There are no ads, please add some


Raiola eist enorm salaris en doorverkooppercentage van 40 procent

Volgens De Telegraaf heeft zaakwaarnemer Mino Raiola enorme eisen bij Ajax neergelegd voor een contractverlenging van Justin Kluivert. Raiola zou naast een salaris van meer dan 1,5 miljoen euro ook eisen dat zowel Kluivert als hijzelf een doorverkooppercentage krijgt van liefst twintig procent. Voor Ajax onbespreekbaar, dat zich in de onderhandelingen keihard wil opstellen.

Financieel directeur Jeroen Slop staat erom bekend dat hij bij transfers in totaal ruim tien procent betaalt aan speler en zaakwaarnemer en zou ook voor Kluivert geen uitzondering willen maken. De onderhandelingen met Raiola zijn inmiddels al negen maande gaande, maar inmiddels heeft de club al tijden niets meer van hem gehoord. De clubleiding gaat er vanuit dat de vleugelaanvaller niet meer bijtekent en in 2019 gratis de deur uitloopt.

Ajax wil Kluivert aan zijn contract houden en hem desnoods alleen nog maar mee laten trainen, zoals dit ook het geval was bij Nicolai Boilesen. De verdediger raakte destijds uit beeld bij het nationale team van Denemarken en miste daarom het EK van 2016.

De clubleiding van Ajax is van mening dat als de grootste talenten al op 19-jarige leeftijd verkocht worden en er nooit in de vorm van landstitels geoogst kunnen worden, dat de jeugdopleiding net zo goed kan worden opgedoekt. Dat Kluivert tegen zijn zin in Amsterdam moet blijven en Raiola zijn gram wellicht haalt met het niet laten (bij)tekenen van andere talenten uit zijn stal, neemt Ajax voor lief. Overmars en Slop willen de baas in eigen huis blijven.

Gerelateerde posts

71 reacties

 1. Marrace

  Een blok vormen tegen het grote geld, voor het eerst ben ik het weer roerend eens met het Ajax bestuur. Justin moet in Amsterdam blijven en die Mino is een pannekoek!

  1. Litmanen

   Justin blijft niet in Amsterdam, maar in elk geval niet op het veld in de Arena.
   Laat maar doodbloeden op de Toekomst.
   Goed voorbeeld voor zijn jonge collega’s.

    1. Litmanen

     Weleens van “bij wijze van spreken” gehoord?
     Ben jij het verkeerde neefje van AB?

     1. Basisspeler

      Net zoals jij “bij wijze van spreken” kijk op voetbal hebt.

  2. jood84

   ik vind dit een verstandig besluit van het bestuur. kluivertje lekker laten meetrainen met jong Ajax en daarna lekker opdonderen naar de club waar die op de bank terecht komt👌 hoe verkracht je je eigen carrière😂

   1. Mr Ajax

    Waarom zo op de spits drijven kluivertje, hier wordt echt helemaal niemand gelukkig van behalve die vetklep

 2. Ajax 1

  Goed dat ze hier strak in zijn. Wel al meerdere keren aangegeven dat het salarishuis omhoog moet, want uiteindelijk willen we wel goede voetballers zien…..

  1. Valentino

   Eens, maar Kluivert is geen 1,5 miljoen salaris waard. Die heeft nog zo goed als niks laten zien.

  1. Litmanen

   Pas op! Voordat je het weet gaat AB je een moordenaar noemen;);)

   1. Ajax1958

    Nu je het er toch over hebt Neppie, ik had je een hele simpele vraag gesteld, te beantwoorden met ja of nee. Ik stel hem nogmaals, omdat je erom heen draait en je eindigt met een wedervraag: Heb jij meerdere malen gezegd, dat de buschauffeur gas moet geven als er gasten voor de bus staan die uitleg willen, of protesteren whatever. Daar kan je toch gewoon met ja of nee op antwoorden? Ik wil geen lang verhaal, ja of nee volstaat.

   2. De Nees

    58 doe je ook al hangen in dat kneuzerig gedoe? Litmanen is een lul op z’n tijd, net als nog een paar hypocriete kleuters hier. Genoeg kutopmerkingen hier gelezen van iedereen die zich nu als een heilig boontje voordoen. Ik trek voor niemand partij, interesseert me geen ene reet wie waar zit.

   3. Basisspeler

    Je wil Kluivert laten doodbloeden lees ik hierboven. Vind je dat normaal!

    1. Litmanen

     En het gaat maar door…..
     Simpele vragen van simpele zielen……
     Ik ga niet meer in op het gedram en gezuig, jullie gaan je gang maar.

