There are no ads, please add some


‘Ajax neemt samen met Europese topclubs deel aan WK voor clubteams in 2021’

De FIFA wil van 2021 de opzet van het WK voor clubteams drastisch veranderen. Ajax zal in de nieuwe opzet ook mee profiteren, zo meldt El Mundo Deportivo. Vanaf 2021 gaan 24 clubs strijden om de wereldtitel, waarvan 12 teams uit Europa. Voor de eerste edities krijgen de clubs met minstens drie Europa Cup-titels een startbewijs, waarvan Ajax dus één van de clubs is.

Het toernooi moet om de vier jaar gehouden worden en komt in plaats van de Confederations Cup. Na de eerste editie zullen vanuit Europa de laatste vier Champions League winnaars en de vier verliezend finalisten naar het WK mogen, samen met de vier clubs met het hoogste UEFA-coëfficiënt.


Gerelateerde posts

75 reacties

 1. Peter kopsterk

  Kunnen de spelers wat ervaring op doen. Misschien ook lucratief voor ajax.

  1. De Ajacied

   Lucratief,
   Euro’s heeft Ajax genoeg, nu nog titels aub
   ❌❌❌

    1. AjaxKat

     “Het toernooi moet eens in de 4 jaar plaatsvinden”, dus de andere 3 jaar moet je wel uit EL of CL je inkomsten halen.
     Dit lijkt me meer iets prestigieus, de enige echte winst die je (volgens mij) hieruit haalt is dat buitenlandse talenten extra getriggerd zijn om voor Ajax te spelen. En het is natuurlijk wel lekker strelend voor ons Ajax hart.

     1. De Nees

      Het is ook eenmalig. Dit is weer een galabal voor de poenerige clubs en daar komt Ajax daarna niet gauw meer tussen.

 2. Ajax 1

  Wow, dat is mooi, krijgt onze club waardering voor het verleden en meee uitstraling. Kan goed zijn voor aantrekken spelers…..!!

 3. Jimmy1971

  Top, dit is echt top! En zal ook goede spelers bewegen eerder voor Ajax te kiezen, goede zaak!

 4. Koning Haarms Wolfs

  Ongetwijfeld vanwege de topclub die we wereldwijd vroeger waren. Erg mooi compliment!

  1. dickst14

   Je zegt het goed. De topclub die we vroeger waren. En hoe kwam dat? En hoeveel dwalen we elk jaar meer af. Met Ajax voetbal zijn we groot geworden. Alleen afgelopen jaar een opleving. Maar snel weer gestopt door Sar en consorten.
   We glijden steeds meer af. Was Johan er nog maar.

 5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ajax is en blijft een grote naam in het Europese voetbal. Daar doet huidige malaise niks aan af. Als je naar historie kijkt hoort Ajax bij de beste 10 clubs van de wereld dus is het logisch de uitnodiging als je die criteria aanhoud voor de eerste editie. Mooi hoor. Van de week las ik dat Pep ook zijn grootste inspiratie heeft uit Nederland:
  Van Johan Cruijff EN Louis van Gaal, niet toevallig twee van de drie beste Ajax coaches uit historie.
  Word tijd dat we ook in new milennium de geschiedenis gaan herschrijven 😄.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Net als Iniesta zeker, die Louis de beste trainer noemde waar hij onder gespeeld heeft😃. Kijk je mag de man haten gezien zijn actie in de revolutie, maar Louis is goud waard voor Ajax geweest als trainer en technisch directeur. En blijkbaar dus ook bij Barca gezien teksten Pep en Iniesta. Lijkt me belangrijkere meningen voor Louis dan sommige supporters vol van rancune vanwege rol revolutie.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Maar goed ging me meer om waardering die Ajax als club en Ajax iconen krijgen van zeer gewaardeerde mensen uit de (Spaanse) voetbalwereld.
     Maakt mij trots in deze zware tijden

     1. Litmanen

      Je hebt gelijk Eug. Als je hier Gaal en Cruijff in één adem noemt dan krijg je het hele adoratieclubje over je heen.
      vGaal is een ongelooflijk nare persoonlijkheid, maar wel een toptrainer, zie Oranje in Brazilië. Dat was een huzarenstukje met dat team.

