‘Engelsen onthullen salariseis Kluivert’

Justin Kluivert heeft zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Ajax. De buitenspeler en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola stoeien al zo’n negen maanden met de leiding van Ajax over een nieuw en verbeterd contract maar komen niet tot elkaar. De Engelse roddelmedia hebben inmiddels onthuld wat de salariseisen van Kluivert en Raiola zijn en naar verluidt hebben zij ingezet op 1,5 miljoen en dat terwijl het salarisplafond bij Ajax ligt op 1 miljoen euro. Algemeen directeur Edwin van der Sar liet gisteren bij Rondo doorschemeren dat de directie van Ajax hier niet op in zal gaan. Dat betekent dus een vertrek voor Kluivert, die al een tijdje gelinkt wordt aan clubs als Manchester United en AS Roma.

Bron: Twitter

Related posts

72 Comments

 1. marcussboss

  hij vergooit kennelijk liever zn basisplaats voor het snelle geld! had hem eigenlijk hoger ingeschat dan op deze manier via de achteruitgang weg te gaan?

  1. HURBIE

   Spijt komt na de zonde
   Vergeet niet dat je bij AJAX groot geworden bent OMHOOGGEVALLEN Eigenwijs Geldbelust Mannetje

   1. jood84

    19 jaar, heeft pas een jaartje een basisplaats( vooral door younes) heeft misschien 3/4 goede wedstrijden gespeeld en dat durf je nog eisen te hebben ook? waar gaat het heen met de voetballerij en de maatschappij?

    1. De Ajacied

     Hij is gvd net van de basisschool en nu al zo’n grote bek,
     Luister gvd naar je vader
     ❌❌❌

     1. jood84

      waarschijnlijk kan die nog net rekenen en schrijven, maar weet wel dat die 1,5 miljoen wil verdienen?

   2. Peter kopsterk

    Dat wordt een bankzitter en later op de tribune. En dan hoor je niets meer van hem.

    1. Litmanen

     Je zal zo’n moeder hebben. Echt een lieverdje, een “bekende” bij de politie in binnen en buitenland.
     Dus alleen maar bezig geld binnen te harken.

     Die jongen gaat heel veel spijt krijgen. Hopelijk voor hem is zijn carrière dan nog te redden.

 2. Zlatan4ever

  Jammer dat Kluivert jr. voor het grote geld gaat. Had hij beter gelijk kunnen melden, in plaats van Ajax en de supporters aan het lijntje houden…..
  Geld maakt het voetbal kapot !
  Wat heeft dat gastje nou eigenlijk echt gepresteerd?!

  1. marcussboss

   Hij zou het een eer moeten vinden om het tenue te dragen! Het is graag of niet..in dit geval kiest hij voor het laatste. Het is jammer, maar liever een gemotiveerde speler dan een snotneus die na 10 goede wedstrijden er denkt te zijn!

   1. Litmanen

    Tien? Noem ze eens op?
    Zo jammer dit. Over twee jaar had hij aan kunnen schuiven in een top elftal.

 3. bukowski7709

  haha, ik dacht dat het om meer geld zou gaan, nu is het bijna smerig…

 4. Iceman

  Ja dat wordt a 2 keer max drie keer spelen bij zijn nieuwe club. Tot dat hij een rotschop krijg en geblesseert raak en dan is hij zijn plek kwijt in hoop het niet maar zo gaat het altijd let maar op dan zit Justin bank te verwarmen anders niet tribune. Bedankt Justin en tot nooit Bye Bye. En dit erbij ????Geld Wolf.

 5. Nultwintig

  Als vader zijnde moet je je nu toch laten gelden. Dit is zo korte termijn, maar goed het is niet mijn carriere.

  1. Iamsterdam2015

   Patrick heeft er op zijn advies na weinig over te zeggen had ik gelezen. Zijn moeder en die wanne be bolle italiaan doen zijn zaken…..
   ik hoop echt heel erg dat hij het gaat maken…. maar ben bang dat hij TE vol van zich zelf is en dat mensen om hem heen teveel ( nagatief???) invloed op hem hebben. Jammer maar dan moet je maar gaan, doei!!

