De Ligt ontvangt Johan Cruijff Prijs: ‘Ik vind het een heel grote eer’

Matthijs de Ligt is verkozen tot het grootste talent van het afgelopen seizoen in de Eredivisie en heeft daarmee de Johan Cruijff Prijs gewonnen. De Ligt mag dan ook zoals gebruikelijk een Cruijff Court laten aanleggen.  Juryvoorzitter Jordi Cruijff  had een aantal mooie woorden voor het 18-jarige talent.

‘In het voetbal, anders dan in het normale leven, is het een groot compliment als een achttienjarige er tien jaar ouder uitziet. Matthijs heeft bewezen er niet alleen snel te kunnen komen, maar ook overeind te blijven na de moeilijke momenten en daar snel van te leren. Matthijs wil elke dag beter worden en haalt op heel jonge leeftijd al een zeer constant niveau. Zowel bij Ajax als Oranje is hij nu al bijna niet meer weg te denken. Matthijs denkt, speelt en verdedigt vooruit. Er is altijd ruimte voor verbetering. Maar dat hoeft niemand Matthijs uit te leggen. Dat is misschien wel zijn grootste talent’, aldus Jordi Cruijff. De Ligt krijgt de prijs in oktober uitgereikt tijdens het Voetballer van het Jaar-gala. Dan wordt ook bekendgemaakt waar de verdediger een Cruyff Court laat aanleggen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

73 Comments

  1. jood84

   hij heeft het zeker verdiend, maar toch hoop ik dat die nu niet weggaat.

  2. HURBIE

   Voor zou de mooiste prijs wezen als je voorlopig nog bij AJAX BLIJFT

   1. Charka53

    Dat zou voor ons zeker de mooiste wezen HURBIE maar sentiment speelt geen rol .

    1. Litmanen

     Het gaat erom wat Raiola vindt. Ik snap nog steeds niet waarom Barry Hulshof die jongen niet in zijn eentje kan begeleiden. Kan toch geen 24 uur per etmaal kosten.
     Dit kost Ajax een complete ploeg.

     1. Peter kopsterk

      Lees op voetbalzone dat kluivert blijft en bijtekent of het waar is?

 1. DanielenRico

  Gefeliciteerd Mathijs, ik hoop dat je volgend seizoen nog bij ajax bent ?

 2. Gert Bals

  Voor de Ligt zou je een uitzondering moeten maken qua salaris. Hij is een uniek talent. De Cruijff van de verdediging. Die jongen leert zo verschrikkelijk snel en heeft een prachtig inzicht op het spel. Als Ajax moet je zeggen ….. ieder jaar dat je blijft en presteert krijg je er een half miljoen bij. Als hij een vaste waarde wordt in het Nederlands elftal is dat de meetlat voor voldoende presteren. Doorgroeien tot max. 3 miljoen per jaar. Oke, het is en blijft de Ned. Kut competitie maar financieel hoeft hij zichnooit meer zorgen te maken. Reclame inkomsten komen hier nog bij. Grenkie en Donny een gelijksoortige aanbieding maar dan voor nu met jaarlijkse verhog8ng van 250.000 euro en bij vaste waarde in Ned. Elftal gelijke afspraken als bij de Ligt. Daarnaast kan je afspreken dat ze vanaf 25 jaar voor een gelimiteerde transfersom weg mogen als ze willen. Vertrek je daarvoor ….. alleen voor een bizarre hoofdprijs.

  1. Yindi

   Gert, jij beschrijft de ideale situatie maar dat gaat niet gebeuren.
   Jij vindt dat Ajax afglijdt naar een koopclup (als PSV) maar wat moet je dan? Opleiding heeft enkel nog zin om je bankrekening te vullen. De talenten gaan op (te) jonge leeftijd reeds weg.
   Er zal nooit een Ajaxteam zijn dat volledig draait op eigen spelers. Stel dat dat (op een bepaald moment) al zo zou zijn. Jaar later zijn ze weg. Zolang er zaakwaarnemers zijn die niks met een club hebben maar alles met hun eigen bankrekening, hou je dat.

