‘Barcelona wil Frenkie de Jong snel binnen halen, vraagprijs is 30 à 35 miljoen’

Volgens het Spaanse AS hoopt Barcelona snel Frenkie de Jong vast te kunnen leggen. De Jong heeft afgelopen seizoen veel indruk weten te maken op de kampioen van Spanje, waardoor hij een van de transferprioriteiten zou zijn. Begin volgende week gaat de club in gesprek met het management van de middenvelder in de hoop een persoonlijk akkoord te bereiken, aldus de Spaanse media.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat De Jong in 2019 pas de overstap zou maken naar Spanje. Barcelona wil de middenvelder echter nu al binnen halen om de concurrentie vanuit Engeland voor te kunnen zijn. Ajax zou volgens AS 30 tot 35 miljoen voor De Jong vragen.

Op Twitter heeft De Telegraaf-journalist Mike Verweij de geruchten rondom een transfer van De Jong naar Barcelona echter ontkracht. De middenvelder is momenteel met een goede vriend op vakantie in Barcelona en van een transfer is op dit moment absoluut geen sprake, aldus Verweij.

Related posts

56 Comments

 1. Bert62

  Ja hoor daar gaan we weer. Wanneer houden die kloteclubs uit het buienland nu eens op om onze jonge talenten te verleiden.

 2. Jimmy1971

  Gaat niet gebeuren, komt goed!
  (Al ga ik vanavond wel voor het eerst bidden..)

 3. Bakkie

  Als dit zo is, dan gaat de lol er wel een beetje vanaf bij mij. De spelers maken de club, voor welke club ben ik dan?

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Vd sar en overmars waren duidelijk dit keer: kluivert en ziyech en verder niemand. Gewoon iedereen duidelijk nee zeggen, klaar. En wat voor bedrag ook. 30-35. Belachelijk.

 4. Dagrump

  Dat zou stiekem toch wel een aderlating zijn als Frenkie vertrekt !! Net zoals als De Ligt zou gaan !! Zou het echt Klote vinden!!

 5. Finidi

  Belachelijke bult geld mag ik dat zeggen? Jammer maar helaas maar niet te houden natuurlijk, 17 miljoen meer als Kluivert, nou et zal wel!

   1. Mijn Club

    FINIDI toch, alweer een letter vergeten! 😉
    Goede ontwikkeling voor onze club dit. Het geld stroomt zo binnen en we hoeven er niet eens prijzen voor te pakken. Frenkie zo dadelijk, Matthijs voor nog meer geld.
    Gravenberg en Brobby zouden ook al gesignaleerd zijn in Londen. City schijnt een bod voor te bereiden van 1,2 miljard. Voorwaarde zou wel zijn dat ze minstens één wedstrijd in het eerste moeten hebben gespeeld! Nou, dat kan volgend seizoen beslist wel lukken, omdat we nauwelijks nog spelers overhouden zo, om op te stellen.
    Tips voor de rijke clubs: Neres, Dolberg, vd Beek, Wöber. Ook zij hebben er al een seizoen opzitten. Oh ja Onana al twee! Waar blijven de clubs voor deze jongens? Tagliafico, half seizoen: zou onderhand ook wel mogen worden verkocht toch?
    Kom op zeg, waar zijn we bij Ajax mee bezig? Jaar in jaar uit gaan de beste talenten na 1 seizoen al de deur uit. Nul continuïteit, nul prijzen. Jippie! Heerlijk om Ajax-fan te zijn :((

    1. Wenen 1995

     Inderdaad MC, echt om te janken deze ontwikkeling. Vond dat Ajax de laatste tijd wel veel contracten uitdeelde aan jeugdspelers. Denk nu dat er sprake is van voortschrijdend inzicht…

     1. Mijn Club

      WENEN95: gelukkig doen ze dat al een aantal jaar goed. Zo snel mogelijk vastleggen. Dit is immers de inkomstenbron van Ajax. Het is alleen zo enorm klote dat de supporter niet eens de kans krijgt om überhaupt aan een speler/gezicht te wennen 🙁
      De meeste namen spelen 1 seizoen in A’dam, op Schöne na.

