‘Als er een club is waar ik nog een keer wil trainen, dan is het Ajax’

Frank de Boer staat open voor een terugkeer bij Ajax, zo heeft hij donderdagmiddag laten weten in de Coen & Sander Show op Radio 538. De Boer was aanwezig in de Johan Cruijff Arena waar een vriendschappelijke wedstrijd werd gespeeld met onder andere de band Kensington.

‘Die kans is er zeker want als er een club is waar ik nog eens wil trainen dan is het Ajax en ik heb nog regelmatig contact met Edwin van der Sar. Niet dagelijks maar we hebben altijd contact want naast het voetbal zijn we ook goede vrienden. Ajax zit gewoon diep van binnen’. Edwin van der Sar was eveneens te gast bij de radioshow en liet weten wel oren te hebben naar een rentree van De Boer. ‘We hopen Frank in de toekomst nog een keer te zien hier. Frank is vier keer kampioen geworden in vijf en een half jaar. Het had vijf keer moeten zijn, maar Doetinchem vergeten we’.

Bron: Radio 538

 

Related posts

62 Comments

 1. DanielenRico

  Het wordt hoog tijd dat we weer een prijs(en) moet(en) gaan winnen, dus FdB je bent voor mij welkom

  1. beni

   En weer naar slaap verwekkend voetbal kijken 90 minuten lang. En vernederd worden in Europa.

   1. LeroyT

    Niet helemaal mee eens. Voor een gedeelte heb je gelijk. Alleen toen Frank trainer was had en kreeg hij niet de middelen die er nu wel zijn. Dat is wel een groot verschil. Toen ik zou Frank graag terug zien.

 2. De Nees

  Volledig mislukt elders dus tuurlijk blijft alleen Ajax over. Weer terugspeelvoetbal, geen enkel gevoel voor juiste aankopen en elk beetje talent heeft een automatisch abonnement op het eerste. Vergeten alweer hoe beschamend slecht Ajax europees was? Komt ie terug dan zal ik weer naar zijn Ajax kijken, met een lege blik, apatisch en volkomen numb: geen voetbal van een andere planeet maar van een dooie planeet.

  1. beni

   Totaal mee eens wat een armoe voetbal. En kampioen geworden door misstappen van PSV, stonden toen in de winterstop 12 punten voor. Nooit meer terug laten komen.

   1. De Nees

    Zie Frank best graag terugkeren naar Ajax, maar niet als trainer. Als persoon niks tegen hem, maar puur beoordelend op zijn trainer kwalificaties.

 3. JohnDoe77

  Iedereen meteen weer duimpjes omhoog en blij; vergeten dat de laatste twee seizoenen wij ons kapot ergerde aan het breed- en terugspelen? Hoe een verademing het was toen Bosz na een paar maanden zijn spel liet zien met afjagen en naar voren voetballen? Dit Ajax heeft nu een ervaren trainer nodig die aanvallend voetbalt! Frank blijft een held, maar hij is niet heilig als trainer. Dat hadden ze in het buitenland ook rap door…

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Kampioen maar saai voetbal. Hij zou overigens gezegd hebben dat hij aanvallender zou willen spelen dan in zijn eerste periode? Als dat zo is, prima ooit nog eens, maar niet nu.

  2. Indojood

   Eens met wat De Nees en JD77 schrijven. Slecht plan, misschien kan hij toetreden tot het TH en zich met de jeugdopleiding gaan bemoeien als Jonk toch niet meer terugkeert.

  3. Litmanen

   De eerste twee jaar van De Boer was het voetbal wel aantrekkelijk.
   Pas tóen het elftal was leeggekocht ging hij over op efficiëntie.
   Niet leuk om naar te kijken, maar met minder kwaliteit op een haar na nog twee schalen.

   1. Indojood

    Leeggekocht is ook zo’n fabeltje. Hij mocht investeren maar kocht (samen met Overmars) vooral troep zoals Duarte, Sinkgraven en Gudelj, bij mekaar gewoon € 16 miljoen, in 2014-2015 serieus geld, zeker voor Ajax.

    1. Gert Bals

     Oeps Sinkgraven troep noemen richting Litmanen. Gewaagd, voor je het weet komt er een bus aan.

