There are no ads, please add some


Advocaat familie Nouri: ‘Nieuwe info Van der Sar is onzin’

Tegenover De Telegraaf heeft John Beer, letselschadeadvocaat van de familie Nouri, gereageerd op de erkenning van Ajax dat de club volledig aansprakelijk is. De familie is vooral van mening dat Edwin van der Sar zijn eigen straatje schoonveegt en glashard liegt. “Ruiterlijke erkenning dat Ajax er van begin af aan naast zat met hun conclusies was op zijn plaats geweest,” geeft Beer aan. “In plaats daarvan zegt hij dat er nu nieuwe informatie was die het beeld heeft doen kantelen. Dat is pertinent onjuist.” De gegevens waar Ajax van aangeeft nu in handen te hebben, hadden ze erachter al lang. “Die hebben wij Ajax namelijk zelf aangereikt,” aldus Beer.

De familie Nouri gaat zo snel mogelijk weer om de tafel met Ajax. “De familie wil de zorg voor Abdelhak thuis op zich nemen. Daar moet de familie een geschikt huis voor kopen en er is geld nodig om de verzorging te regelen,” zegt Beer daarover. “Dat is waar het voor de familie nu op korte termijn om draait.”

Zie ook eerdere berichten:
25-08-2018: Ajax geeft nog aanvullende persverklaring over behandeling van Abdelhak Nouri
25-06-2018: Persconferentie Ajax: “Wij nemen volledige verantwoording Abdelhak Nouri”


Gerelateerde posts

55 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Vreselijk! Dit mediacircus.. Zou John Beer zich wel eens afvragen of Appie dit zo gewild zou hebben?

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens BR. Ik schrijf net op ander topic. De familielid van Nouri bij Jinek net, sorry even zijn naam kwijt, die sprak andere toon. En ook warme woorden over Edwin hoe hij vanmiddag voor persconferentie bij familie was. Hopelijk blijft mediacircus tot van Beer tot hier beperkt en gaan Ajax en fam Nouri samen optrekken vanaf nu om de familie Appie bij te staan!

   1. Litmanen

    Eens, zie op andere topic. Beers moet nu stoppen met naar buiten te treden, uit respect voor Appie.
    Vraag me af hoe zijn declaratie er straks uitziet.
    Gaat hij dat ook melden?

     1. De Ajacied

      Ik Snap dhr. Beer absoluut niet !!!!!
      Waarom nu met modder gooien naar Ajax?
      Idd is de medische hulp die Appie heeft gekregen niet goed geweest, echt heel triest is dat.
      Maar om nu zo te gaan gooien dat slaat helemaal nergens op.
      In deze zijn alleen maar verliezers, heb dus respect naar elkaar daar kom je het verste mee
      ❌❌❌

 2. dickst14

  Ajax heeft schuld bekent dus het wordt geregelt. Alleen jammer dat Ajax zelf niet de onderste steen boven wilde hebben en pas ging reageren nadat de familie van Nouri …….. schaamteloos.

 3. AFCA my World

  Het gaat Beer helemaal niet om de familie Nouri,het gaat hem om zijn eigen zakken , dit doet hij niet kosteloos of omdat hij zo begaan is met het leed, het is voornamelijk de bankrekening van Ajax die hem aantrekt als een magneet ! ⚽️

  1. Rene1964

   Id, bij een rechtzaak vult ie zijn zakken. Zie een stukje naar onderen hoe ik denk.

 4. Valentino

  Het enige waar die John Beer nu van baalt is dat er geen arbitrage zaak meer gaat komen en dat hij zijn commisie misloopt. Misselijk makend mannetje.

