Telegraaf: ‘Sfeer bij Ajax onder Ten Hag om te snijden’

De Telegraaf meldt dat de sfeer binnen Ajax om te snijden is. Zo zouden spelers helemaal murw gebeukt worden door het robotvoetbal wat Erik ten Hag er probeert in te slijpen en de ellenlange besprekingen die hij heeft. Ook het feit dat hij dagenlang elf-tegen-elf speelt, waarbij de reserves de tegenstander moeten nabootsen, zorgt voor veel onvrede. Vooral omdat er ook spelers van Jong Ajax of Ajax onder 19 meetrainen die worden ‘beloond’, terwijl ze waarschijnlijk het eerste elftal of überhaupt de Eredivisie nooit gaan halen.

De krant noemt ook een treffend voorbeeld. Na het kampioenschap van Jong Ajax stonden assistenten Aron Winter, Richard Witschge en Alfred Schreuder bij de kleedkamer om de technische staf en de spelers uitgebreid te feliciteren. Ten Hag zelf was nergens te bekennen.

Ook de open training van donderdag was op dat gebied treffend. Veel jonge Ajax-fans waren uit het hele land afgereisd richting De Toekomst, waarna de selectie tien minuten later dan gepland naar buiten kwam. Er werd echter direct koers gezet richting de opblaashal, omdat Ten Hag eerst een kwartier achter gesloten deuren testjes wilde uitvoeren voor een wedstrijd die nergens meer om ging.

De Telegraaf ziet hierin voor Marc Overmars ook een belangrijke rol weggelegd. De directeur spelersbeleid zou met Ten Hag in gesprek moeten om op een gedragswijziging van de trainer aan te steuren én de Ajax-filosofie aan te sturen. Anders lijkt het huwelijk tussen Ajax en Ten Hag al gedoemd om te mislukken.

Related posts

53 Comments

 1. Wenen 1995

  Heb al een paar keer geschrijven dat we Ten Hag een eerlijke kans moeten geven, maar als ik dit zo lees ?

  1. Koning Haarms Wolfs

   Hij noet gewoon weg, W1995. Dit wordt nooit wat. De chemie is er niet en zal nooit komen.

   1. Mr Ajax

    Ben er ook bang voor KHW, maar voorlopig gaat ten hag helemaal nergens heen, laten we hopen dat die nog wat moois uit de hoge goed tovert

    1. Koning Haarms Wolfs

     Gaat niet lukken. Je kunt van een konijn ook geen tijger maken.

 2. Guacamole

  Als het ff niet Ajax is is het meteen verkeerd. Iedereen brullen dat er shit veranderd moet worden. Gebeurdt dat eindelijk wordt er weet gemiept. CL behalen deze zomer is TH zn opdracht. Lukt dat niet dan switchen

  1. Litmanen

   De man is gewoon geen Ajaxtrainer.
   Jammer dat we in het nieuwe seizoen moeten wachten tot we uit Europa liggen en drie wedstrijden achter elkaar in Nederland verliezen voordat hij ontslagen wordt.
   Weer een verloren seizoen.

  2. bukowski7709

   waarom wachten op een drama en hem dan eruit tiefen, beter nu eruit en een grotere kans op wel CL…

   1. HURBIE

    Dat lijkt mij de beste oplossing
    Als je het seizoen al start met onrust in een ploeg sta je meteen al punten achter en die haal je niet meer in
    DUS WEG MET HAGGIE

    1. jood84

     Haggie gaat snel ten onder, als we maar niet tikkie terug FdB ervoor terug halen. leuk dat die 4x kampioen is geworden, maar balletjes breed en terug kan elke supporter ook geven.

  3. Koning Haarms Wolfs

   Iemand die er voor zorgt, dat de sfeer naar de sodemieter gaat en die gewoon niet bij Ajax past, daar moet je de stekker uithalen. We verliezen anders nog meer spelers, krijgen een slechtere naam in de markt, zodat men hier ook niet wil spelen en hebben weer n seizoen maar de knoppen.

   1. AjaxKat

    Je schreef het net al KHW, er is geen chemie en dat klopt. Dat uit zich in Hag die zich niet kan inleven in de club(cultuur), het niet feliciteren van Jong is daar een voorbeeld van. En hij kan zijn eigen team niet genoeg extra motivatie geven; alhoewel ik wel vind dat spelers aan de hand van hun loonstrookje én de naderende kampioenswedstrijd van psv genoeg motivatie moesten hebben van zichzelf. Hag heeft Ajax de grootste afgang uit de geschiedenis bezorgd; voor zover ik weet.
    Het halve basisteam loopt deze zomer zo weg en ik denk dat een goede nieuwe trainer ze nog wel binnenboord kan houden.
    En het zwaard snijdt van 2 kanten; veel basisspelers gaan weg en probeer dan maar CL of EL vast te stellen. Ik zie dat somber in. Hopelijk zijn ze bij Ajax nu daadkrachtig en nemen ze een andere trainer.

