamen moeten ze.

 4. Finidi

  Het zegt natuurlijk niks maar kom op zeg je hebt toch wel iets van eergevoel toch? Pfff

 5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Heren heren, in de gebeurtenissen van gisteren kan je je toch wel voorstellen dat dit potje er echt helemaaal niets toe doet en dat de spelers hier totaal geen zin in hebben. Dit moet ook weer een plaats krijgen. Dat is niet met 24 uur tip top in orde…..

  1. Ab

   Zal effect hebben op het hele seizoen Eug, vooral die waterlanders van van der Sar. Vraagje, hoeveel levert dat nu op, Ajax en dan met name TS en TH constant zo ophemelen? Wat kan jij ongelooflijk domlullen en op emoties inspelen. ?

  2. Koning Haarms Wolfs

   Eug, kom op….verliezen van en derde klasse, dat gaat toch nergens meer over? Geloof met, boertje krijgt dit team nooit scherp.

    1. Ab

     In het begin zei Eug: we halen CL, worden kampieoen en winnen de beker en dat allemaal voor Appie. Het maakt ons sterk. Toen dat dus niet lukte was het: door de emoties rondom Appie is het niet gelukt. Zo doorzichtig maar vooral, zo naar.

     1. Koning Haarms Wolfs

      Die hoop hadden we eigenlijk allemaal voor afgelopen seizoen, denk ik, Ab. Maar wat Wug zegt: geen zin in…..ik denk dat hij daar een punt heeft. Zin hebben komt pas terug wanneer TH weg is.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    KHW, natuurlijk is dit een zeeeeer slechte uitslag en gaat nergens over. Ik hecht er alleen geen enkele waarde aan door wat er gister gebeurde. Die klap dreunt even door in de hele organisatie en ook bij de spelers.
    Buiten het feit dat ik de voorbereiding nooit serieus neem qua uitslagen. We hebben in verleden de mooiste voorbereidingen gehad gevolgd door drama seizoen en vice versa.

    Deze wedstrijd kon je bij voorbaat afschrijven. Rest van seizoen ben ik iets optimistischer. De selectie die er zal staan is kampioenswaardig, geen excuses als we dat niet halen. Ik vind zelfs CL waardig, die voorrondes moeten we kunnen halen. Ook geen excuses, zeker de eerste ronde niet. Dus EL kwalificatie is al helemaal een must.

    Komen we bij de trainer. Ik heb al aangegeven dat dat een groot riscio is. Ik blijf van mening dat Ajax onze toekomst te grabbel gooide toen ze Bergkamp en Keizer ontsloegen. Bergkamp om dat we onder zijn voetbaltechnische leiding 4 keer kampioen werden en een Europese finale gehaald hebben. Nooit door iemand verwacht aan begon revolutie. Keizer doodzonde omdat de man ondanks onmogelijk begin het naar paar maanden aan de praat kreeg. Ga maar na laatste 8 wedstrijden ca geloof doelsaldo 32-3 of iets dergelijks met Heerenveen, Feyenoord en AZ uit en PSV thuis op programma oa. Dat gemiddelde was beter dan welke coach ook va begin revolutie. Dus doodzonde dat hij en Bergkamp hun werk niet af mochten maken.

    En dus haalde Overmars een zeer groot risico binnen de club. Tot nu toe uitgekomen. Mijn zorg hierover sprak ik meteen in december uit na ontslag.

    Dus klopt ik ben net zo sceptisch over Ten Hag als jij wsl. Ik geloof wel in de sterkte van selectie dit seizoen, van uitgaande dat Sar woord houd. Ik ga er dan vanuit dat kwaliteit spelersgroep zwaarder weegt dan de in mijn ogen voor Ajax ongeschikte Ten Hag.

    Maar nogmaals deze wedstrijd nam ik niet serieus vnl door gister.

    Ik ga wat serieuzer kijken vanaf trainingskampen. Maar wat mij betreft zegt hele voorbereiding qua uitslagen dus niks. We gaan het zien ik zag dus ook liever andere trainer en ik zag liever Bergkamp en Keizer nog bij Ajax
    Dan was succes met zo een spelersgroep zelfs gegarandeerd! Is mijn stellige overtuiging

    1. Ab

     Hoopt tekst weer, weinig inhoud. Weer fabeltje over laatste wedstrijden van Keizer. Scorebord journalistiek. Wel vermoeiend,fabels herhalen, ben ik nu de enige die dat ziet?

    2. Koning Haarms Wolfs

     We gaan het zien, Eug. We hopen allemaal op een kampioenschap en overwinteren in Europa. Deze wedstijd deed er misschien niet toe, maar toch, dit is echt wen afgang. Ik hoop zelf, dat onze lijdensweg met TH snel voorbij is, voor alle partijen.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      KHW ik begrijp je mbt Ten Hag alleen dat zou betekenen dat we dan al kansloos zijn voor alles, eerder zullen ze hem niet laten gaan. Ik ben teveel Ajacied om dat te hopen eerlijk gezegd. Maar dat Ajax behoefte heeft aan betere trainer: eens

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Of we moeten dan meteen De Boer halen die heeft wel vaker achterstandje goedgemaakt ??. Dan hoop ik toch maar met je mee hahaha

     3. Koning Haarms Wolfs

      Haal meteen De Boer maar, Eug. Die TH kan er echt niets van. Utrecht speelde zonder hem ook beter de laatste maanden.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ik ga hem nu meteen halen! Ik ben superfan van Frank de Boer! ?

