Ziyech uitgeschakeld op WK na nederlaag tegen Portugal

Marokko heeft ook de tweede wedstrijd van het WK verloren. Na de 1-0 nederlaag tegen Iran was ook Portugal met 1-0 te sterk. Cristiano Ronaldo kopte na een paar minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Met Hakim Ziyech in de basis kreeg Marokko echter volop kansen. Met regelmaat zorgden de voorzetten van de middenvelder van Ajax ook voor veel gevaar, maar scoren lukte niet. Maandag speelt Marokko de laatste groepswedstrijd tegen Spanje. Het WK zit er voor Marokko, en dus ook voor Ziyech, na die wedstrijd op, aangezien de ploeg zich niet meer kan kwalificeren voor de volgende ronde.

Related posts

72 Comments

 1. De Nees

  Veels te wild allemaal, alles in de hyperdrive en als je dan cool moet blijven in de afwerking stond het hoofd nog op standje snelkookpan.

  1. Rene1964

   Inderdaad DENEES. Alles te wild, onbsuisd, krachtenverspilling om uiteindelijk losse flodders te produceren. De inzet is er, maar verkeerd gebruikte energie imo.
   Trouwens konden jullie ook WEKEN NIET op de app komen? App was zo’n twee weken helemaal blanco :((

    1. Rene1964

     🙂 ik een ban? Ben vlgs mij de correctheid zelve hier.
     Nee, kon gewoon twee weken niks … tutti blanco

     1. jood84

      heb ik ook weleens gehad maar maanden geleden. en ook een keer dat de app 3 maanden niet wou opstarten ? zal geen ban zijn geweest.. want ik ben de liefste persoon ongeveer op dit forum??

  2. Wenen 1995

   Off topic: Telegraaf meldt dat Ajax een persoonlijk akkoord heeft met Dussn Tadic!!! Lijkt mij goed nieuws!

  1. HURBIE

   Ze wilde te graag
   En dan krijg je dit soort spel
   Ziyech heeft in ieder geval geen visitekaartje kunnen afgeven met zijn vertoonde spel
   Echt er ajax speler
   Maar niet geschikt voor het buitenland

 2. Jeroen68

  Misschien blijft Ziyech dan wel … heeft zich niet echt in de kijker kunnen spelen.

  1. Rene1964

   Hij was re-de-lijk, maar ook niet meer dan dat. Ergens jammers, want twee goede wedstrijden zouden de verkoopprijs doen stijgen. Maar hij mag van mij zeker blijven.

     1. Bakkie

      Ik ben fan van de voetballer Ziyech, maar denk dat het voor beide partijen beter als hij deze zomer vertrekt. Hij heeft aangegeven toe te zijn aan een andere stap en het lijkt me een jongen die daardoor moeite krijgt met motivatie.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Scheelt wel een hoop herrie bij ons, een geen opstootjes. Vind het wel prima zo en velen met mij.

  1. Rene1964

   ? woon in Nijmegen en id veel Marokanen hier. Superrustig. Niks gehoord. Prima zo.

 4. Jimmy1971

  Denk niet dat er veel clubs zijn die Ziyech zelf leuk vind, die nu op de stoep voor hem staan!
  Ook dit WK laat zien dat het nog geen Europese topspeler is..

  1. Litmanen

   Het vreemde is dat Marokkaanse spelers vaak heel talentvol zijn, maar niet één haalt het Europese topniveau.
   Of dat een mentaliteitskwestie is weet ik niet maar het is wel een feit.
   Hakim zal wel naar Roma gaan. Ik denk dat als hij daar al slaagt ook zijn top ligt.

   Op het WK heeft niet één speler aangetoond op zijn plek te zijn bij Barça, United, Madrid etc.

   Hakim heeft ook in Rusland aangetoond niet de leider te zijn die hij zegt te zijn. Hij stak zeker niet boven zijn collega’s uit.
   Vandaar dat ik echt hoop komend seizoen Frenkie op zijn plaats te zien.

 5. Zlatan4ever

  Ziyech of Ziyach , what’s in a name heeft het niet laten zien op het WK. Hopelijk gaat bij AS Roma toch nog de geldbuidel open. 50 miljoen zou mooi zijn

  1. Rene1964

   Als openingsbod bedoel je? En dan als tegenbod van Ajax 70 mln. Kom je wellicht uit op 60 mln.

   1. Rene1964

    Vind trouwens dat Ajax er naar toe moet om juist de mindere spelers te verkopen, dan houd je selectie in stand en bevordert de doorstroming. Maar mocht het bij twee spelers blijven, valt het me erg mee.

  2. Prinsengracht

   Farizeeër. Je kat Hakim de hele tijd af, maar je wil wel 50 miljoen voor hem vangen.

   1. Zlatan4ever

    Beste Prinsengracht, ik kat Ziyech niet af. Ik constateer gewoon dat hij de uitspraak dat hij de eredivisie ontgroeid is niet waar kan maken op het hoogste niveau. Hij is nu niet bepaald “ de ster” van het toernooi in Rusland. Maar hij mag ook voor minder weg hoor….Overmars laat het geld toch wel binnenstromen.