  1. Rene1964

   Advocaten (niet alle uiteraard) zijn types Raiola. Daarnaast proberen er een aantal om naamsbekendheid te krijgen over de rug van een bekende Nederlander. Zo werkt dat in die wereld. Knoops (uiteraard al wel reeds bekend) is advocaat van Wilders. In geval van belangrijke ‘media’zaken, staan advocaten in de rij, uiteraard voor eigen belang. (Naamsbekendheid cq geld)

 5. JohnDoe77

  Jeetje, nu gaan jullie Beer aanvallen? Hij lijkt zo wel een spelers makelaar als Raiola. Even ter herinnering; hij is door de familie Nouri ingehuurd en reageerd op de onzin van Van der Sar met zijn krokodillentranen. Niets mis mee, het is ookschandalig dat Ajax drie evaluatie nodig heeft terwijl iedereen tijdens de behandeling al zag dat er nirt meteen gereanimeerd werd en de defibrilator niet aangesloten werd. Dat is voor iedereen die een reanimatie cursus heeft gedaan zo’n beetje stap 1…. dat ding analyseert namelijk iemands hartslag en kan vanuit daar ook een schok toedienen en de “specialisten” adviseren wat ze moeten doen…

 6. Rene1964

  JD, dit laatste viel mij destijds ook meteen op ja. Denk wel dat niemand de volledige ernst er niet meteen van in zag. Ook ik niet. Hij ging zitten en rudtig liggen. Appie viel niet om. Niemand denkt meteen aan een beroerte of hartstilstand. Dit wordt ‘vergeten’. Adequaat handelen en denken/gedachtes cq inschatting blijft mensenwerk, en ieder mens maakt fouten. Ik blijf erbij: met de info van nu is het makkelijk praten, maar Appie zal de laatste niet zijn met wie zoiets enstigs gebeurd. Zie bijv die Belgische wielrenner tijdens de laatste Parijs-Roubaix. Hij viel om en bij hem was het wel direct duidelijk dat hij een hartstilstand had. Desondanks was alle hulp te laat. Ik bedoel maar te zeggen: als iemand op de grond ligt, sluit je gewoon niet meteen een defilibrator aan! Tijdens het WK lag een speler van (ik geloof?) Zwitserland ook een paar minuten bewegingsloos op het veld, niemand deed iets! De verzorging kwam, en geen defilibrator gebruikt/gezien. Uiteindelijk stond de speler op en kon weer verder. Het is gewoon mensenwerk, en NIET te zien cq te voorkomen.

  1. Bakkie

   Helemaal met je eens, Rene.
   Maar toch, ook al is Ajax niet schuldig aan het leed van (de familie) Nouri, ze hadden gelijk aan moeten geven dat ze volledige verantwoordelijkheid zouden nemen als blijkt dat ze ook maar IETS hadden kunnen doen om dit te voorkomen

   1. Bakkie

    Correctie: Dit hebben ze trouwens wel direct duidelijk gemaakt. Wat ik bedoelde is dat ze direct verantwoordelijkheid hadden kunnen nemen voor hetgeen er gebeurd is. En dan kun je daarbij aangeven “in het midden gelaten wiens schuld het is geweest, en of er iets aan gedaan had kunnen worden” maar neem gezien de situatie gelijk de verantwoordelijkheid op je, al is het maar als gebaar naar de familie. Dan hadden we een hoop minder gezeik gehad over deze zaak.

 7. fjonkman

  Het is uiteindelijk altijd lastig om in te schatten wat er precies aan de hand is als een speler in elkaar zakt tijdens een wedstrijd of training. Het enige wat we hiervan kunnen leren misschien is bij een volgend incident (Hopelijk gebeurd dat nooit!) eerst defibrilator aangesloten word om het ergste uit te sluiten, alvorens men kijkt wat er anders aan de hand kan zijn. Uiteindelijk blijft er maar één ding overeind staan nu, en dat is dat Appie’s leven in duigen ligt en zijn familie aan alle kanten gesteund en geholpen moet worden om voor Appie te zorgen.

