Kluivert: ‘Er is veel gebeurd bij Ajax, we zijn niet echt een team’

Justin Kluivert staat op het punt om Ajax te verlaten en voelt er weinig voor om zijn contract te verlengen, zo laat hij weten tegenover De Volkskrant. Kluivert voelt een gebrek aan vertrouwen en baalt van de verminderde sfeer in de selectie. Dat men in de media roept dat de speler alleen maar voor het grote geld wil gaan noemt Kluivert dan ook grote onzin.

‘Mijn plan was om gewoon bij Ajax te blijven maar er is inmiddels veel gebeurd de laatste tijd. In het begin van het seizoen was het team heel hecht maar dat is niet meer zo. De overtuiging is weg en daarom vraag ik mij nu af of  Ajax voor mij de juiste plek is. Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had. Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk en ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ajax wil dat ik mijn contract verleng zodat ze meer kunnen vragen maar ik vraag mij af wat ze werkelijk willen. Er zullen een aantal spelers vertrekken  en het is straks al moeilijk om door de voorronde van de Champions League te komen, terwijl wedstrijden op het hoogste niveau belangrijk zijn’. Kluivert wijst ook op de trainerswissels bij Ajax. “Het voelt onstabiel en we zijn niet echt een team. Er zijn verschillende meningen maar dan ook echt over alles’.

Bron: De Volkskrant

Related posts

96 Comments

 1. Ajax AB Barcelona

  Als ik dit lees is dat voor mij een bevestiging van hoe ik denk dat het bij Ajax gaat momenteel. Ajax gaat naar de klote. Punt is alleen dat het lastig is voor jonge spelers de juiste club te vinden waar ze kunnen spelen en leren. Dat ze weg willen vind ik logisch. Kortom: goed verhaal van Justin.

  1. De Ajacied

   Ga maar, over paard getild gastje,
   Als hij nu al gaat is dat einde carriere
   ❌❌❌

  2. De Nees

   Dat zal wel al die interne perikelen, maar om deze analyse uit de mond te horen van een 18 jarig broekie dat net 6 mnd bezig is dan kom dat behoorlijk gezocht over.

  3. Zlatan4ever

   AB , het verhaal van Kluivert gaat nergens over. Hoe kan een snotaap# als Kluivert even heel Ajax doorlichten als organisatie?
   Behalve dat hij daar niet voor ingehuurd is moet hij in dienst van Ajax gewoon goede wedstrijden spelen, iets wat hij veel te weinig heeft laten zien…
   Inpakken en weg wezen, hij gooit zelfs zijn vaders naam te grabbel met dit slappe gelul

 2. Litmanen

  Geweldig statement van deze puber. Hij vergeet te vertellen dat Ajax al tien maanden bezig is om hem een prima nieuw contract aan te bieden.
  Zijn hele verhaal zou zo uit de mond van Raiola kunnen komen. En komt dat waarschijnlijk ook.

  Nog iets, hij gaat Ajax verlaten? Volgens mij heeft mijnheer nog een contract tot einde komende seizoen.
  Hup naar de Toekomst. Kijken hoe zijn carriere zich ontwikkeld onder zijn volgende trainer: Reiziger.

  Ik ben absoluut geen fan van vdSar, maar hij was in Rondo heel duidelijk: tien maanden aan tafel gezeten met Kluivert, moeders en vriendje Raiola. En toen waren zij het zat, niet Kluivert, maar Ajax heeft de onderhandelingen gestopt.
  Dat Justin nu bekend maakt dat hij niet bijtekent weten ze bij Ajax al een half jaar.

  Hoezo het gaat hem niet om het geld. Kluivert wilde, via Raiola anderhalf keer door het plafond.
  Huichelaar.

  1. Ajax AB Barcelona

   He Litmanen, gewoon bek houden. Het is een logisch verhaal. Neem trucjes van Ajax verleden jaar ook ff mee simpele lul dat je bent. Jectrapt nu gewoon wat open deurtjes in om te proberen te scoren op het forum idioot dat je bent. Ga spelen met je dinky toys en je lego poppetjes maar rot hier op.

   1. Mr Ajax

    Ben ik het niet mee eens Ab, als het kluivert echt niet om het geld ging dan bleef die, want hij kan nog steeds veel leren bij ons, en dat van de sfeer zal best een kern van waarheid in zitten, maar komt hem na 10 maanden onderhandelen ook wel erg goed uit, hij is nog lang geen geariveerde speler en moet nog veel leren, en dat lukt niet in het buitenland vanaf de bank, ik zie hem ook niet naar een andere club gaan waar die het geld niet gaat verdienen naar wel mag spelen, hij neemt nu zelfs voor lief dat die een jaar naar jong ajax wordt gestuurd alsof dat zijn carriere goed zal doen, hij laat zich gewoon gek lullen door die raiola, en dat is dood en doodzonde van zo’n mooi talent!