  2. Vakje129

   Helaas heeft pappa Kluivert niet zoveel in te brengen , want hier in NL heeft mamma de vinger in de pap en die ziet het wel zitten dat zoon lief voor de ??gaat maar helaas is dat eerdaags ???vervlogen ping ping

 6. VanDattem

  Nogmaals los van zijn kwaliteiten en of het terecht is: als je elders 2.3 miljoen kan krijgen is het niet raar dat je Ajax dan het schappelijke bedrag van 1.5 miljoen vraagt. Is toch echt waar we heen moeten om onze talenten langer aan ons te binden en eens een keer aan een team te bouwen langer dan een jaar. Voor die gare trainer gaan ze niet blijven dus trek gewoon 7.5 miljoen meer uit om je selectie in stand te houden. Komop hey. Of gaan we klein blijven denken?!

  1. Mr Ajax

   Je hebt gelijk VD salarisplafond moet zeker omhoog, maar het moet idd wel
   Reeel blijven anders gaat Ajax straks naar de klote door die hoge salarissen

   1. VanDattem

    Je moet het salarisplafond (verhogen en) als intern beleid hanteren, maar niet perse naar buiten toe communiceren; totaal onnodig en je laat je van allerlei kanten in de kaarten kijken. Onbegrijpelijk.

    1. Ajax 1

     Kan niet anders vd als je beursgenoteerd bent. Eerst vd beurs af als je minder open wilt zijn.

     En ja, wat mij betreft moet het salarisplafond fors omhoog, maar wel in de vorm van bonussen. Gelijkspelen tegen ado thuis is aftrek…..

   2. Litmanen

    MrAjax, 1 miljoen per jaar voor een ventje die zijn veters niet kan strikken (vandaar die rare schoentjes) nog helemaal niets gepresteerd, dat vind ik al belachelijk.

    Het salaris plafond mag van mij omhoog, maar dan voor spelers waarvan je weet dat ze het brengen.

    Spelers als Schone, Neres, Huntelaar, maar zelfs Frenkie of De Ligt, prima.
    Die zijn het waard.

    1. VanDattem

     Litmanen. Je snapt toch wel dat dit niet perse iets met kwaliteit te maken heeft. Zoals in elke business is dit een kwestie van vraag/aanbod. Er is straks maar 1 partij die 30 miljoen aan jongens als Kluivert gaat verdienen en dat is AJAX. Als dat soort jongens dan niet eens vragen of Ajax de prijs van ManU of Roma willen matchen, maar daar keurig nog een miljoen onder gaan zitten. Geef ze dan gewoon die 5 ton meer. Dat doe je vervokgens voor 6 a 7 spelers die daardoor 2 jaar langer blijven. Laat het je 7.5 miljoen kosten totaal…of wil je voor elk talent dat vertrekt een colombiaan halen die 7.5 miljoen per speler kost?!! Dat is pas dom, daarbij vrij geld belust om een speler waar je in potentie 30 miljoen aan kan verdienen voor europese maatstaven onder te betalen.
     Kluivert kan er niks aan doen dat hij wereldtalent van het jaar is geworden en dat een aantal clubs hem willen hebben, dat creeert een waarde. Dan is het niet raar dat je op basis van die waarde onderhandelt. Als hij dan ook niet eens vraagt de concurrerende prijs te matchen maar daar ver onder gaat zitten dan is dat superreeel. Nogmaals: vraag/aanbod en als ajax nog mee wil in europa en aan een team wil bouwen dan moeten ze daar gehoor aan geven. Kan financieel makkelijk.

     1. Litmanen

      Leuk bedacht en je hebt een punt, maar aan de andere kant, er lopen momenteel jongetjes van zestien en zeventien met minstens dezelfde potentie als Justin.