    1. Ab

     Als je in Rusland middelmaat bent, ben je al ruim te goed voor de eredivisie. Ziyech wordt een belachelijk norm opgelegd in vergelijking met de ED. Maar ja, Ziyech past niet in het hokje dus worden er bizarre zaken geeist.

    2. dickst14

     Hij maakt het wel waar dat hij de eredivisie ontgroeid is. Hij was namelijk op het WK en de eredivisie niet.

 6. -buitenkantje rechts-

  Jammer voor Marokko. Heb tot nu toe weinig verheffende partijen gezien. Valt me erg tegen allemaal. Ook van Ziyech had ik meer verwacht. Misschien dat de buitenlandse belangstelling nu uitblijft en hij toch bij Ajax kan blijven..

  Toch triest om te constateren dat Oranje dit niveau blijkbaar niet kan aantikken..

  1. Litmanen

   Je hebt gelijk, maar er komt een nieuwe lichting aan.
   Over vier jaar zijn we er weer bij.
   Jongens al De Ligt, De Jong, Schuurs etc. komt weer helemaal goed. Maar het kost wel tijd.

  2. De Nees

   NL moet nooit op een toernooi ontbreken, al ben je een keer slechts als vulling aanwezig. Oranje had heus voldoende kwaliteit om zich te plaatsen, maar we missen 2 toernooien door gekloot van die waardeloze nepfiguur Blind. Verjongen was toch het toverwoord? Dat krijg je ervan, gecombineerd met een lamlul als Blind. Je oude schoenen nooit zo snel weggooien zeker niet met je as-spelers, laat die vervangers maar eerst op niveau komen, het is verdomme geen speeltuin. Tijdens EK-quali had v Persie/ Hunter 100% meer geleverd dan Jansen (zucht) en Dost, Sneijder werd ook al snel uitgespuugd door iedereen. Klein landje als NL moet verjonging daarom gepast doen, we hebben geen oneindige aanwas van talenten als Frankrijk en Duitsland. WK-quali met iets slimmer selecteren hoefde je nooit achter Zweden te eindigen. Die hufter van een Blind heeft alleen maar de boel vernaggeld en ons 2 toernooien door de neus geboord.

   1. Litmanen

    Oneens, onder Blind ook goede wedstrijden gezien, onder Koeman tot twee keer toe het slechtste Oranje ooit gezien.
    We hebben niet genoeg kwaliteit boven de 21 jaar.
    Neem Strootman, dat hoort niet eens in de basis van Andorra.
    Alleen Daily Blind heeft van die generatie voldoende kwaliteit en Cillesen.

    1. Ab

     Shit dat is waar ook dat waren die wedstrijden met Veltman in de basis natuurlijk. Dan is de wedstrijd gelijk top. Goed dat Ziyech niet voor Oranje koos want anders waren die wedstrijden ook verziekt met 123 foute passes per wedstrijd (in één helft). Ik begin je zowaar leuk te vinden nepmanen maar moet wel gezegd: ik heb een zwak voor minder begaafden. Dat weer wel.

    2. De Nees

     Jij zag een paar goede (?) wedstrijden van Blind. De rest ziet vooral het geklungel waardoor we 2 toernooien misliepen. Je ziet weer dingen waar het niet omdraait.

     1. Litmanen

      Als je buiten dat potje tegen Portugal (op halve kracht) naar die andere wedstrijden onder Koeman kijkt en je hoorde de analisten dan zal Hector dezelfde conclusie komen.
      Maar als jij Strootman een topper vind, prima hoor.

     2. Ab

      WaR staat dat iemand Strootman een topper vindt? Jij leest altijd zaken die nooitvgezegd zijn en vergeet wat voor onzin je zelf uitbraakt.

     3. Ab

      Alleen een paar leuke oefenwedstrijden. volkskrant.nl/sport/is-blind-de-slechtste-bondscoach-die-oranje-ooit-heeft-gehad-~b3542182/

 7. Cootje Adriaanse

  Van mij had Ziyech een goede indruk mogen maken om vervolgens een stap te maken naar een grotere club.

  Ik denk dat het voor iedereen het beste is als Ziyech vertrekt bij Ajax.

 8. Ptr

  Hij was op WK precies zoals bij Ajax afgelopen seizoen niet de leider die hij zegt te zijn. Beetje een te hoge dunk van zichzelf. Ik denk dat Ajax er goed aan doet om hem bij een goed bod laat gaan. Door zijn uitspraken is hij onhoudbaar geworden.
  Dit geeft Frenkie ook de kans die hij nodig heeft en ook zal pakken. ( ook na 1 seizoen weer weg )

  1. Litmanen

   Helemaal eens. Frenkie verdient nu een eerlijke kans en bovendien heeft Ziyech al afscheid genomen.
   “Het wordt tijd voor een volgende stap in mijn carrière”.

