There are no ads, please add some


‘Ajax wil De Ligt niet laten gaan, inmiddels al wel gesprekken over huurconstructie’

Ajax wil absoluut niet dat Matthijs de Ligt komende zomer al vertrekt uit Amsterdam. “Voor Matthijs de Ligt zijn het rijtje namen inmiddels wel bekend denk ik. Dat zijn echt hele grote clubs en clubs die ook heel veel willen betalen. Maar Ajax wil Matthijs de Ligt niet laten gaan,” aldus AT5 in gesprek met De Telegraaf-journalist Mike Verweij. “Er is ook al gesproken met een aantal clubs dat hij wel verkocht wordt, maar dat hij één of twee seizoenen op huurbasis in Amsterdam zou blijven voetballen. Ajax wil hem niet laten gaan. Dat zal nog een hele strijd worden.”


Gerelateerde posts

77 reacties

 1. Jimmy1971

  Dit zou echt de slechtste transfer voor ons Ajax zijn!
  Gewoon niet doen! Als ze hem willen kopen en dan terug verhuren, laten ze hem dan maar later verkopen, hij wordt alleen maar meer waard, dus teveel kwaliteitsverlies en kapitaalverlies!!
  Als jongens als De Ligt en Frenkie nu al weg mogen dan winnen we echt nooit meer iets!!!

  1. Finidi

   Beter nu verkopen en 1 a 2 jr huren , als hij een doodschop krijgt is het pakkie an vd eigenaar!

   1. Ajax 1

    Precies. 80 mln en hem dan nog een of twee seizoenen kunnen houden….of 100 als hij 1 seizoen blijft, 60 als hij 2 seizoenen blijft nog.

   2. nick-afca95

    Als je daar van uit gaat kan je beter een hele selectie huren. De kans is groter dat hij zn hele cariere niet gebleseerd raakt als dat hij een dooschap krijgt en niet meer kan voetballen. Als hij nu 40miljoen waar is, is hij volgendjaar 50 en het jaar daar op 60. Met een beetje mazel kwalificeren we ons dan voor het ek en is hij het eind van de zomer nog meer waard. Plus het feit dat ze hem tijdens een verhuur periode terug kunnen halen (tegen een vergoeding). En daar kan je helemaal niks tegen doen.

 2. Dagrump

  Ik hoop echt dat we nog 1 a 2 jaar kunnen/mogen genieten van De Ligt!! Net zoals Frenkie!! @ F De jong en M De Ligt AUB blijf nog 1a 2 jaartjes!!

 3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Wat een paniek reacties allemaal weer.
  Sar bij Rondo:
  “Ziyech gaat wsl weg vanwege zijn grote wens te vertrekken waar we 2 kaar geleden boj aantrekken Hakim als over hebben gesproken” en “Raiola is bezig Kluivert naar de uitgang te dirigeren, wij willen hem aan zijn contract houden of liefst verlengen maar kan geen garanties geven dat Justin blijft” en verder “gaat er helemaal niemand weg van de spelers die wij willen houden!”

  Samengevat heren medesupporters
  Dont worry be happy, elftal blijft grotendeels in tact! Ga ik weer verder vakantie vieren proost 🍺🍺🍺🍺🍺🍷🍷🍷🍷

  1. Ajax 1

   Dat waren inderdaad de woorden. Maar verkoop met een of twee jaar huur zou ik ok vinden.

  2. Ab

   Eug, je bent of naief, of dom of je lult uit je nek. Ik denk dat je naief, dom lult. Sar gaf ook een garantie dat hij zou vertrekken bij uitblijven succes.

   Onder Bosz gaf het merendeel van de selectie aan door te willen gaan, dat heb ik nu geen enkele speler horen zeggen. Bijna iedereen zegt: we zullen kijken wat deze zomer brengt. De spelers hebben ook gehoord wat Overmars en vander Sar gezegd hebben en trekken zich er dus niets van aan.
   Als de juiste bedrag3n geboden worden zijn ze weg, stuk voor stuk.

   Elders zeg je, niet cynisch, klasse besuur, bij jou verdwijnt elke wijsheid met de jaren is wel duidelijk.