      Die sluiten graag aan. Als je een speler gaat belonen omdat hij heel misschien veel geld gaat opbrengen, dan praat je straks over een salarisbudget wat je kunt vertienvoudigen met dat van nu.

      Als Kluivert nu weggaat, dan gaat de koper ook de volle mep betalen, anders gaat kleine Justin gewoon een jaar niet voetballen.

      Dan mag hij naast mamma op de tribune zitten, ten minste, als mamma een kaartje heeft gekocht.

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Van Dattem, ik vind dat je wel goed punt hebt. Er is alleen 2 problemen wat je hier gaat creeren
      -scheefgroei in selectie, dat zou echt dramatisch zijn. Zie jaren 90
      -dan kan je het oplossen zoals jij zegt, maar dan stopt het niet met paar spelers. Dan wil cat 2 en 3 spelers ook omhoog. Bij jou beredeniering kost dat jaarlijks al zeg 7.5 mln maar gaat dan meer kosten. En de begroting is nu glad bij deelname groepsfase EL. Dus bijv vorig jaar gaat er excl transfers al een operationeel verlies komen.
      Dus jouw methode kan werken maar dan kan ajax wel een keer geconfronteerd worden met verplicht verkopen van topspelers. Dat is juist wat we niet willen.
      Even allemaal los van of ik vind dat Kluivert in top categorie salaris hoort te zitten.

     3. VanDattem

      Ik snap je, maar ik denk dat die scheefgroei wel mee gaat vallen. In de jaren 90 had je wat oudere vedetten, die allen hun strepen meer verdiend hadden (door CL winst en waarden in Oranje). Nu gaat het meer om talenten die allemaal net iets meer willen, daar moet je slim en goed mee spelen. Financieel zure appel waar je nu even doorheen moet, maar we moeten een nieuw beleid creeren op dat gebied om straks mee te kunnen en de selectie in tact te houden. Er moet nu, binnen dit tijdperk, een “nieuwe streep” getrokken worden, lijkt me.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens dat er wat moet veranderen, de afspraken dateren al vanaf begin revolutie en voetbalwereld verandert heel snel, zeker de financien. Komt ook bij dat verdelingen in CL ook flink omhoog gaan dus je kan kiezen voor investeren nu het kan.
      Ik lees ondertussen net een verhaal in Telegraaf hierover. Ajax wil hem niet laten gaan. Dus contract verlengen of contract uitzitten. Ze vragen iets meer dan 1.5 mln, maar meest onoverkomelijk in onderhandeling is dat schijnt dat Raiola 20% voor hemzelf wil en 20% voor Kluivert in een toekomstige transfer. Ajax betaalt normaal 10% in totaal. Daar zit 30% tussen. Ik weet niet hoe jij daarin staat maar dat vind ik echt van de zotte. Zeker voor die Raiola, waarom moet die gozer zoveel verdienen aan iets waar hij niet toe bijdraagt?
      Ajax wil baas in eigen huis blijven en neemt met deze beslissing evt gratis deur uitlopen op koop toe.
      Ondertussen krijg ik steeds meer het gevoel dat Kluivert helemaal niet weg wil
      Zeker niet als ik verhaal in Telegraaf mag geloven. Aan andere kant Kluivert zou op gegeven moment kunnen zeggen nu verlengen. Iig behoorlijk complex verhaal

     5. VanDattem

      Het benoemen van 16/17 jarigen met hetzelfde talent als kluivert is natuurlijk vervolgens irrelevant, want we redden et daar steeds niet mee. En als ze doorbreken gaan ze als we zo doorgaan tegen hetzelfde ‘probleem’ als Kluivert aanlopen..

