‘Ajax en Tadic akkoord over contract voor vier seizoenen’

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Dusan Tadic over een contract voor vier seizoenen. Tadic die al lange tijd in de belangstelling staat van Ajax moet de gewenste opvolger worden van Hakim Ziyech die zo goed als zeker vertrekt. Financieel directeur Jeroen Slop en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn naar Southampton gevlogen om met de Premier League-club te praten over de (gelimiteerde) transfersom van rond de 17 miljoen euro. De clubleiding rekent erop de transfer de komende dagen definitief af te ronden.

Bron: De Telegraaf

Related posts

69 Comments

  1. De Ajacied

   Ik vind het héél veel geld sorry,
   Ik denk dat je beter af bent met het salarisplafond te verhogen, als je dan spelers langer kunt behouden
   ❌❌❌

    1. AjaxKat

     Ja ik kan me vinden in veel commentaren hier. Maar denk dat ze dit seizoen het salarisplafond niet meer omhoog doen.
     Ik vraag me wel af wie ze nog meer voor dat geld hadden kunnen krijgen. Ik weet ook niet of Tadic dé man is die een heel elftal op sleeptouw neemt. Was Ziyech ook maar deels gelukt.
     Stel dat De Ligt alsnog gaat dan is het misschien slimmer om het geld op die positie te investeren, magalan is nu ook nog een vraagteken. En een verdedigende middenvelder is nodig. Misschien wel 2.

     1. afcwil

      ajaxkat we hebben miljoenen zat koop een goede speler als de ligt vertrekt .en voor dat geld wat ze voor de ligt vragen hebben ze toch ook een verdediger op hoge klasse (europees nivau)

   1. ruben464

    Tijden veranderen. Ook de bedragen wat je moet neertellen voor een kwalitatief goeie speler. Ik vind het een goeie zaak als marc hem binnenhaald. We moeten kampioen worden en CL halen en overleven. Na Tadic moeten ze nog een speler halen van minimaal 15 miljoen.

  2. dioajax

   Denk dat Tadic een goeie versterking is voor ajax…hoop dat de clubs ook akkoord gaan met elkaar en dat de transfer doorgaat…denk dat Tadic perfect past bij onze Ajax…ik hoop dat we dit seizoen gaan vlammen…hoop ook op een verdediger en vleugel spelers versterkingen…

   1. Litmanen

    Ik heb Tadic in zijn laatste wedstrijden gevolgd. Fantastische wedstrijdmentaliteit. Alleen dat al is een grote aanwinst voor het team.
    Kan heel goed vanaf links spelen, dus Frenkie kan gewoon de plek van Ziyech innemen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Lijkt me beter om Tadic in de as neer te zetten en Frenkie als een 10 achter de spits.. De Ligt als opkomende CV.

     1. Litmanen

      Als hij Frenkie maar achter weg haalt. Anders ben je hem in de winterstop al kwijt.
      Hij wil persé op het middenveld en dat lijkt mij voor Ajax ook beter.
      Komend seizoen moeten er passes gaan aankomen.
      Dat scheelt verdedigend ook een hoop werk.

     2. dickst14

      Wat vermoeiend weer. Dit seizoen moeten er passes aan gaan komen. Je bent echt zo ziek in je bovenkamer dat je met elke reactie je afschuw voor Ziyech moet laten blijken. Ziek.

     3. Ab

      Ach, Nep manen haat het wanneer anderen “zuigen” daar wil hij het alleenrecht op ons Marokkanen hatertje. Zondag loopt hij weer met zijn bijbeltje voorop om als eerste in de kerk te zijn om vooraan te kunnen zitten met zijn vrome smoel. Nou Nepmanen, ik heb eeb verrassing: als jij dood bent en voor de hemelpoort staat stuur onze lieve heer je naar de kelder. In de hemelmis geen plaats voor schijnheiligen.

 1. Sulejmanii

  Serieus Ajax? Een paar jaar geleden had ik het begrepen, maar 17 miljoen euro voor een speler zonder restwaarde en bijna 30 jaar volgens mij.. ?