   Dankzij het zwalkende beleid en het tot tweemaal toe aanstellen van een verkeerde trainer zakt Ajax steeds verder weg.
   Wees jij er maar trots op maar vermoei een ander niet met domme praat. Dat het dom is, is aantoonbaar en duidelijk voor ieder weldenkend mens.
   Tip: blijf op vakantie maar zonder forum bereik.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Mijn Club Keizer was zelfs goede keuze en trainer, daar hebben Sar en Overmars grootste fout mee gemaakt en Bergkamp wegdoen.

    2. ems

     Toch niet mee eens, niet europa in, beker verspeeld , FdB spel en flink wat punten laten liggen. Wel tragedie Nouri voor kiezen gehad en dat best goed “gemanaged”.

     1. Mijn Club

      Tragedie Nouri was in mijn ogen dé reden van de slechte start van het seizoen. Daarna toch weer redelijk opgepakt. Als ik terugdenk hoe ongelooflijk slecht ik mezelf maanden heb gevoeld, hoe moet dat dan zijn geweest voor de spelers en staf?! Ik had Keizer behouden. Denk dat uiteindelijk Reiziger een prima trainer gaat zijn!

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens met mijn club, de start was zeer slecht door triest ongeval EN muiterij Sanchez. En zeker niet door de trainer! Na 3 maanden slechts kreeg hij Ajax steeds meer aan voetballen. Kijk maar eens naar punten en doelsaldo destijds va Heerenveen uit. Gaan we met Ten Hag niet redden. Vorig seizoen was er 1 met asgrauwe sluier, dit seizoen word er 1 van de revanche 😃👍om daar echt zeker van te zijn liefst een nieuwe trainer. Raad maar wie ik wil 😃😃😃

     3. Basisspeler

      Ach, we zouden volgens jou dit seizoen al kampioen worden. Dat vooegevoel had je. Was je van overtuigd. De wind waait zeker weer uit een andere richting.

  3. Litmanen

   Eens Eug! Komkommertijd voor de sportpagina’s.
   En zelfs Ziyech is nog niet weg.
   Fijne vakantie verder, ga ik ook doen😂

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Precies Litmanen en dan vaak de bronnen😃😃dat AS heeft laatst met een ander transfergerucht vier keer een ander verhaal verteld……jij ook fijne vakantie !

    1. Mijn Club

     Limanen als trainer!? Zo lees ik het nu Eug 🙂
     Zelf denk ik dat Reiziger de eerstvolgende trainer gaat worden, maar uiteraard zullen we eerst 100% achter ten Hag staan. Eerst maar eens zien wat er onder hem gebeurd na een volledig seizoen. Sowieso MOETEN we kampioen worden. En liefst de dubbel. Europees. Inimaal EL. CL hangt volledig van de loting af.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Mijn Club hahaha ja Litmanen is wel trainer, maar even niet voor Ajax hoor haha ik bedoel altijd dan De Boer😃😃. Reiziger lijkt me ook in toekomst een gewchikte.
      Eerst idd dit seizoen. Wat mij betreft geen excuses inderdaad ik wil goed voetbal zien met dubbel als eis! En overwinteren in Europa. Lukt dit niet dan hebben we gefaald (al weer)

     2. Basisspeler

      Litmanen is jurist. Oh nee bedrijfsleider, oh nee iets met vluchtelingenwerk.
      Litmanen is een fantast met wereldbeeldvernauwing.

     3. Mijn Club

      Meen je dat EUG? De Boer? Juist door het slaapverwekkende voetbal onder hem ben ik steeds minder voetbal gaan kijken. Ook in Engeland en Italië volledig gefaald. De landstitels zijn imo behaald agv falen van PSV, Twente in die jaren. Superveel geluk gehad in die jaren. Uit bij de Graafschap was tekenend hoe ‘goed’ hij was!

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ja Mijn Club dat meen ik echt. Ik heb al vaak geschreven waarom😃. Ik weet hoe jij over hem denkt😃. Ik denk dat slaapverwekkend voetbal meeviel, maar vooral gebeurde met mindere selectie. Eerste jaren onder hem waren vaak genot. Voorbeelden Barca thuis, Man City thuis en uit, Man United uit, veel uitwedstrijden bij PSV, Dortmund en Milan (0-2) uit. Na verkoop Eriksen etc werd het echter minder.
      De Boer mocht minder goede spelers aankopen (igg categorie lager in prijzen dan Bosz). Met elftal vorig en dit jaar op zeker mooi voetbal geweest met De Boer. Vergeet niet onder Bosz, vaak genoten ik dan, maar vooral begin erg stroef en kijk commentaren van leden in feb 2017 nog even na over Bosz dat hield zelfs toen niet over.
      Neemt niet weg in algemeen mooi voetbal onder Bosz. Maar ik vind dat het verschil met De Boer schromelijk word overdreven.
      Reden
      Bosz heeft maar 1 jaar wat kunnen laten zien tegen De Boer 5.5. Dan is 1 jaar makkelijker (zie werste jaar onder De Boer gewoon heel goed).
      4 kampioenschappen van in totaal zes sinds drama millenium jaren.
      Grootste tegenvallers zijn optredens in EL. Heel teleurstellend waren die.