   1. Gert Bals

    Ik beschrijf een ideale aangepaste situatie. Ik heb het niet pver een team volledig bestaand uit eigen spelers maar wel van zo’n 60-70%. Je moet trucjes uithalenom ze te houden. Trucjes kosten geld maar leveren uiteindelijk ook geld op. Een speler van 25 levert meer op dan een speler van 20. Je kan dus investeren. Maar wel alleen in eigen spelers investeren. Van buitenaf is aanvulling voor de korte termijn (2 max 3 jaar).

    1. M800M

     Ik zou dit niet ideaal noemen. Even een hypothetisch voorbeeld: Wat als je de pecht hebt dat je hele sterke concurrentie hebt voor jouw positie in de basis van oranje? (Bijvoorbeeld middenveld) Dan ben je dus geen vaste waarde in oranje, terwijl je misschien wel de beste speler van ajax bent. En dan mag je volgens jouw systeem dus minder verdienen dan bijvoorbeeld een medium kwaliteit back die toevallig geen concurrentie heeft in oranje en daardoor wel vaste waarde is.

  2. Zlatan4ever

   Gert Bals,
   Ik dacht dat jij een Cruijff adept was ? Hoe kan het dan zijn dat jij in Ziyech en de Ligt “dingen” van El Salvador ziet ? Beide heren zijn ondanks hun kwaliteiten in geen enkel opzicht met de beste speler ter wereld te vergeljken..

  3. Zlatan4ever

   De Ligt de Cruijff van de verdediging ? Hahahahahaha
   In Ziyech zag je ook al Cruijff “aktie’s”. Beide heren hebben talent maar mogen nooit in 1 zin genoemd worden met El Salvador ! De beste van de wereld !

   1. Litmanen

    Ik dacht precies hetzelfde bij het lezen. Alle idolen van AB hebben Cruijff genen. Heel apart.

    1. Gert Bals

     Litmanen, jij moet gewoon 10 meter onder de grond gaan, definitief. Ik graaf wel.

    1. Zlatan4ever

     GB aka AB,
     Natuurlijk mag jij zelf uitmaken wat je zegt, jij zou dat ook eens moeten toepassen op andere leden van dit forum. Word het een stuk gezelliger van ?

 3. Yindi

  En speelt dat allemaal niet dan heb je ook nog “supporters” die er (deels) voor zorgen dat je beste speler(s) verdwijnen. Ik maak me sterk of dit allemaal (in deze omvang) was gebeurt als Keizer was gebleven. Ten Hag is zeer slecht voor Ajax. Nu ook weer Labayad !! Man man. Vreselijk. TH moet echt opzouten.

  1. Gert Bals

   Keizer was van begin af en niet goed genoeg. Goed dat hij weg is. In deze tijd moet Ajax kiezen tussen Bosz (helaas al weg denk ik), van ‘t Schip in combi met Wim Jonk en ….. nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, Frank de Boer maar die laatste op voorwaarde dat hij gaat spelen ala Bosz. Nu lopen de spelers gewoon van ellende de deur uit vanwege ten Hag. Klasse Overmars, wereld keus van je.

   1. KBouter

    Met het terughalen van FdB pleeg je verraad asn Cruijff, Jonk en aan de Ajax filosofie. Man man.. moet er niet aan denken dat de man waar ik al jaren op zit te schelden zondags nu ineens moet juichen. Neem dan Dick Advocaat… ook vrij en ook een negatief ingestelde trainer, maar met meer ervaring dan FdB die overal buiten Ajax mislukt is.

     1. Litmanen

      Ja, Pepe, Mourinho.
      Het heeft niet zoveel zin allemaal namen te noemen van mensen die niet komen.

      Sar gaat echt niet op zijn knieën bij Bosz, wat nodig zal zijn om hem terug te halen.

      De enige echte optie op dit moment is De Boer.
      Waarom? Hij is de enige trainer die direct kan instappen zonder een half jaar te verliezen.

      De mensen die gruwen van het idee moeten de twee eerste schalen nog maar eens bekijken. In die competities speelde Ajax heerlijk voetbal. De klad kwam erin toen hij met steeds minder kwaliteit toch titels haalde.

      Voor Overmars destijds een goede reden om de knip dicht te houden.