 4. Joep

  Frank is bij onze club 4 maal kampioen geworden, echter het spel was bedroefend. Laat Bosz maar terugkeren

 5. Charka53

  Als je aanvallend gaat voetballen ben je van harte welkom Frank .

 6. Overdwars

  Frank is een echte Ajacied met uitstraling, overwicht op de groep en gedrevenheid. Hij weet zelf wel wat niet goed was destijds. De resultaten in ieder geval wel. Nu hebben we een communicatief bedroevend boegbeeld zonder Ajax-hart die nog nooit een resultaat heeft gehaald op dit niveau. Laat lekker terugkomen, onze credits verdient hij.

 7. Wenen 1995

  Twijfel enorm of een terugkeer, op termijn, een succes wordt. Met Bosz is de kans, denk ik, groter. Voel echter meer voor het doorschuiven van Reiziger/Bogarde. Maar eerst Ten Hag nog de kans gunnen.

 8. ajaxpers

  Overmars en vd Sar zijn wijs genoeg en weten dat ze met FDB alles in 1 man terughalen. Met deze selectie maakt hij ons ieder jaar kampioen.

 9. Frip

  Welkom frank nieuwe seizoen meteen aan de slag… en ten hag wegwezen…

 10. -buitenkantje rechts-

  Zou Frank nog wel eens willen zien met een andere spelersgroep en met meer financiële mogelijkheden. Hoor vaak dat onder Frank er 5 jaar betonvoetbal te zien was. Dat klopt niet. Hij nam het roer over van Jol die maar 1 tactiek had..Alle ballen op Suarez! Frank bracht het positiespel terug bij Ajax dat hij wellicht te ver doordreef. Later wilde hij meer frivoliteit, maar de spelers zaten gebeiteld in het systeem. Met de kennis die hij nu heeft zou ik hem nog wel een kans gunnen. Verder is hij een verademing tov ten Hag.. Hoe Frank de pers te woord stond..altijd rustig bleef..ook met de fluwelen revolutie op de achtergrond. Gewoon klasse!
  Ook was er steeds de discussie..met de punt naar voren of naar achteren.. Frank speelde met de punt naar voren, terwijl JC voorstander was van met de punt naar voren. Hij bleef geloven in zijn visie en bleef volharden.

  Denk dat als Frank voor de 5e keer kampioen was geworden hij zeker nog 2 seizoenen coach was geweest..

  1. Teuntje

   Dank je wel, Buitenkantje. Er zijn ook nog supporters die wel objectief en rustig kunnen reageren. Frank zijn topspelers (en dit waren echt toppers) werden allemaal verkocht en er kwam niets gelijkwaardig voor terug. Hij moest roeien met de riemen die hij had en ook nog eens een enorme bende bij Ajax trotseren. Hij werd kampioen, Bosz (ondanks de beste selectie in jaren) niet. Ook onder Bosz heb ik meer draken van wedstrijden gezien dan mooie maar blijkbaar hebben veel mensen hier een zeer selectief geheugen…

  2. De Nees

   Ik ergerde me al vanaf de beginjaren aan Frank, da’s echt blijven hangen je zag minstens dezelfde fouten (o.a. teamsamenstelling) van al die jaren daarvoor, 2011 en 2012 was echt geen mooi voetbal. Ajax wordt altijd leeggekocht een gegeven en geen excuus meer, maar hij haalde geen enkele gelijkwaardige vervanger voor terug, of anders rommel aankopen of met vooral talenten uit JA, die arme jongens konden dat nooit kwalitatief opvullen. Dan ga je uit armoe maar breed en terugspelen want je kan gewoon niet beter, zelden diepte in het spel en zo controlerend de potjes net winnen in de zielige ED… èt voila 4 titels! En de helft van de supporters staren zich voor eeuwig blind daarop. D’r wordt altijd geroepen dat er geen geld was, maar er is heel wat mln geïnvesteerd onder Frank, ga maar na. Som maar ’s op wat er wegging tussen 2011 en 2015 en wat er voor mindere kwaliteit voor terugkwam en dan kom je tot heel andere conclusies. Graafschap was zijn schuld, hij dacht het op auto pilot te klaren, slappe voorbereiding en wissels die nergens op sloegen. Na de wedstrijd voor de microfoon altijd praatjes hoe het had gemoeten, maar hij creëerde nooit de voorwaarden voor wat hij preekte.

