Matthijs de Ligt:’In de vakantie ga ik eens rustig nadenken over mijn toekomst’

Matthijs de Ligt geeft toe dat hij te kennen gegeven heeft om te willen vertrekken bij Ajax maar hij is nu gefocust op de komend twee interlands waar hij met Oranje aan meedoet. Hij vertelt in het Brabants Dagblad: ‘In de vakantie ga ik eens rustig nadenken over mijn toekomst. Natuurlijk krijg ik soms wel mee wat er geschreven wordt, en als ik hoor dat er interesse is van een grote club, dan streelt me dat wel. Maar vaak kun je er als speler weinig mee. Soms denk ik: wat grappig. Mensen hebben geen idee hoe het echt zit.’

‘Maar wat er ook gebeurt: ik ben nu met Oranje bezig, met de komende twee interlands. In de vakantie zien we wel verder. Of we als spelers onderling praten over dit soort dingen? Nee, eigenlijk niet. De meesten weten van elkaar toch wel hoe het zit. Wel vraag ik wel eens aan jongens hoe het is om in het buitenland te spelen, uit interesse. Maar over specifieke keuzes hebben we het nauwelijks’. vervolgt de 18-jarige verdediger. Marc Overmars gaf laatst aan dat er geen tieners verkocht zouden gaan worden omdat anders Ajax dan ‘net zo goed de jeugdopleiding kan sluiten’.  Afgelopen zondag gaf Donny van de Beek aan dat hij eerst een prijs wil winnen met Ajax terwijl Justin Kluivert al bijna de deur uit is. ‘Natuurlijk is het voor mij relevant welke spelers er bij Ajax blijven, en hoe sterk het team komend seizoen is. Maar uiteindelijk kunnen die jongens heel goed zelf beslissen. Het is hun vrije keuze’, besluit Matthijs.

Related posts

41 Comments

 1. Ajax 1

  Kom op Matthijs. Praat er dan juist wel over met spelers. Zeg met een paar man vd beste spelers dat je allemaal blijft en dan staat er een goede ploeg. Is dat vraagteken nml meteen weg.

  1. Mr Ajax

   Lijkt mij een goed plan, en blijven is beter voor hem en voor ons maar ja dat rotgeld he!

  1. Ajax 1

   Ok….druk per ongeluk op stuur zonder tekst. Dan komt er dus ‘reactie’ te staan ?

 2. Koning Haarms Wolfs

  Je hebt een contract, knul. Volg dat nog een jaar op in een sterk Ajax-team, en fa dan volgend jaar voor 100MIO. Goed voor jou en goed voor ons…

 3. Vak 120

  Matthijs is een rustige slimme jonge! Ik verwacht echt dat hij nog 1 jaar blijft! Als hij dit jaar weer goed presteerd is het logisch dat hij ergens anders gaat kijken! Doe ons aub een plezier en blijf nog even

 4. Peter kopsterk

  Ik denk dat hij nog 2 jaar blijft. Dan is hij nog maar 20 jaar. Eerst verder ontwikkelen en wat europese ervaring opdoen. Daarna de stap maken.

  1. Mijn Club

   PETER, dat zou wel het verstandigst zijn. Iedereen weet, een paar foutjes maken en je zit op de bank in het buitenland. Daarna volgt de tribune. Zo gaat het bij de meesten. Dus hopelijk is hij verstandig, en dat gevoel heb ik wel bij hem

  2. De Nees

   Dit gaat om zoveel geld allemaal, clubliefde en gezond verstand verdampt spontaan. Nog een seizoen de Ligt zou me echt verbazen en mocht ie toch gaan twijfelen dan geeft rioola wat graag een extra duwtje richting uitgang. Laat Liverpool ook maar meedoen dan, naast v Dijk, zou mooi zijn hebben we ook nog ‘s voor jaren een ingespeeld duo in Oranje.

 5. Zlatan4ever

  Matthijs is een best ventje maar schikt zich ook voor het grote geld. Gvd 18 jaar en nu al met zijn hoofd in de wind. Hij vergeet dat hij alles aan Ajax heeft te danken. Als hij een evengoed talent was geweest maar bij Groningen had gespeeld…………
  Het magische Ajax shirt en de jeudopleiding is buiten zijn talent om mede de oorzaak van dat hij deze kans krijgt. De clubliefde gaat niet verder dan de 1e kans om binnen te lopen.
  Kut geld ???

   1. Zlatan4ever

    Daar heb je een punt Jeroen68
    Maar toch……
    Zijn alleen de supporters nog begeven van clubliefde dan ?

    1. Jeroen68

     Ja Zlatan, alleen bij de supporters is er nog sprake van clubliefde. Vroeger gingen de spelers met hun 24ste / 25ste naar het buitenland. Nu met hun 18e …

 6. Koning Haarms Wolfs

  Zlatan, je bent 18 en je hoort van rioolrat: 4MIO per jaar. Da’s moeilijk om nee tegen te zeggen. Bij mij staan de meeste nullen achter de komma…..?

  1. Zlatan4ever

   Koning Haarms,
   Je hebt gelijk, maar wil nog niet zeggen dat ik er blij van word hoe het tegenwoordig gaat

   1. Finidi

    Dat veranderd pas als uefa of EU ingrijpt en dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren want daar loopt alleen maar van dat highsocietyvolk met de pink omhoog interressant te wezen. Wij gepeupel hebben dat maar te pikken en te slikken voor zoete koek oid?