      En alles hierboven in acht nemend dat hij dit gepreesteerd heeft in meest turbulente periode van Ajax op bestuurlijk vlak wat ik heb meegemaakt.
      Hij is goed met Johan en Louis. Die kregen hele grote bonje en toch bleef hij presteren en rust bewaren.

      Echt diepe respect en ik kan niet heel goed in woorden uitbrengen hoe groot respect ik daarvoor heb.

      Frank de Boer is dus een heel groot leider, een fantastisch mens, een super Ajacied, enorm gedreven, en bovenal zeer goede coach voor een club als Ajax😃👍.

     5. Ab

      Goh Eug, de meeste mensen die met keiharde feiten jouw verhaal onderuit hebben gehaald zijn niet meer op het forum en je begint weer van voor af aan met je, lange, onzin mbt Frank. Ongelooflijk wat een lul je bent.

    2. Ab

     Hepie en Hepie zijn ook weer terug. De echte onzin komt weer op de site. Zo jammer. Ook de Ziyech haat is weer terug.

     1. Basisspeler

      Pas op! Nulmanen is jurist 😂je hebt zo een rechtzaak aan je broek.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Ik hoop en verwacht dat Sar zijn woord houd KHW😃en eens Ajax 1 belangrijkste is dat hij blijft wel liever als eigendom, maar er is ook een huurconstructie optie

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Laatste wel als transferprijs wel hoger is dan 80mln incl terughuur prijs!
    De Ligt is beter of heeft op zijn minst een betere toekomst dan Van Dijk. Liverpool heeft de grens dus op 80plus gezet wat mij betreft

     1. Ab

      Goh, toch reactie op mij? Wordt een lang en vervelend seizoen voor jou en Litmanen. Dat is zeker.

     2. Litmanen

      Hee Eug., lachen he. Als je het over dat varken hebt denkt hij ook nog dat je direct op hem reageert.
      Wat moet die gast thuis te kort komen zeg!

     3. Ajax1958

      Ja lachen he Eugje? En jij Mr Neppie, je ging toch een tijdje op vakantie had je gezegd? Rot dan ook een tijdje op, samen met die nicht van je.

     4. Basisspeler

      Nulmanen was keeper. Zegt genoeg. Niet goed genoeg om te voetballen en ook niet goed genoeg voor dit forum.

     5. Ab

      Onze randdebiel in een flesje ook weer aanwezig(fuckmanen). Tering,forum was al niet zo sterk, komen hij ook weer terug.

    1. Basisspeler

     Dom gelul. Van Dijk heeft zich al bewezen in de PL. De Ligt heeft niks bewezen wn heeft niks gewonnen. Hij stond laatst te schutteren in Oranje. Waar haal je dit soort ongefundeerde meningen vandaan zwamneus?

   2. Koning Haarms Wolfs

    We gaan het zien, Eug. Ik ben bang, dat we er no een paar kwijtraken en dat we straks de rijkste club van de middenmoot zijn.

    1. Mijn Club

     KHW: Sterker nog, we behoren dadelijk tot de rijkere Europese clubs, maar dan wel één die zelfs nationaal alweer jaren achtereen 0,0 prijzen pakt.

     1. Koning Haarms Wolfs

      Niks tegen in de brengen, behalve dan dat ik hoop dat we het allebei enorm mis hebben….

     2. Mijn Club

      Ik hoop met je mee, maar ben er bang voor. Word al vaak genoeg ‘uitgelachen’ door PSV fans op de sportschool.

