‘Ajax zet komst Tadic niet uit het hoofd’

Ajax heeft met de komst van Zakaria Labyad weliswaar al geanticipeerd op een mogelijk vertrek van Hakim Ziyech, maar de club richt zich volgens De Telegraaf nog altijd op de komst van Dusan Tadic. De vleugelspeler van Southampton wordt in Amsterdam gezien als ‘de ideale opvolger’ van Ziyech. Volgens het dagblad ziet Tadic een transfer naar Ajax zelf ook nog altijd zitten, omdat hij in Amsterdam kan strijden om de landstitel. Ajax, dat Ziyech waarschijnlijk zal verkopen aan AS Roma, zoekt ook bewust routine voor de jonge selectie, omdat spelers op extreem jonge leeftijd worden weggekaapt door buitenlandse clubs.

De interesse van Ajax in Tadic leek aanvankelijk alleen reëel als Southampton uit de Premier League zou degraderen. De club uit het zuiden van Engeland eindigde echter boven de streep. Ajax zal sowieso een transfersom moeten betalen voor de 29-jarige Servisch international, daar zijn contract bij Southampton nog tot medio 2020 loopt.

Tadic is bekend met de Nederlandse competitie. Hij speelde van 2010 tot 2012 voor FC Groningen en daarna twee jaar voor FC Twente, dat hem voor veertien miljoen euro aan Southampton verkocht. Als het tot een transfer komt, is Tadic de vierde zomerse versterking voor Ajax, dat naast Labyad ook Fortuna Sittard-verdediger Perr Schuurs en KV Mechelen-aanvaller Hassane Bandé al vastlegde. De club zal naar alle waarschijnlijkheid echter Lisandro Magallán van Boca Juniors als vierde versterking aankondigen.

Zie ook eerdere berichten:
19-05-2018: De Telegraaf: ‘Ajax gaat vol voor Tadic maar heeft ook plan B, C en D’
07-05-2018: ‘Ajax gaat voor Tadic als opvolger voor Ziyech’

Related posts

28 Comments

  1. Ajax 1

    Kom maar op! Doe maar mooi bod en probeer maar. Maar wel snel en anders naar andere opties doorschakelen.

  2. ajaxpers

    Labyad als vervanger van Ziyech iis een enorme belediging voor Ziyech.

      1. Mr Ajax

        Sowieso, maar tadic mag er best bij, wordt frenkie echt niet slechter van!

  3. SarAjax

    Nee nee nee!!! Opstelling: onana
    Kristensen de ligt wöber tagliafigo
    Van de beek f. De jong mazraoui
    Labyad dolberg neres
    Bank: schuurs huntelaar bande eiting bakker
    Klaar! Hoogstens een rechtsback voor de rest prima selectie

    1. De Nees

      Ook kijken naar wat de selectie nog niet kan. We kijken weer met oogkleppen op wat deze jonge spelers allemaal al kunnen en niet waarom de meesten nog geen stabiel seizoen kunnen draaien. Wake up, we maken de selectie zo al jaren en blijven daardoor underachievers.

    2. Mijn Club

      SARAJAX: piepjong en onervaren middenveld. Met dit elftal ga je wederom geen kampioen worden. PSV koopt ongetwijfeld zo dadelijk weer goed in, al ben ik blij dat Brands daar nu weg is.

        1. SarAjax

          Onervaren maar wel goed. Side note: met tadic ga je ook geen kampioen worden is geen echte leider.

          1. Bakkie

            Tadic mag dan geen leider zijn, hij heeft wel 10x zoveel ervaring als die jongens die jij daar neer zet. Heeft 51 interlands voor Servie op zijn naam staan en drie seizoenen in de Premier League…

  4. De Nees

    Dat wordt een dure grap met nog een 2-jarig contract, bovendien al 29 jaar dus verkoopwindow is ook niet al te voordelig. Ben benieuwd of ze deze investering willen doen, maar je moet soms wat opportunistisch zijn. Met de opbrengst van Ziyech valt het te financieren plus de kwaliteitsimpuls die het aan je elftal geeft.

    1. De Nees

      Je bent toch niet verliefd he? ? Maar gaat ook voor jouw op Finidi: als het lukt dan heb je wat hè?

  5. Mijn Club

    Tadic kun je echt vergeten. Als die komt, vreet ik mijn schoen op. Echt absoluut onhaalbaar. Niemand verwisselt Engeland voor Nederland, tenzij je daar bent uitgerangeerd, zoals Siem, of Klaassen, maar die laatste zal wel richting Turkije of waar dan ook gaan.

    1. Finidi

      Haha das daar bijna een maandsalaris,weet je wat ik denk? Forget it!! Of die Tadic moet wel een hele goeie reden hebben dan.

  6. Zlatan4ever

    Tadic kan een aanwinst zijn voor Ajax maar hij is op zeker geen speler die andere(lees jongere) spelers beter gaat laten spelen ondanks zijn ervaring

  7. Jimmy1971

    Niet alle ervaren spelers hoeven absolute leiders te zijn!
    Tadic zou goud voor Ajax zijn, en een behoorlijke stunt!
    Misschien wil hij ooit in zijn carriere eens een prijs winnen, die kans is bij Southampton niet zo heel groot!!

  8. Stephanafca

    Ik denk dat ajax juist naar dit soort spelers moet kijken. Op het eerste gezicht lijken ze onhaalbaar, maar als je er 4 probeert en er hapt er 1 toe zou dat geweldig zijn. Psv en feyenoord proberen dit ook en vaak met succes, kijk bv naar moreno, elia, enz

  9. Kingkong

    Sorry mischien wel meer ervaring maar geen echte winnaar dan liever Frenkie

  10. fjonkman

    Deze jongen is 29, die gaat echt niet nu al terug naar de eredivisie. Zet er maar een streep door. Hoe goed ik hem destijds al vond, hij gaat echt niet nu al de PM verruilen voor de ED…

  11. JohnDoe77

    Zou prima zijn! Ook Lasse heeft niet het eeuwige voetballeven, zo ook Siem! Dus 29 past mooi!

Comments are closed.