    2. Bakkie

     Mooi samengevat, MijnClub. En wat doet Ajax eraan? Helemaal niets! Oke, aan veel dingen kun je ook niets doen: De Eredivisie is te slecht, spelers willen zichzelf uitdagen, willen in betere competities spelen en willen meer verdienen.
     HEEEY (zou Ajax moeten denken) daar kunnen we wel iets aan doen, salarissen omhoog! We hebben geld zat, maar toch gebeurt dit niet. Ik vind niet dat ze dat kunnen maken naar de supporters, kan ik pissig van worden

     1. Mijn Club

      Twee woorden zijn voldoende … for a bright future: salarissen omhoog. Daar gaat het uiteindelijk toch om voor de broodvoetballers! Uiteindelijk verdien je dat dubbel en dwars terug!

     2. Pantelic

      Als de eredivisie zo laag niveau heeft, waarom zijn we dan de afgelopen 4 jaar niet kampioen geworden.

 6. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Frenky je bent de vervanger van Ziyech, punt.
  Je bljft dus

  1. Ab

   Vraag me af Zeug: ben jij nu dom geboren of dom geworden. Ik hoop het laatste voor je anders ben je al 50 jaar dom.

 7. Koning Haarms Wolfs

  Tja, wel goed dat Marc zijn poot stijf houdt:”we laten geen jonkies gaan!”.

 8. Mijn Club

  KHW: denk je? Ik hoop het wel uiteraard. Je wilt toch v’domme een keer kampioen worden!

 9. Charka53

  Dit zou echt een domper zijn hoor als Frenkie er ook vandoor gaat zo’n talent die mag niet vertrekken Marco !!!

 10. AFCA my World

  Het was al te verwachten,hij staat net als de Ligt al een tijdje in de schijnwerpers!
  Je kunt ze anders verkopen,maar ze nog wel blijven huren als je dat afspreekt blijf je ze nog een jaar houden ! Dat ze niet te houden zijn is voor uitzonderlijke talenten (en dat zijn ze allebei) logisch !
  Maar marc moet nu toch echt stappen gaan ondernemen anders staat er straks maar een half elftal op het veld!
  Bovendien ben je niet geloofwaardig als je nu nog meer verkoopt,en er komt nog meer belangstelling aan voor hou je vast : Onana ,de Ligt , tagliafico ,van de Beek , Neres en Dolberg, Ziyech kluivertje en onze knuffel duitser zijn al vertrokken ! Met de jong zijn dat er al 10 samen met cassierra en nog 2 spelers zijn dat al 13 meer als 1 elftal ! Na het WK komen de clubs gewoon nog shoppen, want Ajax verkoopt toch wel als het bedrag maar hoog genoeg is !
  Frenkie niet te koop ? Vraagprijs 30 à 35 miljoen !
  De Ligt niet te koop ? Vraagprijs rond de 50 miljoen !
  Onana niet te koop ? Vraagprijs 15 miljoen + !
  Neres,Nico en de anderen niet te koop ! Bullshit, het geld heeft de macht ! ⚽️

  1. Mijn Club

   AFCA: je hebt helemaal gelijk. Deze ontwikkeling / trend is desastreus voor de club. Zo pak je NOOIT prijzen. Ik hoor het ze nog zeggen: binnen 4 jaar weer aansluiting bij subtop Europa. Als we zo doorgaan spelen we zelfs nooit meer Europees voetbal, laat staan dat we bij de subtop behoren. Triest!

 11. Ajax belg

  Nogmaals:wie de jeugd heeft… heeft het geld,niet de toekomst. Welke toekomst heeft Ajax sportief( waar ze zijn voor opgeleid)aan zijn toptalenten… niets.1jaar doorstromen naar Ajax 1, 2goede wedstrijden en hub daar zijn de miljoenen.En met dat geld worden enkel rijk ,want geen enkele speler met niveau wi. lnog naar Ajax of Nederland komen. Dat is het lot van de kleine landen en de UEFA wil niets liever,enkel nog Cl tussen Engelse en Spaanse clubs. Goede raad …koop maar veel voetbal kanalen zodat ze Nog MEER tv gelden krijgen en ons nog meer kunnen uitzuigen. Groetjes uit Belgie

 12. Iamsterdam2015

  Laat ik nou heel toevallig in Barcelona zijn ( geweldige stad overigens). Ik pak ze de metro wel naar het stadion en ga E ff duidelijk maken op z’n Amsterdams dat dit niet de bedoeling is. Grapjassen zijn het. Gewoon nog 2 jaartjes blijven.

  1. Mijn Club

   IAMAMSTERDAM: zeker mooi daar. Ben er geweest toen ‘sneeuwvlokje’ er werd gepresenteerd. Lang gekeden dus. Onze hoop is dus op jou gevestigd. Veel plezier aldaar, fijne vakantie. ????

