There are no ads, please add some


‘Plannen voor vernieuwd WK voor clubteams voorlopig in de ijskast’

De plannen van FIFA-voorzitter Gianni Infantino om het WK voor clubteams uit te breiden naar 24 teams (zie eerdere berichten hieronder) zijn voorlopig in de ijskast gezet, zo meldt The Sun. Reden hiervoor is dat de UEFA vooralsnog tegen de plannen is. De Europese voetbalbond heeft een verklaring ondertekend waarin het zegt niet akkoord te gaan met de huidige plannen omdat het ‘een overhaaste beslissing is en er een gebrek is aan concrete informatie’.

Meerdere Europese topclubs waren wel akkoord gegaan met de plannen. Barcelona en Real Madrid waren direct akkoord, terwijl ook Manchester United haar goedkeuring gegeven had. Infantino heeft de clubs nu echter laten weten dat de plannen voorlopig van de tafel zijn. De voorzitter van de FIFA wil geen risico lopen nu er volgend jaar weer nieuwe verkiezingen voor het presidentschap van de FIFA zijn en hij al een slechte band heeft met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin en enkele Afrikaanse voetbalbazen.

Voor Ajax komt deze beslissing vooralsnog ook slecht uit. Ajax zou één van de deelnemers zijn aan de eerste editie van het WK, die in 2021 gespeeld zou moeten worden. De club zou hierbij gegarandeerd een startpremie ontvangen van minstens 50 miljoen pond, omgerekend ruim 57 miljoen euro.

Zie ook eerdere berichten:
16-05-2018: ‘WK voor clubteams gaat Ajax ruim 57 miljoen opleveren’
15-05-2018: ‘Ajax neemt samen met Europese topclubs deel aan WK voor clubteams in 2021’


Gerelateerde posts

18 reacties

 1. Koning Haarms Wolfs

  Off topic, lees net dat de Jostiband “hand in hand” hebben gespeeld. Wist niet dat de harde kern van 010 zoveel muzikaal talent heeft.

 2. Wenen 1995

  Zou wel gaaf zijn als het WK voor clubteams er komt en dat Ajax mag deelnemen. Niet alleen voor het geld maar vooral voor de ontwikkeling van de spelers.

  1. Finidi

   Tuurlijk dat geeft concurrentie en scheelt vast weer een punt uit de uefa-taart denk ik en daar zijn ze vast bang voor, nog ff en dan gaat het om miljarden tvgelden en reclameinkomsten ipv miljoenen

 3. Jimmy1971

  Ze zijn alleen maar bang voor concurrentie met de voorspelbare Championsleage!!
  De rest is allemaal gelul!!

 4. ajacied078

  ze moeten gewoon terug naar de roots. europa cup 1 voor landskampioenen. europa league voor de nrs 2 en 3. en europa cup 2 voor beker winnaar. en niet de nrs 5 6 7 uit spanje etc.

  1. Mijn Club

   In dat geval weet je de halve finales nog gemakkelijker te voorspellen. Barca, PSG, Bayern en City. Denk dat UEFA dit never te nooit nog gaat terugdraaien, eerder verder opschroeven. Alles draait immers om geld.

 5. Mijn Club

  Pfff, en het gaat al zo slecht met de vogelstand. Zie een hoop dooie mussen.

  1. Finidi

   En een hoop struisvogels met de kop in het zand met dikke portemonnee( aandeelhouders )

 6. a.p.

  ondanks de spelers problemen en dat dit ook al niet doorgaat toch mijn seizoenkaart maar weer verlengd.

 7. Bigboss

  Zo zie je maar weer dat ze ook daar aan hun zelf , eigen hachie denken ipv er misschien voor te zorgen dat het door gaat. Nee stel dat je niet herkozen word . Misselijk makend gewoon. Wanneer gssn de mensen weer is doen waarom je op ze gestemd heb en doen waarvoor ze zitten, de juiste en beste beslissing nemen voor het voetbal

Reageren is niet mogelijk.