      De vraag steeds naar Jonk zal ik nooit begrijpen. Van alle supertalenten die momenteel in de etalage staan heeft hij er geen een gebracht.

      Ook heeft hij nog nooit een vaste groep getraind als coach. Nul ervaring en een handboek van Johan.
      Nou, dan kan ik nog tien miljoen kandidaten opnoemen.

      De man is een huiler. En dan bedoel ik geen zeehondje.

     2. Gert Bals

      Tering wat ben jij toch een lul. Ongelooflijk dat je hier mag blijven. Een lul en een moordenaar. Oh ja en dom, ongelooflijk dom. Syndroom van down, kan niet anders.

     3. Ajax1958

      Je vergeet een gluiperige draaikont en pathalogisch leugenaar, maar het beste is om er niet op in te gaan. Je geeft hem zo een podium.

     4. Litmanen

      Redactie, het zou fijn zijn als jullie af en toe eens mee lezen. 1958 en AB hebben geen enkele intentie een normale discusse te voeren.
      Het uitschelden kent werkekijk geen grenzen meer.
      Ik kreeg destijds voor heel wat minder een ban.

      Dus Henk, je nu niet weer verschuilen achter: zolang het het over voetbal gaat schelden jullie je maar verrot. Het gaat niet over voetbal, het gaat over iemand proberen te belasteren, beledigen en dood te wensen.

      Er zijn grenzen en deze twee gaan daar al weken over heen.

     5. Prinsengracht

      Dan mag jij zelf ook weer weg, klikspaan Nietmanen. Jij blijft maar de moeder van Justin Kluivert belasteren. Heeft niets met voetbal te maken. Huilebalk! Je bent te besodemieterd om toe te geven dat je de spelersbus over mensen heen wilde laten rijden, maar je hangt tussendoor wel de moraalridder uit. Hypocriete zak.

     6. Litmanen

      Prinsengracht, Google even ok? En verder, begrijpend lezen kun je ook in groepsverband leren.
      Graag inhoudelijke reacties, hoewel, vergeefse moeite…

     7. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ach Litmanen je moet het zo zien als er in 2030 een spelertje weer eens doorbreekt uit onze mooie opleiding dan sturen zze nog steeds dank kaartjes aan die geweldenaar hahahaha….

    1. Gert Bals

     Ik heb het puur over keuze tussen ten Hag en de Boer. Geen andere keuze.

 4. Basisspeler

  Het is een grote eer, iedereen bedankt! En nu wil ik naar Barcelona.

 5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Volkomen terecht, nu moet De Ligt alleen nog even bedenken of verteld worden dat de speler met de Johan Cruijff prijs in de Johan Cruijff Arena hoort te spelen?

   1. Litmanen

    En weer zo’n inhoudelijke reactie.

    En het gaat maar door.

    AB heeft hier werkelijk carte blanche.

 6. Iedereen heeft een mening

  Raiola/kluivert zijn het hier niet mee eens en hebben een advocaat ingeschakeld. Beiden hebben aan zelfreflectie gedaan en hun uitkomst was unaniem. ?????

 7. Iedereen heeft een mening

  Raiola/kluivert zijn het hier niet mee eens en hebben een advocaat ingeschakeld. Beiden hebben aan zelfreflectie gedaan en hun uitkomst was unaniem. raiola/Kluivert vonden zichzelf terug op een gedeelde eerste plaats?????

 8. dickst14

  Hij zou nog minimaal een jaar moeten blijven. Maar momenteel wil niemand blijven. Toch een teken aan de wand. Sar/Overmars

 9. a.p.

  gefeliciteerd, dik verdiend, ik hoop wel dat je nog een tijdje Ajax trouw bent

 10. Valentino

  Doe de prijs en de naamhouder ervan eer aan blijf bij Ajax. Maak niet de fout door nu, te vroeg, te vertrekken.

 11. Middenweg401

  Als ik De Ligt was zou ik weggaan. Je wilt je meten met de beste spelers op het hoogste niveau en hij is er klaar voor.