 8. Voorland

  Dag later en ik krijg steeds meer een vieze smaak in mijn mond van Ajax. Ze zagen geen mogelijkheden meer om hun verantwoordelijkheid te ontlopen en gaan nu alsnog met de billen bloot. Die jongen ligt al bijna een jaar ergens in een zaaltje en had al lang bij de familie in een aangepaste woning kunnen verblijven. Dit had Ajax gewoon moeten regelen, los van de schuldvraag.

  1. Prinsengracht

   Achter Ajax staat een verzekeraar. Dat is de belangrijkste reden waarom Ajax heeft gehandeld zoals het heeft gehandeld. Sterker nog: wasrschijnlijk heeft Ajax bij de verzekeraar aangegeven dat het niet meer de aansprakelijkheid wilde blijven ontkennen. Een dappere beslissing, die Ajax veel geld kost.

   1. Voorland

    Dus Ajax heeft zich laten ringeloren door hun verzekeraar i.p.v. meteen de verzorging van Appie en zijn familie te regelen.

    1. Prinsengracht

     Jij noemt het ringeloren. Als je een verzekering afsluit, krijg je een polis. Met polisvoorwaarden. Daar staat onder meer hoe je dient te handelen als zich een schadegeval voor doet. Bijvoorbeeld dat je als verzekerde geen aansprakelijkheid mag erkennen. Ik weet niet of jij verzekeringen hebt lopen. Zo ja, lees je polisvoorwaarden eens.

     1. Voorland

      Zakje bijdehandjes gegeten, Prinsengracht, met je opmerking of ik verzekeringen heb lopen?

      Blijkbaar bekijk jij dit soort zaken net zo formeel als Ajax. Het gaat mij om de menselijke maat (of gebrek hieraan) bij Ajax, los van verzekeringen of aansprakelijkheid. Nadat bekend werd dat Appie blijvende schade had opgelopen, had Ajax meteen in actie moeten komen met een permanente oplossing voor de verzorging van Appie. In plaats daarvan is er bijna een jaar gesteggeld. Ook was de info over het foute handelen allang beschikbaar en niet sinds afgelopen vrijdag. Gewoon heel erg fout van Ajax.

     2. Prinsengracht

      Voorland, ik hield rekening met de mogelijkheid dat je geen verzekeringen hebt, omdat sommige mensen die op religieuze gronden niet mogen afsluiten. Meer niet. Ik bekijk het zoals het in de praktijk bekeken wordt. Ik probeer juist wat uitleg te geven tussen veel uitsluitend emotionele reacties. Wie mij kent, weet hoezeer ik Appie mis. Het laatste deel van wat je schrijft, geeft aan dat je geen kennis van de praktijk hebt. De praktijk werkt anders dan jij wilt. Door dit te miskennen en daarmee Ajax een onterechte zwartepiet toe te schuiven, doe je mijn club tekort. Verder zie ik overigens regelmatig bijdrages van jou waar ik het mee eens ben.

     3. -buitenkantje rechts-

      Iedereen heeft verzekeringen lopen PG.. dat weet jij ook. Bv moet iedere Nederlander een ziektekostenverzekering hebben afgesloten en moet je een WA verzekering hebben bij bezit motorvoeruig en een opstalverzekering bij bezit woning..
      Los hiervan komt Ajax zelf naar buiten met tegenstrijdige berichten. Zo vertelde Sar ee; paar weken geleden nog in een. Interview dat hij vond dat de medische staf van Ajax onheus bejegend werd en dat ze goed gehandeld hadden.. Daarvoor wilde Ajax de aansprakelijkheidskwestie nog laten afhangen van een arbitragecommissie.
      Dit had allang naar tevredenheid opgelost moeten worden buiten de media om. Wederom geen schoonheidsprijs voor Sar die als verantwoordelijke spreekt voor Ajax.