 3. ajaxpers

  Niet alleen de spelers maar ook onder de supporters. Dus graag FDB

  1. AFCA my World

   Nooit meer FdB, als je het nu nog niet snapt is er iets mis met je, frankie heeft die titels gekregen niet behaald, hij is geen trainer , een trainer maakt spelers beter hij put alleen hun mogelijkheden uit en dankt ze dan af ! We zouden eens moeten gaan kijken naar een buitenlandse trainer, Laudrup bijvoorbeeld, als je dat niet wilt haal dan Bosz Jonk of van t’schip terug ! Ten hag is niet geschikt voor Ajax , misplaatste arrogantie en een eigenwijze lul, sorry dat ik het zo moet zeggen,ik heb hem nu twee keer gesproken en het is geen vriendelijke man maar een betweter, ruimen zo snel mogelijk ! ⚽️

    1. AFCA my World

     Jij snapt het ook niet ,de boer heeft de titels gekregen niet behaald,de andere clubs hadden hun zaakjes ook niet orde en waren nog slechter als Ajax, je ziet dat de boer geen trainer is anders had hij het bij de buitenlandse clubs beter gedaan,hij is welkom bij Ajax maar alleen op de tribune ! ⚽️

     1. Litmanen

      Op een haar na vijf schalen halen in vijf en half jaar en dan zeggen dat het aan de tegenstander lag.
      Tja, dan ben je heel even stil…

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens met Litmanen en ajaxpers, Ten Hag aanhouden is een (te groot) risico, Frank de Boer is de Wenger/Ferguson van Ajax, althans zou dat moeten zijn.
      PS heel veel sterkte voor Ferguson, die man heeft United in bijzonder en voetbal in algemeen heel veel gegeven

   1. De Nees

    Ajaxpers heeft alleen oneliners om reacties uit te lokken en beredeneerd nooit iets, zou er maar niet op ingaan AFCA, een pubertje wsl.

 4. KBouter

  Die man moet weg, is totaal geen ajaxtrainer en heeft hele andere opvattingen wat een trainer van ajax moet hebben wat jeugdspelers brengen betreft. Moet je hem alleen al horen praten man man orobeert hij stoer te foen alsof hij ern halve Mocro is? Weg ermee… vandaag nog!!

 5. Koning Haarms Wolfs

  Bosz, FdB, of Schippie… of Schippie samen met Bosz.

 6. Geenemotie

  Ten Hag doet alles op ratio, lijkt erop dat hij de aansluiting met Ajax gaat verliezen wanneer hij niet leert aan te voelen wat de behoefte van spelers is. Raar dat je niet aanvoelt dat je iets te vieren hebt met jong Ajax. Empathie is trouwens niet aan te leren. Je hebt het of niet…… pfff

 7. Finidi

  Nou. Olgens vd Sar ging alles volgens plan gisteravond haha en toen hij vragen kreeg voelde hij zich getackled…..

 8. ems

  Als Overmars zegt dat hij vierkant achter hem staat, gaat hij niet weg voordat hij flinke blunderd begaat zoals bijv missen europees voetbal

  1. Finidi

   Is dat dubbelzinnig? Volgens mij zie je Mark dan nog niet staan…

 9. Wim Hobe

  Ten Hag ontslaan als derde trainer in betrekkelijk korte tijd, zou gezichtsverlies betekenen voor diegenen die voor de aanstelling verantwoordelijk waren. Dus laten ze ten Hag aanmodderen tot diep in de eerste seizoenshelft als ook het seizoen als verloren moet worden beschouwd.De trainer die dan wordt aangesteld zal de schade niet meer kunnen herstellen. Bovendien vrees ik dat, gezien wat ik nu lees over die ten Hag, dat veel spelers eieren voor hun geld zullen kiezen en hun geluk elders gaan beproeven! DE oplossing zou zijn ten Hag nu weg te sturen, maar daarvoor zal het bestuur, om bovenvermeldde reden, afzien.! Helaas kan ik het niet anders zien!