 7. Ajax belg

  Voor Mathijs en Justin gelden de zelfde regels. Blijf bij Ajax 1a 2 jaar, groei van talentje naar een “BEGRIP” in de voetbal wereld. Vetrek dan als dikke meneer. Wijze raad uit Belgie

  1. Vak 120

   Justin moet oprotten met zijn grote bek!!! Arrogant kutventje! Matthijs is een hele andere prof,die denkt eerst na voor hij begint te roepen!

    1. Vak 120

     Dus jij vind dat een jonge van 19 dit zo naar zijn supporters en club kan maken?? Wat hij zegt en schrijft?! Ik ben er klaar mee iig!!

     1. Bigboss

      Ja maar de ligt en kluivert gaan niet zo maar er is echt wel wat meer aan de hand als overmars en. An de sar vertelt. Als de sceer niet goed is / geen warmbad en je voor de gasten bijna een stukvlees bent wat had jij gedaan. Ook al
      Vind ik het klote maar wat kluivert zegt zit wel heel
      Veel waarheid bij helaas. Dit van de ligt had hij ook gezegd ☺️

     2. Vak 120

      Dat er iets aan de hand is zal waar zijn! Maar kluivert praat net of hij al 6 jaar basis speler is! Hij heeft het recht nog niet eens om kritiek te hebben..eerst 2a3 seizoenen vaste basisspeler zijn en jezelf bewezen hebben!! Dat is mijn mening.

 8. AFCA my World

  Je mag best een contract tekenen bij een grote club , Maar met de voorwaarde dat hij nog een jaar aan Ajax verhuurd word, dan is iedereen toch blij ? Wij kunnen nog een jaar genieten van hem en hij kan nog groeien ! ⚽️

  1. Bigboss

   Hoop het ook maar we moeten bouwen aan een team en dat doe je niet in 1 jaar

 9. Charka53

  Ik hoop dat je een verstandige keuze maakt Mathijs en laat je niet beïnvloeden door rotte appels zoals die rioolrat .

 10. a.p.

  Matthijs blijf zeker nog een jaar, incl kampioenschap daar kan je je hele leven dan opteren….. Kampioen met Ajax-1

 11. david1984

  ik denk dat hij matthijs nog wel even bij ajax blijft hij is een rustige jongen weet wat hij wil maar als er weer zo n randdebiel van een pizza bakker om je heen zwermt worden onze talenten op eens onzeker ik kan alleen maar zeggen matthijs volg je gevoel en niet zo n randdebiel van een pizza bakker en blijf gewoon nog twee jaar gewoon bij de mooiste club van Nederland ajax

 12. Iedereen heeft een mening

  Tja, contracten zeggen niets meer. Dan elke speler maar een contract geven van 5 jaar zodat ze nog flink wat geld opleveren. Dit is de (voetbal)wereld en daar moeten we het meedoen (niet leuk maar het is niet anders). Weg voor de hoofdprijs en dan maar starten met Schuurs.

 13. Wim Hobe

  Wat een onzin!Mathijs weet al lang wat hij gaat doen, als je het mij vraagt heeft hij al een zeer onverstandige beslissing genomen en komt daar binnenkort mee naar buiten. Hoe goed hij ook is, ook voor hem zal de reserve bank wachten, vrees ik!

 14. Ralph

  Dames en heren, geen van de spelers die zeggen weg te willen gaan of dat overwegen hebben het afgelopen seizoen een wanprestatie geleverd. Graag iedereen verkopen tegen het hoogste bod. Nieuw team bouwen en op naar het kampioenschap. We zien wel waar deze jongens op de bank terecht komen. Noem mij een speler van Ajax die op topniveau elke week speelt. Ja, Suarez van Groningen en Blind!

 15. Teuntje

  Denken jullie nou niet dat de situatie bij Ajax ook meespeelt bij het nemen van een beslissing?
  Als je bij een club speelt met een trainer waar je tegenop kijkt, wetend dat het team, o.a. door aankopen sterker wordt, je Europees mee doet….dan besluit je te blijven en door te groeien. Als we nou eens starten met die trainer! Ik zie dan oprecht minder verloop komen…

 16. Cootje Adriaanse

  Veel transfers (zowel nationaal als internationaal) zullen pas na het WK gaan plaatsvinden. Dat kan ook invloed hebben op de selectie van Ajax. Hou er rekening mee dat er in september (als het seizoen al is begonnen) nog spelers vertrekken.

 17. Bigboss

  Er is echt wel wat aan de hand anders gaat deze verstandigr jongen er niet eens over nadenken. Ik de k dat hij weg is en het bouwen zoals elk jaar weer opnieuw begint en we zo door het finaciele fairplay nooit aan een team kunnen bouwen zolang dat niet aan banden word
  Gelegd met de buitenlanders norm. VAn vroeger terug 3 max 5 waarvan 2 dispensatie als ze langer als 3 jaar in het land voetballen
  Kijk na klassen rot weg op de bank maar het geld maakt een hoop goed kennelijk bah

 18. Stimi

  Vertrek heeft niets met leeftijd te maken, maar wat je hebt bereikt en wat je status is. Op dit moment heb je de dtempel van talent. Om grote meneer te zijn, zal je prijzen moeten pakken en groeien als persoon en voetballer. Dat mag je bij ons doen!

Comments are closed.