     4. Prinsengracht

      Niet iedereen heeft verzekeringen. Streng gereformeerde mensen hebben die niet. Op grond van hun religie. Dat wordt ook door de Staat geaccepteerd. Ik weet dus juist dat niet iedereen verzekeringen heeft. Dacht dat veel mensen, inclusief jij, dat ook wel wisten. En dat is wat ik er nog over zeg. Iedereen kan dat checken.

   2. Rene1964

    Id PG. Een verzekeraar bepaald in dit soort gevallen wat te doen. Vergelijkbaar bij een ziekenhuis, waar een fout is gemaakt. Daar geldt: NOOIT je fout toegeven (echt regel no 1), hoe erg dat ook voor een patiënt is. Dat is de harde realiteit. Ajax heeft zich in eerste instantie al erg coulant opgesteld en zeer nette afspraken willen maken.

 9. Prinsengracht

  Mij valt op dat er verschillende mensen spreken namens de familie Nouri, die ook verschillende, onderling tegenstrijdige, dingen zeggen. Niet goed. Het zou goed zijn als alle betrokken partijen nu weer uit de media blijven.

  1. Amoebe

   Hierin heeft Ajax geen keuze….die worden steeds gedwongen tot uitingen.

   Als de advocaat dingen zegt dan moet ajax haast wel reageren anders krijgen ze weer kritiek omdat ze niet reageren.

   Ajax zit in een situatie dat ze het nooit helemaal goed kunnen doen.

   Het is gewoon een pijnlijke situatie.

 10. Amoebe

  Allemaal leuk en aardig maar als we het nu even los zien van Appie en zijn naam veranderen in Karel die werkt bij de gemeente en brugwachter is dan treden hiervoor regels in werking en krijg je geen nieuw huis en veel geld voor de verzorging zoals de familie blijkbaar wilt.

  Mag er smartegeld komen, jazeker maar ik denk dat de brugwachter echt niet meer had gekregen als misschien 20.000 euro en verder is er gewoon ons zorgstelsel wat voor de patient zorgt.

  Nu gaat het om een bekend iemand die bij een rijke voetbalclub speelt en nu zouden zaken anders werken????

  Ik gun de familie 100 miljoen hoor maar dan de brugwachter ook…..en dat gaat niet gebeuren.

  Dus……

  1. Prinsengracht

   Amoebe, de schadevergoeding is onder meer gebaseerd op verlies aan arbeidsvermogen en op het salaris dat daardoor niet meer verdiend kan worden. Appie had al een behoorlijk salaris. En de gerechtvaardigde verwachting was dat hij miljoenen zou gaan verdienen. Daarom zal de schadevergoeding veel hoger zijn dan bij een brugwachter.

   1. Amoebe

    Jij geloofd dus oprecht dat deze regel voor iedereen zou gelden???

    En dan nog….heb je het recht om te eisen dat je iemand thuis verzorgt met alle financiele gevolgen vandien?

    Sereuze vraag begrijp mij niet verkeerd.

    Waar het mij gewoon even omgaat is dat hij net zo dient te worden behandeld als ieder ander mens.

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Amoebe eens, oa daarom noemde ik Sar gister een groot leider vooral op menselijk gebied in deze! Zeker gezien het aangebodene laatst vermeld in Telegraaf. En dat was nog voor ze de volledige aansprakelijkheid op zich namen (zie PG uitleg waar ik mee eens ben). Ik ga er dus vanuit dat Ajax nu nog meer gaat doen om ze bij te staan.
   Laten we vooral hopen dat de familie nu iets meer rust. Blijft natuurlijk groot menselijk drama.

 11. Voorland

  Weer wijzen naar regels, hoe de pratijk werkt, ach laat maar ook, Prinsengracht. Strekking van mijn mening is dat je op momenten van diepe rouw je je hart moet openen en je niets moet aantrekken van regels, het advies van je verzekeraar en andere bullshit. Zo denk ik erover. Iedereen mist Appie, niet alleen jij en het is onze club.

