‘Man. City gaat ruim 56 miljoen bieden op De Ligt; Ook Bayern meldt zich’

Volgens de Daily Mirror gaat Manchester City een bod van 50 miljoen pond uitbrengen op Mathijs de Ligt, omgerekend 56,6 miljoen euro. De verdediger van Ajax wordt gezien als de ideale opvolger van Vincent Kompany. Over de Belgische aanvoerder van City zijn al lange tijd twijfels over zijn blessuregevoeligheid en bovendien heeft hij nog maar een contract voor een jaar. Manchester City heeft met John Stones, Nicolas Otamendi en Aymeric Laporte al drie uitstekende verdedigers in het centrum, maar De Ligt wordt als zo’n groot talent gezien dat ze de kans om hem vast te leggen niet willen mislopen.

Uit Duitsland komen echter op hetzelfde moment berichten dat de pas 18-jarige De Ligt nadrukkelijk in beeld is bij Bayern München om een waarschijnlijk vertrek van Jérôme Boateng op te vangen bij de Duitse kampioen. Boateng zou zelf toe zijn aan een nieuwe uitdaging en te kennen hebben gegeven te willen vertrekken uit München. Mocht het daadwerkelijk zo ver komen, dan staat De Ligt bovenaan het lijstje van Bayern.

De Ligt wil eigenlijk pas vertrekken bij Ajax met een kampioenschap op zak. Dat is dit seizoen niet gelukt, maar toch sloot hij een zomerse transfer recentelijk niet uit. “Als topsporter moet je ook naar je eigen carrière kijken, maar ik ben hier heel gelukkig”, vertelde De Ligt, die eraan toevoegde dat Ajax op dit moment het beste is voor zijn carrière. “Daarom ben ik hier heel tevreden en ga ik iedere dag met een glimlach naar de training. Dat moet je meenemen. Je moet kijken of het moment daar is. Dat is voor mij nog niet aan de orde. We zullen zien hoe het loopt.”

Related posts

41 Comments

 1. Koning Haarms Wolfs

  Rot maar op met die poen! Hebben we zat! Trainer en goede spelers, daar zitten we op te wachten.

  1. vak411

   juist Haarms.. GELD HOORT OP HET VELD. wat kan mij het een fuck schelen dat ze 150 miljoen op de bank hebben..

 2. Ajax 1

  Vasthouden, met een flink verbeterd contract. De ligt is essentieel in kampioenschap volgend jaar. Als hij niet te houden is, 75 mln en dan zorgen dat je andere key spelers vast kan houden……

 3. De Nees

  Nog een jaartje Ajax zou een geschenk zijn. Langer is hij niet te houden, gaat zo snel met hem hij kan zich beter doorontwikkelen bij een topclub. Hoop echt op Bayern, superbegeleiding daar en hebben meer geduld met jonge spelers.

 4. LeroyT

  In de Ligt zie ik ook de enige speler Sinds lange tijd in Nederland. Die het niveau van Bayern of een andere club aan kan. De rest wat hier ons kikkerlandje rond loopt bij lange na niet.

 5. Wenen 1995

  Tegen zulke bedragen kun je niet opboxen. Bye bye De Ligt, slechte zaak voor Ajax….

 6. Zlatan4ever

  De Ligt gaat voor een aanbieding van deze hoogte gewoon weg. Hij zal zelf dan in 1 klap miljoenair worden, met het tekengeld alleen al. Wie zou dat niet doen ? Het is niet anders, geld bepaald het hedendaagse voetbal. Jammer…

  1. Litmanen

   Hij zou zelf liever nog blijven, maar als hij met de pizzabakker in zee gaat, dan is het gauw gebeurd.
   Sar zei vanavond trouwens dat ze bij De Ligt echt voor de hoofdprijs gaan. Mag in principe niet weg, net als Frenkie en Donny.

   1. Gert Bals

    Beter in zee met een pizzabakker dan met iemand die aanzet tot moord en homo’s en lesbiennes discrimineert.

     1. Gert Bals

      Kijk jij maar weg en stop je kop in het zand. Doe ik niet. Iemand roept hier op deze site op tot moord en zegt dat ouders met homosexuele kinderen en daar geen probleem mee hebben, opgenomenmoeten worden. Besef je wel wat er gezegd wordt? Duidelijk niet.

