There are no ads, please add some


Ajax in verklaring: ‘Nemen volle verantwoordelijkheid indien club aansprakelijk is’

In een verklaring op Ajax.nl heeft de club gereageerd op het nieuws dat de familie van Abdelhak Nouri naar de arbitragecommissie van de KNVB stapt. “Nadat alle beschikbaar gestelde informatie door Ajax is voorgelegd aan zijn externe juridische en medische adviseurs, zijn deze enkele maanden geleden tot de conclusie gekomen dat er op grond van die informatie geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen,” geeft de club aan in de verklaring. “Sindsdien is geen nadere informatie ter beschikking gesteld.” Mocht echter vast komen te staan dat de club wel aansprakelijk is, zal Ajax ‘vanzelfsprekend de volle verantwoordelijkheid nemen’, zo geeft de verklaring aan.


Gerelateerde posts

32 reacties

 1. M800M

  Dit lijkt me heel redelijk van ajax. Dan zal de rechter moeten beslissen.

   1. De Ajacied

    Wat moeten wij hier nu over zeggen?
    Beste is denk ik wijzelijk onze mond houden,
    Hier zijn namelijk geen winnaars, helaas alleen maar verliezers.
    ❌❌❌

     1. Amoebe

      Als je het stuk in de telegraaf vandaag leest dan doet ajax heel erg zijn best en dan is mijn sympathie voor de familie weg.

      Nogmaals als dit de waarheid is.

  1. Litmanen

   Ik zal mijn radiostilte onderbreken omdat Nouri natuurlijk alle grenzen laat vervagen qua ramp.

   Vanavond de heer Mr. Keje Molenaar gezien in M. De man die dus advocaat is en al tien jaar kandidaat directeur Ajax is ( voor minder heeft hij geen belangstelling).
   Hij valt zijn club openlijk af omdat hij vindt dat Ajax er nu in de media heel slecht vanaf komt in de zaak Nouri en dat ze uit fatsoen Nouri zouden moeten afkopen. Althans daar komt zijn idee op uit.

   Elke jurist weet dat Ajax opdracht heeft gekregen van zijn verzekeringmij. elke verantwoordelijkheid van de hand te wijzen. Als Ajax dat niet zou doen dan trekt de verzekeringmaatschappij zijn handen er van af.

   Dat is dus geen onwil van Ajax, dat is een heel normale zaak. Molenaar weet dat dondersgoed en wil nu ten koste van Ajax een wit voetje halen bij de supporters.

   Dat de advocaat van Nouri, Mr Beer, steeds opnieuw de publiciteit zoekt om af te dwingen dat Ajax de verantwoordelijkheid neemt is logisch. Het gaat om heel veel geld en hij is daar voor ingehuurd door de familie.
   Dat Ajax daardoor in de media er steeds slechter op komt te staan zal hem een rotzorg zijn. Hij moet er zo veel mogelijk geld uit zien te halen.

   Dat Molenaar die richting openlijk in een live tv programma volgt en Ajax in een nog moeilijker situatie brengt vind ik schandalig. Hij hoort hier als jurist en lid van de ledenraad van Ajax zijn mond dicht te houden.

   En dan nog, hij weet dat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is. Dan kan je niet zo maar even iets van miljoenen regelen buiten alle juridische regeltjes om!

   Hij heeft het telefoonnummer van alle direct betrokkenen, er is dus geen enkele reden partij te kiezen in een tv programma. Ter eer en meerdere glorie van zichzelf.

   Ik ben hier nogal verketterd omdat ik Molenaar al in een eerder stadium een onbetrouwbaar figuur heb gevonden. En elke keer bevestigt hij mijn gevoel hierin.

   Het is intriest dat de zaak Nouri niet anders opgelost kan worden, maar ik denk niet dat het Ajaxbestuur zich kan laten leiden door zo’n randfiguur als Keje Molenaar.

   De journalist die naast Molenaar zat maakt het helemaal bont. Volgens hem was Ziyech zijn allerbeste vriend dus het zou Ajax sieren als ze een gedeelte van de opbrengst van Ziyech direct zouden doorsluizen naar de familie Nouri.

   Een belachelijk voorstel en bovendien een leugen. De beste vriend van Appie was en is Donny, niet Hakim, die Appie slechts een heel korte tijd kende op het moment dat Appie instortte. Of ze nou op 1 kamer sliepen of niet.

   Laten al die randfiguren hun bek houden en de zaak financieel daar laten waar hij hoort: binnenkamers. En laten we hopen dat ze er snel uitkomen. Maar dat ligt wel aan beide partijen, niet alleen aan Ajax.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Eens Litmanen, volledig eens. Dit moet achter gesloten deuren geregeld worden! Verder commentaar overbodig anders dan Molenaar is van mijn lijst af van potentiele Ajax bestuurders, wat een mislukkeling bah.
    Ik ga weer verder met vakantie vieren. Hopelijk komt de wijsheid snel bij alle partijen !