     1. Ajax1958

      Je weigert een simpele vraag te beantwoorden over iets wat je zelf hebt geuit. Je bent gewoon een laffe draaikont en een pathalogische leugenaar.

     2. Litmanen

      1958, wat zeik je nou man, je hebt het antwoord zelf al ingevuld, wat moet je nou verder? Ga iets nuttigs doen gek!
      Of ga iets nuttig bijdragen aan de discussie.
      Nou doe ook maar niet, komt toch niks zinnigs uit. Beetje op het gezuig van AB, Moosie en Dickst meevaren. Nog nooit iets van belang ingebracht hier.

     3. Ajax1958

      Nee Neppie, ik heb slechts de vraag gesteld, het antwoord moet jij geven. Heel makkelijk, nl ja of nee. Het gegeven dat je nu weer uit je bolletje gaat, geeft al aan dat ik een teer onderwerp hier aansnij.

 3. Ralph

  We weten natuurlijk niet wat er zich achter de schermen afspeelt. Maar dat de voetbalwereld compleet verrot is wordt elke transferperiode duidelijker. Ajax, blijf vasthouden aan je principes en laat de heer Kluivert voor een mooi bedrag vertrekken. Tip voor Kluivert: kijk eens wat vaker in de spiegel en naar filmpjes van Alireza Jahanbakhsh!

  1. rickert

   Kluivert verkopen. laten falen in Engeland. en Alireza halen. Neres naar Links.

 4. Charka53

  Ja Kluivertje , zie je wel dat ome Raiola rat niet voor jou bezig is maar echt alleen voor zichzelf dus kap het af en blijf gewoon nog een seizoen of twee tot je volwassen bent en een betere voetballer.

  1. ems

   Teken gewoon een verbeterd contract en ga dan over 2 jaar weg met opgeheven hoofd en 2 titels op zak. Als je in jezelf gelooft tenminste…

 5. Slingertje.

  Het is echt een rioolrat die Raiola.
  Maar hij lacht ons allemaal uit die vetklep met zijn miljoentjes.

 6. apeldoorn

  Voor een dik miljoen per jaar ga ik de komende drie jaar bij elke willekeurige andere baas op bank zitten!

  Jammer dat hij niet kiest voorde optie om een nog betere vietballer te worden door wekelijks bij Ajax te spelen. Nu is de optie bankzitter, anders had er meer in gezeten.

  Maar je moet wel heel erg sterk in je schoenen staan om nee te zeggen tegen financiele onafhankelijkheid voor de rest van je leven op je 20e te bereiken. @jammer

  1. afcadeluxe

   hij zou het ook eens aan andere moeten vragen,veel geld kan hij ook nog in china verdienen,maar hij is gvd net 19,tijd zat,en als hij(net als eriksen b.v )met zn 23e verkast kan hij nog altijd genoeg cashen

 7. Koning Haarms Wolfs

  Goed geregeld. Zonde dat hij dan verpietert, maar dat is dan zijn keuze. En voor de toekomst: nooit meer zaken doen met rioolrat.

 8. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ajax moet inderdaad poot stijf houden. Misschien eens alleen met Justin gaan zitten, als ze dat al niet gedaan hebben. Toekomstperspectief bespreken en Justin laten zeggen of hij echt weg wil! Ik krijg steeds meer idee dat hij in zijn hart liefst nog bij Ajax blijft.
  Mocht Raiola bij die waanzinige eis van 40% blijven in totaal voor hem en Justin bij toekomstige transfer dan inderdaad poot stijf houden, Justin bij selectie houden en dan maar gratis de deur uit. Nooit Raiola het spel laten dicteren.

  1. KBouter

   Kluivert is van Surinaamse afkomst en die luisteren altijd heel goed naar hun moeders. Einde verhaal bij Ajax

   1. Litmanen

    Overigens, 20% zou voor Raiola zijn en 20% voor Justin (of in elk geval zijn moeder).

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Klopt vandaar in totaal eraan toegevoegd 😂😂had nog even 50/50 bij gemoeten dus dank voor aanvulling, zitten we weer op 1 lijn. Ssst niet verder vertellen aan 2.0 😂😂

    1. Prinsengracht

     Patrick heeft een Surinaamse moeder en Antiliaanse vader. Dus ook van Surinaamse afkomst.

 9. Corr

  Ik roep al langere tijd dat ajax het salaris plafond gerust omhoog mag doen met 500k/1miljoen willen ze een beetje met de (sub)top van europa meedoen dan kan je veel leuke spelers halen.. maar dat een jochie als kluivert (door raiola) daar mee moet beginnen hahahaha pis in me broek van het lachen

 10. Forever nr14

  Dit verschijnt op m’n tijdlijn en kan er echt met m’n verstand niet bij, waar hij denkt aan spelen toe te komen. Nog lang niet uitgeleerd bij Ajax.