 4. Mijn Club

  Superslim om eerst te verkopen, daarna te huren … NOT. Tenzij een club de 75 mln aantikt, vind ik het een belachelijke constructie. Deze jongen gaat alleen maar meer opleveren.
  Niks verkopen meer, salarissen omhoog om verdere leegloop te voorkomen en om te voorkomen dat we alweer een jaar geen enkele prijs pakker. We lijken wel de V&D, met die uitverkoop prijspakkers

 5. wieiswie

  Die zijn we ook kwijt. Hij is echt niet te houden. Jammer maar de realiteit.

 6. Wenen 1995

  Iedereen ons maar uitlachen…. Ha ha , al 4 jaar geen kampioen… Vindt je het gek: Ajax krijgt geen kans meer om een elftal op te bouwen! Dit is de prijs die we betalen voor de super opleiding… Hoop echt dat De Ligt en Frenky de Jong de suporters een kampioenschap gunnen en blijven. Betekent voor beiden een mooi afscheid door de voordeur. Please, stay!

 7. AFCA my World

  Ik denk dat de verkoop met huurconstructie de beste optie is, je houd ze nog 1 a 2 jaar maar langer echt niet ! ⚽️

  1. ems

   Precies nieuwe realiteit en nu wat slims doen met al dat geld, directie. Salaris plafond omhoog en ervaren as inkopen

   1. ems

    En oh ja een echt goede ervaren trainer waar de jongens voor wilken rennen en die hen beter maakt; Bosz?

 8. Iamsterdam2015

  Tja…. ik mag jet hopen dat hij blijft maar heb er een hard hoofd in

 9. timkloppers

  bij een megabod graag 1 jaar huur bedingen. kunnen we schuurs klaarstomen voor seizoen daarna.

 10. Koning Haarms Wolfs

  Nu al medelijden die hun seizoenskaart wel hebben verlengd. Vrees dat we gewoon weer met wen B-team van start gaan en er dan achter komen de we op de 8e plaats staan. Voordeel is wel, dat we dan snel van die boer af zijn. De Ligt, Frenkie, Onana, Ziyech, who’s next……

 11. bukowski7709

  dit is mijn club, mijn ideaal… of alleen maar mijn club… want ideaal is het allang niet meer, wel de mooiste van allemaal!

 12. Valentino

  Als hij gaat dan ook echt laten gaan. Hoe goed hij ook is maar geen huurconstructie opzetten. Dan is het gewoon aan een andere speler om te laten zien wat hij kan.

  We moete niet de Ligt een jaar gaan opleiden voor een ander die daarmee de ontwikkeling van een andere speler in de weg staat.

  We zijn immers geen PEC Zwolle.

 13. ajacied078

  deze man is helaas niet te houden. als een sandler al naar city kan.. is grote gekte aan het worden. 80 mil kunnen ze niet weigeren.

 14. Iedereen heeft een mening

  Komkommertijd 2 (zie ook F de Jong), Ajax wil niet verkopen, huurconstructie, zou blijven etc….Waarheidsgehalte vooralsnog 0,0%.

 15. Ajaxbest

  Gewoon bij ajax blijven gebruik je hoofd mathijs nog 2 of 3 jaar bij ajax voetbalen

 16. Geenemotie

  Het enige wat Ajax rest is een super sterk eltal smeden dat prijzen wint. Dan willen spelers wellicht blijven. Dus gaan voor top aankopen, anders blijf je opleiden voor top in Europa.

  1. Mijn Club

   Eens, maar dan zul je de salarissen moeten verhogen. Anders blijvn ze niet.

 17. Jeroen68

  We weten allemaal dat Ajax ons mooie verhalen kan vertellen, dat er niemand meer verkocht gaat worden etc. etc. Maar wij weten ook dat uiteindelijk alles te koop is.

  1. Finidi

   Jep, dat zeiden ze vroeger al en die wie niet te koop zijn waren het duurst😉

 18. Sven1

  Van de zotte natuurlijk je hebt immers een speler onder contract dan ga je actie toch niet doen ! Maffe wereld is het

 19. Forever nr14

  Denk je nu echt dat de ligt, ook onder deze trainer wil blijven trainen? ….. dacht het niet en met hem meerdere

 20. a.p.

  wat een geldwereld
  brbrbr
  ik hoop wel dat hij nog een tijdje hier bij Ajax blijft

 21. Hazez

  Die word ook verkocht heeft ajax straks mooi 300 miljoen op de bank en dan word het weer een zwaar seizoen …. ik hoop het niet hoor..

Reageren is niet mogelijk.