Marcel Keizer wordt opvolger van Henk ten Cate in Midden-Oosten

Marcel Keizer heeft ruim een halfjaar na zijn gedwongen vertrek bij Ajax een nieuwe club gevonden. ZDe 49-jarige oefenmeester gaat aan de slag bij Al-Jazira. Keizer wordt in Abu Dhabi de opvolger van eveneens voormalig Ajax-trainer Henk ten Cate en zal een tweejarig contract ondertekenen.

Ten Cate kondigde onlangs aan te stoppen als trainer en Al-Jazira kiest er met Keizer voor om de Nederlandse weg voort te zetten. De aanstelling van Keizer betekent zijn eerste buitenlandse avontuur: in de afgelopen jaren stond hij aan het roer bij UVS, Argon, VVSB, Telstar, FC Emmen, SC Cambuur, Jong Ajax en Ajax.

Bij Ajax moest Keizer vlak voor de winterstop het veld ruimen, waarna hij werd vervangen door Erik ten Hag. De trainer werd vervolgens in verband gebracht met clubs als Rangers FC, Excelsior en sc Heerenveen, maar kiest nu voor een avontuur in het Midden-Oosten. Al-Jazira sloot het seizoen onlangs af als nummer zeven van de Arabian Gulf League, nadat een jaar eerder nog de landstitel werd gewonnen.

Related posts

41 Comments

 1. Koning Haarms Wolfs

  Een carièrre naar de kloten, zonder ooit te zijn begonnen.

  1. Mijn Club

   Denk dat ie daar bijzonder goed gaat verdienen, KH. Maar goed, ik had hem nog steeds graag als huidige trainer van Ajax 1 gezien. Denk dat Reiziger de eerstvolgende gaat worden. Maar laten we eerst kijken wat ten Hag gaat doen en hem en de ploeg 100% steunen.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Goed verdienen is één, succesvol zijn is wat anders MC. En inderdaad, 1000% liever Keizer dan TH. Ik denk, dat TH het seizoen sloopt in de eerste 4 tot 8 weken, en dat dan FdB komt, of misschien zelfs Van Gaal.

 2. Mr Ajax

  Ga maar lekker jouw zakken vullen daar marcel, we hadden je niet weg moeten doen in de winterstop, want je had het wellicht beter gedaan dan ten hag

 3. Pantelic

  Veel succes Marcel. Doe maar veel ervaring op en dan over een paar jaar kom je terug om onze club kampioen te maken en door Europa te leiden. Succes strijder.

 4. Prinsengracht

  Lekker geld verdienen. Hoop zoveel dat je over geld nooit meer hoeft na te denken. Ik gun het je.

 5. Wenen 1995

  Kan me niet voorstellen dat Keizer zich niet genaaid voelt. Wilde eigenlijk nog geen hoofdtrainer worden, maar nog min. een jaartje rijpen bij jong Ajax. Wordt overgehaald om toch de stap te maken en vervolgens door dezelfde mensen na 4 maanden buiten geschopt. Gun Keizer het beste, succes daar!

 6. Iedereen heeft een mening

  Was in Nederland waarschijnlijk niet van zijn “stempel” afgekomen. Goede beslissing, niet meer in de picture, goed verdienen en misschien na 2 jaar weer in Nederland aan de slag. Succes daar!

 7. Bakkie

  Gaat nooit een echt goeie trainer worden, helaas. Toch gun ik hem deze stap, succes Marcel

 8. apeldoorn

  Ik gun het hem van harte! Wel de weg van de minste weerstand maar aan het einde van elke maand zal hem dat een rotzorg zijn!

    1. Koning Haarms Wolfs

     Jammer dat je geen middelvingers kunt kiezen, maar alleen duimpjes…. Dan zou s e i j s überkampioen zijn.

 9. Finidi

  Wel ff een tulband op de kop doen anders verblind ie zen keeper daar in het zonnetje!??

 10. AFCA my World

  Waarschijnlijk de beste move, in de luwte beter worden,zakken vullen en dan terug naar europa ! Ik geloof erin ! ⚽️

 11. De Nees

  Ajax kwam te vroeg maar had eigenlijk uberhaubt niet moeten komen. Enkel door politiek en niet op zijn trainerskwaliteiten daar neergezet door Bergkampje, heel triest dit soort figuren want je speelt met de belangen van de club voor je eigen goodwill. Keizer vind ik is te verwijten dat hij is ingestapt, hijgerig de baan aanpakken zonder een stukje zelfanalyse of het verstandig is om ff hoofdtrainer van Ajax te worden. Niks tegen Keizer maar Ajax was gewoon te hoog gegrepen. Maar Ajax op je cv opent toch zeker alle deuren, gun hem van harte dat ie financieel onafhankelijk wordt na 2 jaar in die zandbak. Plastic tasjes mee Marcel. ??

 12. Cootje Adriaanse

  Laat ik voorop stellen: ik gun het Keizer en wens hem veel succes.

  Maar Keizer was voor mij vooral een ondermaatse trainer.

  Het lijkt dat sommigen hier dat al snel vergeten zijn, waarschijnlijk omdat zijn opvolger nóg slechter is.

  Maar zowel Keizer als Ten Hag zijn ongeschikt als trainer voor Ajax en bijna iedereen zag dat al ver van tevoren.

  Nu cashen in de woestijn, tja…denk dat daarmee alleen zijn bankrekening het best tot zijn recht komt. Om het trainersvak meer onder de knie te krijgen moet je daar niet zijn lijkt me.

  Maar evengoed succes!

  1. Prinsengracht

   Niet iedereen zag aankomen dat Keizer geen geschikte trainer voor Ajax was. De meesten juist niet. Achteraf is makkelijk lullen.

   1. De Nees

    D’r waren hier genoeg die echt hun bedenkingen hadden PG. De ervaring was er niet en al snel was duidelijk hoe de band was met Bergkamp. Na al dat gedoe tussen TH en trainersstaf was het TH (lees: Bergkamp) even liever gebaat bij een puppet-on-a-string. 1 blik werpen op de gehele motivatie van de aanstelling en je kon meteen begrijpen dat een moeilijke club als Ajax niet geholpen is met een trainer van dat niveau.

 13. Zlatan4ever

  Met een zeer kort “avontuur” bij
  Ajax kan je toch nog rijk worden. Heeft niks met de kwaliteiten van Keizer te maken maar alles met “ de naam “ Ajax !! Die is nog steeds groot wereldwijd !!

 14. timkloppers

  Hoop meegemaakt bij AJAX 1. Maar heeft waar hij destijds voor gehaald is (werken met talenten) wel de basis gelegd voor het kampioenschap van Jong Ajax. Hij runner op en Reiziger kampioen. Tegen nice op uit goals eruit in de voorronde. Daar speelden ze nog niet zo slecht. psv az uit en Feyenoord wel gewonnen

Comments are closed.