There are no ads, please add some


Ten Hag over Younes-wissel: ‘Ik vroeg hem niets abnormaals’

Erik ten Hag geeft in een interview met Voetbal International aan dat hij het niet eens is dat hij de kwestie rondom de last-minute wissel van Amin Younes niet slim gemanaged heeft. “Ik bestrijd dat. Het gebeurt overal. Kijk in een weekend door heel Europa, ook in Nederland, wedstrijden, en je zal zien dat dit in de laatste fase van wedstrijden heel vaak gebeurt. Ik vroeg hem niets abnormaals,” aldus Ten Hag. Ten Hag erkent wel dat hij het niet als een beloning had moeten verwoorden. “Mijn intentie was hem gewoon onderdeel van het team te laten zijn,” geeft hij aan. 

“Na zijn afgeketste transfer in Napoli kwam Amin naar me toe en hij wilde dolgraag deel uitmaken van de selectie. Hij zou alles doen in het belang van Ajax. Dan behandel ik hem als elke andere speler. Die week eerder viel hij goed in tegen Vitesse. Tegen Heerenveen was het lange tijd nog spannend, zij gingen aanvallender spelen, waardoor er meer ruimte kwam in de counter en ik in Justin Kluivert meer gevaar voor ons zag. Als die goal vijftien minuten eerder valt, had ik hem vijftien minuten eerder ingebracht.”

Ten Hag blijft niet met rancune zitten richting de vleugelaanvaller. “Het is jammer dat het zo is gelopen, maar ik heb er geen spijt van. Amin stelde zich buiten de ploeg, dan houdt het op. Maar ik gun die jongen oprecht het allerbeste.”


Gerelateerde posts

47 reacties

 1. Gert Bals

  Die man snapt er echt niets van. Wereldvreemd. Sar …… voordat je vertrekt, wieberen met die man.

 2. ajaxpers

  Zo dom had ik Ten Hag ook niet verwacht. Alleen maar onzin en grootspraak en bewijsdrang en vooral onzeker.

 3. theomar

  Vreemde reactie. Maar wat moet hij er verder nog mee? Ik maak me zeer verl zorgen over de toekomst.

 4. Charka53

  Daar heeft hij wel gelijk als een trainer wil dat je invalt ga je gewoon je wordt er voor betaald en als het in belang van de wedstrijd zeker maar als het geen toevoeging heeft slaat het nergens op en vraag je om een reactie.

 5. a.p.

  sorry hoor Ten Hag dit kan ik echt niet volgen en billijken. we stonden 3-1 (dacht ik) en dan 1 minuut voor tijd wisselen……..

 6. wieiswie

  Die Ten Hag spoort niet maar Younes had niet moeten weigeren. Bij welke club word er niet gewisseld om tijd te rekken ??????

 7. Gert Bals

  4-1 stond het. Totaal overbodige tijdrek wissel. Ten Hag loopt te bazelen dat dat iveral met zo’n stand zou gebeuren.

 8. Gert Bals

  Tijdrekken met een 4-1 voorsprong? Get real. Het is gewoon absurd, dat doet geen enkele trainer met verstand. Max. bij een 2-0 voorsprong en zelfs dan met nog 1 minuut te apelen is dat gestoord. Het ging niet om een medaille voor het meespelen in een EC finale of zoiets. Het was vernederend.

 9. Vak 120

  Als younes gewoon was ingevallen waren we hier niet al 2 maanden over aan het zeiken! Younes is fout,is in loondienst van ajax!! De dag er na had hij zijn verhaal bij ten hag moeten doen! Dit is onrust stoken!! Om niks!!

 10. Litmanen

  Er was geen enkele tactische noodzaak om op dat moment te wisselen.
  Veel ex voetballers reageerden hetzelfde als Younes.
  Dat hij hem dan een week later ook nog vraagt een trainingselftal compleet te maken terwijl hij hem net voor twee weken heeft geschorst was de limit.

  Op dat moment komt Ten Hag dan blijkbaar niet terug, want dat was de definitieve breuk.

  De man spoort gewoon niet.

 11. Peter kopsterk

  Een normale trainer had niet meer gewisseld met een 4-1 voorsprong. Dus Haggie KOFFERS PAKKEN

 12. Basisspeler

  Charka, laat je niet omlullen door Litmanen. Die lult meestal uit zijn nek. Natuurlijk had Younes gewoon moeten invallen. Hij ontvangt een miljoen redenen per jaar om gewoon in te vallen!
  Op de training niet mee willen doen is inderdaad the fucking limit! Gewoon werkweigering van die smurf. Dat Litmanen het überhaupt opneemt voor een speler die liegt over bv getekend contract bij Napoli en “ernstige familieomstandigheden” en daarnaast nog een blessure fingeert zegt veel over de hersenkronkel van Litmanen.

 13. Basisspeler

  Younes zit hier natuurlijk gewoon fout! Niet handig van Ten Hag, maar om Younes met wetkweigering gelijk te geven slaat werkelijk nergens op! Younes is een leugenaar en bedriegt.

 14. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Deze opmerking laat zien dat hij een grijze muis is die wil opgaan in gemiddelde (voetbal)samenleving,
  Hij vraagt hem niets abnormaals omdat halve voetbalwereld het doet……….en precies op het vlak dat nergens over gaat in het voetbal. Flauwekul om spelers in te brengen in blessuretijd, dat zou elke speler moeten gaan weigeren.
  En de bloody limit is dat hij het als waarderen zag terwijl het een vernedering is……snel naar Plan B! Met een bloedgang

 15. Prinsengracht

  Als jij in hem een grijze muis herkent……..dan zal hij het ook wel zijn. It takes one, to know one, after all.