   2. Ptr

    Zo is t.
    Eerst is een keer helder nadenken wat er allemaal gebeurd.
    Triest is t. En wij zien toch allemaal iedere week dat het plichtmatig voetbal is. Dit komt doordat het geen team meer is. Terwijl dat begin seizoen heel sterk team was.
    Door trainerswissel en niet duidelijk zijn krijg je dit soort toestanden.

   3. vak411

    lekkere reactie weer Ab.. pffft. hoezo moet Litmanen z’n bek houden. je wilde toch voorbeelden waaruit blijkt dat jij niet normaal doet?

   4. afcamike

    Heb je ergens last van? Als je namelijk zo boos kan worden op een forum waar mensen hun mening mogen uitten heb je volgens mij best een probleem met je zelf, praat er is over met andere..

    1. Ajax AB Barcelona

     Iemand die voorstelt met een bus over supporters heen te rijden omdat ze er toch niets van voelen moet gewoon zijn bek houden en hier opzouten. Is dat zo raar?

     1. Bakkie

      Komt ie weer met z’n bus…
      Het is echt niet zo raar om in een discussie over “supporters” (lees: gevaarlijke idioten) die de spelersbus ophouden en spelers aanvallen, te zeggen: “wat mij betreft had ie door mogen rijden”.
      Wat wel raar is, dat is iedereen met een andere mening/visie verrot schelden.
      Dus AB, hou op met je trucjes en trek je conclusies.

     2. Ajax AB Barcelona

      Goh, apart Bakkie. Citaat: de bus had gas moeten geven want daar hadden die doorgesnoven debielen niets van gevoeld”. Dat is dus niet raar. Goh, ik vind dat wel raar en blijf dat herhalen zolang Litmanen hier op het forum is. Vooral gezien zijn grote bek over waarden en normen. Get used to it.

     3. Bakkie

      Oke, geen handige uitspraak in dat geval… Maar dat uitgerekend jij dan de moraalridder uit gaat hangen en deze groep idioten in bescherming neemt, dat vind ik flauw en doorzichtig. Dat doe je alleen maar om iedereen aan jouw kant te krijgen in je strijd met Litmanen om de hoogste plek op de apenrots.
      Ik kan Litmanen meestal ook niet uitstaan en ben het in de meeste gevallen niet met hem eens. Maar er zijn bepaalde omgangsnormen waar iedereen zich hier aan houdt, behalve jij.

     4. Ajax AB Barcelona

      Ik neem niemand speciaal in bescherming. Ik ben zelf best wel van de klappen uitdelen geweest maar dit soort zinnen/voorstellen zijn gestoord. Verder is het inderdaad een privé vendetta tussen mij en Nietmanen en Zeug. Maak ik geen geheim van. Beide zijn ook Cruijff verraders en dan heb je geen krediet bij mij.

     5. Moosie

      Dat is dus gelul Nietmanen houdt zich daar helemaal niet aan maar daar lezen jullie met grote regelmaat gewoon overheen en dan tegen AB gaan zitten zeiken gewoon weer zeer selectief ga ff het topic over wk deelname lezen wat is er normaal aan Nietmanen zijn reacties daar dan?

     6. Litmanen

      Snuiffie, denk je dat je vriendjes niet asociaal en grof genoeg zijn om het zelf af te kunnen?
      Jullie zijn een heel smerig clubje. En dat bedoel ik in elk denkbaar opzicht.
      Reageer eens inhoudelijk ipv die haatpraatjes.

   5. Voorland

    Waarom rot je lekker zelf niet op, Ajax AB Barcelona? Litmanen zegt hier niets vreemds en mag gewoon zijn mening geven. Ik reageer niet zo vaak hier maar ik lees mee en zie jou constant ruzie zoeken en anderen uitschelden. Veel mensen zijn jou spuugzat.

   6. Zlatan4ever

    AB , neem aub op tijd je pillen in.
    Je zet je eigen voor lul hoe je iedere keer reageert

  2. Prinsengracht

   Sar heeft bij Rondo niets over de moeder van Kluivert gezegd. Geen woord. Jouw hetze tegen haar houdt maar aan. Heeft ze je soms afgewezen?

