Frenkie de Jong over Barcelona-transfer: ‘Er is helemaal geen sprake van’

Tegenover De Telegraaf spreekt Frenkie de Jong de geruchten over een transfer naar Barcelona tegen. “Daar is helemaal niks van zeker, dus daar hoeven mensen zich geen zorgen over te maken,” aldus de middenvelder. “Er is ook helemaal geen sprake van. Zoals het er nu voorstaat blijf ik gewoon bij Ajax, maar dat kun je natuurlijk moeilijk beloven.”

De Jong hoopt zo snel mogelijk weer op het veld te kunnen staan. “Ik hoop dat het de goede kant op gaat. Ik moet maandag weer naar het ziekenhuis en dan zal ik wel weer horen hoe het er voor staat,” geeft De Jong aan. “Ik heb nu nog best wel wat pijn moet ik zeggen, dus het is nog even afwachten.”

Over het afgelopen seizoen: “Het was geen topseizoen natuurlijk, eigenlijk gewoon een teleurstellend seizoen. We moeten zorgen dat het volgend seizoen een stuk beter wordt,” zegt hij daarover. “Ik heb zeker veel zin in volgend seizoen. Ik heb al een tijdje niet meer gevoetbald en ik kijk er naar uit om weer te voetballen.”

Related posts

41 Comments

 1. Overdwars

  Zou mooi zijn als Frenkie weer voor ons aller Ajax kan voetballen, zijn creatieve inbreng zullen we goed kunnen gebruiken!

  1. Mr Ajax

   Zeker te weten en hij wordt beter dan ziyech, al zijn ze niet helemaal te vergelijken

   1. Zlatan4ever

    Mr.Ajax, Frenkie beter dan Ziyech ? Jij maakt iemand heel erg boos ???????

 2. Jimmy1971

  Precies, maak eerst maar eens een paar seizoenen met Ajax vol, Frenkie. Europees ervaring opdoen, kampioenschappen vieren en Ziyech doen vergeten!
  Je hebt tijd zat!!

 3. Wim Hobe

  Ik ben toch niet helemaal gerustgesteld, in zijn reactie is nog volop ruimte voor toch een transfer.Pas als hij overtuigend zegt:” in het volgende seizoen speel ik bij Ajax” ben ik overtuigd!!

  1. Jimmy1971

   Even serieus Wim! Ik las dat ook zo, maar Frenkie heeft maar een handje vol wedstrijden gespeeld op een oneigenlijke positie, en al een tijdje geblesseerd geweest. Er komt nu gelukkig echt nog geen club waar hij heen wil!

  2. Bakkie

   Zoals Sneijder dat ook een keer zei? 😉
   Nee ik denk dat hij minstens nog een jaar blijft, staat in het begin van zijn ontwikkeling en heeft volgens mij laatst nog zijn contract verlengd

    1. Ajax 1

     Ik denk dat hij dat zegt omdat je als voetballer nu eenmaal tegen een aanbieding aan kunt lopen eaar je echt geen nee tegen kunt zeggen en dan ben je weer hypocriet. Daarom zijn ze voorzichtiger geworden. Maar frenkie klinkt nooit alsof hii weg wil vind ik. Geeft ook aan dat hij er zin in heeft om een mooi seizoen ervan te maken.

 4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Frenkie de gedoodverfde opvolger van Ziyech wat mij betreft. Als hij aan begin seizoen helemaal hersteld is gaan we heel veel plezier aan hem beleven. Sws heel nuttig om een speler te hebben die op middenveld en als CV goed tot zeer goed uit de voeten kan. Hij blijft wel, want ruikt zijn kans

  1. Basisspeler

   Het zijn beide middenvelders. Dan houdt ook iedere vergelijking op. Totaal verschillende spelers. Daarbij verwacht ik dat Frenkie op een andere positie gaat spelen dan Ziyech.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Basisspeler, er staat nergens dat ik hem een zelfde soort speler vind. Hij word de opvolger qua smaakmaker.
    Ik vermoed dat ook Donny beter gaat renderen met Frenky. Dus win win. We gaan het zien.
    Maar een middenveld met Frenky ipv Hakim heb ik hogere verwachting van. Middenveld met Frenky en Hakim lijkt me te kwetsbaar. Dus vandaar opvolger qua smaakmaker.
    Klopt dat iedere vergelijking mank gaat, bijv Frenky zal stuk minder balverlies lijden en net zo veel goed voorbereidend werk doen op zijn minst.
    Ik ben nu eenmaal groot fan van de kwliteiten van Frenky kan ik niks aan doen