  1. Kmeertens

   Fuck dat geld. Super goede speler voor Ajax. En voor slechts 17 miljoen. Brengt ervaring en klasse en dat voor een afschrijving van 4,3 miljoen per jaar. Ik zeg superdeal

  2. vak411

   het is ook nooit goed. veel geld? scheelt me geen reet. geld op de bank boeit me niet. Ik wil kampioenschappen zien.. soms moet je dan veel geld uitgeven naast je jeugdspelers.

   1. Bakkie

    Liever dit dan16 miljoen neerleggen voor een broekie die heimwee krijgt naar Servie 😉

    1. Mr Ajax

     Zo
     Is het geld
     Moet op het veld
     Staan, denk dat tadic een zeer goede aanvulling is in de huidige selectie!

  3. rexxo

   Dit poste je ook op AS.
   Je doet net of je het zelf moet betalen. Of ben je de assistent van Overmars en Slop?

 2. Ajax 1

  Yes, goede zet. De ervaring die we nodig hebben op het middenveld. Als ze nu echt niemand verkopen meer staat er toch echt een lekkere ploeg hoor! En op tijd, want ze magallan en tadic kunnen meedoen tegen graz op deze manier

  1. Ajax 1

   Als je terug kijkt naar ons laatste wereldklasse succes, 1995, hadden we een goed team. Maar de doorslaggevende factor waardoor we de cl wonnen was frank rijkaard in mijn beleving. Hoe hij de jonge gasten mee nam, coachte en rust bracht….tadic is geen rijkaard en we winnen er de cl niet mee. Maar de schaal wel hopelijk, en dat is het geld dan echt wel waard…..

  2. De Nees

   Mooi duo Tadic en Frenkie, hoop nog wel op een goede controleur daarachter. Veel respect voor Schone, ik val hem niet af maar hij heeft zijn beste tijd gehad. Een ervaren controleur en CV en dan staat het goed. Dan mag Strum Graz komen.

   1. Litmanen

    Ach daar gaan we weer, Lasse afschrijven. Dat doen we hier al drie jaar.
    Ik zag hem vandaag bij Denemarken weer ongeveer de meeste kilometers maken.

    Alleen voor zijn vrije trappen zou ik hem al in de basis zetten.

    1. Ab

     Toch lullig als je geen vrije trap op een mooie plek mag nemen. Maar goed daar gaan we weer. Een speler die zijn waarde heeft bewezen en nig als invaller van grote waarde kan zijn maar niet voor de basis. Maar ja, hij heeft een goed verleden en is international en dan ben je volgens sommigen tot in lengte van dagen goed genoeg voor de basis bij Ajax. Geeft niet echt een frisse en veantwoorde blik op het voetbal aan maar ja, we weten wie het zegt.

    2. De Nees

     Niet alleen kijken naar wat Schone kan, maar vooral wat ie niet meer kan. Controleur moet o.a. gaten dichtlopen en aanvallen vroegtijdig onderscheppen, tegen snelle MV beloopt hij dat niet meer, vooral europees zagen we dat te vaak. Lijkt me toch verstandig nu reeds aan een vervanger te denken.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Man, geld hebben we zat. 17,1 mio voor een goede speler met zoveel ervaring……prima investering. Hoop dat hij lang blijft. Kijk eens wat veel van die 4 mio “linvesteringen” als Van Der Hoorn en dat soort types hebben opgeleverd…..niets. Ik hoop dat alles gaat lukken tussen de clubs. Maar bij deze alvast: welkom Tadic!

 4. paullus

  zolang er geen krabbels op het papier staan geloof ik er nog geen woord van

 5. Teuntje

  Ik denk een prima aankoop. We hebben volwassen kerels nodig die “body” aan het elftal toevoegen. Met alleen jongens, hoe getalenteerd ook, redden we het never nooit meer.

 6. PaulusdeB

  Klasse aankoop. Miljoenen op de bank wordt je geen kampioen mee. Miljoenen op het veld wel.

 7. JohnDoe77

  Pfffff vind € 17mln wel veel geld, maar hij speelde bij SH wel bijna alles dus dat is niet verkeerd! Ervaring is ook een plus!