   1. AjaxKat

    Misschien niet bij Rondo maar vanuit de media afgelopen tijd kun je best wel de conclusie trekken dat er sprake is van een kamp Raiola/moeder en vader Patrick aan de andere kant. Raiola/moeder kiezen voor het snelle geld en pa wil dat ie bij Ajax blijft en dat heeft ie ook steeds gezegd. Echt het gevolg van gescheiden ouders met het kind in het midden die partij moet kiezen. Dat is voor mij best wel een extra trieste noot in dit hele verhaal.

  3. VanDattem

   In het (originele) interview zegt Kluivert nergens dat hij Ajax gaat verlaten Litmanen: hij zegt dat hij z’n contract niet gaat verlengen (met alle logische gevolgen van dien). Ondanks dat ik aanknopingspunten in je betoog zie, lukt het je toch altijd om mij kwijt te raken door je zure, ongenuanceerde en populistische, eenzijdig visie op dingen. Laten we alleen al even aanhalen dat we allen weten dat vd Sar als een verkapt politicus bij Rondo z’n “zegje” zat te doen.
   Of Kluivert z’n keuze slim is valt zeer te betwijfelen, maar dat het allemaal bij Ajax niet loopt zoals het hoort lijkt me wel duidelijk. Bovendien heeft hij gezegd dat hij Ajax nog steeds een prachtige club vindt, maar de mensen die er op dit moment werken alleen niet. Dat lees ik dan weer niet terug in je betoog Litmanen. Vrij eenzijdig allemaal weer.

   1. Litmanen

    VanDattem, ik ben het niet met je eens, maar je reactie is tenminste normaal. In de topic wordt wel degelijk gezegd dat Justin Ajax wil verlaten. Dus dan zeg ik, ga maar lekker naar Jong.
    Verder probeert hij collega’s te betrekken in zijn prive-oorlog. Hij heeft het recht niet te praten over hoe andere mensen denken. Hij heeft een probleem, van de andere spelers weten we dat niet.
    Hij meldt dat andere spelers Ajax willen verlaten zonder namen te noemen. Dat noem ik onrust stoken.

    Mijn mening over de wissel Bosz/Keizer/Ten Hag is bekend. Dit had nooit mogen gebeuren. VdSar c.s. Hebben daarmee Ajax een zware slag toegebracht. Maar is Kluivertje de persoon die dit moet gebruiken om het bestuur via zijn zaakwaarnemer tien maanden te gijzelen?

    Het is genoegzaam bekend dat de vader herhaaldelijk, ook in het openbaar, heeft gezegd dat Justin nog een jaar of twee moet blijven om ervaring op te doen. Patrick heeft op dit gebied meer te melden dan zijn moeder lijkt mij. Bovendien, Patrick is ook niet vies van veel geld verdienen, dus zijn advies lijkt mij meer dan wijs.

    Het is algemeen bekend dat Ten Hag zeker niet populair is bij de spelers, althans een gedeelte daarvan, want bijvoorbeeld Ziyech, is heel blij met hem. Dus hoe dat kamp verdeeld is, is onduidelijk.

    Van mij mag Ten Hag morgen vervangen worden, maar werknemer Kluivert heeft geen poot om op te staan. Zijn werkgever heeft Ten Hag aangesteld, Justin moet dus gewoon zijn werk doen of aan zijn baas om overplaatsing naar de Toekomst vragen. Hij heeft een contract getekend tot en met komend seizoen.
    Als hij nu weg gaat kan Ajax vragen wat het wil. Of besluiten hem een jaar op sterk water te zetten.
    Dat heeft mijn voorkeur omdat het een voorbeeld zou zijn voor zijn “vrienden” onder de collega’s.

    Op jouw bijdrage reageer ik omdat hij normaal van toon is. Op de asociale reacties vol leugens en laster richting mijn persoon zonder enige inhoudelijke zaken moet ik slechts glimlachen. Het tekent het niveau van die zogenaamde supporters, die hier alleen maar zitten om mensen die het niet met hen eens is met zo grof mogelijke middelen te laten verdwijnen hier. Zolang ik er de humor van inzie blijf ik nog even.

    1. Basisspeler

     Je hele verhaal staat bol van aannames. Dat je dat zelf niet ziet zegt iets over jouw niveau.

     1. Litmanen

      Welke aanname? Weer zo’n lege reactie.
      Alles wat ik schrijf heb ik via de media, datzelfde kun jij ook. Alleen afbranden is lekker snel maar je draagt weer niets bij aan de discussie.