  2. hubert

   helemaal mee eens. het beste is dat hij vertrekt bij Ajax daarbij hebben we frenky en Tadic is onderweg volgens de telegraaf. zyech is een goede voetballer maar niet meer dan dat. als je zegt dat je de eredivisie bent ontgroeid en je laat op het wk dit zien. … mooi laten gaan dan komt er ook rust in de tent ik zal nooit goed praten dat hij door eigen supporters uitgefloten werd. maar zijn gedrag daarna sloeg echt nergens op een aanaxspelet onwaardig

 9. Ab

  1) wanneer en waar heeft Ziyech zelf gezegd dat hij een leider is van een elftal?
  2) Welke foute uitspraken heeft hij gedaan?

  1. Zlatan4ever

   Ab, zijn tekst: ik ben de eredivisie ontgroeid kan jou toch niet gepasseerd zijn ? En dat in combinatie met zijn presteren op de WK maakt samen dat hij weg mag. De leider daar heb ik hem niet over gehoord, kan ook niet want dat is hij niet. Hij kan geen team op sleeptouw nemen, dat heeft hij al meerdere keren bewezen. Leuke maar overschatte speler, niet meer niet minder

   1. Ab

    Vraag was voor Ptr.
    Overigens totaal gestoord hoe iemand wordt afgerekend op basis van 2/3 wedstrijden in een niet draaiend elftal. Geeft beperkte zicht van velen aan. Wanneer een voetballer zegt dat hij op 25 jarige leeftijd graag wil spelen in een grotere competitie, wordt er precies hetzelfde gezegd. Daarnaast vertrekt hij oas met 25 jaar en niet met 19/20 jaar. Veel hypocriete mensen hier maar dat was al duidelijk. De rol van leider moeten zijn wordt hem opgedrongen, heeft hij nooit om gevraagd om daar op beoordeeld te worden.
    Ziyech behoort tot de beste spelers van Afrika en is de beste van Nederland en hier wordt raar gekeken dat hij zegt verder te willen.

    1. Litmanen

     Toch even een inhoudelijke reactie nu:
     Jij beweert dat Ziyech bij Ajax niet tot ontplooiing komt omdat de kwaliteit van de Ajaxspelers niet voldoende zou zijn om zijn weergaloosheid te begrijpen.

     Uit jouw woorden nu maak ik op dat dat ook geldt voor het team van Marokko.

     Zou er wel een elftal bestaan wat goed genoeg is voor Hakim?

     Graag een inhoudelijk antwoord zonder vloeken, schelden of gezuig.

 10. Vakje129

  Jammer hij speelde zekers niet slecht , en Amrabat was ook goed op dreef helaas in de afronding kon het bij de spits van marokko wel beter

 11. JohnDoe77

  Niet geworden wat hij ervan gehoopt had, jammer! Wens hem een hele mooie stap, goede kwaliteitsspeler!

 12. a.p.

  Ook ik genoot van Amrabat. dat zou een goede speler voor ons Ajax zijn een echte doordouwer en doorganer.
  Een goed wedstrijd karakter ondanks zijn hersenschudding.

 13. ems

  Probleem is dat je niks hebt aan een ongemotiveerde Ziyech, bij andere spelers maakt dat minder uit en is dat beter beinvloedbaar

 14. Ab

  Een hele vreemde aanname ems. Waar zou uit blijken dat hij ongemotiveerd is mocht hij niet weggaan. Ziyech verteld wat zijn doelen zijn en nergens staat dat wanneer dhij die nu niet kan halen er met zijn pet naar gaat gooien. Een aanname die niet alleen onjusit is maar ook nergens op gebaseerd. Die jongen zegt wat hij denkt en waar hij voor staat en loopt niet mee met alle grijze muisjes.

 15. Ab

  Bijzonder trouwens hoe verschrikkelijk trots de Marokkaanse supporters zijn op hun team. Ze vinden het doodzonde da5 het zo gelopen is maar hebben alleen maar waardering voor de spelers. Feit is ook dat wanneer Marokko met exact hetzelfde spel er wel twee had ingeprikt de reacties hier totaal anders zouden zijn. Op de site heeft men nogal een handje van scorebord journalistiek.

 16. Finidi

  Mag ik ff kwijt dat het me geen reet boeit wat marokko doet want die liggen eruit net zoals ziyech en die gaat ook weg bij ons dus het zou wat. Ze zouden daar wel ff wat laten zien, nou nou poehpoeh wat hebben we genoten jaja want Iran is natuurlijk een wereldteam…..

 17. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Marokko en Ziyech tegengevallen op WK.
  Ik hoop voor Hakim dat hij een mooie club krijgt.
  Ajax heeft inmiddels twee spelers die hem zullen doen vergeten.
  Frenkie de Jong en Tadic met name!
  Goed doorgesecteerd dus van Ajax.

Comments are closed.