 8. Iamsterdam2015

  Wel erg veel geld. Maar goed, dit soort spelers zijn nodig wil je kampioen worden of überhaubt je plaatsen voor de CL

  1. JohnDoe77

   Daar heb je zeker een punt. Tadic neemt nu zijn ploeg ook aan de hand op het WK en is wel iemand met serieuze ervaring. Het is mij alleen niet duidelijk wat het voor hem aantrekkelijk maakt; hij was basisspeler in Engeland. Daar zal hij ook veel meer verdienen. Lijkt erop dat hij voor de prijzen naar Ajax gaat, met zijn huidige ploeg zal hij niet zomaar kampioen worden. Dat zou een mooie motivatie zijn, plus de belofte dat hij een sleutelrol krijgt in het jonge Ajax dan?

 9. Zlatan4ever

  Tadic welkom ! Eindelijk een leider die het hele team op sleeptouw kan nemen en het verschil kan maken. Goede zet van Overmars. Uiteraard verdienen we geen stuiver terug maar die uitzondering is het waard,meer dan waard !

 10. a.p.

  Fijn eindelijk weer eens goed nieuws van onze club!!
  Ze hebben wel diep in de portemonnee gezocht.
  Maar als hij zo goed is , ja dan moet je daar wat voor over hebben.

 11. Valentino

  Precies wat het middenveld nodig heeft aan ervaring. En 17 miljoen voor een basisspeler uit de PL is een koopje.

 12. Charlie2011

  Denk dat hij niet nog een seizoen degradatie voetbal wilt gaan voetballen. En misschien de toezegging gekregen dat er nog 1 a 2 grote aankopen worden gedaan.

 13. Jimmy1971

  Eindelijk, hiermee (en de statement dat er niemand van de kern meer weg mag), laat Ajax eindelijk zien weer voor de prijzen te gaan!
  Welkom Tadic, hoop dat dit ook andere gerenomeerde spelers over de brug trekt!

 14. Iedereen heeft een mening

  Vreemde reacties. We willen ervaren spelers hebben en ja, die kosten serieus geld. We willen dat AJAX geld uit geeft aan goede spelers en als dat gebeurt worden er vraagtekens geplaatst over de hoogte van het bedrag. Wel willen we €50 mio voor F de Jong hebben die nog niet eens een heel seizoen in de bases heeft gespeeld. Kluivert moest minimaal €25 mio opleveren na 3 aardige wedstrijden en De Ligt zou niet weg mogen voor minder dan €70 – € 80 miljoen. Ik denk dat, als het rond is met Tadic, ze een goede deal hebben gemaakt. En als Tadic de extra bonussen krijgt betekend dat, dat Tadic AJAX nog VEEL meer heeft opgeleverd.

  1. JohnDoe77

   Wat lees jij voor vreemde reacties dan? Ik zie toch overwegend positieve reacties. Ik dacht eerst dat € 17mln best veel zou zijn voor een 29-jarige speler, maar als je er nog eens dieper induikt en leest, valt het internationaal echt mee. Fans van SH zijn flink pissig om de lage afkoopsom in ieder geval. Blijft voor Ajax wel een record natuurlijk, maar hij lijkt het wel waard en hij wil zelf super graag!

   1. Iedereen heeft een mening

    JD77, ik lees toch ook reacties dat €17 mio teveel is. Of hij AJAX wel “beter maakt”. etc.

    1. JohnDoe77

     Ja, maar 90% is positief… dus in dit geval is het glas toch zeker halfvol en niet halfleeg! 😉

     1. Iedereen heeft een mening

      jd77, daar heb je gelijk in. ?dat het maar een goed seizoen mag worden met veel prijzen.