  18 jaar en basis bij Ajax1.

  Justin… Je moet eens wat zuiniger zijn op het shirt wat je draagt. En eens om je heen kijken wat voor logo’s andere mensen op hun kleding dragen als je door de stad loopt.
  Vergelijk dat eens met het logo wat jij draagt.

  Veel jongens zouden het voor de helft doen. Je hebt maar half in de gaten hoe bevoorrecht je bent. Snotkwal.

  1. jood84

   ik zou met liefde voetballen voor ons aller Ajax en ik hoef er niet veel voor te hebben. 50000 is meer dan voldoende om de kosten en dergelijke te dekken👌het is dat je geld nodig heb voor benzine/huis/voedsel en dergelijke. anders had ik het graag nog gratis gedaan! wees blij dat je van je hobby je werk kan maken en ook nog eens in een prachtig shirt speelt

 11. Jimmy1971

  Natuurlijk moet wellicht het salarishuis omhoog, maar dan zeker nog niet voor een speler die 5 goede wedstrijden heeft gespeeld!! Top dat Ajax in deze zijn poot stijf houdt!

 12. M800M

  We kunnen wel alleen op raiola gaan haten, maar ik vind dat justin zelf ook wel wat te verwijten valt. Raiola werkt voor Kluivert. Niet andersom. Justin is volwassen, en zal dus ook de gevolgen van ZIJN beslissingen moeten dragen. Als die beslissing is om ajax te naaien heb ik echt 0,0 medelijden met hem als dat mislukt. Dan maar verkopen en in engeland op de bank of anders hier niet meer spelen. Carriere kapot, niet ons probleem.

  1. AFCA my World

   Justin is totaal gehersenspoeld door die rioolrat, word een worst voor gehouden dat hij net zo goed word als messi en ronaldo, krijgt gelijk bakken met geld in de schoot geworpen,dat hijzelf er de dupe van word is niet waar volgens rioolrat !

  2. Vak 120

   Helemaal met je eens! Kluivert bepaalt zelf wat hij doet!! Ik ben klaar met hem,verkopen of op de toekomst gras laten maaien…verwend kutventje

 13. Finidi

  Tip voor de toekomst , iedere debutant gelijk voor 5 jr een oplopend contract laten tekenen, niet tekenen geen debuut of mag zoiets niet?

  1. Litmanen

   Nou ja, dan verhuizen allemaal op hun vijftiende naar Engeland.
   Zolang ze daar twintig keer het budget van Ajax hebben ben je altijd kansloos als de speler of zaakwaarnemer niet verstandig is.

 14. Zlatan4ever

  Raiola is natuurlijk schuldig aan deze soap, maar Kluivert jr. en (waarschijnlijk) zijn moeder niet minder erg. Ook bij hen staan de 💶💰💷 tekens in hun ogen.
  Dat goedlachse ventje die 8 redelijke wedstrijden heeft gespeeld over 1 seizoen het Ajax shirt niet waard. Het zijn allemaal geldwolven rondom Justin en wie weet Justin voorop

 15. AFCA my World

  Rioolrat is het puur alleen om het geld te doen dat weet iedereen, het is al stom om hem je belangen te laten beharigen en zijn meer en betere belangenbehartigers beschikbaar !
  Kijk als je veel geld word voor gehouden is het intressant,dat je jezelf in de vingers snijd deert rioolrat niet,die heeft op een snelle manier veel geld aan je verdiend,begrijp wel 20% voor hem is toch 2 miljoen op een transferbedrag van 10 miljoen. Als justin gratis de deur uitloopt word het bedrag voor hem nog groter !
  Laat hem maar verpieteren op de tribune,niet meetrainen niet meespelen,gewoon negeren dat snapt hij dat hij fout bezig is !
  Laat het een waarschuwing voor de anderen zijn,nooit met rioolrat in zee gaan die denkt alleen aan zijn eigen dikke IK !
  Stelt nooit de voetballer voorop,maar zichzelf , IKKE IKKE IKKE ,Ajax en speler kunnen stikken ! ⚽️

 16. Dagrump

  Zeker niet mee werken aan zo’n praktijken ! Klasse van bestuur ! Zonde dat Kluivert er zo in staat. En met wat pech is bankzitter in het buitenland. 19 jaar en dan alleen maar bezig met geld triest !!!