 12. Ajax1958

  Open brief aan de redactie:

  Het gelieg en gedraai van de heer
  Litmanen, door mij verder genoemd als Nepmanen kent geen grenzen. In vorige topics heb ik hem diverse malen keurig zonder schelden gevraagd, of het waar was, dat hij gezegd zou hebben, dat een buschauffeur gas moet geven met supporters ervoor die verhaal komen halen/ protesteren of whatever. Deze vraag kon de heer Nepmanen simpel met ja of nee beantwoorden. Hij weigerde deze vraag te beantwoorden en zegt dan dat de meeste mensen hier op de site het met hem eens zijn. Daarintegen wordt de heer Nepmanen steeds kwader en word ik gek genoemd. Wat ik nog meer lees van de heer Nepmanen is dat ik hem dood wens, iedereen hier mag zeggen of dit waar is , dus weer een leugen. Voor de rest heeft de heer Nepmanen in gezegd ( in de zaak dickst14), dat hij nooit iemand zou naaien met een ban. Wat gebeurt er nu dan? Ik zal tegenover iedereen hier verklaren, met alle eerlijkheid en oprechtheid…… JA, IK HEB EEN BAN AANGEVRAAGD VOOR DE HEER NEPMANEN.

  Hoe nu verder:

  Om het gezellig te houden hier, lijkt het mij beter om mijzelf (Ajax1958) EN de heer Litmanen te verwijderen van deze site.

  1. Basisspeler

   Litmanen, alias Niksmanen, alias Nepmanen, alias Keepmanen moet je zien als de Raiola van dit forum. Buiten de deur houden!

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Juuuf ze doen het weer met een potje schoenensmeer……….
   Dat hoorde ik voor het laatst op de peuterschool.
   45 jaar later zie ik iets soortgelijks op een voetbal forum van een 60jarige (even uitgaande van 1958 als geboortejaar)…………

   1. Ajax AB Barcelona

    Tip: bemoei je er niet mee. Litmanen zet aan tot moord. Of je moet het eens zijn met hem. Wat vind jij van homosexualtiteit?

   1. Litmanen

    Eug. Het heeft geen zin die discussie. Bij die busactie heb ik gezegd dat de chaffeur volgende keer niet moet stoppen. Je geeft die Neanderthalers een oodium als je stopt en uitstapt. Je had de reacties moeten zien toen bij die actie Hakim lijfelijk aangepakt werd.
    Dat moet je dus de volgende keer voorkomen.

    Dat noemt men hier moord……

    AB en anderen wensen mij 10 meter onder de grond. Kijk dat is letterlijk een deahtwish. Dat is andere koek dan een chauffeur het advies te geven volgende keer door te rijden. (Je zou ook kunnen vragen de ME even ruimte te katen maken, want ze wisten dat dat tuig er stond).

    Ik vermoed dat achteraf bleek dat een van de vriendjes van AB bij die actie bij de bus aanwezig was. In eerste instantie uitte hij namelijk dezelfde kritiek op dat tuig. Van de ene op de andere dag was ik een moordenaar, uiteraard gevolgd door een stelletje kinderen wat het heerlijk vind om met AB mee te gillen.

    Of 1958, was jij degene die Hakim een duw in zijn gezicht gaf? Zou zo maar kunnen. Jij vind het namelijk een geweldige actie toch?

    De bus tegen houden, tegen de bus aantrappen, bestuur en soelers uitschelden en zelfs lijfelijk aanvallen…
    Als je dat als echte supporter goed vind, dan heb je hulp nodig. Hoewel, ik ben bang dat elke hulp te laat komt.
    Bij wijze van spreken dan natuurlijk.

    Dit is de laatste keer dat ik op dat busincident inga AB, dus verzin een nieuwe reden om mij om te brengen.
    Er loopt hier dus maar 1 moordenaar rond en dat ben jij.

    O ja, neem eens een andere nickname. Of zijn je keepers op?

    1. Ajax AB Barcelona

     Iedereen kan teruglezen dat je hebt gezegd “gas geven” als er supporters voor de bus staan. Zelfs het advies aan alle spelersbussen. Het staat nog steeds zwart op wit op het forum. Je kan ook gewoon een welgemeend excuus maken. Verder zeik jij mensen af als ze een inhoudelijke bijdrage geven. Jij zeikt Jonk zelfs af terwijl die niets met het topic te maken heeft. Dus huiler, niet zo zielig doen. Sta eens achter je uitspraken, dat toont ballen. Nu ga je weer aan de broekspijpen van Eug hangen. Te triest voor woorden. Ik heb overigens nergens een doodwens gedaan. Waar staat dat er aarde over je heen moest? Ik gun jou een grotwoning diep onder de grond. Bijv. in Limburg.