      Ajax kan hier door zijn verleden even meegenieten, maar ik ben bang dat het een eenmalig optreden is.

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens dit word helaas hooguit een eenmalige deelname, voor de rest laat ik het maar weer. Ik heb zelf idee dat ik begrijpelijk Nederlands schrijf maar er zijn er al vier die discussie aangaan of willen aangaan over dingen die ik niet schrijf. Op naar volgend topic

     3. Ajax AB Barcelona

      Huilie huilie Eug. Enne Litmanen, dat was een kut taktiek en kutvwedstrijden onder van Gaal in Brazilie.

    2. Basisspeler

     Je legt me woorden in de mond. Slaat op hol. Ik haat Louis v Gaal niet. Heb het interview ook gelezen. LvG werd in een bijzin genoemd. Mag je nu best weer een epistel produceren en gaan draaien dat je eigenlijk toch wat anders bedoelt en Iniësta erbij gaan halen.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ik draai niet sta nog steeds achter mijn woorden, sorry dat ik zei dat je Louis haatte. Nam ik aan velen doen dat nav revolutie. Toen hij zich misdroeg. Die krijg je van me rest sta ik nog steeds achter, we zijn het alleen niet eens basisspeler.

  1. Voorland

   Louis van Gaal heeft ook alles aan Cruijff te danken. Zonder Cruijff had Louis van Gaal nooit wat betekend.

   1. Ajax 1

    Klopt en louis heeft inderdaad vervolgens ook veel voor ajax betekent. Ik blijf erbii dat beiden een vergelijkbare filosofie hebben. Er was alleen sprake van een machtstrijd.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     En met Ajax 1 ben ik het eens, beide grootheden beide Ajax iconen beide goede filosofie. Beide hebben mij veel vreugde bezorgd. Daar ging het mij om, en dat word gedeeld door niet de minsten in voetballand👍

    2. Voorland

     Zoals Louis van Gaal speelde met Ajax was zijn interpretatie van totaal voetbal. Laat ik voorop stellen dat in Louis van Gaal hoog heb zitten en hem dankbaar ben voor alles maar ik heb hem nooit horen refereren naar Cruijff of anderen zoals Guardiola deed van de week. Alle trainers die door Cruijff zijn beïnvloed doen dat. Cruijff zelf had het ook altijd over Rinus Michels, Jany van der Veen en zelfs Jack Reynolds. Bij Louis van Gaal is het echter, ik wil, ik heb, ik dat, enzovoorts. Bescheidenheid siert de mens zal ik maar zeggen.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ok voorland hier heb je een goed punt😄. Louis is qua persoon totaal ander figuur, en ja wat dat betreft staat de mens Johan dichter bij mij.

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Voorland, ik denk zelfs dat Johan hier volslagen mee oneens is….voor referentie zou ik even al zijn columns lezen ten tijden van heerschappij Ajax in Europa en Wereld ten tijden van Louis👍

    1. Voorland

     Mijn punt is dat wij, inclusief Louis van Gaal, in NL alles aan Cruijff hebben te danken.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Alles is overdreven maar wel heel veel. Louis daarentegen heeft nooit de steun gehad van Johan en het is ook de enige periode in Ajax historie geweest waar Johan niet direct of indirect betrokken was of wilde zijn,, waarin we de wereld veroverde. Neemt niet weg dat Louis veel aan opleiding heeft gehad die Johan zowel in Amsterdam als Barcelona had opgezet, en daar had Louis dankbaarder voor kunnen zijn
      Aan de andere kant ik kan me geen enkel commpliment van Johan herinneren ten tijden van Louis.
      Ach egos en voetbalwereld onlosmakelijk aan elkaar verbonden

     2. Basisspeler

      Wederom klets je uit je nek. Welke streun heeft Cruijff altijd gehad? Bij Ajax? Hij is door Ajax meerdere keren uitgekotst. Alleen bewees hij zijn gelijk. Keer op keer

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Basisspeler je moet nu eens echt goed gaan lezen of niet reageren. Je begrijpt me slecht vaak. Ik heb niet over dat Johan steun heeft gehad of niet. Ik heb het over dat Johan nooit steun heeft gegeven aan Louis. Dat is iets heel anders. Daar ging gesprek met Voorland over. Dus even in context lezen.