 11. ajaxpers

  BR, dit zijn hele wijze woorden. Dit heb ik ook altijd aangegeven maar helaas door een aantal mensen hier continu belachelijk gemaakt maar dat maakte me totaal niks uit. Feitelijk en objectief gezien is Frank de beste trainer in alle opzichten voor Ajax

  1. Prinsengracht

   Je bent belachelijk gemaakt omdat je in het kader van je FdB campagne geen mogelijkheid onbenut liet om Peter Bosz onheus te bejegenen.

   1. Gert Bals

    En ajaxpers stelt resultaat ver boven leuk en goed voetbal, kortom geen Ajax filosofie. Alleen maar omdat Frank een Ajacied en titels heeft gehaald wil hij hem terug. Zit geen enkele voetbal redenatie in.

 12. Indojood

  Heb een zwak voor FdB maar ik zie hem toch liever niet terugkeren als trainer. Teveel LvG, te weinig JC. FdB zou nooit zo spelen zoals we vorig seizoen in de EL hebben gespeeld. Het plezier spatte er vanaf en de supporters waren tevreden, zelfs zonder prijs terwijl het gemor onder FdB al begon in het seizoen 2013-2014, zelfs met een titel. Omdat we zo lang al geen kampioen zijn geweest is het makkelijk om aan FdB te denken als alternatief. Juist nu zouden we standvastig moeten zijn en proberen het plan Cruijff onder de mottenballen vandaan te toveren en deze 100% uit te voeren. Dan kan alleen maar met een avontuurlijk ingestelde trainer zoals Bosz. Dan komen de successen vanzelf weer terug, maar dan wel op de ons bekende wijze.

  1. De Nees

   Herinner me goed hoe Cruijff antwoordde als hem gevraagd werd naar dat trieste voetbal onder Frank. Hij viel Frank nooit af dat ten eerste dus dat liet ie in het midden, maar als Cruijff iets niet goed vond bij Frank dan kon hij op die vragen heel mooi omheen draaien en dan had ie geantwoord maar niks gezegd. Maar een goede verstaander begreep dat hij dit geen Ajax voetbal vond. Vond hij daarentegen iets wel goed dan maakte hij vaak de koppeling naar zijn visie met wat hij dan zag, nou dat laatste heb ik zelden gehoord in zijn antwoorden aangaande Franks voetbal. Onder Bosz kwam het Ajaxspel weer even terug, helaas was dat maar voor korte duur en ligt nu Cruijffs plan nog dieper begraven onder de mottenballen.

   1. Indojood

    Cruijff zei wel dat er door FdB te lang is vastgehouden aan de verkeerde speelwijze maar gaf hiervoor de schuld aan het hele TH (minus Jonk).

   2. Gert Bals

    En Zeggen er al mensen: “hij is al een paar jaar dood, dus wat moeten we met zijn visie”. Ik word daar aardig kwaad om.

   3. De Nees

    Ja klopt Indo, hij maakte er een groot geheel van door TH te noemen, zo gaf hij geen directe kritiek op Frank, hij wist dat dan de dagen geteld waren voor Frank en zover wilde hij niet gaan. Maar je begreep goed dat Johan zijn voetbal niet te pruimen vond.

    1. Moosie

     alleen de eerste helft tegen Barca blijft echt bij jammer dat Veltman rood pakte dat kilde de wedstrijd

 13. bukowski7709

  neee, niet FdB, top gedaan qua resultaat idd maar het voetbal was niet om aan te gluren…

 14. Bert Betondorp

  Dit forum is vegeten dat Frank de Boer vier maal achter elkaar kampioen werd.
  De huidige spelers en de aankopen moeten met de Boer in staat zijn Opnieuw
  Kampioen te worden, waarom niet? Frank de Boer welkom, en van der Sar
  We verwachten een wijs besluit. Dag ten Hag