 17. bukowski7709

  waarom je druk maken om zo een snotaap, lekker laten gaan, uitzwaaien en het beste wensen, blijf toch boven die ratten staan, als ze weg willen gaan ze weg, doei…

 18. Basisspeler

  Gewoon scenario Boilesen. Dan tekent hij wel bij. Dus een voorbeeld stellen naar andere talenten. Eens zien of Dekker en Gravenbergh dan bijtekenen

  1. Prinsengracht

   Hoe kom je erbij dat Dekker niet wil tekenen? Hem is geen contract meer aangeboden. Hem laten ze voor niks naar AZ gaan.

 19. Iamsterdam2015

  Poot stijf houden. Wat denken ze dan??
  40%……. pfffft grapjassen

 20. Lingeling

  Als hij een andere achternaam had gehad zou niemand hier zo opgewonden reageren. Knaap heeft best talent maar nog weinig laten zien. Dus verkopen is helemaal geen slecht plan.

 21. Lingeling

  Als hij een andere achternaam had gehad zou niemand hier zo opgewonden reageren. Knaap heeft best talent maar nog weinig laten zien. Dus verkopen is helemaal geen slecht plan. En dat hij veel geld wil verdienen kan je hem toch niet verwijten?

 22. Prinsengracht

  Ik heb hier al vaak gelezen dat 30 capuchons in je voortuin erg overtuigend kunnen zijn. Ik heb meestal aangegeven dat ik daar erg op tegen ben. Kennelijk heeft iedereen zijn grens. Want ik hoop nu dat die capuchons de tuin van Raiola kunnen vinden.

  1. Jimmy1971

   Ik vind geweld en bedreigingen nooit goed te praten, Prinsengracht! Zelfs niet bij die pizzabakker..

  2. Teuntje

   De man is makelaar en doet zijn werk. Dat dit jou niet aanstaat is dat een reden om iemand fysiek te bedreigen? Tuurlijk vindt iedere Ajaxfan het balen dat Kluivert weg gaat (want dit gaat natuurlijk gebeuren) maar het lijkt erop dat je op dit forun alleen maar meetelt als je meedrijft in de overdreven commentaren! Af en toe relativeren kan echt geen kwaad beste mensen!

   1. Prinsengracht

    Relativeren is meer iets voor een boekenclub. Deze lul probeert 8 miljoen euro van Ajax te stelen en al doende breekt hij weer een carriere voordat die goed en wel begonnen is. Hij heeft geld zat, dus tijd voor pensioen, ver weg van Amsterdam.

     1. Prinsengracht

      Ik weet niet of die capuchons hem zullen bedreigen. Ben er nooit bij geweest. Maar ik kan leven met alles wat Raiola voor goed weg houdt bij mijn club en onze spelers.

     2. Moosie

      Nee maar je hebt wel kans dat Nietmanen dan een touringcar parkeert in zijn tuin

 23. Iedereen heeft een mening

  Raiola kan eisen wat hij wil maar Kluivert hoor of zie je niet. Kluivert bepaalt zijn toekomst en niet Raiola. Wees als Kluivert dan een echte vent en geef gewoon toe dat je meer wil verdienen. Echter zijn die eisen nergens op gebaseerd. Bewijs eerst maar eens een seizoen lang dat je wekelijks bij de uitblikkers behoort en ga dan pas praten over je “miljoentjes”. Mijn voorkeur: contract laten uitdienen en het hele jaar een mooi plekje op de tribune (desnoods op de Toekomst).

  1. Prinsengracht

   Kluivert is erg jong. Te jong voor deze dingen. En Kluivert is bepaald geen licht. Dat blijkt meteen als hij begint te praten. Raiola heeft hem (en zijn moeder, ook geen licht) gek gemaakt. En zijn vader (ook geen licht) heeft kennelijk geen invloed.

 24. Iedereen heeft een mening

  Zou toch mooi zijn als AJAX zou zeggen: “Raiola, wij willen het contract met Kluivert helemaal niet verlengen. wij hebben jullie niet voor niets 10 maanden aan het lijntje gehouden”.

 25. ems

  Ik wordt wel een beetje moedeloos van dat geruzie tussen ajacieden onderling hier op dit forum. Al eerder gezegd met zilke vrienden heb je geen vijanden nodig. De een heeft er meer verstand van dan de ander en heeft andere voorkeuren qua spelers dan de ander. Nou dat kan gewoon in dit land!

  1. Gert Bals

   Met Litmanen als vriend heb je een moordenaar in je vriendenkring en een homohater en iemand die een hekel heeft aan Marokkanen. Hoef ik niet op een verjaardagsfeestje en ook niet als mede supporter van Ajax. Mag best gezegd worden hier.

 26. Kapstein

  @Litmanen: laat al die azijnpissers hun gang maar gaan. Je commentaar is meestal juist. Je kan beter dat gezeur van je af laten glijden.

Reageren is niet mogelijk.