     4. Moosie

      Louis is bij Johan I Barcelona hulpvrager geweest om zijn diploma te halen Cruijff heb hem hoofd opleidingen gemaakt bij Ajax dus je lukt uit je nek ze hebben privé ruzie gekregen en Johan benoemde gewoon de zaken zoals ze waren.
      van Gaal heeft Ajax als technisch directeur heel veel geld gekost en hij heeft uiteindelijk de opleiding ook nog om zeep geholpen en toen nog ff Cruijff een mes in zijn rug gezet tijdens de revolutie tja tuurlijk die man moet je nu weer binnenhalen gewoon doen joh ben je net zo’n onbetrouwbare rat als de rest

     5. Ajax AB Barcelona

      Louis heeft die opleiding om zeep geholpen. Dan is een bedankje sturen wel erg cynisch. Logisch dat Johan het niet deed. Ken je klassiekers Eug of ….. shut up.

   1. Moosie

    fucking sukkel is het Cruijff heeft van Gaal gesteund door totdat van Gaal gek ging doen zowel bij Ajax als bij Barcelona en gezien het verschil van opleiding hebben ze helemaal niet de zelfde filosofie ook zo’n gelul.
    En inniesta is Johan vele malen meer dankbaar dan van Gaal maar steug en Nietmanen zijn bij elk stukje alleen maar bezig hun gelijk te halen met halve waarheden en de rest verzinnen ze er zelf bij snap nu wat een gabber bedoelde toen hij zei dat ze allebij even erg zijn

    1. Ajax AB Barcelona

     Helaas hebben ze “fans” die zelf nog minder op de hoogte zijn van alles dan (Z)eug en nietmanen. Bij die mensen lijken ze erg hoop de hoogte van zaken. De meest stupide dingen worden als waarheid op het forum gepleurd. Wat dat betreft mis ik Indojood. Die heeft wat betreft Ajax echt alles 100% op een rijtje en snel. Maar ja, je hebt een dagtaak als je alles moet weerleggen van die twee guppen.

     1. Moosie

      Die Heeft zijn account laten verwijderen voornamelijk door hun dus ze kunnen trots op zichzelf zijn

     2. Ajax AB Barcelona

      De onzin ieder topic weer is ongelooflijk. Dat mensen er in trappen is nog erger.

     3. Moosie

      grotendeels kunnen ze ondertussen allebij de kolere krijgen sjompies zijn het

     4. Ajax AB Barcelona

      Ik wil ze geen rust gunnen. Anders verdwijnt straks de laatste Ajax gedachte van een Ajax forum.

     5. Litmanen

      Hehe snuiffie, je draait weer eens door. Ga nou eens teruglezen wat je allemaal uitbraakt, alleen maar omdat iemand zegt dat vGaal een goede trainer was die heel wat meer prijzen heeft gepakt dan Johan.

      Het is een ongelooflijke eikel, maar, ook volgens de spelers, wel een groot vakman.

      Dan kan je wel roepen dat iedereen gek is dat je dat vaststelt, maar wederom heb je grote moeite met de feiten en de waarheid.

      Johan was een genie, maar ook stronteigenwijs, net als vGaal. Dat botst altijd.

      Op die gast uit de schilderswijk reageren wij niet meer. Zonde van de tijd.

     6. Moosie

      wat nou snuffie joh dorpsgek dat je bent lees ff terug van Gaal nooit gesteund door Cruijff bla bla bla en dan jij met je wk in Brazilië met kunst En vliegwerk de halve finale gehaald met 8 verdedigers en 2 spitsen en dat vond jij goed domme sukkel dat je bent rij nog ff over een paar mensen heen joh of ga je zoon opzoeken in de afkickkliniek

     7. Ajax AB Barcelona

      Iedereen waar Nietmanen met zijn bus overheen wil rijden noemt hij snuffie. Dan mag het nl van onze grootheid Nitwit. Van Gaal haalde resultaten bij de gratie van aanwezige goede spelers. De vergelijking qua eigenwijsheid is triest en lachwekkend tegelijk. Die twee niwits krijgen hier wel een erg groot podium. Doodzonde, het kan zo’n leuk forum zijn.