 6. -buitenkantje rechts-

  Als dit de voorbode van het komend seizoen is.. Voel dezelfde wrevel weer opkomen als voor het einde van het seizoen. Dit mag nooit gebeuren! Zelfs met 8 man in het veld moetbje dit met 2 vingers in de neus kunnen winnen..
  Gelukkig heeft ten Hag het weer allemaal anders gezien e; sprak na afloop van een goede wedstrijd?! Met name in de eerste helft had hij goed spel gezoen en goede looplijnen! Wat een draak! Vrees het ergste voor de voorronde CL. Bereid me weer voor op een seizoen niks met deze man aan het roer..

 7. Dagrump

  Gelukkig is het de voorbereiding. Maar eigenlijk zou je deze niet mogen verliezen. Hopelijk leren ze hiervan !

 8. afcwil

  jongens kom op het is toch mooi dat de jonge jongens ook hun kans krijge.ten Hag.kan nou wel zijn elftal een beetje dus we moeten gewoon afwachte .maar ik weet zeker dat het dit jaar goed komt ?

 9. Ajaxbest

  Dit is maar en oefenwestrijd als het er echt om gaat dan moet ze er vol voor gaan en winnen

 10. Ab

  Tegenstander was natuurlijk al maanden in voorbereiding. Maar …… de looplijnen naar de barcwaren prima.

 11. hubert

  pff wat een gezeur hier zeg het heet niet voor niets voorbereiding. jullie weten niet of ze vlak ervoor nog getraind hebben of wat dan ook en als ze 2 wedstrijden op een dag spelen kun je niet verwachten dat er top gespeeld word. hou eens een keer op met steeds dat negatieve commentaar en gezeur. oordeel pas als we een paar echte wedstrijden gespeeld hebben. de meesten al heel negatief hier voor we echt begonnen zijn. lekkere supporters veel succes

  1. Ab

   Tuurlijk, rustig afwachten Hubert, rustig afwachten en lihdzaam toekijken. Puik plan, komen we stuk verder mee.

  2. Ptr

   Ok ik was/ben ook negatief over dit resultaat. Het is natuurlijk niet zo erg maat ga als trainer niet zo een slecht verhaal vertellen. Goede looplijnen gezien. ????? De tegenstander zag ze ook minimaal 3 X.
   Zeg dan gewoon we hebben lekker getraind of zo maar ga niet de proffesor uithangen. Komt heel dom over.

 12. Hanski

  Voor degenen die langer meelopen….zelfs onder JC werden er in voor bereiding wedstrijdjes verloren…heeft nul, nul waarde…kijk eens naar wie er speelden….een elftal zonder internationals een elftal dat gewoon meters moet maken…uitslag zegt niets. Commentaar van Ten Hag begrijp ik ook niet…maar ja dat is wel t minst belangrijk lijkt mij…uiteraard kun je op alles lopen te zeuren om je zin te krijgen maar daar wordt ook niemand warm of koud van….
  Lekker genieten van t mooie weer en kaarten bestellen voor eerste wedstrijd tegen die Oostenrijkers, positief achter je club staan daar hebben ze iets aan…dat negatieve gedoe zegg meer over jezelf dan icer ONS Ajax?
  Fijne dag allemaal

  1. Ab

   Als dat tegen een derde divisie amateurclub was kreeg hij ook onder uit de zak alleen was dat dan in de kroeg. In ieder geval had JC dan nog verstandige teksten.

  2. Rene1964

   HANSKI: heb je gelijk in. Je ziet veel vaker grote clubs onwaarschijnlijk uitslagen behalen, maar dat zegt erg weinig in het begin van de voorbereiding waar wellicht eerst nog is getraind op de dag van de wedstrijd. Zo’n tegenstander leeft hier 100% naar toe en is misschien eerder in trainig gegaan. Misschien? En hopelijk!
   Ff afwachten dus maar …

 13. Emilio4Ajax

  Rustig BR dit is het begin van het einde niet, maar het einde van een mooi begin…???

 14. Nees

  Wat verwacht je na een mededeling zoals die maandagavond werd gedaan en gewoon hard trainen op dezelfde dag. Het gaat helemaal nergens over deze wedstrijd.

 15. Forever nr14

  Wat hebben we toch een geweldige trainer he mede ajacieden?? mafkees is het. Het ergste is dat er hier ook nog durven schrijjven hem een kans te geven? Werkelijk ongelooflijk dit. We gaan met z’n allen met dit niveau mee.

Comments are closed.