     6. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens Van Dattem, maar ik ben mss niet reeel hier als ik zeg dat ik sterk geloof dat niet elke zaakwaarnemer er zo in staat als Raiola. Bijv Jansen vind ik vaak reeel ovverkomen en met hem als zaakwaarnemer denk ik dat Ajax er wel al uit gekomen was. Maar dat is meer onderbuik gevoel?. Feit is Raiola is zeer goede en stevige onderhandelaar, maar tevens denk ik wel dat hij verkeerde prioriteiten heeft voor zijn klanten, de voetballer die hij begeleid. Financien zou op dit moment in carriere het belangrijkst moeten zijn voor Justin.
      Ik ben reuze benieuwd hoe dit gaat aflopen

     7. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Sorry voetbal zou belangrijkste moeten zijn natuurlijk en NIET de finacien ?

 7. De Nees

  Doet me sterk denken aan hele gang van zaken met Ouasim Bouy, speelde zelfs nooit in het eerste maar kwam er wel aan, maar Rioola had grotere plannen en verpatste hem aan Juventus. Ging lekker daarna met Bouy, in 5 jaar werd ie zo’n 5 keer verhuurd, zit nu uiteindelijk transfervrij bij Leeds United. Kluivert moet het zelf weten, hoofdverantwoordelijke is hij zelf, Rioola komt pas daarna, laat maar lekker gaan. Het ga je goed. Wat moet ie eigenlijk kosten, kan toch niet veel zijn, iemand enig idee?

  1. Litmanen

   Ajax kan vragen wat ze willen. Zijn contract loopt door.
   Tot volgend seizoen.
   Tenminste, zo werd het steeds verteld.

 8. Charka53

  Als je voor dit bedrag de club die zover heeft gebracht en waar je beter kan en gaat worden de rug toe keert is van een erg laag niveau en blijkt het maar weer het gaat weer niet om het sportieve.

 9. Gert Bals

  Ach, zijn vader tekende in mei 2016 een contract als trainer van de A1 bij Ajax maar ging twee maanden later vrolijk voor het grote geld naar PSG.
  Justin denkt: lekker snel cashen, fuck dat voetbal, ik word een gewilde jongen met mijn 19 jaar. Wie doet me wat. Lekker miljoenen verdienen en misschien af en toe tegen een balletje schoppen. Voorlopig financieel geramd.
  Zolang er clubs blijven die zelfs tweederangs spelers een miljoenen contract geven lachen die gastjes zich de ballen uit hun broek.
  Je gaat toch geen miljoenen laten lopen met het risico dat je marktwaarde daalt door blessures of zo. Het is duidelijk, vroeger ging het om het spelletje, daarna om het spelletje en het geld en nu alleen om het geld.
  Justin moet gewoon snel profiteren voordat de zeepbel barst.

  1. Gert Bals

   Oh ja, het zou het enige juiste zijn wanneer Ajax niet toegeeft aan dit soort praktijken. Los van de discussie of het plafond omhoog moet maar niet op deze manier.

   1. jood84

    inderdaad Gert Bals, salarisplafond moet niet omhoog voor een jochie

 10. Forever nr14

  Optiefen tezamen met die dikke pizzabakker! Omhoog gevallen snotaap!

 11. Koning Haarms Wolfs

  Sorry dat ik het zeg, maar laat hem dan maar lekker naar de kloten gaan op de bank van een topclub. Succes knul!

 12. Remco425

  Een aantal hier, waaronder ik, roepen al jaren dat het salarisplafond omhoog moet. 1M is toch niet meer van deze tijd. Dat hadden we 10 jaar geleden ook al. Nu roepen er velen dat Kluivert op moet rotten, maar met 150M op de bank had Ajax dat plafond al lang op moeten en makkelijk op kunnen schroeven…

  1. ajaxhoger

   Dat moet zeker omhoog , maar wel voor goeie spelers ,die het heel het jaar laten zien .
   Niet zo,n klote manneke zoals kluivert , hij heeft nog geen 4 wetstrijden goed gespeeld ,en meteen een grote bek ,ajax moet zeggen , we willen je niet meer,en je gaat eruit.
   strik erom en weg erbij,is gewoon een stoorzender geworden .