   2. De Nees

    Voetballers zullen nooit toegeven dat het om geld gaat terwijl dat bijna altijd de hoofdreden is, als ze daarmee beginnen begint de lulkoek al. Kijk maar, voetbal is belangrijk en hij wilt zich vooral ontwikkelen zegt ie, dan blijf je dus juist bij Ajax en kies je niet voor de reële kans ergens op de bank te belanden. Verder logisch dat een club wil verlengen om meer te kunnen vragen maar meneer vraagt zich waarvoor terwijl er weer spelers gaan vertrekken… Maar elk jaar vertrekken de beste spelers bij Ajax, nothing new, het is nog mei en je weet nog niet wat de aankopen zullen zijn, hij kan pas ontevreden zijn als de nieuwe selectie bekend is en nu dus nog niet. Al met al ingegeven verhaal van rioola om de buitenwacht te laten voorkomen dat het niet om geld gaat. Lulkoek eerste klas.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Eens De Nees, volledig geregisseerd door Raiola dit.

    2. Litmanen

     Volledig eens. Raiola ten voeten uit. Het is bijna bedacht cabaretier.

  4. Zlatan4ever

   Litmanen , compleet en goed verhaal van jouw kant en aan de likes te zien ben ik niet de enige die er zo over denkt…

 3. Marrace

  De keuzes van het individueel Kluivert kan ik begrijpen, maar kritiek uiten over de club waar je onder contract staat en bent opgeleid vanaf een kleine gozer is ronduit schofterig! Dit zorgt voor onrust in de groep en de buitenwereld zal alleen maar meer gaan speculeren over hoe slecht het erbij Ajax aan toegaat. Zo helpt Justin onze mooie club steeds meer het diepen in. Eeuwig zonde, was een groot liefhebber van onze Justin

  1. Litmanen

   Verder, hij zaait nog meer onrust door zijn collega’s te betrekken in zijn rel. Bovendien valt hij zijn directe baas (Ten Hag) af.
   Te schandalig voor woorden.En alleen maar om zo goedkoop mogelijk weg te komen.

   1. Wenen 1995

    Mee eens, Litmanen. Hij toont weinig respect voor de club die hem de kans en de middelen heeft geboden om zich te ontwikkelen. Hij gunt Ajax geen fatsoenlijke transferopbrengst en denk op zijn jonge leeftijd alleen aan zichzelf. Fout, fout, fout! Zo zonde ook, voor beide partijen.

   2. Jimmy1971

    Natuurlijk zitten er 2 kanten aan het verhaal! Maar 10 maanden geleden was Kluivert alleen nog maar een naam, en had hij daarom dolblij dat contract al moeten tekenen, hij was toen geen basisspeler maar een talent..
    Anderzijds zien we allemaal dat het bij Ajax nog steeds een slangenkuil is, waardoor we moeilijk verder gaan komen en het was duidelijk te zien dat er veel chagrijn in het team zit, wat zorgen baart!!

    1. Mr Ajax

     Dat heb je mooi verwoord jimmy, er zit idd chagrijn in deze ploeg, en dat is zeker zorgelijk!

     1. Moosie

      En dus klopt er dus van Kluivert zijn kant ook best dingen het vervelende is dat rioola zijn zaakwaarnemer is waardoor iedereen meteen een blinde vlek krijgt.
      Maar als men nu gaat beweren dat alles wel goed gaat bij Ajax dan ben je gewoon niet goed snik

 4. Dagrump

  Ik zeg jammer❗️❗️Voor beide partijen. Had nog veel kunnen leren en miss ook wel veel voor ons kunnen betekenen❗️Echt jammer dat het zo loopt❗️

  1. Finidi

   Rare spelletjes over en weer gespeeld maar wat moet ie leren van Ten Hag dan laat me niet lachen , looplijnen soms? Tuurlijk heeft ie een te grote bek maar zou hij al geen aanbieding op zak hebben, die heeft gewoon bout aan alles en misschien nog terecht ook, durf te wedden dat dat jong zich overal redt in voetbalwereld, gewoon talent genoeg, alleen al die goal laatst in Arena hoe hij die bal meenam…dat vind ik dus voetballers en niet die robots die opdrachten uitvoeren en looplijnen…. pff alleen vh typen van die woorden krijg ik krampen haha laat die Hag maar opzouten!

   1. Finidi

    En Zyech dan , hoor je nou niks meervan maar die gaat ook pleitte en die heeft zich het hele seizoen lekker lopen gedragen zeker laat me niet lachen, its all about the money honey!

    1. Finidi

     Niet dat ik er het mee eens ben trouwens hoor maar goed, laten we hopen op een mooi en succesvol nieuw seizoen!

