Ook Ryan Gravenberch tekent eerste profcontact bij Ajax

In navolging van Brian Brobbey heeft Ajax ook Ryan Gravenberch aan zich weten te binden. Dit seizoen wist Gravenberch op 15-jarige leeftijd al een basisplek te veroveren in Ajax onder 19, waarin hij onder meer de jongste doelpuntenmaker ooit in de UEFA Youth League werd. Met Nederland onder 17 wist hij bovendien de Europese titel in de wacht te slepen. De net 16-jarige middenvelder heeft nu een contract getekend tot de zomer van 2021.

Gravenberch genoot van het tekenen van zijn contract. “Dit voelt écht fantastisch,” aldus de middenvelder op Ajax.nl. “Ik vind Ajax de mooiste club van de wereld en speel hier sinds kleins af aan, dus het is een prachtig moment. Mijn doel is om zo snel mogelijk in Ajax 1 te komen.”

Related posts

14 Comments

 1. Ajax 1

  Super. Maar 2021 is niet zo ver voor zo’n jonge speler. Iets langer vastleggen!

   1. Ajax 1

    Dat is weer een regel in het nadeel van een club als ajax dan….het echte grote geld kunnen we niet stoppen, maar hopelijk kan zoiets als dit wel ongedaan gemaakt worden.

    1. Mr Ajax

     Ja dat zou fijn zijn voor ajax meteen een jaartje of 5 minimaal vastleggen, of snel openbreken en dan weer verlengen op zijn achtiende!

 2. Prinsengracht

  En nu maar hopen dat ratten als Raiola uit de buurt blijven. Misschien moet de F-side voor de zekerheid nog eens contact opnemen. Want drie jaar geleden lazen we dit soort berichten over Kluivert en de Ligt.

 3. Mijn Club

  Mooi talent. Techniek, kracht, snelheid. Nog iets meer werken aan scorend vermogen, maar ben zeer tevreden over zijn goede ontwikkeling. Als het nou eens zou lukken om al dit soort toptalenten te behouden tot hun 25e, doe je Europees gegarandeerd weer mee. Kun je je toppers nog langer aan je binden (met een stuk hoger salaris), heb je binnen 5 jaar een Europees topteam. Het is een keuze: veel meer salaris om spelers te behouden of voor tientallen miljoenen 20 jarige spelers van elders kopen. Ik zou het wel weten. Stel je hebt 22 selectiespelers, en je behoudt elk jaar de 11 beste en verkoopt de 11 wat mindere, verdien je meer dan genoeg om de salarissen van de opgewaardeerde topper te betalen. Dan kun je nog van tijd tot tijd één speler verkopen, die dan wordt begeerd door Barca of zo, maar dan ook meteen voor plus 80 mln. Maar goed, dit is mijn visie.

 4. TweakJ

  Ryan; een geweldige carriere gewenst jongen; ik hoop veel van je te gaan genieten!

 5. JohnDoe77

  Bizar goede speler! En hij ziet eruit als 25 eerder als 15! Leuk dat hij getekend heeft, ook eerste ontvanger van de Appie Nouri prijs?

Comments are closed.