  2. Gert Bals

   Remco, je moet geen geld uitgeven omdat je het hebt. Dat is dom ondernemersschap. Je geeft het uit aan zaken die het waard zijn. Kluivert is een top salaris nog niet waard. Meegaan in de waan van de dag is per definitie fout. Die bubbel van idiote bedragen barst op een gegeven moment. Als Ajax op dat moment voldoende financiën heeft, slaan ze hun slag. Nu meegaan wordt het faillissement van de club.

  3. Ajaxslied

   Remco Ajax kan niet zomaar salarissen omhoog gooien. sponsor inkomsten en tv gelden zijn in nederland veelste laag. Dus als je je salarissen omhoog gaat gooien met 50% dan schrijf je elk jaar rode cijfers zonder grote transfers. Feyenoord heeft het jaren gedaan door dure oude spelers binnen te halen en die zijn bijna naar de klote gegaan.

  4. JohnDoe77

   Ja en het salaris in het buitenland stijgt ook iedere dag dus dan is het leed niet meer te overzien. Als Ajax 1,5mln gaat betalen, verhogen de Engelse gewoon mee. Die zwemmen in het geld en leiden niets op, dus bestaan ze van dit soort jongens en die overtuig je met geld.

 13. ajaxhoger

  Dit komt allemaal door die dikke trol van een raiola , hij maakt elke speler gek .Ze moeten gewoon zeggen bij ajax als je die riaola als zaakwaarnemer pakt doen we geen zaken meer en moet je vertrekken .

  1. JohnDoe77

   Dan ben je straks een hoop spelers kwijt. Ook De Ligt is met zaakwaarnemer (Hulshoff) en al bij Mino langs geweest om “te praten”.

 14. hubert

  Ik zeg het nog een keer het ligt NIET aan riola maar aan JUSTIN Zelf als hij zo graag bij ajax wil blijven zoals hijzelf steeds zegt dan bepaalt HIJZELFwaar hij volgend jaar speelt en NIET riola

  1. De Nees

   Luisteren toch niet. Posten eerst en gaan daarna denken – en dan moet het nog meezitten.

 15. wieiswie

  Strik er om, postzegel er op en weg er mee. Zulke jongens moet je niet eens willen hebben.

 16. Iedereen heeft een mening

  €1,5 mio is natuurlijk een schijntje als hij zelf (kluivert) denkt dat hij straks €160 mio waard is. En die €1,5 mio moet natuurlijk wel NETTO zijn. Ik zou ook direct zijn jongere broertje contracteren. ?????????

 17. Iedereen heeft een mening

  Verder is er natuurlijk geen manager die bepaald waar je naartoe gaat. Die beslissing ligt gewoon bij de speler zelf. En dan nog steeds het verwijzen/kussen van het ajax symbool. Lekker een jaar op de tribune laten zitten en gratis opzouten. Viergever en Younes werden ook niet verkocht toen daar goed geld aan te verdienen viel. Dus een paar miljoentjes mislopen is niet zo erg maar voor Kluivertje wel een vernedering om een jaar op de tribune te zitten. Leert hij misschien eens wat respect hebben inhoudt.

  1. Prinsengracht

   Mag ik dan wel zeggen dat het niet helpt als één van onze spelers bij Raiola zit?

  2. JohnDoe77

   Younes was wel verkocht maar heeft een ander pad bewandeld (hoe dat precies zit…).

 18. Finidi

  Jongens het gaat zoals het gaat en die jongen gaat het toch maken op één of andere manier, gewoon een supertalent en we kunnen wel kwaad op hem worden of op die Riola, als wij een miljoen meer per jaar kunnen pakken dan gaan we ook. Komt bij als je verrot geschopt wordt dan beter met salaris van 2,5 miljoen dan max 1 miljoen toch.

  1. Prinsengracht

   Ik ga niet voor nu een miljoen extra als ik weet dat ik met geduld een mooie carriere heb waarin ik nog meer verdien.