 12. M800M

  Serieus vraagje, en ik bedoel dit echt niet respectloos dus houd allen je onderbuik emoties even in bedwang aub, maar mijn vraag is: Appie is hersendood, ik vindt het verschrikkelijk om uit te spreken maar het is helaas wel zo toch? wil de familie hem dan de komende 50 jaar in een bed aan een machine laten liggen die alleen zijn hart nog laat kloppen? Geen bewustzijn, alleen dankzij een machine een soort schijnleven. Ondertussen elke dag verzorgd en verschoond en infuus met voeding. Is dit niet een beetje buiten proportie om ajax dat tot in den treure te laten vergoeden? En stel er is wel bewustzijn, wat voor marteling moet dat voor appie zelf wel niet zijn op deze manier? Moet er op gegeven moment niet een hele moeilijke beslissing genomen worden? Of is er perspectief op verbetering?

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   M800M. Dit is zeker geen respectloze vraag. Zeer moeilijke vraag dat wel en heel persoonlijk.

   Persoonlijk vind ik dat dit aan familie is tot hoever je dit Appie moet aandoen als ik het zo goed verwoord. Het beste zou zijn als de familie kan inschatten hoe Appie daarover zou hebben gedacht. Maar op zo een jonge leeftijd is daar wsl nooit over gesproken. En dan heb je nog geloofsovertuigingen etc. zeer complexe vraag mar niet respectloos. Ik denk dat er in zo een situatie altijd een punt komt waar je als familie steeds meer je dit gaat afvragen.

   Daarom oa hoop ik nu Ajax versntwoordelijkheid heeft genomen dat de familie dermate rust krijgt dat ze meer en meer bij dit soort moeilijke vragen gat stilstaan, als ze dat al niet dagelijks doen.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Laatste zin is beetje ongelukkig. Ik bedoel meer dat ze nog meer de focus kunnen hebben op wqt goed is voor Appie en hem daarin te steunen. Hopelijk nu beter verwoord van me

 13. M800M

  Ik begrijp je J-M-F-D, en je hebt gelijk, natuurlijk is dit een privé beslissing van de familie zelf. En indd geloofsovertuiging had ik nog niet eens bij stilgestaan. Alleen als ik dan lees dat er een speciaal huis gekocht moet worden en noem maar op dan begin ik me wel af te vragen in hoeverre het nog redelijk is om van ajax te verlangen dat ze dat allemaal blijven vergoeden. Dat zou namelijk met factor 100 ofzo de hoogste schadevergoeding ooit zijn in nederland. Maargoed, inderdaad tijd voor rust nu.

  1. M800M

   Huh dit was als antwoord bedoeld op bovenstaande reactie van j-m-f-d. app doet raar.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    M800M. Ik begreep waar je heen wilde. Er zal, nu Ajax verantwoordelijkheid heeft genomen ook een mate van redelijkheid moeten komen van familie Nouri. De pijn kan door helemaal niks worden weggenomen.

    Ik had laatste gelezen in TG dat Ajax al meerdere dingen had aangeboden:

    Wsl sommige als pakket. Daar stond oa een full time verpleging voor Nouri die op loonlijst Ajax komt, niieuw 10 jarig contract, vernoemen Toelomst naar Appie en of hoofdtribune Arena en nog wat. Persoonlijk vond ik dat allemaal al warme gebaren. Ik schat in dat pakket nu nog iets uitgebreider zal zijn. Dan is het idd aan familie te bepalen of dat genoeg is.

    Idd tijd voor rust nu.

    In mijn optiek heeft Sar nu situatie gecreerd waarij hij face to face mwt familie eea kan afspreken en regelen. Gezien de toch wel warme reactie van familielid Nouri bij Jinek over Sar schat ik in dat ze eruit komen.

 14. a.p.

  helaas alleen maar verliezers en samen moeten ze op een nette en goede manier tot een oplossing komen

Reageren is niet mogelijk.