 7. Peter kopsterk

  Matthijs gaat zeker nog 1 of 2 jaar bij Ajax blijven en dan issie weg.

 8. -buitenkantje rechts-

  Dit hebben we dus nog tot eind Augustus.. Snel bijtekenen Matthijs! We hebben binnen Ajax behoefte aan rust binnen de ploeg.

 9. ajaxhoger

  Dit word weer een soap , net voor het verstrijken van de transfer datum zal hij wel weg gaan , dat is altijd zo geweest .
  Geld ook voor andere spelers , ik hoop dat ze een keer de selectie compleet hebben voor de start van volgend jaar .
  We gaan het zien .

 10. Jimmy1971

  Mijn gevoel zegt dat De Ligt eerst komend jaar met Ajax kampioen wordt!

 11. Joep

  Het spel om Matthijs gaat nu beginnen. Voor zijn ontwikkeling zou het mooi zijn als hij nog 2 jaar blijft.

 12. Pantelic

  Verkopen op voorwaarden dat hij nog minimaal 1 jaar bij AJAX blijft mits we Europees voetbal halen. Op deze manier heb je alleen maar winnaars. ?

 13. Finidi

  Vd Sar zit weer de grote stoere jongen uit te hangen bij Rondo, blablabla er gaat niemand weg van Ajax rond de 18 haha wat een lul is dat geworden.

 14. Zlatan4ever

  Finidi , van de Sar was altijd al een lul. Maar kon zo goed keepen dat niemand er notie van nam

 15. Johan

  Bedragen vanaf de 50 miljoen zijn voor Nederlandse begrippen niet meer normaal en idd De Ligt is financieel onafhankelijk de rest van z’n leven. Dan maar hopen op een Rijkaard moment, terug bij z’n oude liefde.
  Voor nu zo snel mogelijk de selectie op orde voor volgende seizoen!

 16. Dagrump

  GVD!! Ik hoop toch echt dat we nog 1 jaartje van De ligt kunnen genieten!! Zou echt een aderlating zijn!! Begrijp dat De Ligt eigenlijk niet meer te houden is. Zou echt balen zijn

 17. Koning Haarms Wolfs

  Maar hij lijkt mij een nuchter jong, dus blijft de hoop, dat hij volgend jaar nog hier speelt…..ik hoop het zo!

 18. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ja dit was te verwachten. Seizoen afgelopen en bam meteen de geruchten stroom. Gaat een roerige zomer worden en hopelijk krijgt Sar gelijk in Ajaxlife. Selectie MOET klaar zijn voor seizoen begint! En lijkt me logisch dat dat inclusief deze gigant is. Met waanzin op transfermarkt moet Ajax inderdaad extra investeren in deze jongen. Dat verdient hij als uitzonderlijke speler!

 19. AFCA my World

  Verkopen,met nog een jaar huren lijkt mij het beste voor iedereen,heb je nog een jaar de beste Ajacied ! ⚽️

 20. JohnDoe77

  Pantelic; het loslaten van het salarisplafond heeft totaal geen zin. Zelfs als je de salarissen x5 doet houd je top spelers als De Ligt en Ziyech niet. Die laatste heeft het duidelijk aangeveven; hij is uitgeleerd bij Ajax en in de NL competitie. Als hij dan hetzelfde zou verdienen, zocht hij nog steeds uitdaging. Onze competitie is niets meer als een leuke tussenstap voor grote talenten op weg naar Engeland, Spanje, Duitsland en Italie…

  1. ems

   Als (ik zeg “als”?)we in Europa spelen dan denk ik dat verhogen salarisplafond wel kan helpen om talenten net dat ene jaartje extra te behouden

 21. Het orakel uit het zuiden

  We moeten reeel blijven met z’n allen. We kunnen dergelijke top/talenten niet de uitdaging bieden die ze nodig hebben. Ze zijn zo goed, omdat ze de innerlijke drang en motivatie hebben om de top te bereiken. Ons aller Ajax is daarbij een tussenstap. Zolang we in de nederlandse eredivisie spelen zal dat NOOIT veranderen. Als we spelers voor bedragen boven 50 mln kunnen verkopen, moeten we dat doen. Een jaar terug huren in overleg met de nieuwe club zou natuurlijk de beste oplossing zijn.

Comments are closed.