‘Fortuna hoopt Schuurs opnieuw nog jaartje te huren van Ajax’

Nu Fortuna Sittard gepromoveerd is naar de Eredivisie zijn de Limburgers druk op zoek naar goedkope alternatieven om de selectie enigzins Eredivisie waardig te kunnen maken. Fortuna is daarbij uitgekomen bij Perr Schuurs. De achttienjarige verdediger staat sinds de afgelopen winter onder contract bij Ajax en werd – volgens afspraak – in de afgelopen tweede seizoenshelft ook al gehuurd door de Limburgse club. De Limburgers hopen nu dat Ajax wil meewerken om Schuurs voor  nog een seizoen te huren, zo meldt het Algemeen Dagblad. ‘Die kans lijkt klein’, schrijft de krant erbij.

Het is nog niet duidelijk in welk elftal Schuurs bij Ajax gaat spelen. De verdediger heeft in het eerste elftal concurrentie van Matthijs de Ligt, Max Wöber en wellicht ook van Lisandro Magallán, waarvan het de verwachting is dat hij een dezer dagen gepresenteerd zal worden. Het ligt daardoor voor de hand dat Schuurs zijn minuten vooral zal maken bij Jong Ajax in de Jupiler League.

Related posts

38 Comments

  1. Bakkie

   Je kan hem ook verhuren en in het contract laten opnemen dat hij elk moment door Ajax teruggehaald kan worden

   1. De Ajacied

    @ Bakkie
    Dat is op zich nog niet zo’n slecht idee van je, maar het mee maken van gehele voorbereiding en het aanpassen binnen het Ajax systeem geeft mij toch een lichte voorkeur.
    Talent heeft Schuurs genoeg dus het moet hem wel lukken.
    ❌❌❌

    1. Bakkie

     Ben ik ook voor hoor, Ajacied.
     Maar het is denk ik wel belangrijk dat hij Eredivisie gaat spelen, dus geen Jong Ajax wat mij betreft!

   2. Mijn Club

    BAKKIE: ik vraag me af of dat überhaupt mag. Zou competitievervalsing kunnen zijn. Wel winterstop transfereren kan uiteraard. (Terughalen dus). Verder denk ik niet dat de Ligt zal vertrekken. Kluivert lijkt voor de hand te liggen, al zou ik als Ajax zijnde daar NIET aan meewerken. Eventueel in de allerlaatste paar dagen van transferperiode. Dan worden de clubs GEK :)) En vang je wellicht het dubbele. Laat Kluivert maar een tijdje flink zweten.

    1. Mijn Club

     Trouwens, Schuurs lijkt me wel op meerdere plekker inzetbaar, RB bijv. Middenveld. Lijkt me een dynamische jongen met ook aanvalkende kwaliteiten.

     1. Ajaxslied

      Ja vooral spelers gaan gebruiken voor meerdere posities. Krijg je allemaal van die net niet spelers. Ajax moet eens een keer gaan beginnen met spelers die gewoon 1 positie spelen waarvoor ze opgeleid zijn.

    2. Bakkie

     @Mijn Club
     Volgens mij mag dat wel als je dat in het contract hebt laten opnemen, wat betreft Kluivert ben ik het volkomen met je eens (in al je commentaren trouwens)

 1. Piewww

  Lijkt me niet verstandig. Laat hem zijn minuten maken in jong aangezien we niet weten wie er nog weg gaat achterin.

 2. Zlatan4ever

  Schuurs niet meer verhuren.
  Te veel risico’s voor Ajax met eventueel vertrek De Ligt enz.

 3. AFCA my World

  Ben je bezodemietert,we hebben die gast nog hard nodig,er gaat veel gebeuren bij Ajax dus zekerheidje binnenhouden ! Er is belangstelling voor spelers van Ajax,dus er gaat zeker nog wat vertrekken ondanks de woorden van Marc,als er genoeg geboden word is iedereen te koop ! ⚽️

 4. Peter kopsterk

  Eerst afwachten wie er allemaal vertrekken. Blijf de ligt dan zou ik hem aan Fortuna verhuren. Gewoon op eredivisie niveau laten spelen. Leert hij meer dan in eerste divisie

  1. Dagrump

   Helemaal mee eens !! Maar dan kan ie niet wennen aan het Ajax systeem ?

    1. Finidi

     Ach ajaxsysteem, dat os al jaren niet meer, laten we ons niks verbeelden want ik al tijdje geen fatsoenlijke rechtsbuiten op rechts zien staan en links ook niet, dis dat systeem hebben ze stiekum al lang laten varen.

  2. Ajax 1

   Vroeger brachten we jonge spelers als we voorstonden in de wedstrijd. Schuurs gewoon iedere keer inzetten als je 2-0 voor staat om hem te testen, in te spelen en zelfvertrouwen te laten groeien.

 5. Mr Ajax

  Gewoon afwachten hoe alles loopt en wat er bij komt, maar liever erbij

 6. a.p.

  waarom nog 1 jaar verhuren? voetballen en trainen bij Ajax daar ga ik voor.

 7. Charka53

  Als hij niet direct in de basis komt omdat er geen weg gaan zou het verstandig zijn hem daar te laten spelen dan moet hij zich niet aan te passen zodat hij niets aan kwaliteit hoeft in te leveren.

 8. Basssieee

  Gewoon de voorbereiding mee laten draaien zodat Ten Hag een goed beeld van hem kan krijgen. Mocht Ten Hag hem dan als 5e verdediger inschatten, dan kan hij alsnog verhuurt worden aan bijv Fortuna!

  1. Emilio4Ajax

   Wordt druk in het centrum, de ligt, maggalan, wöber, schuurs, veltman, doeki, bergsma…frenky(liever middeveld) Over middenveld gesproken…benedetti, frenky, vd beek, s de jong, labyad, eiting, bijleveld, mazaroui…. Lekker elftal zo?

 9. M800M

  Zou ik niet doen. Ik weet ff niet hoe oud Schuurs nu is, dus misschien is wennen aan het ajax spel bij jong de beste optie, maar in het algemeen vind ik: Als je elke nieuwe aankoop bij jong ajax dumpt blokkeer je daar de doorstroom van je eigen jeugd. Beter gaat deze jongen gewoon meetrainen bij het 1e en vechten voor zn basisplek.

  1. ajacied078

   jup laatste jaar dat ze eredivisie speelden wonnen ze met 3-1 in amsterdam dus gewoon respect voor de tegenstander. behalve die ene uit 010 dan ?

 10. Kingkong

  Hoe veel zgn vrienden heeft die kopsterk de aantallen like’s zijn zeer verdacht.

 11. JohnDoe77

  Als niemans weg gaat, kan hij wellicht toch beter bij het tweede spelen. Tenzij we ook geen Europees voetbal hebben!

 12. Will78

  Als er geen plaats is voor hem bij het eerste, verhuur hem aan Fortuna en laat hem ruiken aan de eredivisie. Vangen er geld voor en voor de speler is het ook beter.

Comments are closed.