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Eens Finidi, in alle commotie heel goed om toch ook even de voetballer Justin Kluivert te belichten. Zeer groot talent, bij momenten echt nu al genieten op zo een jonge leeftijd. En ik denk als hij juiste club kiest, club die ook oog voor talent heeft, dan komt hij niet stil in ontwikkeling. En dan komt hij er alsnog.

    Desalniettemin was beter voor hem geweest te blijven en dus echt dood en doodzonde. Doe eerdere te vroeg vertrokken gasten was ik niet zo van aan balen dan nu met Justin.
    Clubs die wel bij hem passen mijn inziens:
    Borussia Dortmund
    Toch wel Spurs
    AS Monaco
    Clubs die oog voor talent hebben en ze ook durven opstellen.
    Hij komt wel verder dan menigeen nu denkt als hij juiste keuze maakt.

 5. theomar

  Justin is enorm opgehitst door Raiola. Tien naanden geleden was het nog niet zo’n puinhoop bij ajax. Hij had gewoon bij kunnen tekenen. En zich bij ajax kunnen ontplooien als dragende speler (als meneer daar wel de kwaliteiten voor heeft). Maar toen wist hij al dat hij voor het grote geld zou kiezen, samen met zijn grote vriend Raiola. Ajax heeft hem opgeleid. Logisch dat ze ook goed willen beuren. Dat hoort er eenmaal bij. Bij velen moet er geld bij, bij anderen maken ze een mooie slag. Maar om nu ajax zo zwart te maken en te schoferen is het laagste wat er is. Justin, donder maar op. Je bent nog lang niet goed genoeg voor het echte werk. Je bent een waardeloze prulvent. Jij komt er niet met deze instelling.

 6. theomar

  Justin is enorm opgehitst door Raiola. Tien naanden geleden was het nog niet zo’n puinhoop bij ajax. Hij had gewoon bij kunnen tekenen. En zich bij ajax kunnen ontplooien als dragende speler (als meneer daar wel de kwaliteiten voor heeft). Maar toen wist hij al dat hij voor het grote geld zou kiezen, samen met zijn grote vriend Raiola. Ajax heeft hem opgeleid. Logisch dat ze ook goed willen beuren. Dat hoort er eenmaal bij. Bij velen moet er geld bij, bij anderen maken ze een mooie slag. Maar om nu ajax zo zwart te maken en te schoferen is het laagste wat er is. Justin, donder maar op. Je bent nog lang niet goed genoeg voor het echte werk. Je bent een waardeloze prulvent. Jij komt er niet met deze instelling. En dat verdien je.

 7. JohnDoe77

  Hij voelt zich onder druk gezet? Dat klinkt niet vreemd als je al bijna een jaar onderhandelt toch? En natuurlijk wil Ajax ook verlengengen om meer voor hem te kunnen vangen. Als jongen van de club zou dat hem niet moeten verbazen; dit is altijd beleid geweest bij Ajax! Zelfde als dat hij nu verkocht moet worden of een rol op het tweede plan krijgt, zo doet Ajax het altijd.

  En de sfeer; ik begrijp dat vele wisselingen daar invloed op hebben. Maar Justin kan de sfeer toch ook zelf maken, met zijn maatjes die ook al jaren bij de club zitten? Vooral als hij zo goed en bepalend is als hij zelf denkt kan hij een behoorlijke stempel drukken. Maar dat doet hij dus niet en dan is zijn keuze om niet te vechten voor de club waar hij is opgegroeid en eigenlijk wil blijven, maar te vertrekken. Zijn goed recht, maar ik vind het geen teken van een sterk karakter. Zeg dan eerlijk dat dit teveel gedoe is en je OOK elders veel meer kunt verdienen; ook dat is eerlijk. Verder zal ik hem niet missen; leuke voetballer met aardige momenten, maar wel licht, onervaren, wisselvallig en vaak inzichtbaar. Ik kan mij geen uitblinkende rol herinneren tegen een top tegenstander. Dus succes op de bank in Italië, we zien je in 2021 wel bij Ado lopen dan!

 8. BobbyHaarms

  Lekker een jaar op de tribune zetten dat verwende nest. Maar in 1 ding moet ik hem gelijk geven: het is een teringzooitje bij Ajax, en als je de spelers diep in hun hart kijkt denk ik dat ze bijna allemaal willen vertrekken. De trieste oogst van 6 maanden afbraakvoetbal onder ten Hag.

  1. Wenen 1995

   Hoop alleen dat het geen teringzooi is in de selectie en dat het Ten Hag lukt om alle neuzen 1 kant op te krijgen. Dat is het beste voor Ajax op de korte termijn. Kluivert, een rotte appel, moet dan maar weg en snel ook!