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Andere verschillen volgens mijn mening
     – Frenky is meer teamspeler dan Hakim
     – Frenky geniet ik van voor grootst gedeelte in alles wat hij doet, Hakim kan ik ook van genieten maar dat is meer bij momenten. Wel veel momenten eens, maar irritatie gehalte is vaak even groot in een wedstrijd.
     Dus eens onvergelijkbare spelers wat mij betreft.

    2. Basisspeler

     Gedoodverfde opvolger impliceert gelijkenis. Die gelijkenis is er niet. Ook niet qua smaakmaker zoals jij stelt. Frenkie moet namelijk nog heel veel leren. Bv dat een bal rond is an dat je gem dus kunt laten rollen. Je hoeft niet iedere bal persoonlijk af te leveren met alle risico’s van dien. Zijn kwaliteit is dat hij met z’n hoofd omhoog speelt en niet naar beneden zoals Younes. Hij ziet het spel dus beter, denkt een stap vooruit en heeft een goede techniek. Niet uitstekend. Gewoon goed.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Mooi he basisspeler hoe verschillend mensen in voetbal tegen dingen aankijken. Daarom is het zo een fascinerende sport vind ik

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Overigens wel eens mbt postbode spelen dat moet eruit. Ontwikkelpuntje. Hij is ook 3-4 jaar jonger dus let op als hij 24 is!

     3. Litmanen

      Ik vermoed dat het postbode spelen vanzelf verdwijnt als hij veertig meter meer naar voren speelt.
      Van achteruit is er vaak ruimte voor, wat niet betekend dat het goed is.

      Jouw mening dat ook Donny meer tot zijn recht komt ben ik helemaal met je eens.
      Hij zal veel minder kilometers hoeven te maken vanwege balverlies.

      Wel is te hopen dat Frenkie op tijd fit is. Het valt mij behoorlijk tegen dat hij nu nog steeds veel pijn heeft.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ja daar zat ik later ook aan te denken vandaag. Is dat lopen niet vanwege zijn onnatuurlijke positie. Zou mooi zijn als het daar in zit, dan gaan we echt plezier aan hem beleven. Zijn blessure is inderdaad zorgwekkend. Als hij maar niet a la Sinky echt uit beeld raakt daardoor.
      Ik denk dat Ajax daardoor ook al met Tadic een extra aankoop wil hebben. Overigens is Tadic eerder een man voor aan de zijkant voorhoede.

      Maar nu Southampton volgend jaar weer in PL zit zal het lastig worden hem aan te trekken

     5. Litmanen

      Ja, die blijft PL spelen. De salarissen daar zijn het dubbele van de Championsship.
      Ik vraag ook af hoe serieus dat was, want zelfs op het tweede niveau wordt daar heel goed betaald.
      Maar idd, een speler voor de buitenkant.

      Ik blijf benieuwd welke club Ziyech komt ophalen. Je hoort er helemaal niets over.
      Zou hij echt wachten totdat hij op het WK gespeeld heeft?

     6. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ja die gaat wachten. Hij speelt in poule met Spanje en Portugal. Als ze goede wedstrijden spelen en hij laat zich goed zien kan het zomaar hard gaan in deze voetbalwereld. Bij een goed WK komt hij bij die clubs waar we het eerder over gehad hebben. Zeg nummer 20-40 in Europa
      Ik kijk al uit naar WK. Hopelijk mooie wedstrijden

     7. Litmanen

      Ja, ik schat dat Ziyech bij clubs als Levante of i.d. redelijk uit de voeten kan als hij een centrale rol wil.
      Bij grotere clubs denk dat hij op rechts terecht komt.
      Maar goed, hij voetbalt zich wel binnen als hij het slim speelt.
      Hopelijk voor hem speelt hij een goed WK. Zal Overmars ook niet erg vinden….

