There are no ads, please add some


Plan B: ‘Cum’ to the stadium

Heerlijk een paar dagen vrij, geen voetbal, geen gezeik en genietend van mijn koude biertje eens nadenken welke korte broek ik eens zal aanschaffen voor een spetterende vakantie die dit jaar gaat plaatsvinden in Kroatië, want dat andere land ben ik wel even zat vanwege een dikke pizzabakker. Het nieuwe uit-tenue van Ajax bevat best wel een mooie korte broek alleen staat die smurf er weer op, maar ja wij als supporters moeten wel meer slikken de afgelopen jaren.

Volgens mijn zoon zijn er best wel veel kakkerlakken in Kroatië maar hij weet ook dat ik daar volledig lak aan heb en mijn trots waar dan ook presenteer, maar dat is logisch. De berichten die ik echter dagelijks volg in de media doen mij twijfelen of ik inderdaad wel die korte broek moet gaan dragen want van trots is al een tijdje geen sprake meer, en zie ik die tukker sputterend uit zijn woorden komen dan voel ik mij als Ajacied meer voor lul staan dan dat de trots overheerst. (Cum to the stadium) ahum!!

Een leegloop is aanstaande bij onze mooie club en dat is ons al jaren niet vreemd, alleen vraag ik mij wel af of de betreffende spelers zich ook echt rijp voelen voor een stap hogerop of dat men vlucht voor de schorre kabouter die mijn inziens de weg volledig kwijt is. Diverse spelers worden gelinkt aan Ajax maar onderhand geloof ik er geen reet meer van. Kijk je de statistieken na dan weet je als speler dat als je kiest voor Ajax de kans op Europees voetbal (lees Champions League) vrijwel nihil is, dat je in warmere oorden veel meer kunt verdienen en dat je jezelf tevens het domme gelul van een schorre kabouter met zijn praktijken van twintig jaar terug kunt besparen. Ajax is allang geen club meer maar een beursgenoteerd bedrijf waar miljoenen de dienst uitmaken en eenieder zijn graantje meepikt en hoe schrijnend ook de sportieve prestaties al jaren ver onder het nulpunt liggen. En wij als supporters trappen er elk jaar weer in en als kleine aandeelhouders verlengen we trouw weer onze seizoenkaart, want een weekend zonder Ajax is geen weekend.

De berichtgeving van een plan B is ook hoopvol hoor want besef wel even dat wanneer men plan B in werking stelt wij allang achter de feiten aanlopen. Op dat moment heb je dus de Europees voetbal verkloot, heb je drie wedstrijden in de competitie verloren en kan een nieuwe trainer zich verschuilen achter het feit dat de voorbereiding niet optimaal was. Tja, ik ga straks lekker op vakantie en zie uiteraard daarna weer de bekende gezichten op het vak. Kunnen we het weer lekker hebben over de mooie kont van die meid, zeuren dat de drank nog steeds te duur is en misschien kunnen we ons ook nog een keer omdraaien omdat er een bal in het doel vliegt. Maar alstublieft kus die smurf niet meer want dat hoort, net als die kabouter, niet thuis bij Ajax, want voor smurfen, kabouters en iemand met een lange nek moet je nog altijd in De Efteling zijn.

De Mazzel!

Henk AjaxFanzone.nl


Gerelateerde posts

17 reacties

 1. dickst14

  ik kan hier weinig tegen in brengen. kwam dit maar eens door bij de directie hoe de gemiddelde supporter zich voelt.

 2. Basisspeler

  Nou Henk, dit is weer eens wat anders dan een tekening. Goede vakantie!

 3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Mooie bijdrage Henk😄. Goede pijnpunten benoemd. En ja na de vakantie gaan we toch weer luisteren naar die man met zijn ‘cum’ to the stadium haha. Dan gaan we weer massaal naar de Arena, gelukkig wel naar de Johan Cruijff Arena😄. Goede vakantie

 4. Overdwars

  Eens, behalve dat ik mij nooit voor lul voel staan voor mijn club en met trots dat broekje draag, wat er ook gebeurd! Fijne vakantie.

 5. AFCA my World

  Fijne vakantie Henk,jij weet gelukkig wel hoe het moet,kan jij ze niet eens met dit stuk om de oren slaan ? ⚽️

 6. Voorland

  “en misschien kunnen we ons ook nog een keer omdraaien omdat er een bal in het doel vliegt.”

  Lekkere supporter ben jij, zeg. Met je rug naar de wedstrijd.

 7. theomar

  Helemaal mee eens. Dit zou de directie toch moeten begrijpen (en ingrijpen)?
  En de (jeugd)spelers ook (eerst rijpen, dan pas vertrekken)?
  Maar helaas zit de voetbalwereld tegenwoordig anders in elkaar.

Reageren is niet mogelijk.