  1. AFCA my World

   Dit forum is absoluut niet vergeten dat FdB vier kampioenschappen heeft Gekregen, Niet behaald de andere clubs waren nog slechter, Frank is (g)een trainer die de kwaliteiten van spelers uitput en ze dan dumpt ! Waarom redde hij het niet bij andere clubs ? Omdat hij eigenlijk geen trainer is ! Ajax zou nu het beste een buitenlandse trainer moeten hebben ! Eens een andere aanpak zou wonderen kunnen doen ! Maar nee er wordt weer een nederlandse dombo voor de groep gezet,hij heeft het bij utreg redelijk gedaan maar dat is niet voldoende voor ons Ajax ! Als je toch een Nederlander voor de groep wil hebben haal Bosz of Jonk of van t’schip terug ! Aub NOOIT meer FdB, wij willen ook genieten van het Ajaxspel en dat was en is er niet,alleen een jaar onder Bosz leek het nog ergens op, FdB is welkom op de tribune niet langs of op het veld ! ⚽️

   1. beni

    AFCA, duidelijker kan het niet, wat heb ik me geërgerd aan de speelwijze van die de boer. En helemaal in Europa, die voorstanders van de boer zijn zeker red bull vergeten wat een vernedering.

   2. De Nees

    In die CL wedstrijden was je altijd bang voor een historische afstraffing, volgens mij 1 of 2 x een 4-0 geweest? Erg genoeg maar dat viel nog net te pruimen. Real en Barca hadden echt wel medelijden met dat pupillen elftal, speelden half geïnteresseerd, dat droop er vanaf. Weet zeker dat Barca in Nou Camp Ajax spaarde uit medelijden want het is toch de club van Cruijff he, volgens mij werd het toen maar 2-0, in de Arena waren ze al geplaatst en lieten Ajax maar aan de bal. Je kan heus wel een middenmoot club worden, kijk naar Salzburg al zeker jaar of 5, goed scouten en snappen wat er hedendaags gevraagd wordt.

 15. Rob Apeldoorn

  Ik werd helemaal blij tot het zinnetje dat ie contact net Edwin vd Sar had hier over… lekker voor ten Hag om dat te lezen….

  Sar weg, Jonk terug!!!

 16. Rob Apeldoorn

  Als we dan toch iemand terug halen…. Bosz! Die was iets moois aan het opbouwen! Na jaren weer elke wedstrijd genieten voor de buis en weten dat het goed komt.

 17. Yor2002

  Het is misschien saai voetbal van FDB maar het is beter dan dat van Ten hag

 18. Wim Hobe

  Een aantal figuren eruit, een aantal figuren terug( waaronder Bosz) vul de namen maar in!

 19. a.p.

  Frank kom maar snel terug. Je kan nu alle steun krijgen van het bestuur, je mag nu een elftal samenstellen waarmee we weer aan de top komen.

 20. Jimmy1971

  Ik wordt liever 2de met Bosz voetbal, dan eerste op zijn FdBoers,hij is net als Cocu alleen het resultaat telt, maar we willen bij Ajax toch mooi, aanvallend, vernieuwend voetbal zien ?!?!!!!

  1. Gert Bals

   Eens Jimmy, 100% eens en dan ook nog eens voetballers a la Ziyech. Dat wordt dan echt genieten.

   1. Yindi

    Heb in de periode van Keizer steeds geoppert dat Tuchel voor Ajax een goede keuze zou zijn(geweest). Was altijd een bewonderaar van het Ned. voetbal en van Ajax. Was toen vrij, weet niet hoe het nu met hem zit. PB zou mijn eerste keus zijn,waarbij ik denk dat de meeste jongens daar ook blij van zouden worden.

 21. wieiswie

  En toch zou ik hem wel eens willen zien met de spelers die we nu hebben. Alhoewel. Ik denk dat er een grote leegloop komt.

 22. Rob Apeldoorn

  Helemaal net je eens KingKong, en dan wil ik Jordy Cruijff daar bij voegen!

 23. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Frank de Boer, een echte Ajax icoon! Een van de grootste spelers in jaren 90 en goed begin van zijn trainerscarriere bij Ajax! Er is op dit moment geen betere trainer beschikbaar.
  Jammer dat De Boer weg wilde na ramp bij De Graafschap. Ik had altijd beetje Ferguson-Wenger scenario in mijn hoofd voor hem?⚽️. Misschien kan hij alsnog deze gedachte waarmaken

 24. Bert Betondorp

  En zo is het. Helemaal eens met de voorstanders van de terugkeer van Frank.
  Morgen nog.

Comments are closed.