     1. Ajax AB Barcelona

      Citaat van uitspraak van Litmanen: “dat zooitje doorgesnoven en dronken debielen had die bus niet eens gevoeld” einde citaat.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Ik ga mer er verder ook niet mee bemoeien. Ik vind het alleen een hoog peuter gehalte hebben.
   Komt bij je plaatst een open brief op een open forum. Dat houd in dat iedereen mag reageren toch? Dus ook mensen die het niet eens zijn met je bijdrage lijkt me.
   Overigens gezien de duimpjes noet heel groot draagvlak.
   Dus als jullie allebei gewoon ook blijven, iedereen normaal over Ajax discussieert en af en toe dan lekker scherp dan hebben we prachtforum.
   Je moet het zelf weten maar stop gewoon met dat kinderachtig gezeur is mijn advies.

   1. Litmanen

    Eug. Zoals je ziet. Inplaats van een discussie over de topic alleen maar persoonlijke aanvallen. Heeft niets meer met Ajax te maken. Die 58 roeptoetert alles na wat AB, Bals, Stuy etc roept. Die heeft geen idee waar Ajax zich mee bezig houdt want hij heeft nog nooit een inhoudelijke reactie gegeven. Waarschijnlijk denkt hij dat hij fan is van een free fighter die zich Ajax noemt.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Ik zie en lees het. Al velen weken op elke topic. Ik heb op ander topic al wat geschreven hierover naar 1958. Over consequent moeten zijn etc. maar die reactie was flauw.
     Misschien moeten wij het volgende PROBEREN.
     Laat die clan van pak m beet 5-7 gasten lekker ons aanvallen. Met van alles en nog wat.
     Wij PROBEREN ze te negeren en dan houden wij het bij voetbal. Geven wij het goede voorbeeld en staan zij topic na topic voor lul.

     Ik vermoed dat word een echte uitdaging voor ons, maar alleen dat al zal voor forum stuk plezieriger maken.
     Hoe je wend of keert, ik was laatst tijd weg, jij had een ban en in alle gevallen dat jij en of ik weg waren werd het er niet rustiger op forum
     Dus die vendetta gaat nergens toe leiden……….
     Laat gaan man laten we het nu echt PROBEREN ?

    2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Zie Litmanen binnen kwartier na een post van ons meteen drie van een van de leden.
     Dus laten we het echt PROBEREN man. Laten we zwijgen bij die mannen waarvan we vinden dat die dat verdienen. Dat maakt het iig voor andere leden een stukje prettiger. Want dit blijft gewoon doorgaan.
     Men ziet vanzelf dan wel hoe het hier gaat, overigens krijg ik steeds meer het idee dat dat al zo is.
     Op naar voetbal Litmanen⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
     EN NIET ANDERS laten wij dan maar goede voorbeeld geven ouwe?

     1. Ajax AB Barcelona

      Eerste proberen al meteen mislukt. Oh ik moet de tijd controleren. …. 1 uur en een kwartier na de pist van Eug. Overigens, dat citaat van Litmanen? Top he.

     2. Litmanen

      Eens Eug. Ik lees het nu pas,maar van mij geen reacties meer voor dat zooitje ongeregeld.

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Litmanen ik heb nog even 1 uitzondering gemaakt om heren te laten zien dat ze op zijn minst hypocriet zijn…..dus vanaf zondag 13 mei links laten liggen ?

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Bij laatste artikel, over rood licht mbt verkopen. Ik reageerde op PG, natuurlijk twee reacties binnen paar minuten van de mannen met een wat flauwe tekst.
      Eens te meer duidelijk toch? Ik laat het nu gaan bijna zondag?. O ja en laatste aanname van een van de mannen ik ben hanski ?

 13. Voorland

  Wat een stelletje mongolen op dit forum. Heb tenminste het fatsoen om geen namen van Ajaxhelden te misbruiken met jullie idiote gedrag.

Comments are closed.