   1. BobbyHaarms

    Nee die eer gun ik hem niet. Je verlies pakken en die Kluivert een jaar op de tribune trappen.

  2. De Nees

   Die teringzooi is er zeker Bobby, iedereen ziet dat. Alleen het wordt hier door kamp Kluivert op een manier gebruikt om hun vertrek aannemelijk te maken en vooral laten afdruipen dat het niet om geld gaat. Dit hele plaatje klopt van geen kanten: talentje, 6 mnd bezig, wilt niet verlengen ét voila dan komt dit verhaal maar waar de teringzooi van Ajax niet rechtstreeks bepalend is voor Kluiverts argumenten.

 9. ajaxpers

  Justin Kluivert voor recordbedrag naar FC Barcelona – aanvaller mag zelf salaris bepalen

  FC Barcelona presenteert Justin Kluivert deze week als nieuwe aanwinst. De Spaanse landskampioen heeft een akkoord met de aanvaller bereikt en betaalt ongeveer 1.1 miljard euro aan Ajax. De transfer betekent slecht nieuws voor Lionel Messi, die door de komst van Kluivert overbodig wordt.

  Clubs voor het uitkiezen

  Na een seizoen waarin Kluivert (19) zichzelf wekelijks de beste vond, had hij de clubs voor het uitkiezen. Uiteindelijk verkoos hij Barça boven, onder meer, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München en FC Oss. Kluivert: ,,Barcelona is toch wel een mooie club, denk ik. De beste speler aller tijden, mezelf niet meegerekend, heeft er gevoetbald. Daarmee bedoel ik natuurlijk mijn vader.”

  Plafond

  Kluivert denkt dat de tijd rijp is om het hogerop te zoeken. ,,Ik zal in Amsterdam natuurlijk al een paar jaar aan mijn plafond, maar ben uit pure clubliefde toch gebleven. Nu ik van Ajax weer een Europese topclub heb gemaakt, kan ik dit hoofdstuk met een gerust hart sluiten. Ik vind het ergens wel vervelend voor de familieleden van Johan Cruijff, want ik neem aan dat de Amsterdam ArenA nu naar mij vernoemd zal worden. Maar ze zullen het ongetwijfeld begrijpen.”
  FC Barcelona, dat de transfer in de komende transferperiode zal formaliseren, heeft grootste plannen met de sterspeler. Voorzitter Josep Bartomeu: ,,Justin mag zelf bepalen wat hij hier gaat verdienen. En natuurlijk speelt hij iedere wedstrijd, zelfs als hij maar één keer in de week komt trainen. Of ik bang ben voor scheve gezichten? Nou, als Lionel Messi en Luis Suaréz het er niet mee eens zijn, dan vertrekken ze maar. Zo goed zijn ze niet, zeker niet als je ze vergelijkt met de geniale Justin Kluivert.”

  Feest in straten van Barcelona

  Nadat Barcelona de aanstaande transfer woensdagochtend wereldkundig maakte, stroomde de binnenstad vol met tienduizenden jubelende fans. Ook Andrés Iniesta, die na dit seizoen vertrekt, kwam een eerbetoon brengen aan Kluivert. De menigte had echter nauwelijks oog voor het clubicoon. ‘Justin és el nostre salvador’ (‘Justin is onze verlosser’) klonk het uit duizenden Catalaanse kelen tegelijk. ,,Bij zó veel grootsheid kun je alleen maar nederig applaudisseren en respectvol buigen. Ik heb hier een mooie tijd gehad, maar het zal niet lang duren tot mijn prestaties zijn verbleekt bij de brille van Kluivert”, zei Iniesta.

  Twee jaar

  Justin Kluivert – die er onterecht van wordt beticht de realiteit nogal eens uit het oog te verliezen – was overigens nog niet in Barcelona, omdat hij zich in alle rust wil voorbereiden op het WK voetbal. Hij zal in juli alsnog afreizen om een tweejarig contract te tekenen. Kluivert: ,,Ze wilden me een contract voor het leven aanbieden, maar dat heb ik geweigerd. Ik wil twee seizoenen bij Barcelona blijven. Dan ben ik de club toch echt wel ontgroeid.”

  1. Amoebe

   En scheldpartijen krijgen likes bij de vleet ?

   Mooiste bijdrage van het jaar wat mij betreft en ik hoop dat mensen dit oo facebook willen zetten zodat het viral kan gaan (nee ik heb geen facebook, ben ik ontgroeid).

   Reken maar dat dit reacties kan losmaken ?

