Ajax legt Pinas vast, ondanks interesse Europese top

Het is Ajax gelukt om Jaymillio Pinas vast te leggen, zo meldt Voetbal International. De 16-jarige spits van Ajax onder 16 heeft met Ajax een akkoord bereikt over een contract voor drie jaar. Pinas kwam een jaar geleden over van Volendam en wist zich bij Ajax onder 16 direct tot topscorer te kronen. Ook omdat hij in negen interlands met Oranje onder 16 acht keer wist te scoren, wekte hij de interesse van meerdere buitenlandse topclubs. De aanvaller heeft echter besloten om bij Ajax te blijven. Komend seizoen zal hij bij Ajax O17 aansluiten.

Related posts

22 Comments

 1. Peter kopsterk

  Goed gedaan Ajax om hem vast te leggen. De buitenlandse clubs liggen op de loer.

 2. Jimmy1971

  Gelukkig gaat het ook nog weleens goed! Dat is de mooiste combi, een talent met verstand!

 3. Wenen 1995

  Hij is gezegend met het feit dat hij de juiste mensen om hem heen heeft die denken aan zijn belang. Had Kluivert die ook maar….

 4. Basisspeler

  Met de huidige transferwaanzin hoop ik dat we nog een aantal jaren van hem kunnen genieten. De FIFA moet ingrijpen en paal en perk stellen aan deze verkapte kinderhandel, waarbij speler en familie gek worden gemaakt door het grote geld.

 5. Bigboss

  Te kort voor hij het eerste haalt is hij zo weer weg. Ik hoop het niet

 6. JohnDoe77

  Goed nieuws, nu doorgroeien en daarna bijtekenen! Lang geleden dat we een “eigen” spits hebben opgeleid, met hulp van Volendam!

 7. Finidi

  Nou die pias van Ten Hag nog transfereren en het begint weer ergens op te lijken

 8. Mijn Club

  Pinas: wijs besluit. Ik begrijp sowieso niet dat potentiele toppers net langer in NL blijven. Tactisch hebben we het hier goed voor elkaar en als ‘man’ ben je pas volgroeid als je half 20 bent. Als Ajax het salarisplafond verruimt, zullen de toppers ook langer willen blijven en kan Ajax weer meedoen om de prijzen. En wellicht ook Europees weer meedoen. Zie Salzburg, Leipzig, Marseille ea

  1. De Nees

   Nu is hij nog blij met Ajax, maar na zijn debuut en invloed van zaakwaarnemers ’s kijken hoe verstandig hij dan nog is, zie Kluivert. Ik zou jeugd een ander traject laten volgen, want de grote talenten vliegen te snel weg. Geen basisplaats geven, pendelen tussen eerste en JA, wellicht verhuren, met 20-21 moeten ze helemaal klaar zijn voor het eerste…of niet. Zijn ze goed dan gaan ze na zo’n 2 jr toch wel weg maar dan heb je sportief nog wat extra aan gehad.

   1. Mijn Club

    NEES: ik begrijp jouw redenatie, maar als een talent echt zo goed is voor het eerste (Kluivert, de Jong, de Ligt), kun je ze moeilijk gaan verhuren toch?! Over Daley Blind was twijfel, Mitchel Dijks ook, dan is verhuren een prima optie id. Maar eerder geniemd drietal (als vb), wil je er toch echt wel bij hebben.

   2. De Nees

    Natuurlijk als een optie bedoelt wat je met het aankloppend talent kan doen. Een van de keuzes die de leiding moet maken dus: goed genoeg voor het eerste of twijfelgeval en voorlopig in de verhuur doen. Nu gaat elk beetje talent door naar het eerste, die kijk maar laatste 15 jaar ook nog ‘s in een moeizaam lopend (al jeugdig) elftal terechtkomen. Het is alles te simpel gedacht dat dit zo gaat werken, i.e.g moet je iets anders bedenken, zoals het nu gaat rendeert het sportief niet goed genoeg. Alleen financieel maar dat is allang bekend bij deze voetbalclu…uuh onderneming.

 9. a.p.

  goed man welkom en nu doorgroeien en je kop er bij houden dan komt het goed

 10. Kapstein

  Ik word zo langzaam aan dood- en doodziek van die advertenties. Kan ze vaak niet wegklikken en kan daardoor het item niet goed volgen.

Comments are closed.