Ajax plukt scout Doesburg weg bij AZ: ‘Hij gaat een belangrijke rol vervullen’

Ajax heeft hoofd scouting van AZ; Michel Doesburg, vastgelegd. Doesburg werkte sinds 2003 in verschillende functies bij de club uit Alkmaar, maar maakt volgens het Algemeen Dagblad nu de overstap naar Amsterdam. De 49-jarige Doesburg gaat volgens de krant ‘een belangrijke rol in de scouting vervullen’ bij het Ajax van trainer Erik ten Hag.

In de winter van 2016 plukte Ajax ook al scout Henk Veldmate weg bij FC Groningen. Doesburg kwam zelf als verdediger in actie voor FC Haarlem, FC Wageningen, sc Heerenveen, AZ, Motherwell, Dunfermline Athletic en PEC Zwolle. Hij zette in 2002/03 een punt achter zijn loopbaan waarna hij aan de slag ging bij AZ.

Related posts

69 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Hoop dat zijn scoutingswerk zich vooral richt op 010 eo.. Niet dat hij in een exotisch oord spelertjes gaat ronselen bv..

     1. HURBIE

      We gaan het beleven
      Met alles wat er evt weggaat houden we een kinderklas over

     2. Prinsengracht

      Jij bent dus ook basisspeler……..buitenkantje basisspeler.

    1. Ralph

     Fouten maken mag! Miscchien een tip voor iedereen. De fout van afgelopen seizoen zit niet bij de trainer of de directie. Het verschrikkelijke ongeval van Nouri heeft de boel compleet op z’n kop gezet. Suppprters, trek een streep en stop met schelden. Aftellen tot het nieuwe seizoen.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ralph ik sluit me grotendeels bij jou aan. Het ongeval heeft een heel groot verlammend deken gelegd op de spelers, staf en directie. Sommige beslissingen dit seizoen kan je natuurlijk niet hieraan ophangen, maar het lijkt wel erop dat die abnormale beslissingen genomen zijn door mensen die duidelijk niet lekker in hun vel hebben gezeten. Volgend seizoen op naar sportief revanche.

 2. Zlatan4ever

  Doesburg welkom, hopelijk geen familie van Pim Doesburg.
  Maar nogmaals welkom !!

 3. -buitenkantje rechts-

  Beste mede-supporters.. Het seizoen zit er op. Ga voor deze zomer afscheid nemen van AFZ1 .. Kom dan komend seizoen weer terug. Hoop dat ik dan positiever gestemd ben dan nu. Tot later!

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Hey BR wat lees ik nu? Dank je weer voor een seizoen mooie heldere analyses. Voetbal was zeer teleurstellend, en dat gaf veel frustratie, zelfs op gegeven moment wij onderling?. Maar wat mij betreft kom je sneller terug dan vlak voor begin nieuw seizoen. Iig groeten bij de Ajax Fanzone 2.0 ole ole (quote Indojood?. laten we hopen dat in zomer verstandige dingen gebeuren bij ons aller Ajax en dan ‘eventjes’ de CL halen, overwinteren en schaal nr 34 pakken. Lijkt me makkie ???. Voor nu goede zomer man en fijne vakantie

   1. Moosie

    hey AB volgens mij heb Nietmanen Dicky weer een ban aangesmeerd heb jij nog mails ontvangen van de redactie?

     1. Moosie

      Ja maar Dicky komt er niet in en is uit de ranglijst weg terwijl sseiss er nog instaat jij bent er ook uit als AB dus ik vind dit wel weer vreemd die gast Egt niks verkeerd en wordt verwijderd en die galbak van een Nietmanen staat er nog gewoon tussen

 4. Charka53

  We gaan het zien in iedergeval slechter dan dat het nu gaat kan haast niet .