 10. Overdwars

  Aub die trainerswissel doorvoeren, die Ouderwetse praktijken smeden misschien conditie maar geen team. FdB terughalen graag!!

 11. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Kluivert heeft zich gek laten maken door Raiola. Die heeft de vraag van Spurs voor koppelverkoop Sanchez/sbruikt om te zeggen tegen Justin dat Ajax hem wil verkopen aan Spurs
  Spurs wilde 20mln voor hem betalen en dan 2 jaar aan Ajax terug verhuren. Marc heeft dit van tafel gevveegd en gemeld dat Ajax zelf contract wil verlengen met Kluivert.
  Ajax is dus gaan onderhandelen en idd al va 10 maanden geleden. Theomar hierboven heeft gelijk. Toen was het nog niet zo een puinhoop in selectie, en kon hij bijtekenen. Dus nu een drogreden. Overigens heeft Raiola toen zitte vertragen omdat Justin toen nog geen basisspeler was. Dat is overigens wel knappe onderhandelingstaktiek, want dan kan je nu meer vragen.
  Maar hoogste categorie of zelfs over salarisplafond heen ja dan houd het op.
  Sar heeft dus gelijk in Rondo. Raiola duwt Kluivert naar uitgang.
  Jusitn is geschrokken van commotie van deze uitspraak en probeert nu te redden wat er te redden valt qua perceptie. Dit gaat nog meer tegen die jongen werken. Doodzonde.
  Ik weet zeker als hij een Rob Jansen als zaakwaarnemer had was dit niet zo uit de klauwen gelopen.
  En nu?
  Ik vind dit gedrag moet je niet belonen, want dan gaan er velen komen en dus super veel extra onrust.
  Gewoon dus aan contract houden, dan maar geen transfersom. Help je als Ajax meteen onzin uit de wereld dat Justin zijn contractverlenging om geld te doen was (hogere transfersom) en niet om voetbal redenen (Justin is een heel groot talent die je normaal gesproken wil houden).
  We gaan het volgen

  1. Litmanen

   Met je eerste bijdrage hier was ik het niet eens, nu wel.
   Kluivert is misschien een groot talent, maar omdat hij nu zo wisselvallig is kun je nog niet vaststellen hoe hij zich gaat ontwikkelen. Kishna en El Ghazi hebben ook speciale talenten, maar hebben bewezen dat lang niet constant te laten zien. Bazoer, hetzelfde. Groot talent maar speelt soms wedstrijden waarvan je denkt: waar ben je met je hoofd?
   In dit geval, Justin probeert nu via de media zijn persoontje in een beter daglicht te zetten. Ongetwijfeld geregiseerd door onze Italiaanse vriend.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ik heb vanaf gister veel gelezen hierover en uiteindelijk inderdaad er is geen weg meer terug. Overmars en Sar hoeven niet meer met hem te praten. Heeft geen zin. Alles gedaan in 10 maanden, er niet uitgekomen. Maar blijft allemaal wel frustrerend.

 12. Vak 120

  Als het waar is wat kluivertje dit nu over ajax..dan is het helemaal een kutventje! Hij heeft de kans gekregen en mocht blijven staan terwijl hij niks klaar maakt! Dat hij weg gaat moet hij zelf weten,niet ajax natrappen! Zo’n triest ventje!

   1. Vak 120

    Niks rustaaaghh paco! Ajax heeft die snotneus gebracht waar hij nu is!! En nu is ajax niks meer!! 4 weken geleden kust hij ons logo nog!! Lekker oprotten!!

 13. Iamsterdam2015

  Kluivert Kluivert Kluivert…….oot was er een trainer van een club die weg moest omdat de resultaten van bet team slecht waren. Een journalist vroeg hem of hij niet boos was op het bestuur, spelers en andere mensen bij die club want hij was al vanaf zijn jeugd een club man. Het antwoord van die trainer was toen heel mooi en gevat:” ja dat ben, maar je moet nooit spugen in de put waar je jaren uit gedronken hebt….”
  Dus dat meneer Kluivert!!

 14. swa

  Kluivert heeft echt het IQ van een zeester. Wat zwak om de trainer de schuld te geven. Hij moet verdomme AJAX bedanken, dat hij uberthoudt speelt.
  Wat een enorme zwakke instelling. Ik hoop dat AJAX hem aan z’n contract houdt. Laat hem maar lekker bij jong AJAX spelen en hopelijk leert hij nu wel te knokken, zodat hij weer in het 1e komt en leert van zijn fouten.