   1. JohnDoe77

    Ja, maar dat weet je natuurlijk nooit en dit draait niet om € 1mln. Als hij in Engeland tekent zal dat vijf jaar zijn met minimaal € 1mln per jaar meer dan nu. Ongetwijfeld zitten daar nog bonussen, tekengeld, mogelijkheid tot opwaarderen, etc. in. En dan hebben we het nog niet eens gehad over dat hij aantrekkelijker wordt voor persoonlijke sponsoren en daar dus wat lucratieve deals mee kan sluiten. Je hebt het hier grofweg over een verschil van € 10-20mln over die vijf jaar. Ik vind het ook jammer als dit soort spelers weggaan maar het verschil is simpelweg te groot en dan begrijp ik dat ook Justin twijfelt! Vooral omdat je in sport nooit zeker kunt weten dat je met geduld een mooie carriere krijgt waar je nog meer verdiend. De volgende talenten dienen zich aan, je kunt een blessure krijgen, etc.

    Voor zijn carriere zou het slimste zijn eerst een dominante rol in Ajax 1 krijgen. Nu heeft hij dat niet eens, is nog veel te druistig maar erg talentvol. Speelt hij twee jaar als leider van Ajax, maak je de transfer. Voor zijn financiën maakt hij nu de stap. Dus wellicht is er met een ManUtd wel iets te regelen; nu kopen en 2020 spelen? Zou het beste zijn voor iedereen!

    1. Valentino

     Niks nu verkopen en dan terug ‘huren’, als hij zo nodig weg wil dan ook echt weg. Het is niet elders meer verdienen en dan de ontwikkeling van een nieuwe Ajax speler in de weg gaan staan omdat je wel elke week wil spelen. Dan maar lekker verpieteren op de tribune in het buitenland. Als geld belangrijker is dan carriere dan moet het maar.

 19. Geenemotie

  Laten gaan, dit soort spelers passen niet bij Ajax. Kijken alleen naar geld en op die leeftijd? Lekker banken of tribune. Helaas zoals vaker blijkt denkt hij niet na.

 20. koekkies

  Zou hem op de tribune zetten zo lang zijn contract nog loopt, dan maar niets verdienen maar je maakt wel een statement.

 21. Charlie2011

  Oke kluivert weg neres weg onana ziyech (de ligt). ? 100 miljoen erbij. En niets komt ervoor terug

 22. JohnDoe77

  Wel jammer hoe dit nu gaat. Er is al zoveel discussie over in het openbaar, dat hij nu nooit meer met droge ogen kan zeggen dat zijn intentie was te spelen voor Ajax omdat het zo in zijn hart zit. Terecht speelt geld nu opeens een dominante rol omdat hij een groot talent is. Maar meer is hij nog niet, alleen maakt dat voor de Engelse weinig uit, die kopen gewoon alle talenten over de wereld bij elkaar en zien dan wel wie het eerste haalt. Kan niemand tegenop.

  Had Justin wel verkeerd ingeschat, dacht dat hij net als Appie echt een paar jaar Ajax 1 wilde domineren. Maar je zult daar maar zitten en een vet contract van ManUtd zien… ?

 23. Valentino

  Dan gaat ie toch lekker weg. Zoals hij speelt is hij een miljoen salaris nog niet eens waard. Mooi weer voetballer. Hij laat zich helemaal gek maken door zijn moeder en Raiolo maar heeft niet door dat zijn carriere straks gewoon klaar is.
  Want wat moet hij nou bij United, daar spelen Martial en Rasford al amper en die hebben meer talent in hun grote teen dan Kluivert in zijn hele lichaam.

  Nee met dit soort belachelijk eisen lekker laten gaan, en ook vooral niet terughuren. Nep Ajacied.

 24. Bigboss

  Voor echte goede spelers ,oet je uitzomderingen maken. Zo blijven ze en kan je verder bouwen. De normsle spelers het plafond. Als je zo blijft denken win je in europa niks meer masr hen je wel eem dikke niks zeggende bankrekening

Comments are closed.