 15. AFCA my World

  Of het de persoon is die Ajax weer naar de top kan helpen weet ik niet ! Hij heeft zeker zijn leeftijd mee en ervaring,spreekt redelijk nederlands,dus ik verwacht dat het zeker een aanwinst kan zijn, hopelijk komen ze eruit en halen we goede speler binnen ! ⚽️

 16. ajacied078

  tadic tadic we worden kampioen! ? mag nog wel wat bij gehaald worden spits en paar verdedigers maar stap 1 is daar en 17.1 miljoen is een koopje tegenwoordig

 17. KBouter

  Morgen speelt Tadic edn wereldpartij tegen Zwitserland en alles is weer anders.

 18. KBouter

  Morgen speelt Tadic edn wereldpartij tegen Zwitserland en alles is weer anders.9

 19. Hazez

  Ik heb die tadic nooit gevolgd maar heeft hij veel prijzen gewonnen ? 17 miljoen blijft een smak geld zal me benieuwen of hij het lek bij ajax gaat dichten .

 20. Seedorf

  ❌❌❌⭐️⭐️⭐️
  Niet afwachten net als voorgaande seizoenen, maar spijkers met koppen slaan. Zyech, strik er om en wegwezen. Het WK heeft laten zien van welk niveau hij is: middelmaat.

  1. JohnDoe77

   Seedorf; als je zo redeneert dan is Messi dus ondermaats? Wat een onzin; Ziyech is by far de beste speler van Ajax en meer toe aan een stap omhoog als de omhooggevallen Kluivert!

 21. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Dit zou echt top zijn!
  Go Ajax Fantastsich als je dit voor elkaar krijgt

 22. Melvis

  Voor alle zeurpieten die 17 miljoen teveel vinden heb ik maar één advies: kijk even wat filmpjes op youtube…..wat een fantastische speler! En eindelijk eens geen tiener maar een volwassen ervaren vent! Hulde Ajax

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens Melvis plus Ziyech zal voor meer gaan. Tadic sla ik hoger aan dus gewoon doen !

  2. -buitenkantje rechts-

   Tja.. en liep een paar jaar geleden gewoon bij Twente rond.

   1. De Nees

    Idd BR en niet alleen Tadic, hoopte al in zijn Groningen tijd dat ie gehaald zou worden, maar ook spelers als v Dijk, Chadli, Dembele en nog een handvol die ik ff vergeet. Elke zomer maar hopen op eindelijk wat echte kwaliteit, voor relatief weinig geld, maar die eigenwijze de Boer zag het vooral zitten in halve talenten van 19 jaar en jonger. En dan heb je hier druiloren die blijven roepen dat hij niks mocht uitgeven.

    1. Voorland

     Dit ben ik met je eens, De Nees. Frank de Boer had geen goed oog voor aankopen. Duarte, Sana, Sigthorsson, Gudelj, Van der Hoorn, etc. Gewoon heel veel middelmaat.

    2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     De Nees lees het stuk in Telegraaf paar dagen geleden!
     De Boet wilde Tadic al in 2014……..daarna kan je lezen waar het stuk op liep.
     Weer een bewijs De Boer kon en mochr absoluut niet shoppen voor spelers in categorie waar mu gekocht word……liniet was 5-7mln nu word er tussen 12 en 17 mln betaald. Neemt niet weg dat ik ook vind dat De Boer misperen in aankoop beleid had, zekers maar vergelijking met nu gaat mank

  3. JohnDoe77

   Volgens mij valt dat aantal wel mee. Hoe je het went of keert, het is voor Ajax veel geld (een record) dus niet gek dat mensen daarop reageren. Maar volgens mij is bijna iedereen positief over deze move van Ajax!

  4. Voorland

   Op YouTube staan nooit mislukte acties of slechte wedstrijden dus dat is geen graadmeter.

 23. AjaxBelg

  deze Tadic is een versterking, ervaring en fysiek kracht,dat hebben we nodig. veel meer dan labyad, hoe kan nu een speler van k Utrecht ons versterken. je ziet de eredivisie met de jaren achteruit gaan, dus onze toptalenten lange contracten geven. En met Hasseart hebben weer eindelijk een top scout in België, dus shoppen in België, hier lopen wel een paar spelers die we kunnen gebruiken. Drossaert van Genk mooie links buiten om er 1 te noemen.

Comments are closed.