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Overigens lees ik net de Telegraaf van 5 juni.
     Hier staat in dat Ajax alles zonder advocaten wil oplossen en wil steunen in volgende dingen of combinaties hiervan
     – huisvesting Nouri
     – permanente zorg door verplegers die op loonlijst Ajax komen
     – vernoeming van de Toekomst of hoofdtribune Johan Cruijff Arena
     – hulp bij oprichting Nouri Foundation incl een flinke eerste donatie of (jaarlijkse) benefiet wedstrijd
     – ook voorstel voor nieuw 10 jarig contract is optie

     Deze dingen of combo hiervan is officieus al voorgelegd aan familie maar blijkt niet genoeg.

     Ik hrb geen idee of oordeel hier wat voldoening zal geven, aangezien persoonlijk drama nooit te vergoeden is met deze suggesties.
     Desalniettemin vind ik hier paar mensen veel te kort door de bocht dat Ajax of niks doet of zijn verantwoordelikheid niet wil nemen. Klinkt alsof Ajax op alle mogelijke manieren toch een oplossing probeert te krijgen ZONDER jurisdisch gekonkel.

     Vooralsnog alles wat Ajax voorstelde terzijde geschoven…………..

     Lees Telegraaf artikel maar en oordeel zelf.

     1. Ab

      Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid Eug. Dat is voor een fam ongelooflijk belangrijk.

     2. Litmanen

      dank Eug. Zie ook de nieuwe topic waarin dit artikel besproken wordt.

      Het is duidelijk, de advocaat wil meer geld. Aansprakelijk heeft Ajax zich in woord en gevaar dus al uitgelaten.

      Nog meer een reden om Molenaar, als lid van de ledenraad, een schop onder zijn reet te geven. Één telefoontje naar Sar en hij had alle info kunnen hebben.

      Ajax stelt zich op zoals verwacht mag worden en het is treurig dat ze zich na die aanval van Molenaar via de media moet verdedigen.

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens Litmanen in deze vind ik Ajax behoorlijk warm handelen ! Dat mag ook weleens gezegd worden

    2. De Nees

     Fatsoenlijke opstelling van Ajax, zij nemen dus hun aansprakelijkheid/ verantwoordelijkheid. Elk voorstel kan ergens als ontoereikend gevonden worden, want er is nooit volledige compensatie voor het menselijke leed dus loop je in die zin als Ajax zijnde altijd achter. Maar dan komt ook redelijkheid kijken van de familie en dan heb je het ook over verantwoordelijkheid en fatsoenlijke opstelling.

 2. Marc Overdwars

  Geld geld geld geld het draait helaas alleen maar om (meer) geld

 3. Charka53

  Als de rechter beslist dan wel , dus dat wil zeggen dat Ajax wel aansprakelijk is en als de rechter anders beslist trekken ze dan hun handen overal vanaf of helpen ze Appie in alles wat hij nodig heeft .

  1. Pantelic

   Dat je die vraag durft te stellen. Natuurlijk laat AJAX Nouri niet aan zijn lot over. Dat ze nu toch ook niet.

   1. Charka53

    Zo gek is deze vraag niet hoor ik lees toch als de rechter vindt dat Ajax de volle verantwoordelijkheid heeft dan ……….

  2. Valentino

   Dat zullen ze nooit doen, Ajax zal altijd voor Appie klaarstaan. Maar alleen niet in de mate die de familie nu eist via de rechter.

   Triest dat het zo moet gaan.

 4. Sven1

  Vindt het vreemd dat die fam dit doet—gaat het om geld? Met geld veranderd er niets ad situatie!!!

 5. Kingkong

  Gezien hebbend hoe men veel te lang gewacht heeft met reanimatie is naar mijn mening ( meer dan 30 jaar in de hulp verlening gezeten) de aanwezige arts verantwoordelijk , ik snap dat ajax het moeilijk heeft met de situatie zij zijn ook niet medisch opgeleid maar zelfs een leek weet dat je snel moet ingrijpen elke seconde telt, neem dus je verantwoordelijkheid en los het netjes op

 6. Ab

  Erg jammer om te moeten lezen dat iemand Appie gebruikt om zijn haat richting een ander (Keje Molenaar) uit te spreken. Triest.

  1. Ajax1958

   Dat is een van Gal aanbidder, dan weet je al genoeg. 1 woord ACHTERBAKS!

 7. Ab

  Net als de fam. laat ook Ajax zich adviseren door advocaten. Zulke tragedies draaien altijd ook uitop finaciele kwesties. Deze zaak is niet uniek. Ajax is verantwoordelijk, het is gebeurd tijdens het “werk”. Ajax is daarmee niet automatisch aansprakelijk. Ajax neemt haar verantwoordelijkheid als werkgever maar het is logisch dat de fam zoekt naar degene die aansprakelijk is, als die er is. Autoongeluk tijdens uitvoering werk: werkgever verantwoordelijk maarniet perse aansprakelijk. Dat kan een derde partij zijn.

Reageren is niet mogelijk.