  1. Moosie

   oh jawel hoor heb jij halverwege jaren 70 niet meegemaakt ik wel dat was niet leuk en vanaf 96 gast het alleen.maar bergafwaarts

   1. Charka53

    Wel meegemaakt maar was nog niet zo fanatiek met Ajax bezig ik had andere mooie verslavingen

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Eens Ajax1, ik heb kritiek op Sar gehad vooral na ontslaan Bergkamp en Keizer. Hoewel ik nog steeds achter die kritiek sta zag ik gister voor eerst sinds lange tijd een leider. Hij stipte belangrijke dingen aan en meldde wat ze op sommige vlakken van plan zijn. Als ze vanaf nu dezelfde daadkracht tonen in handelen als dat hij praatte dan denk ik dat we een behoorlijk goede selectie hebben vanaf start seizoen bij eerste training. Paar dingen die opvielen vond ik
    – meer aankopen a la Tagliafico qua ervarenheid en niveau
    – Kluivert vertrekt als enige tiener, doordat Raiola hem naar uitgang heb geduwd, na 10(!) maanden proberen eruit te komen, dus wat mij betreft terecht een streep eronder
    – Ziyech heeft tijdens contractonderhandeling met Marc al afgesproken dat hij max twee jaar wil blijven en anders schat ik in dat hij niet was gekomen. Hakim wil dus weg en mag dus weg. Vertrek forceren hoeft dus niet want afspraak staat. Vind ik uit te leggen naar supporters, maar nog belangrijker ook naar je selectie toe. Hakim zijn gedrag is dus niet voorgekomen om vertrek te forceren, dus mijn commentaar hierop kan dus van tafel. Overigens keur ik zijn reacties dit seizoen op supporters nog steeds niet goed. Ik lees vanochtend in Telegraaf Tadic opvolger ? Lijkt me strak plan
    – ook stipte hij aan dat hij destijds door Johan en Dennis is gevraagd om uiteindelijk de club te leiden. Geeft dus nog eens aan dat die mannen de revolutie hebben gestart. En legde hij uit hoe zijn ontwikkeling was uitgestippelt om tot een goede AD te komen. Ik zag gister dat hij toch ontwikkeling doormaakt, door schade en schande wijs geworden. Ja hij heeft fouten gemaakt, mss zelfs grote fouten. Zoals elk mens doet waar hij werkt. Maar gister klonk het of hij goed in spiegel heeft gekeken en heft nu echt eens in handen gaat nemen!
    Ik ga dit met zeer grote interesse volgen. Edwin van der Sar pak nu door en maak ons weer trots!

    Wel een laatste kanttekening. Ik vond zijn slechtste beslissing ontslag Keizer en Bergkamp. Zijn een na slechtste beslissing aannemen Ten Hag. En die wil hij houden dat maakt me nerveus, ook gezien verhaal Telegraaf vanochtend.
    Er is 1 hoop, eerste 6 maanden bij utrecht had hij ook en veel weerstand en slechte resultaten en slecht voetbal, om vervolgehs door te pakken en succes te hebben met mooi voetbal. Laat ik me daar maar even aan vasthouden. Wel groot risico.. dat zou ik anders hebben aangepakt.

    1. Litmanen

     Gedeeltelijk eens Eug maar hij braakte wel heel veel clichés.
     Ten Hag is een hele grote fout.
     Bergkamp is moeilijk te beoordelen, wij zaten er niet bij.
     Maar het lijkt er op dat Bergkamp zichzelf overspeelt heeft.
     Jammer dat niemand aan tafel vroeg naar het probleem wat Sar had met Bosz.
     Want uiteindelijk was dat de reden dat Bosz dacht “ik ben weg zodra er een club komt”

     Cruijff was een lief hebber van het voetbal van Bosz. Blijft vreselijk dat ze dat niet gehandeld hebben.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Litmanen eens hoor wat cliches betreft. Dat is wat mij betreft inherent aan feit dat je een AD bent. Dan kan je niet overal in detail op ingaan. Mbt Bosz hadden we een meningsverschil over de manier waarop hij weg is gegaan.
      Echter in 1 ding ben ik het met je eens. Al je dan toch 5 maanden later al zijn wensen inwilligt had dat dan meteen gedaan (dan was ik het vorige zomer niet eens geweest, maar dan hadden we er op gestaan dan nu met Ten hag.

     2. Gert Bals

      Zeg nu ook eens duidelijk tegen Litmanen waar je het niet mee eens bent. Dit is gewoon huichelachtig wat je doet. Verschrikkelijke uitspraken negeren van Litmanen en vervolgens zoete broodjes bakken over voetbal. Vele verschrikkelijke dictators hebben en hadden ook hobbies, ga je daar dan ook vrolijk mee om omdat ze zo leuk kunnen praten over voetbal? Op deze wijze conformeer je je aan de verschrikkelijke uitspraken van Litmanen. Wees daar dan ook eerlijk en open in. Er zijn er meer die Lutmanen steunen maar het merendeel neem ik sowieso niet serieus. Jij wil hier in ieder geval als serieus forumlid gezien worden, handel daar dan ook naar.