     8. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens, dat Levante speelde trouwens mooi wedstrijdje tegen Barca gister.?
      Ik zie hem een passende club uitzoeken, volgens mij denkt hij daar goed over na.
      Waar ik wel zeer benieuwd naar ben hoe de onderhandelingen zullen gaan. Helemaal als bijv er een club is waar hij absoluut niet heen wil gaan en de club waar hij perse heen wil gaan die bied bijv de helft…..
      Dan gaat het nog een hetr zomer worden. Ik hoop maar dat het vor iedereen soepel verloopt en dat hij het goed gaat doen.
      Dat straalt toch ook op Ajax weer af als een exspeler het goed doet.
      Wr gaan het zien

 5. a.p.

  gelukkig maar wordt eerst maar weer de oude en bezorg ons en jullie de 34e schaal

 6. Peter kopsterk

  Laat hem maar eerst eens een heel seizoen spelen en europese ervaring op doen. Dan kan hij binnen 2 jaar nog naar het buitenland.

  1. HURBIE

   Hoop dat ze het voor elkaar krijgen om Europese ervaring op te doen onder Haggie
   Zie het somber in

 7. Iamsterdam2015

  Niets van zeker……….. dus het is wel waar Frenkie…….dan zal ook dit een kwestie van tijd zijn.

 8. hubert

  pfffg wat een negatieve reakties hier zeg. hou eens op met die onzin. wat een kut en nep supporters hebben we zeg echt ongeloofelijk

 9. hubert

  realiseer jullie ook maar eens heel goed dat spelers niet voor Ajax willen voetballen door het achterlijk gedrag van een aantal supporters

  1. Koning Haarms Wolfs

   Bij de andere clubs heb je die niet, Hubert? Daar word je geballoteerd op basis van opleiding, inkomsten en afkomst? Je hebt overal idioten met een apparaatje dat hen zegt: adem in, adem uit.

  2. Iamsterdam2015

   Achterlijk gedrag is inderdaad niet goed te keuren, helemaal nee eens.

 10. Basisspeler

  Barcelona contracteert geblesseerde Ajaxspeler zonder basisplek.
  Hoe naīef kan je zijn?

 11. Valentino

  Lekker blijven Frenkie. Volgend seizoen wordt jou seizoen. Samen met Donny op het middenveld.

 12. Charka53

  Mooi zo Frenkie blijf maar , Ziyech gaat toch weg dus er is zeker plaats voor jou.

 13. Ajax AB Barcelona

  Wordt naar aankoop gekeken als “opvolger” van Ziyech. Frenkie is dus nergens zeker van. Ik zou vertrekken als ik Frenkie was. Straalt geen vertrouwen vanuit de club richting Frenkie. Miljoenenuitgaven worden niet gedaan voor de reservebank.

 14. Kapstein

  Frenky zou zeker op de plek van Ziyech kunnen uitblinken. Ik vind hem ook op zijn huidige plek met een goede creatieve speler ervoor een geweldige speler. Hij speelt daar precies zoals Cruijff indertijd Arie Haan posteerde tijdens het WK van 1974. Lang geleden, maar hij speelt daar met een geweldige drang naar voren. Een Ajax libero zoals het bedoeld is.
  Eerst maar genezen Frenky. Midden of achter, je bent geweldig!

 15. a.p.

  sorry …..
  is geen Ajax…..

  ik vind het jammer dat Roda is gedegradeerd

 16. Zlatan4ever

  Het is een redelijk vaag intervieuw wat Frenkie heeft afgegeven,meestal een voorteken van een slechte afloop van zijn verhaal. Maar hij kan (als hij blijft) op zeker goed uit de voeten op de plek van Ziyech. Die zelfde Ziyech waar zich nog niemand voor heeft gemeld overigens. Laten wij hopen dat hij een super wk speelt en dat Ajax er dan een grote zak met geld voor krijgt!!

  1. Ajax AB Barcelona

   Heeft zich ook nog niemand voor jou gemeld. Helaas. Jij mag gratis weg hier. Beetje erg irri en vooral erg dom van je dat constante gehak op de beste speler van Ajax en van Nedrland op dit moment. Toont de hoogte van je IQ, ver beneden peil.

Comments are closed.