 15. bukowski7709

  kluivert was dat niet dat talent wat op doorbreken stond en toen naar, tsja waar die toen heen is gegaan weet ik eigenlijk niet meer…

 16. Iedereen heeft een mening

  Kunnen we aub stoppen met interviews van Kluivert. Die jongen wordt niet door AJAX onderdruk gezet maaar door Raiola en zijn familie. Het gaat die jongen niet om “geld” maar om zijn “ontwikkeling”. Uit alleswat die jongen zegt blijkt dat hij niets met AJAX heeft. Teveel capsones, te weinig rendement. Mss voor zijn ontwikkeling lekker een jaar op de tribune of mss een seizoenkaart van zijn “geliefde” MU. Kan hij zien dat hij bij Morinho helemaal niet aan de bak komt. Trouwens….., van mij komt geen enkele reactie meer op artikelen van Kluivert en consorten. ??????

  1. Ralph

   Iedereen heeft een mening, en mijn mening is ook dat ik niet meer reageer op artikelen over de heer Kluivert. Of is dit ook een reachtie?

 17. Johan

  Ajax is belangrijker dan geld. Het bestuur kan nu een statement maken, hou Justin aan zn contract en laat hem onder Reiziger spelen. Wat een verwend en over het paard getilde voetbaltalentje.

 18. Piewww

  Jammer dat zulke talenten geen clubliefde meer kennen en zich gek laten maken door zaakwaarnemers. Ik zou zeggen, strik erom en weg ermee.

 19. Koning Haarms Wolfs

  Wat tegen Kluivert spreekt, naar mijn mening, is, dat hij nogal arrogant is, zichzelf erg goed vind, en eigenlijk moetwn wij onze lieve Heer danken, dat wij hem mogen aanschouwen. Wat voor hem spreekt is, dat Ajax al heel wat jaren niet netjes met mensen omgaat en dat veel oud-Ajacieden elders wel goed worden behandeld. De waarheid zal hier wel ergens in het midden liggen. Zelf hoop ik voor hem dat hij blijft, maar voor ons dat hij gaat.

 20. a.p.

  waar zijn wij met Ajax.. met Het Bestuur…De spelers…. De trainers beland? wanneer eindigt deze Soap?

 21. Basisspeler

  Kluivert: Ajaxlogo kusser, ik ga voor 160M weg, weigert bij te tekenen, toegejuicht door supporters.

  Ziyech: Ik blijf 2 seizoenen en teken voor 5 seizoenen en gun Ajax een mooie transfersom, uitgefloten door supporters.

  Trieste figuren.

 22. Ajax AB Barcelona

  Kluivert geeft heel duidelijk aan dat Ajax wilde erlengen om zo een hgere transfersom te kunnen krijgen. Gezien het aankoopbeleid en aandacht voor vele spelers is het niet meer dan logisch dat Ajax sowieso deze zomer afscheid wil nemen van Kluivert. Dat was afgelopen zomer al de bedoeling Kortom, wie speelt er hier een vies spelletje. Kluivert krijgt nu de stront terwijl Ajax die hoort te krijgen.

 23. racerunner

  Jammer dat het leeglopen bij ajax is begonnen, voor sommige spelers kan ‘t misschien niet anders maar wie heeft hierbij de touwtjes nog in handen? Waar wil mijn ajax naar toe, de tijd drinkt.

 24. Charka53

  Dat het niet klopt bij Ajax weten we allemaal en dat hebben we ook gezien maar dat jij Justin die bij een doelpunt het logo van Ajax loopt te kussen en dan de handdoek in te ring te gooien laat zien dat je geen ruggengraat hebt je zou er ook wat aan kunnen doen om die negatieve sfeer die er hangt om te draaien en er voor te zorgen samen met je collega’s dat Ajax er weer bovenop komt dan laat je zien dat je een echte Ajacied bent en een echte vent.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Juist Charka, mooi gezegd, alleen wsl voor dovemansoren

 25. Bert Betondorp

  Ga maar. We zien wel wat er van je terecht komt. Zo weggaan bij Ajax is een doodzonde voor altijd. Voor de poen, bh

 26. Bigboss

  Kom op mensen het ligt niet aan de spelers maar aan het rand gebeuren er omheen. Die make. De club kapot en doen alles alleen om hun eigen zakken te vullen

  Wees is eerlijk en zie het verhaal van kluivert. Wat heeft die jongen er aan om niet de waarheid te spreken. Ik geloof hem en die mensen die al jaren lang de club na de klote helpen blijven zitten. Zie bosz hoe het gegaan is jonk enz enz. Ik geloof hem oprotten met de leiding die helpen de club na de klote

Comments are closed.