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Gert, hou eens op man. Je word sorry nee bent nog steeds uiterst vervelend. Nu ben ik weer een vriend van Hitler of weet ik niet wat, massamoordenaar etc.
      Waarom ik met Litmanen over voetbal praat is omdat dit een ajax en dus voetbalforum is. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen? Of moet ik elk forumlid gaan vragen wat e in hun dagelijks leven doen en wat hun levensideeen zijn?

      Dan een wedervraag? Waarom zit je al dagen achter alleen Litmanen, terwijl hij niet de enige was die het zo benoemde met die bus?
      Verder hoop ik, voor de derde keer, dat je je zielige prive oorlogjes met anderen niet op mij projecteert. En al helemaal niet als een vriend van Hitler en massamoordenaars. Waar gaat dit over man?

      Verder heb ik al aagegeven dat ik de woordkeuze van Litmanen, en dus ook die ander, niet handig vond
      Overigens ter nuacering. Wat doet een bus als je gas geeft en de koppeling indrukt?
      Nou dan geeft hij lawaai alsof je gaat rijden, dan springen ze aan de kant en kan de bus alsnog gewoon doorrijden
      Zo zzie je maar meerdere scenarios mogelijk in de woordkeuze van oa Litmanen.
      Dus nee ik wind me er niet over op, laat staan dat ik zal luisteren naar iemand die staat te juichen als ik mijn baa verlies, klanten verlies, gierput inwenst, hoopt dat ik met oersteken op zebrapad geraakt word, me in elkaar wilde slaan……….

      Hopelijk genoeg uitleg. Hopelijk stop je nu met die onzin dit was een laatste poging ter normalisatie,
      Ga je door prima dan scroll ik gewoon door bij lezen van naam Gert Bals en al die andere aliassen

     4. Gert Bals

      Leuk geprobeerd, maar helaas. Vwb Hitler, dat was een metafoor, misschien moeilijk te begrijpen maar wel to the point. Dat van die koppeling ….. wat ongelooflijk zielig. Het niet handig vinden van Litmanen is ook lekker stellig. Jammer maar je weet hoe ik ben, principieel en dat noem jij vervelend. Deal with it or leave. Ik stop niet. Dat is 100% zeker. Als forumleden hun ideeendelen hier kan, mag en soms moet je ze er op aanspreken. Je hebt dan die wetenschap. Wat is jouw mening over de ideeen van Litmanen mbt homosexualtiteit. Moet je de ouders inderdaad op laten nemen die dit geen probleem vinden als hun kind zo is? Liever ga jij mee in de anonieme algemeenheid zonder stellingname. Jammer, zielig en gevaarlijk.

     5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Waarom pak je alleen Litmanen hierom aan Gert? Dat was een simpele vraag. Je bent toch altijd recht door zee?
      Maar goed drie keer nu vriendelijk verzocht om mij niet te betrekken bij andermans teksten.
      Je probeert Litmanen en mij gek te krijgen zodat wij van forum worden geschopt. Nou die lol gun ik je niet. Je pakt alleen Litmanen aan en niet die ander en mij spreek je als enige erop aan van de tig leden hier. Zielig vanaf nu laat ik je maar ratelen dit heeft geen zin

     6. Gert Bals

      Ik vraag je nu al diverse keren duidelijk afstand te nemen van de uitlatingen en ze te veroordelen. Jij gaat wedervragen stellen en draait er omheen. Litmanen heeft zaken bij veelvuldige herhaling gezegd en vervolgens smakeloze andere uitlatingen gedaan. Jij legt dat duidelijk naast je neer en gaat niet in op mijn vragen. In plaats daarvan draai je en probeer je de aandacht te verleggen. Lukt niet.

     7. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Zwak antwoord Gert zwak antwoord, zoals ik al zei ratel ratel ratel ratel………..vind je het trouwens niet erg hypocriet van jezelf laat staan getuige van onvoorstelbare arrogantie dat jij ook maar even denkt dat ik verantwoordinng aan je moet afleggen. Lees nog eens hierboven wat je mij geflikt heb…
      Ratel ratel ratel

     8. Gert Bals

      Het is aandoenlijk zoals je weer aan het draaien, nee verdraaien bent. Telkens proberen de aandacht van het onderwerp op de ander projecteren. Het is wel heel erg simpel zoals je bezig bent net zoals je altijd probeert indruk te maken door maar veel te typen. Ben je zoveel liefde of aandacht tekort gekomen?