 10. a.p.

  laten we nu maar echt opnieuw beginnen met een nieuw staf en waarschijnlijk ook nieuwe spelers op naar de 34e titel

 11. Zlatan4ever

  Ten Hag past niet bij Ajax, zo simpel is het.
  1) geen uitstraling
  2) geen Ajax-visie
  3) geen prijzen gehaald
  4) geen verstaanbaar taalgebruik

  Inpakken en wegwezen, geld genoeg omdat te realiseren.
  En er zijn nu genoeg capabele trainers beschikbaar

  1. jood84

   Je kan ook gewoon eens investeren in een goede trainer. als je al spelers haalt voor 5 a 6 miljoen die bij Jong Ajax voetballen.. dan kan je ook best wat meer investeren in de trainer en ook eens gaan denken aan een ander salarisplafond

 12. Peter kopsterk

  Als je als bestuur niet ziet dat er geen chemie is tussen spelers en trainerdan wordt het lang wachten tot ze hem kunnen ontslaan.

 13. apeldoorn

  Bosz terug
  Jonk terug
  Jordy Cruijff naar Ajax halen

  Drie maal de visie waar we groot mee zijn geworden

 14. Sjaak Swart

  Ik heb de laatste tijd slecht geslapen en vreemd gedroomd,je denk nu meteen dat komt van het warme weer maar dat is het niet.Ik krijg steeds dromen in mijn kop van het gezeur en de hele toestand die gaande is bij ons clubje.Nu droomde ik weer dat ik samen met mijn broer in de arena naar een wedstrijd zat tekijken van Ajax tegen Twente,de mannen speelde zoals we gewend waren snel mooie acties hakkie hier hakkie daar de ooooooos en oehhhhhhhs klonken door de arena,ik vroeg me broer wie is die trainer toch die daar in zijn trainings outfit stond,LUL zei me broer ben jij nou Ajaxied,hij keek me aan en ik dacht nou weet ik nog niet wie het was.Ik bleef maar kijken en turen wie is het die ajax zo aan het ballen kreeg,hij kwam op een gegeven moment naar de lijn en toen zag ik het het was het was het was Martin Jol ja ik zweer het hij was het hij was de trainer van Ajax.Ik werd wakker van die klote wekker,die dag heb ik de hele dag gedacht aan die droom zou hij het nog een paar jaar doen zou ik hem bellen om het te vragen? Ik weet het niet meer Ten hag zou pis off weten als hij dit leest denk ik maar wie is nou Ten hag tegen over Martin ik weet het wel.

 15. Lingeling

  Gewoon een buitenlander halen die niet ballast heeft van Hollandse school en ‘Ajax-filosofie’ maar met modern voetbal een impuls geeft. Moet uiteraard iemand zijn die ervaring bij een club waar veel wordt gemekkerd zoals Ajax en goed communiceert naar buiten.

 16. hubert

  Frank de boer heeft de titel niet gekregen hou op met die onzin kijk eens met welk spelersmateriaal hij het moest doen. kon en mocht niks kopen daarna kon alles dus misplaatste opmerking dat Frank de boer de titels gekregen heeft

  1. Gert Bals

   Hubert, wel de feiten kennen. Titels waren geen verdienste van Frank en het spel was 3/4 van zijn periode slaapverwekkend.

 17. De Nees

  Als Ten Hag europees voetbal haalt dan blijft hij, zo niet dan moeten Sar en Overmars heel sterk in hun schoenen staan om niet onder de druk te bezwijken. Schippie wordt geroepen maar hij kan alleen met een goede selectie presteren, niet van het niveau om met mindere kwaliteit/ bij tegenwind out of the box te presteren, ideale assistent bij een topclub maar niet als hoofdtrainer. Behalve Bosz zie ik geen ander in NL, mss alvast lijntje leggen met Vanhaezebrouck van Anderlecht? Of Roberto Martinez, kijken hoe België gaat presteren op het WK, niet goed dan zit hij denk ik op de schopstoel.

 18. Nikos

  Iedereen zag aankomen dat de duitse school op Ajax niet zou werken, ziur dat de enige die dat niet begrijpen nou juist de verantwoordelijken van Ajax zijn, geef ons een Ajacied, duitse boeren werken hier niet!

 19. Vakje129

  Dat huwlijk had nooit plaats mogen vinden want het is geen Ajax man en zal het ook nooit worden , een hoop spelers zullen ajax gaan verlaten om deze ZAK HOOI.

 20. hubert

  Gert bals als je het over feiten hebt valt jou antwoord mij tegen zeker gezien jij denkt dat je de feiten wel kent Frank de boer kon en mocht niks kopen maar werd met het spelersmateriaal wat hij had 4 keer kampioen in 5 jaar kijk eens wat de trainers na hen allemaal mochten kopen wel opletten he gert bals

Comments are closed.