 16. AFCA my World

  Het word tijd voor een buitenlandse trainer,even wat anders en je gaat successen behalen ! ⚽️

 17. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ach PG helaas zijn we niet allemaal zo fantastisch als dat jij bent.

 18. ruben464

  Ff 1 ding ten hag: je beloont niet iemand voor een invalsbeurt van 2 minuten. Ik vind zelf dat younes dit niet verdient. Hij hoort gewoon een waardig afscheid te krijgen. Hij heeft vanaf het begin alles gegeven wat erin zat. Dat het niet tot veel doelpunten heeft geleid is jammer.

 19. Wenen 1995

  Denk dat Younes een transfer moet maken naar fc Eigenbelang….

 20. Litmanen

  Van wie? Ten Hag doet toch zijn verhaal in VI? Hij kan ook zijn mond houden. Lijkt me in zijn geval sowieso verstandiger. Er komt geen normale zin uit de man.
  Dus als er iemand zeikt dan is het Ten Hag.

 21. Vak 120

  Ik denk dat Vi er om gevraagt heeft?? Maar ik maak er geen woorden meer aan vuil!

 22. Antony

  Oprotten met deze trainer ,hoort niet bij AJAX ,heeft totaal geen flair,is vol van zich zelf ( vind dat AJAX goed heeft gespeeld onder hem 🤔 ,maar kan een club als 030 misschien op de counter laten spelen maar niet AJAX , klinkt misschien gek maar haal Wenger al wil hij 10 miljoen per jaar verdienen ,deze verdient zichzelf terug, want dan blijven er misschien toch nog een paar spelers (talenten) ,tegen hem kijken ze wel tegen op! En spendeer het geld ,als het op is dan zien we wel wie deze club wil kopen en dat zullen er vele zijn ! Als ik Manchester City zie ,juichen de supporters ook niet minder doordat de club in handen is van rijke lui ,het blijft altijd ONS AJAX! Want AJAX heeft nog steeds de beste opleiding ter wereld , nou ontslaan die ten lach!

 23. Basisspeler

  Dus hij vindt dat een speler zelf mag bepalen if hij invalt? Of meedoet op de training? Wat een grote onzin!

 24. Basisspeler

  Snap werkelijk niet dat je Younes kunt verdedigen. Als hij het er niet mee eens is loopt hij als hij karakter in zijn donder heeft na afloop naar ten Hag. De trainer bepaalt. De speler wordt dik betaald om dat te doen. Dit voorval kan je niet aanpakken om hem te vervangen. Daar zijn nog genoeg andere redenen voor.
  Grijze muis klopt ook niet. Gewoon geen Ajaxtrainer. Iemand zonder Ajax DNA

 25. JohnDoe77

  Wat een ei; dat deed hij wel! Belachelijke actie tov een ervaren speler!

 26. Charka53

  Zeg Basisspeler ik laat me door niemand omlullen ik vind Ten Hag niet de juiste Ajax trainer.

 27. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Basisspeler, ik zeg toch niet door dit voorval moet Ten Hag weg? Hij moet sws weg, geen Ajax trainer inderdaad. Riep ik overigens meteen na ontslag Keizer, dus voor mij geen verrassing dit allemaal. Hoe hij met die wissel omging bewijst eens temeer dat hij niet bij ons past. Maar wat ik erger vond. Dan schors je Younes omdat hij niet wilt. Dat kan ik dan nog in meegaan als hij niet wil doen wat je wilt, ook al vind ik TH hier fout. Maar dan schors je hem voor twee weken en kom je daarna binnen paar dagen erop terug omdat hij mannetje tekort komt op training hahaha. Sorry hoor dan zou ik ook zeggen dikke vinger voor je.

  Ik ben sws tegen wisselen in blessuretijd, dus Younes niet specifiek. Meer spelers moeten eens laten blijken dat dit onzin is. En redeneringen als dat hij voor zijn salaris maar moet doen wat men hem vraagt omdat hij zoveel verdient vind ik al helemaal flauwekul. Laat ik het zo zeggen geen enkele echte toptrainer zou het zo gedaan hebben als Ten Hag.

  Ik denk dat je zo redeneert omdat het juist Younes is, want bijv van een Ziyech had hij op zeker soortgelijke reactie gehad. Dan had ik je willen horen. Maar goed maakt niet uit. Younes als laatste is mij dit seizoen, vooral na mislukken transfer ook tegengevallen in woord en gebaar. Absoluut. Neemt niet weg dat ik hem gelijk geef nu in dit specifieke geval. Ik redeneer niet op rancune maar op voorval zelf. Dus dat Younes Ajax geld door neus heeft geboord, zie ik los van dit geheel

 28. Forever nr14

  Werkelijk deze man spoort gewoon niet! Ik kan me echt voor stellen dat je voor deze provincie trainer de spelers gaan lopen. Wat een sukkel ongelooflijk, let op mijn woorden die is z’n eigen glazen in aan het gooien, want ik kan me echt niet voorstellen, en zou het beschamend zijn als ze halve zool niet snel op straat schoppen!! Hij maakt ajax belachelijk!!

 29. Ajaxbest

  Peter bos moet weer terug komen dan zie we weer mooie voetbal westrijden

 30. afca74

  ik dacht dat ten Hag een buitenlandse trainer was versta er nl. geen reet van wat ie allemaal zegt.

Reageren is niet mogelijk.