     9. Gert Bals

      17.15 uur: Eug zegt dat hij bij het zien van mijn naam door zal scrollen
      18.28 uur: Eug zegt dat mij laat ratelen
      21.29 uur: wederom reactie van Eug (zwederom zonder gevraagde inhoud)
      22.04 uur: Weer reactie van Eug en nu weet hij het echt niet meer.
      Je bent niet erg consequent. 10 keer zeggen dat je hier nooit meer komt. 20 keer zeggen dat je geen aandacht meer aan mij gaat besteden.
      Gevolg: je bent niet stil te krijgen. Kakelen als een kip zonder kop, die zijn kop er niet bij kan houden en zijn kop verliest.

     10. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ach ik ga weg op vrijwillige basis ik keer terug op vrijwillige basis. Jij vraagt hier in verleden om regels voor forum. Die stelt redactie dan in, schorst jou drie keer vanwege die regels en dan toch gewoon weer terugkomen ! Hahahaha je bent een echte grapjas.

     11. Gert Bals

      Ik ben nooit drie keer geschorst Eugie. Weer verdraaien van feiten. Verder inmiddels je vierde reactie in een goede 5 uur nadat je zei dat je zou door scrollen. Ben benieuwd naar je volgende reactie die je nier zou geven. In de tussentijd nog steeds geen antwoord maar wederom ontwijkingen. Dat je met jezelf kan leven. Dat je trouwens dit forum nodig hebt om indruk te maken op anderen. Dat is pas echt triest. Oh ja, Poetin is ook voetballiefhebber. Ook niet zo lief voor zijn medemens maar dat maakt jou geen ruk uit.

  1. bukowski7709

   hij zei niks, geen woord over bosz wat toch de eerste en grootste fout was, onduidelijk over keizer met teksten als: we vergaderen er vaak over, 1 nacht ijs & ik beslis dat niet in mijn eentje, en als keeper kon die al met druk omgaan dus als ceo is dat een pre… dude serieus, weg met die gast. ongelooflijk goede keeper en vast een hele aardige man maar als baas ajax ver onder de maat!

   1. De Nees

    Sar gaf paar keer nadrukkelijk aan dat er ervaren spelers gaan komen die er direct staan en dat deze keer de selectie op tijd klaar. We gaan het zien. Nationale dombo Joeri Mulder voegde voor een keer wel wat toe met een paar kritische vragen. En Kluivert is echt richting uitgang, dat bleek wel duidelijk uit Sar’s woorden.

 5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Lijkt me goede zet, misschien indicatie dat er dichter bij huis intensiever gescout gaat worden? Zou mooi zijn

  1. Moosie

   ken jij deze scout dan? Want venster mij kan iemand die nooit op ons niveau heeft gevoetbald ook niet de echt kleine details zien die iemand als bij Gerrie Muhren wel zag dus dan lopen er toch nog wel oud-spelers rond die dat ook kunnen

 6. Gert Bals

  Ik heb alle vertrouwen in Ajax verloren. Het is nu gewoon een kut club. Ik ben supporter van een kut club en weet je ……. dat is behoorlijk kut.

  1. Zlatan4ever

   Past wel een beetje bij jouw een kut club…(zoals de kakkerlakken bijvoorbeeld) je bent tenslotte een lul als je zo over Ajax praat.
   Een echte supporter steunt zijn club altijd voor 100%, ook als het minder gaat en noemt zijn club nooit en te nimmer een kutclub

 7. AFCA my World

  Hoe raar het ook klinkt,hij heeft goede spelers naar Az gehaald, nu bij Ajax ? Ik hoop het ! ⚽️

   1. Moosie

    ken jij deze gast en zijn presentatie dat we hem weghalen moeten bij AZ snap er dus nog niets van

 8. Zlatan4ever

  Moosie en Gert Bals volgend seizoen de opvolgers van Kale en Kokkie ? Ze maken grote kans ????????

 9. JohnDoe77

  Moeilijk een oordeel over te hebben. Als hii daar hoofdscout was, had hij vast een interessant netwerk waar wij hopelijk profijt van kunnen hebben. Welkom!

Comments are closed.