 13. bukowski7709

  salaris plafond per direct afschaffen, beurs genoteerd bedrijf geen maatschappelijke instelling…

 14. Janneman16

  laat AJAX nou maar eens echt voet bij stuk houden. de jongens hebben met hun volle verstand voor meerdere jaren bijgetekend dan moeten ze niet ineens gaan zeuren dat ze weg willen.

 15. Ab

  Hoezo vraagprihs is 30-35 miljoen. De heren Overmars en van der Sar hebben toch uitdrukkelijk, zelfs op tv, verklaard dat er na Kluivert en Ziyech, niemand meer te koop was? Misschien goed voor bepaalde fans hier om dat even te laten doordringen: alles wat Overmars en van der Sar zeggen is voor de buhne en weinig serieus te nemen.
  Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat e4 een “mol” op het forum is die de opdracht heeft positief te blijven.
  Noorse mollen schijnen heel erg vasthoudend te zijn.

  1. Kapstein

   Even serieus… Ik heb een mol in mn tuin. Hoe kan ik die zonder gif of klem verjagen?

   1. Finidi

    Met een wekker en een hamer, wekker zetten en af laten lopen, als je hem de trap op hoort lopen hamer pakken , als ie deur opent een hengst verkopen en weg is mol, oh ja wel ff kijken of zen gele brommertje bij zen boom staat anders is ie niet thuis! ( De dik voor mekaarshow) 1980?

 16. Stephanafca

  Gewoon 30 miljoen vangen en dan siem de jong heen sturen. Oeps sorry, foutje ?

  1. Mijn Club

   Siem?! Hoopte juist dat hij zijn oude niveau weer gaat oppakken dit jaar. In potentie vind ik Siem een prima Ajax speler, met scorend vermogen!

   1. Ab

    Siem had zijn goede niveau al lang niet meer toen hij terugkwam en zal die ook niet meer krijgen. Helaas verkeerde beslissing geweest van Ajax.

    1. Mijn Club

     AB: Hij speelde ook te weinig. Als hij weer afgetraind is, fit en zijn wedstrijden speelt, kan hij weer uitgroeien tot een waardevolle kracht. Temeer hij ook doelgevaarlijk is. Ik heb hoop! Vooral als Marc woord houdt!

 17. Iedereen heeft een mening

  Komkommertijd, komen nog 100 van dit soort berichten. Wordt tijd voor WK, kan alle aandacht daar naar toe.

 18. Prinsengracht

  Is de redactie moe van al het slechte nieuws? Of gewoon op vakantie?

 19. Mijn Club

  Lees zojuist dat Barca 40 mln wil betalen, en dat ze hem gewoon bij Ajax willen laten spelen. (Verhuurconstructie). Tja, wat is wijsheid. Ajax heeft gezegd dat ze hem niet willen verkopen. Kan natuurlijk ook een (goede) ‘verkooptactiek’ zijn, of dat MO woord houdt wat betreft verkoop van spelers. Volgend jaar heeft ie mog maar een eenjarig contract, dus krijg je normaliter ook minder. Het beste zou zijn hem en anderen een verbeterd langdurig contract aan te bieden. Je weet immers toch dat er over twee jaar een nagenoeg compleet ander elftal staat. Dat is al vele jaren zo.

 20. Koning Haarms Wolfs

  En dan verkoop je hem, en dan heeft Barca hem toch echt in de winter nodig…….en dan gaat hij. Nee, gewoon niet verkopen en als ze nog langer zeuren, gewwon verkopen aan Manu.

 21. Amoebe

  Ik word maar fan van telstar….dan heb je geen beste spelers die worden weggekocht.

  Scheelt een hoop frustratie ??‍♂️

 22. Forever nr14

  Ik roep het al jaren, de eens zo mooie club is naar de klote!
  We zijn en blijven het lachertje van NL (behalve europa leageu finale) dit beleid is om je echt kapot te schamen.

 23. Hanski

  Lastig he die marktwerking…de grote rijke clubs bepalen…het is aan de spelers…als Frenkie zegt dat ie zn contract uitdient, als Marhijs dat ook doet is er niets aan de hand…het zijn de spelers die onderhandelen….

 24. Bigboss

  Ik zeg finacial fair play en terug na de drie buitenlanders max 5 waarvan 2 met dispensatie

Comments are closed.