Ajax haalt 77-jarige meesterscout Haesaert terug

Ajax heeft Urbain Haesaert opnieuw weten te strikken. De 77-jarige meesterscout werkte eerder al tien jaar voor Ajax en was de afgelopen acht jaar actief bij Anderlecht. Bij Ajax gaat Haesaert samen met hoofd opleidingen Saïd Ouaali en hoofd scouting Michel Doesburg alle teams ontleden, van Ajax O13 tot en met Jong Ajax. ‘Om te kijken op welke posities we kunnen verbeteren. Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax. Ik heb tien jaar lang met vreugde én met resultaat voor Ajax gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit’. Haesaert was toentertijd mede verantwoordelijk voor het aantrekken van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

35 Comments

  1. vak411

   en een boekje met alle grote talenten in België.. welkom terug man! goeie actie Edwin en Overmars.. dat mag gezegd worden

   1. Amoebe

    Iemand van 77 terug halen klinkt wel wanhopig en is niet toekomst gericht.

    Is er nu niemand jonger die dit kan?

    1. vak411

     tja eens Amoebe maar als hij nog 2 jaar z’n ervarigen en z’n boekje met aantekeningen kan delen prima terug.. ergens heb ik het idee dat ze met van gaal.bezig zijn… deze stap is er een van. als hijnzn boekje met aantekeningen van Anderlechteeneemt prima.toch?

 1. AFCA my World

  Als hij ons weer zulke toppers kan bezorgen,is hij ondanks zijn leeftijd van Harte Welkom ! ⚽️

  1. Ajaxforlifexxx

   Juist zijn leertijd is nu erg belangrijk. Hij is niet voor niets meesterscout en kan dus op zijn jarenlange ervaring varen. Dit soort scouts hebben oog voor kwaliteit maar weten ook wat voor karaktereigeschappen een talent moet hebben om te kunnen slagen. Dat zien dit soort vakmannen direct. Heeft daarnaast door zijn jarenlange ervaring ook een enorm netwerk om zich heen gebouw. Nee hoor, leeftijd is in dit geval alleen maar een plus!!

 2. Zlatan4ever

  77 ? En toch nog een vernieuwende kijk op het voetbal ? Apart zullen wij maar zeggen. Dan hadden ze ook Sjakie kunnen inzetten……??

 3. Prinsengracht

  Deze man is met hart en ziel actief in het jeugdvoetbal. Al heel lang. Dit is goed nieuws voor Ajax. Ieder jaar dat hij nog een bijdrage kan leveren, is meegenomen.

 4. wieiswie

  Tien jaar gewerkt en daarin drie goede spelers gehaald. Is dat zo goed ?

 5. apeldoorn

  Sjezus wieiswie ook een kunst om alles negatief te benaderen…
  Voor het halen van welke spelers is zijn voorganger verantwoordelijk?

  Jonk terug!!

  1. Ajaxfoort

   In 77 jaar heeft de man 57 jaar ervaring opgebouwd. Zolang het bovenin nog goed werkt is het prima. Hij hoeft niet te rennen over het veld. En bewezen heeft hij zich.

 6. Ajaxfoort

  Niet de minsten die hij binnen heeft gehaald, lijkt mij. Ik denk: prima move om hem weer binnen te halen.

 7. Mijn Club

  Een goede scout is het halve werk.
  Wel een mooie job. Ik heb een ‘Balkan’ vriendin, misschien dat ik met Ajax een mooie afspraak kan maken om daar naar talent te gaan zoeken. (Servië, Kroatie). Of hebben we daar al ‘meesterscouten’ rondlopen? Ik wil dat wel doen. Lijkt me geen verkeerd werk.

  1. Mijn Club

   Wat betreft deze man: heeft een prima staat van dienst, waar we wel blij mee mogen zijn. Top!

  1. Basisspeler

   Leeftijd zegt hier niks. Gaat om zijn netwerk die hij jarenlang heeft opgebouwd en zijn kijk op talent. Door zijn jarenlange ervaring kan hij juist beter inschatten welke jeugdspeler zou kunnen doorbreken.
   Zie dit liever gebeuren dan bv spelers uit Australië halen.

 8. Forever nr14

  Prima, en met het terug halen van Jonk, is dit een prima zet!!
  Jonk “moet” gewoon terug!!

 9. Ab

  Tsja en dan zeggen mensen dat ideeen van Johan niet van deze tijd zijn en vervolgens juichen ze een 77 jarige toe. Ach ja.

 10. JohnDoe77

  Altijd goed wat ervaring die het eens door gaat lichten. Moeten wel al die eigenwijze bestuursleden luisteren naar zijn tips, anders is het zinloos!

Comments are closed.