Mateo Cassierra voor een jaar naar FC Groningen

Ajax heeft besloten om Mateo Cassierra te verhuren aan FC Groningen. De topscorer van Jong Ajax zal voor een jaar naar het noorden van het land vertrekken om daar onder Danny Buijs te spelen, zo weet De telegraaf te melden. De onderhandelingen zijn zo goed als klaar: ‘FC Groningen lijkt zes tot zeven andere ploegen in de Eredivisie af te troeven in de strijd om Mateo Cassierra (21). De noorderlingen bereikten overeenstemming met Ajax over een huurdeal en gaan op korte termijn om tafel met het management van de Colombiaanse spits. Zodra de laatste details, zoals de commissie en huisvesting, zijn geregeld, staat niets de tijdelijke overgang van de spits in de weg. Cassierra heeft – na het gesprek bij Ron Jans thuis – een voorkeur voor de Groningers, waar Danny Buijs komend seizoen aan het roer staat. Veel clubs wilden de aanvaller huren met een optie tot koop, maar Ajax zag dat niet zitten. De Amsterdammers hebben er nog altijd vertrouwen in dat Cassierra bij Ajax slaagt en willen hem slechts één seizoen verhuren. Daarna zou de spits die dit seizoen goed was voor 18 treffers in Jong Ajax klaar moeten zijn voor het grote werk. Ajax betaalde in de zomer van 2016 ruim 5 miljoen euro voor hem.’

Related posts

42 Comments

 1. Peter kopsterk

  Kan hij een heel seizoen op eredivisieniveau spelen. Goed van Ajax om alleen te verhuren en geen optie tot koop.

  1. De Ajacied

   Idd beter om geen optie in huurcontract te zetten,
   Had deze gast toch héél graag bij Ajax gehouden, ik ben van mening dat hij een positieve bijdrage zou kunnen leveren bij Ajax
   ❌❌❌

   1. Emilio4Ajax

    Denk het ook De Ajacied… en kijk Sevilla wil Dolberg, Raiola rond met Roma… gaat de goeie kant op…en nog steeds geen telefoontje gehad…?

 2. Charka53

  Lijkt mij verstandig , daar kan hij een seizoen op eredivisie niveau of hij werkelijk de spits is die we hebben gehaald.

  1. Peter kopsterk

   Denk dat het alleen met vertrouwen te maken heeft. We zullen straks bij groningen waar hij iedere week speelt.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Lekker, die gasten hebben een bloedhekel aan ond, maar onze spelers kunnen ze goed gebruiken, die mollebonen….. dan hoor je ze niet.

  1. Mr Ajax

   Raar volk die noordelingen, denk dat mateo het erg goed gaat doen daar!

 4. Koning Haarms Wolfs

  Lekker, die gasten hebben een bloedhekel aan ond, maar onze spelers kunnen ze goed gebruiken, die mollebonen….. dan hoor je ze niet…..

 5. toonvs

  Natuurlijk niet verhuren jammer. Lekker de kans geven in Ajax1. Met alle resect voor Huntelaar maar die heeft zijn tijd gehad. Dat zag je aan het einde van het seizoen ging allemaal te snel voor hem. Casserierra veel gescoord is goed in de kleine ruimte. Maar geen speler van ter Hag jammer we gaan het zien.

 6. Iamsterdam2015

  Alle respect voor Dolberg maar daar hoor ik al twee jaar over dat hij zo geweldig is…… reken zijn ( logisch) blessures niet mee, dan nog heeft hij weining laten zien. Had liever cassierra gehouden.

  1. Bakkie

   Misschien moet je even wat beelden van hem terugkijken om je geheugen op te frissen, Iamsterdam2015… Daar zitten toch wel een flink aantal schitterende goals tussen

   1. Iamsterdam2015

    Nou Bakkie hoef mijn geheugen niet op te frissen want het weinige wat Dolberg heeft laten zien kan ik mij wel herinneren. Neemt neig weg dat je gelijk hebt dat hij schitterende goals heeft gemaakt……..alleen te weinig.

 7. Zlatan4ever

  Het verhuren van Mateo ziet er uit als een “noodoplossing”.
  Normaal gesproken verhuur je geen speler aan Groningen die 5 miljoen heeft gekost. Hij heeft geen echte kans in het 1e gekregen , en nu weer niet.
  Ervaring opdoen in de eredivisie is een dooddoener om hun twijfel te ontkennen over Cassiera. Hij moet in “ het diepe” bij Ajax en dan weet je pas echt of hij geschikt is

  1. Bakkie

   Hij heeft wel een paar kleine kansjes in het eerste gehad, maar overtuigde niet. En Dolberg krijgt nu de voorkeur, wat mij volkomen logisch lijkt.
   Laat Cassierra er lekker 20 inrammen bij Groningen, dan mag hij volgend seizoen bij ons in de basis!

   1. Emilio4Ajax

    Cassierra rendeerde pas als Sierhuis dr in kwam… mischien is ie meer een 10 dan een 9…??

 8. Zlatan4ever

  Het is een goede voetballer/spits maar “ te lief “, en in de spits moet je “hard” zijn

 9. Bert62

  Waarom deze speler nooit een kans gegeven is in het eerste is me nog altijd een raadsel.

  1. frenkynairo

   hij heeft ze kans gehad tegen pisvee thuis. niet gegrepen en daarna geen echte kans meer gehad.

 10. Dagrump

  Wat ik niet snap is dat toen Dolberg geblesseerd was dat ie weinig tot geen echte kans heeft gekregen !

  1. Finidi

   Tja, siem zat er ook nog en volgens mij heb schöne ook nog voorin gespeeld of zo, ja daar krijg je vertrouwen van natuurlijk…

 11. Mijn Club

  Lijkt me een goede keus voor beide partijen. Cassierra heeft beslist potentie, echter achter Dolberg en Huntelaar, alsmede Sierhuis. Dan wordt het moeilijk, maar hij mag Ajax’ z’n ongelijk bewijzen. Alleen tegen ons ff zg geblesseerd zijn.

 12. ajacied078

  dom dom dom. had hem links buiten gezet op plek van kluivert en wanneer nodig in de spits als de andere 2 niet fit zijn.

 13. AFCA my World

  Hij heeft nooit een echte kans gehad,ze hadden hem in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heel veel moeten laten spelen,dan kan je pas echt oordelen,gelukkig is er geen optie tot koop en is er toch nog een klein beetje vertrouwen dat het goed komt ! ⚽️

 14. timkloppers

  hebben ze ook nog een optie om hem eerder terug te halen bij blessures ofzo.

 15. iefie

  hoop ook dat ze in zijn huurcontract gezet hebben dat hij niet mee mag doen tegen Ajax…..

 16. Kingkong

  Weer een hele hoop bla bla bla op deze site waarbij sommige niet schromen om zich zelf en via vrienden veel like’s toe te spelen om maar hoog op de rang lijst te komen hoe zielig kan je zijn???????????????????

 17. JohnDoe77

  Als hij nu ook weer een jaar verhuurd wordt, kunnen ze beter hun verlies pakken!

Comments are closed.