     8. Litmanen

      Snuiffie, doe nou rustig.
      Als jij mensen als Sneijder een verdediger noemt, prima, dan heb jij echt verstand van voetbal.
      Of bedoel je Robben of vPersie? kan ook natuurlijk.

      Derde of vierde van de wereld in de grootste sport op aarde en dan zeggen dat het prutswerk is, prima.

      Ja, jij hebt verstand van voetbal hahahahaha.
      Je moet echt stoned zijn om dat te beweren.

     9. Moosie

      sukkeltje jij snapt helemaal niets van Gaal speelde met alleen robben en van persie of een ander voor de bal de rest stond tegen te houden.
      Jij noemt je Ajacieden?
      en vervolgens vind je de grootste counterbondscoach die we ooit gehad hebben wel goed.
      Als we tegen die moffen hadden moeten speenvarken we geslacht.
      we hadden een swalbe tegen Mexico nodig om door te gaan.
      En nog loop je te janken dat ik daar trots op moet zijn.
      Jij bent gewoon een domme opportunistische zeikerd net als die maat van je ach misschien moeten jullie samen met poppen gaan spelen of een andere hobby zoeken want van voetbal hebben jullie iig totaal geen verstand

     10. Ajax AB Barcelona

      Scorebord journalistiek heet dat. Kijken naar de uitslag en de restmaakt niet uit. Helaas voor die muppets weten een aantal hier beter. Sorry ….. veel beter.

 6. De Nees

  Mooi rijtje van 12 europese traditie clubs en Ajax hoort daarbij. Alleen P$G daartussen is echt een grap, kan dat niet los zien van een berg arabische dinars. D’r moet bij die 12 zeker een portugese tussen, Porto of Benfica, bezopen if not.

  1. Finidi

   Ja mee eens, Benfica en Porto zijn clubs met langere en betere historie dan die Kutfransen ook al is het maar een éénmalig optreden waarschijnlijk maar je weet maar nooit want de bal is rond tenminste nu nog wel…🤨

   1. Finidi

    Trouwens Nees, die nieuwe buuf werkt ook nog in een kroeg dus na verloren wedstrijd ff fijn laten troosten aan de bar 🍺😂

   2. De Nees

    Jij bent ook een bofkont hè? Mijn nieuwe buufs zijn standaard oud en/of lelijk. 🤓

 7. Koning Haarms Wolfs

  Wij wel en 040 of 010 niet…… dat zegt veel! Lekker gevoel.

 8. Ajax AB Barcelona

  Voor deze eenmalige deelname komen echt geen spelers naar Ajax.

 9. Nultwintig

  Iets om nu al naartoe te werken, goed investeren en mensen nu ook vasthouden. Mooi plannen.

 10. a.p.

  prachtige uitnodiging gebaseerd op het verleden en nu maar hopen dat de toekomst ook weer top wordt

  1. JohnDoe77

   Nooit meer zo top als het verleden, dat is met het grote geld onmogelijk!

 11. Zlatan4ever

  Ajax uitgenodigd voor de WK voor clubteams ? Wat hebben wij op dat toneel te zoeken ?
  Met het huidige voetbal zal Ajax daar niks bereiken.
  Laat Ajax eerst maar eens kampioen van Nederland worden. Bij voorkeur een paar jaar achter elkaar .⚽️✡️🙏🏻

  1. Litmanen

   Eens, maar je zult daar maar verrassen omdat iedereen je onderschat…..

 12. AFCA-95

  Ik denk dat dit nog wel eens positief kan uitpakken. Laten we het hopen!

 13. Bigboss

  Nu goed investeren en scouten. Hier wil elke speler aan mee doen. Misschien winnen we europees dan wat als we het geld ook eindelijk eens gaan gebruiken

 14. Charka53

  Wel leuk , nu zorgen dat we daar niet voor lul staan met een zwak elftal.

  1. Litmanen

   Zie je het voor je? Persconferentie, Mourinho en Ten Hag naast elkaar.
   Dat kan geen komiek bedenken.

Reageren is niet mogelijk.